Įkraunama...
Įkraunama...

Infliacija auga, ekonominė krizė artėja

galima pamanyti, kad tik statybos ir transporto imones Lt teegzistuoja wink.gif o siaip pritariu - darba susirasti vis sunkiau ir sunkiau, ypac jei neturi paklausios specialybes verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ija27 @ 2008 10 24, 18:11)
galima pamanyti, kad tik statybos ir transporto imones Lt teegzistuoja wink.gif o siaip pritariu - darba susirasti vis sunkiau ir sunkiau, ypac jei neturi paklausios specialybes  verysad.gif

O jus paimkite ir paziurekite, kiek statybos, transporto ir baldu sektoriai sudare proc. nuo LT BVP.

Isvardinkite man imones, kurios klestes visuotines krizes metu ir ieskos nauju darbuotoju. Na nebent skolu isieskojimo... smile.gif Na dar valstybinis sektorius lieka... Visa kita vaziuos zemyn, bus grandinine reakcija... Paskolu neduoda, butu niekas neperka. Butu niekas neperka - statybiniu medziagu niekas neperka. Vezejai turi maziau uzsakymu, maziau vazineja, maziau perka kuro, maziau perka kuro - maziau uzdirba degaline. Statybos stoja - baldininkai, elektrikai, santechnikai, NT imones turi maziau darbo. Maziau darbo, mazesnes pajamos. Ko pasekoje Jonas, Petras ir Antanas maziau uzdirba. Maziau uzdirba, daugiau isleidzia, nes brangsta sildymas, vanduo, elektra, maistas... paskolos brangsta, laisvu pinigu lieka maziau. Maziau laisvu pinigu, maziau lankotes kavinese, teatruose, kinuose, akropoliuose, maziau perkate drabuziu, kelioniu ir t.t. Ekonomika yra kaip gyvas organizmas, viskas tarpusavyje yra labai susije. Galima rasti vos kelis sektorius, kurie liks nepaveikti krizes, bet visi negales ar nenores buti "skolu isieskotojais" ar maxima kasininkais. Veluos atsiskaitymai, veluos ir algos, veluosite sumoketi bankui paskola, bankai bus priversti skolintis negautus pinigus is kitu banku, ko pasekoje kils tarpbankine palukanu norma (kas dabar ir vyksta), pinigai bankui reikalingi likvidumui uztikrinti... Kuo daugiau skolinasi bankai tarpusavyje, tuo didesnis pinigu poreikis, automatiskai brangsta skolinimasis eiliniam gyventojui ar imonei. Banko pelnas mazeja, bankas pradeda taupyti, atleidzia darbuotojus, kurie buvo priimti klestejimo laikais, kad zmonem eilese maziau reiketu stoveti, prie veltui dalijamu busto paskolu... Daugiau bedarbiu, maziau dirbanciu zmoniu, maziau sumokamu mokesciu. Imoniu pelnai mazeja, maziau mokama pelno mokescio. Biudzeto deficitas dideja, valstybe priversta skolintis brangiai, galu gale pradeda mazeti valstybes valiutu atsargos, litas tampa nestabilus, to pasekoje turim devalvacija....

Viskas labai paprasta ir logiska... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(illiusion81 @ 2008 10 23, 22:37)
ir nesibaimina krizes tik tie kurie dirba valstybinese imonese

būtų gerai...vyrą iš valstybinės įmonės atleido prieš dvi savaites unsure.gif , pati esu dekrete...NELINKSMA verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meger: 24 spalio 2008 - 17:22
Skaitant sia tema norejau daug komentuoti, daug nesutikti, daug priestarauti. Kaip ir pritarti daug kam. Situacija yra tokia, kokia yra, liaudiskai sakant -sotus alkano niekada neuzjaucia ir nesupranta. Ir pilni PC, zmones pilnais vezimais tikrai nera rodiklis, kad gerai gyvenama. Ir jei jusu aplinkoje nera sunkiai besivercianciu seimu, tai nereiskia, kad ju nera visai.
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2008 10 24, 19:39)
Skaitant sia tema norejau daug komentuoti, daug nesutikti, daug priestarauti. Kaip ir pritarti daug kam. Situacija yra tokia, kokia yra, liaudiskai sakant -sotus alkano niekada neuzjaucia ir nesupranta. Ir pilni PC, zmones pilnais vezimais tikrai nera rodiklis, kad gerai gyvenama. Ir jei jusu aplinkoje nera sunkiai besivercianciu seimu, tai nereiskia, kad ju nera visai.

Labai teisingai pasakyta.
Kazkas panasaus i diskusijas SM forume "ar mokate naudotis internetu", juk tie kurie nemoka, ju tiesiog cia nera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 10 24, 18:16)

Viskas aišku, bet ką daryt? Ir kada laukt pagerėjimo?
Atsakyti
Daug čia įvairių minčių prirašėte smile.gif
šiaip aš tai esu už tai kad nereiktų panikuotų bet kokiu atveju, kad ir kas bebūtų. Turim gyventi ir džiaugtis gyvenimu 4u.gif Žinau kad gali būti sunku, bet laikykimės rolleyes.gif

Dėl darbo aš nesibaiminu, žinau kad manęs neatleis, o ir kitą manau susirasčiau visada. Ir aš ne valstybinėje dirbu, tiesiog žinau kad mane vertina darbe, kad atlieku svarbų vaidmenį. Šiaip, su visu mano nenoru nieko įžeisti, aš giliai įsitikinus, kad tų darbuotojų, kurie atlieka svarbiausius vaidmenis įmonėje ir be kurių sunkiai apseitų darbdavys, niekas neatleidžia (nebent įmonė jau bankrutuoja ir atleidžia absoliučiai visus)... Netaikykite to asmeniškai sau ar savo šeimos nariam, aš juk nežinau jūsų situacijos ax.gif Galvoju taip žiūrint iš savo kampo.
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2008 10 24, 18:39)
Ir pilni PC, zmones pilnais vezimais tikrai nera rodiklis, kad gerai gyvenama. Ir jei jusu aplinkoje nera sunkiai besivercianciu seimu, tai nereiskia, kad ju nera visai.

viena diena vyras su vaiku manes prie maximos lauke pakol as apsipirksiu... stai ka mate: buvo akcija bulvems, tai viena moteryte is maximos vis tempe bulves kiek galejo panesti ir pyle i bulvini maisa ant ratuku... ir taip pirkinejo pakol pilna prisipilde... nezinau ar sau nusipirko, kad turetu ka valgyti, ar po poros dienu prie tos pacios maximos atsistojusi pardavines...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lina.pukotukas: 24 spalio 2008 - 19:58
QUOTE(Tadas_Blinda @ 2008 10 24, 18:16)
O jus paimkite ir paziurekite, kiek statybos, transporto ir baldu sektoriai sudare proc. nuo  LT BVP.

o siulymai kokie?
Atsakyti
QUOTE(lina.pukotukas @ 2008 10 24, 20:57)
nezinau ar sau nusipirko, kad turetu ka valgyti, ar po poros dienu prie tos pacios maximos atsistojusi pardavines...

Ir koks moralas?
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 10 24, 23:19)
Ir koks moralas?

is PC pilnais maisais eina... ar tam, kad uzsidirbtu paskui... ar taip akcijas gaudo, kad isgyventu...
Atsakyti
Ir kas čia TOKIO? Ir aš einu pilnais kavos maišais, nes akcija ir pigiau, geroookai sutaupau. Pensininkai skaičiuoja kiekvieną litą ar centą, jų susibūrimai prie nukainuotų prekių, tai daugelio metų kasdienybė ir nieko nuostabaus. Juk nereiškia, kad ana moteris iš bado tik bulvėmis gyva, kita vertus, bulvės ne pats blogiausias maistas. O jei perparduoda, tai dar geriau, vieną kitą lita prisidurs prie pensijos. smile.gif
Atsakyti