Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(Debesiene @ 2008 10 08, 12:45)
na gak nereikia taip staigiai pult, gal ta pardaveja nieko nezinojo apie orchidejas... rolleyes.gif

Aš pardavėjau nieko aplamai nesakiau, aš tai moterytei pradėjau aiškinti apie prchytes, o pardavėja mane pradėjo pulti kad aš nieko nenusimanau, neva pas ją jos auga paprastose žemėse ir moliniuose vazonuose, o ta pardavėja panaši jau į močiutę, na amžius jos iri pensijinis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(canbera @ 2008 10 08, 13:00)
Zinau, kad apie tai buvo kalbeta jau daug kartu...bet kaip pats su tuo nesusiduri tai ir nekreipi demesio per daug... o atsitiko vat kas... kaip nupirkau phaleonopsi tai jis koks buvo toks ir liko...na zydejo du kartus, bet jokiu daugiau gyvybes pozymiu nebuvo. Snd ryte isemiau ji is vazono..na ir puse saknu supuve... tai ka dbr daryt ?
1. Supuvusius nukirpt ir apibarstit cenamonu, ane ?
2. Nusipirk naujos spec zemes reiktu. girdejau, kad akropoli yra ? ar uzsisakyt per neta ?
3. persodint ir nelaistyt pora dienu ?
( saknu dar daug sveiku yra ir daug zaliu sveiku lapu)
Aciu

1. kirp jau taip kad apimtu ir sveikos saknies, nors pas mane dazniausiai jau kirp reikia tai visa sakni, tai ir barstyt nebelieka ka biggrin.gif
2. gali is interneto ekstra, gali is mamytes, gali is parduotuves, jei yra tos gerosios mirksiukas.gif
3. persodinus nelaistyk 1-2 sav., tik vis papurskinek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Ligitukas_ @ 2008 10 08, 13:04)
Aš pardavėjau nieko aplamai nesakiau, aš tai moterytei pradėjau aiškinti apie prchytes, o pardavėja mane pradėjo pulti kad aš nieko nenusimanau, neva pas ją jos auga paprastose žemėse ir moliniuose vazonuose, o ta pardavėja panaši jau į močiutę, na amžius jos iri pensijinis  doh.gif

na bobute senu paziuru ir jei gal net galvoj netelpa kaip gali gele augt ne zemese....

net ir nete maciau kai pardavinejo orchideja pasodinta zemese, moliniame vazone... unsure.gif

bet gerai kad patariai
Atsakyti
Rena, nujauciau kad butent tu atsakysi smile.gif aciu. Dbr ieskosim to substrato...
Atsakyti
QUOTE(Salza @ 2008 10 08, 12:02)
Mano va lialka jau penktas menuo zydi, a vis dar groziu spindi  lotuliukas.gif
wub.gif  wub.gif  wub.gif
user posted image

Grazuoliuke wub.gif

QUOTE(_Ligitukas_ @ 2008 10 08, 12:11)
O jau spalva kokia graži  wub.gif
O aš papasakosiu savo įspūžius iš Petrašiūnų "Žalios stotelės", likau vakar pakraupusi. Nuvažiavau specialiai tos dulksnos pikti, bet deja tetulytė mane labaiišbarė kad užsiiminėjam tokios nesamonės, neva ten tik reklama, ten nieko gero, imk trąšų ir viskas, bet ja tai atsikračiau. O pradžioje man buvo baisu klausyti, atėjo sena močiutė ir pasidžiaugė pardavėjai, kad anūkė padovanojo jai orchidėja. Ji parodė kokios spalvos bet sako dideli žiedai, ta pardavėja pradėjo nusišnekėti apie rūšis, aš vis tyliu, nors negaliu klausyti. Tada močiutė sako ji jau pražydėjo ir norėčiau persodinti, va čia ir prasidėjo linksmybės  doh.gif  pardavėja nusivedė močiutę prie molinių vazonų, ir kišą patį brangiause  doh.gif  tada močiutė pagaliau išsirinkusi biški pigesnį kiek mačiau apie 20 lt, klause apie substratus, na čia jau neiškenčiau neįsikišusi  doh.gif  ji ištrauke kažkokias universales žemes kambarinėms gėlėms  doh.gif  o čia jau ir pradėjau aš  doh.gif  finale pardavėja mane iškoliojo kad nieko nenusimanau ir kišuosi kur nereikia, nes moterytė finale nusipirko tik vazoniuką permatoma už 1,49lt  thumbup.gif ir sakė gyvena netoli miško pasidarys pušies substrata  thumbup.gif  Žodžiu orchyte manau išgelbėjau, bet daugiau į tą parduotuvę kojos nekelsiu  verysad.gif

Joooooooooo blink.gif ka cia bepridursi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(canbera @ 2008 10 08, 13:11)
Rena, nujauciau kad butent tu atsakysi smile.gif aciu. Dbr ieskosim to substrato...

g.gif biggrin.gif o kodel taip pamaniai rolleyes.gif
Atsakyti
Nes seniai tema skaitineju..na o tu visiems labiausiai padedi smile.gif ir neatrasai - " Visa informacija pirmoje zinuteje " smile.gif
Atsakyti
Sveikutes, pasitikslinsiu- keikiu lapus (jei šaknų nedaug, vos kelios šaknys, neilgos) reikia papurskineti kas diena ar reciau? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(canbera @ 2008 10 08, 13:30)
Nes seniai tema skaitineju..na o tu visiems labiausiai padedi smile.gif ir neatrasai - " Visa informacija pirmoje zinuteje " smile.gif

Klausimas kas geriau - duoti žuvį, ar išmokyti žvejoti?
Atsakyti
QUOTE(Salza @ 2008 10 08, 12:02)
Mano va lialka jau penktas menuo zydi, a vis dar groziu spindi  lotuliukas.gif
wub.gif  wub.gif  wub.gif

kur man gaut tokį nuostabų miniuką kaip pas tave????????
Atsakyti
Gaure, zinok esu daug perskaicius apie orchidejas. O parasiau tiesiog pasitikslinimui... gal to nepastebejai ? Gincytis cia neatejau, bet [COLOR=yellow]nebuk per daug protinga.
Atsakyti
QUOTE(rena @ 2008 10 08, 12:01)
tai tada nesamoniu ir nepatarinek biggrin.gif
kai as cia praeita savaite nuvariau i Zalia stotele ir sakau, duokit man topazo, o ji iskart ka purksit, sakau, man nuo miltliges reik sanpaulijas ispurkst, o ji akis papute tik ir sako, juk sanpauliju purkst negalima unsure.gif as jai sakau, galima, galima ir jei vabaliukai uzpuola, tada actaru pavarau, o buvo ir voratinkline erke uzpuolus tai nemazaliu visas purskiau ir zydi ir gyvena, o topazu sakau ir profilaktiskai gerai jas ispurkst, zo ta klauses issiziojus, tai poto paklause kiek turiu sanpauliju biggrin.gif paskiau , kad visos skirtingu veisliu, tai ji net nzn kas tos veisles ax.gif kita kart sakiau reiks eit ko nors uzsiprasyt orchem dar ir apie jas paskaita pravesciau lotuliukas.gif

thumbup.gif o kai papasakosi apie orches, speju sakys , gal norite pas mus dirbti? biggrin.gif

Salza, geliukas wub.gif
Atsakyti