Gal noretumet ROMU BOBOS? Tokios, kaip vaikysteje?

Vyšninė "ROMO" bobaTESLA2/3 st. vysniu sulciu be minkstmo
8 gr. sausu(arba 20 г paprastu) mieliu
1 valg. sauks. cukraus
3 kiausiniai kambario temperaturos
100 sviesto kambario temperaturos
2,5 stikl. miltu (as dejau beveik 3,5)
druska
Romo sirupas1 3/4 stikl. vysniu sulciu
1 st. cukraus
1 ч.л. citrinos zieveles
1/4 st. romo
Glajus3 valg. saukst. vysniu sulciu
200-250 gr. cukraus pudros
ParuosimasIstirpinti mieles siltose sultyse. Ideti cukraus ir palikti siltoje vietoje 10 min. Sumaisyti kiausinius iki vientisos mases ir prideti prie mieliu mases. Iberti 2 st. miltu (as dejau 3) ir ismaisyti 5 min. Imaisyti kamb. temp. minksta sviesta ir likusius miltus. Gerai isminkyti, ir palikti 1-1,5 val. i silta vieta.Kai tesla pakils dar karta isminkyt, padalinti i gabaliukus (pas mane gavosi 24 vnt. kumscio dydzio bobos) sudeti i formeles (as turejau tik popierines) arba i viena didele, geriausiai su skyle viduje ir palikti siltoje vietoje 15 min. Teslos formoje t.b. 1/2 aukscio. Kepti 20-25 min. temper. 175 C
Isvirti sirupa is sulciu, cukraus ir zieveles. Virti apie 20 min. kol prades tirsteti. Gatavas bobas apversti ir padaryti skylutes su mediniu pagaliuku ir palieti siltu sirupu.
Padaryti glaju: sumaisyti cukraus pudra su sultim iki vientisos mases ir palieti bobas
Skanaus
Recepto originalas cia