
irma,butu idomu suzinoti torto recepta,labai jau skaniai atrodo.

QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 23, 18:57)
apsirikai




QUOTE(*irma* @ 2008 10 23, 19:25)
Gerai, gerai, mergaitės


Velniškai gardus pusbaltis torčiukas
Biskvitams
1 1/3 st. miltų
1/2 st. kakavos
3/4 a.š. sodos
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
160 g kambario temperatūros sviesto
3/4 st cukraus (recepte siūlo naudoti 1/2 st cukraus ir 1/2 st rudojo cukraus, bet pastarojo niekad neturiu)
3 dideli kambario temp. kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
60 g juodojo šokolado (ištirpinti)
1/2 st. pasukų arba riebaus pieno (kambario temp.)
1/2 st. verdančio vandens
120 g šokolado gabalėlių (šį sykį dėjau pieniško)
Bezė
1/2 st. baltymų (maždaug 4 dideli)
1 st. cukraus
3/4 st. vandens
3/4 a.š. citrinos rūgšties
1 v.š. vanilės ekstrakto
Biskvitų ruošimas. Susijojame drauge miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską. Sviestą plakame, kol suminkštėja ir pasidaro kiek "lengvesnis". Suberiame cukrų ir plakame dar 3 minutes. Po vieną sumušame kiaušinius - po kiekvieno plakame dar po minutę. Įmaišome vanilę. Atsargiai įmaišome (nuo čia aš maišau nebe mikseriu, o mentele) tirpytą šokoladą. Tada pakaitomis supilame miltų mišinį ir pieną/pasukas (pilame taip: miltai, pienas, miltai, pienas, miltai - t.y., ne viską iškart, o dalimis). Svarbu nepermaišyti! Įmaišome verdantį vandenį. Galiausiai suberiame ir atsargiai įmaišome šokolado gabalėlius. Padalijame tešlą į dvi 20cm formas (paprastai kepu 18cm formoje; šįsyk kepiau iš pusantrinio recepto, naudojau 24cm formas) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 25-30 min (patikriname pagaliuku). Atvėsiname, išimame iš formų. Tokius biskvitus galima laikyti kambario temp. pernakt arba užšaldyti net iki 2 mėn.
Kai gaminame tortą, nulyginame biskvitų viršų ir kiekvieną blyną perpjauname pusiau - turime 4 apvalius biskvito lakštus. Pasak recepto, vieną sluoksnį reikėtų sutrupinti papuošimams.. Kadangi man biskvitai iškyla nelygiai

Bezė ruošimas. ... Nemanau, kad verta šitą dar kartą rašyti. Kaip jau minėjau, cipsiukas yra puikiai aprašiusi visą bezė ruošimą..
Klijavimas. Smagumai!! Dedame vieną blyną pjautąja puse į viršų. Padengiame geroooku kiekiu bezė, išlyginame. Dedame kitą blyną, irgi pjautąja puse į viršų, ir irgi aptepame bezė. Trečiąjį sluoksnį dedame lygiąja (ne pjautąja) puse į viršų. Sudedame likusį bezė, aptepame viršų ir šonus - nereikia pernelyg stengtis ir lyginti, dar gražiau, kai torčiukas "raguotas"


Tai tiek. :}
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 10 23, 19:46)
Gerai, gerai, mergaitės
Atsiplėšiu nuo savo "nuostabios" prezentacijos darymo ir... 
Velniškai gardus pusbaltis torčiukas


Velniškai gardus pusbaltis torčiukas
dekui labai butinai reiksisbandyti nes esukus atrodo




QUOTE(*irma* @ 2008 10 23, 20:05)
dekui labai butinai reiksisbandyti nes esukus atrodo
kiek ziurejau nuodoj ten visai nieko knygute
kazin lt butu ja galima gauti? 




Nemanau.. Aš pirkau amazon.com

QUOTE(pragiedruliai @ 2008 10 23, 20:52)
galia


QUOTE(*irma* @ 2008 10 23, 21:22)
galia
tada gausi pasidalinti ir kitais receptukais,nees ten paziurejau visai nieko tokia knygute 


Gerai, gerai. O knygą, pasitaikius progai, siūlyčiau prigriebti - nuostabi. Ir stoooooora! O aš dar ir pirkau, kai doleris iki 2,16Lt kritęs buvo..

Beje, o gal kaip nors kas nors kada norėtų kooperuotis knygų per kokį amazon parsisiųst? ten mokama už siuntinį ir kiekvieną knygą atskirai, bet ne už svorį, tai ne taip ir brangiai gaunas. Čia šiaip idėja kilo...
QUOTE(jurgav.. @ 2008 10 23, 16:30)
florentinai
Na, ar patiko?


Papildyta:
QUOTE(jurgav.. @ 2008 10 23, 18:39)
skonis super
jau beveik nebeliko
deja, neturėjau visokiausių saulėgrąžų, aguonų, įv riešutų.. dar ne kartą darysiu!
mažai išejo, galima iš dvigubos porcijos. reikėjo plonai juos daryt, bet maniau, kad sulūš.. o ir greit padaroma


mažai išejo, galima iš dvigubos porcijos. reikėjo plonai juos daryt, bet maniau, kad sulūš.. o ir greit padaroma

Oi, jau radau atsakymą

Smagu, kad patiko

Jau kiek skanumynų pridarėt,o jau tas tortukas su beze,nerealus


As irgi kepiau Daividijos aguonini. Pries tai gal 4 dienas pardes slaviau ir ieskojau aguonu misinio. Pats pyragas skanus tuom, kad minkstas. Man asmeniskai skoni gadino tu aguonu kvapikliai, ziauriai nenaturalus. Kas nesiseke - minkiau tesla duonkepej, bet miltu idejau gerokai daugiau. Iskociojau gal per plonai, tai dadejau dar ir aguonu. Po to tragikomedija dedant i forma - vos sugrudau
Sonas itruko, isbiro tu aguoneliu, ir gavosi labai kreivas, nu toks skersas
bet siaip lengai pagaminamas kepinys
Dabar darau Miseles daugiasluoksni. Vakar isvargau su karameliniu sluoksniu ir biskvitu, eisiu dabar sokoladinio kept. Bandysiu spet nufotografuot rezultata.
O gal kas turit receptu spurgoms, kurias reik kept ne aliejuj, o orkaitej ar elektrinej spurginej?



Dabar darau Miseles daugiasluoksni. Vakar isvargau su karameliniu sluoksniu ir biskvitu, eisiu dabar sokoladinio kept. Bandysiu spet nufotografuot rezultata.
O gal kas turit receptu spurgoms, kurias reik kept ne aliejuj, o orkaitej ar elektrinej spurginej?
o gal žinot kokį nors florentinų receptą su medumi??

QUOTE(Katu @ 2008 10 24, 09:25)
O gal kas turit receptu spurgoms, kurias reik kept ne aliejuj, o orkaitej ar elektrinej spurginej?
Turiu vieną neblogą spurgų receptą elektrinei spurginei, tiesa, neišbandytas, bet patikimas

DONUTS
Spurgos, kepimui formelėse
260 g miltų,
130 g cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
250 ml pieno,
3 kiaušiniai,
5 v. š. aliejaus,
1 pak. kepimo miltelių,
1 žiupsnelis druskos.
Visas sudedamąsias dalis sumaišyti mikseriu nedideliu greičiu iki vientisos masės. Tešlą sudėti į konditerinį maišelį su nesmarkiai dideliu antgaliu. Išspausti ratus į formeles ir iškepti.
Autorės komentaras:
Aš sunaudojau truputį daugiau miltų. Tešla turi būti kaip tiršta grietinė. Formelės pas mane kaip vaflinė ir ten aš juos kepu ~3 min. Jei kepti orkaitėje, reikia žiūrėti pačioms, kepti maždaug iki auksinės spalvos 180º C temperatūroje.