 
                
                                    
                
                irma,butu idomu suzinoti torto recepta,labai jau skaniai atrodo.  
                
                                    
                
                
                
             
                
                                    
                QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 23, 18:57)
apsirikai
 ir as noriu recepto
 ir as noriu recepto  
   taip kad laukim dviese
 taip kad laukim dviese  
                
                    
                        
                                    
                QUOTE(*irma* @ 2008 10 23, 19:25)
Gerai, gerai, mergaitės
 Atsiplėšiu nuo savo "nuostabios" prezentacijos darymo ir...
 Atsiplėšiu nuo savo "nuostabios" prezentacijos darymo ir... 
Velniškai gardus pusbaltis torčiukas
Biskvitams
1 1/3 st. miltų
1/2 st. kakavos
3/4 a.š. sodos
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
160 g kambario temperatūros sviesto
3/4 st cukraus (recepte siūlo naudoti 1/2 st cukraus ir 1/2 st rudojo cukraus, bet pastarojo niekad neturiu)
3 dideli kambario temp. kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
60 g juodojo šokolado (ištirpinti)
1/2 st. pasukų arba riebaus pieno (kambario temp.)
1/2 st. verdančio vandens
120 g šokolado gabalėlių (šį sykį dėjau pieniško)
Bezė
1/2 st. baltymų (maždaug 4 dideli)
1 st. cukraus
3/4 st. vandens
3/4 a.š. citrinos rūgšties
1 v.š. vanilės ekstrakto
Biskvitų ruošimas. Susijojame drauge miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską. Sviestą plakame, kol suminkštėja ir pasidaro kiek "lengvesnis". Suberiame cukrų ir plakame dar 3 minutes. Po vieną sumušame kiaušinius - po kiekvieno plakame dar po minutę. Įmaišome vanilę. Atsargiai įmaišome (nuo čia aš maišau nebe mikseriu, o mentele) tirpytą šokoladą. Tada pakaitomis supilame miltų mišinį ir pieną/pasukas (pilame taip: miltai, pienas, miltai, pienas, miltai - t.y., ne viską iškart, o dalimis). Svarbu nepermaišyti! Įmaišome verdantį vandenį. Galiausiai suberiame ir atsargiai įmaišome šokolado gabalėlius. Padalijame tešlą į dvi 20cm formas (paprastai kepu 18cm formoje; šįsyk kepiau iš pusantrinio recepto, naudojau 24cm formas) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 25-30 min (patikriname pagaliuku). Atvėsiname, išimame iš formų. Tokius biskvitus galima laikyti kambario temp. pernakt arba užšaldyti net iki 2 mėn.
Kai gaminame tortą, nulyginame biskvitų viršų ir kiekvieną blyną perpjauname pusiau - turime 4 apvalius biskvito lakštus. Pasak recepto, vieną sluoksnį reikėtų sutrupinti papuošimams.. Kadangi man biskvitai iškyla nelygiai
 , tai kartais pakanka tik "nulygintųjų" viršų trupinių. Tada galima daryti ne 3, o 4 sluoksnių tortą. Tik atitinkamai ir bezė reiks daugiau. Žodžiu, pasiliekame arba tris, arba keturis biskvito lakštus, o kitką sutrupiname tarp pirštų.
 , tai kartais pakanka tik "nulygintųjų" viršų trupinių. Tada galima daryti ne 3, o 4 sluoksnių tortą. Tik atitinkamai ir bezė reiks daugiau. Žodžiu, pasiliekame arba tris, arba keturis biskvito lakštus, o kitką sutrupiname tarp pirštų.Bezė ruošimas. ... Nemanau, kad verta šitą dar kartą rašyti. Kaip jau minėjau, cipsiukas yra puikiai aprašiusi visą bezė ruošimą..
Klijavimas. Smagumai!! Dedame vieną blyną pjautąja puse į viršų. Padengiame geroooku kiekiu bezė, išlyginame. Dedame kitą blyną, irgi pjautąja puse į viršų, ir irgi aptepame bezė. Trečiąjį sluoksnį dedame lygiąja (ne pjautąja) puse į viršų. Sudedame likusį bezė, aptepame viršų ir šonus - nereikia pernelyg stengtis ir lyginti, dar gražiau, kai torčiukas "raguotas"
 Padengiame tortą trupiniais ar kaip kitaip puošiam
 Padengiame tortą trupiniais ar kaip kitaip puošiam  Paprastai aš pasilieku šiek tiek bezė ir padarau iš jo "bokštelius", į juos įsmeigiu šokoladinių papuošimų, dar šen ten pabarstau trupinėlių.
 Paprastai aš pasilieku šiek tiek bezė ir padarau iš jo "bokštelius", į juos įsmeigiu šokoladinių papuošimų, dar šen ten pabarstau trupinėlių.Tai tiek. :}
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 10 23, 19:46)
Gerai, gerai, mergaitės  Atsiplėšiu nuo savo "nuostabios" prezentacijos darymo ir...
 Atsiplėšiu nuo savo "nuostabios" prezentacijos darymo ir... 
 
Velniškai gardus pusbaltis torčiukas
 Atsiplėšiu nuo savo "nuostabios" prezentacijos darymo ir...
 Atsiplėšiu nuo savo "nuostabios" prezentacijos darymo ir... 
Velniškai gardus pusbaltis torčiukas
dekui labai butinai reiksisbandyti nes esukus atrodo
 
   kiek ziurejau nuodoj ten visai nieko knygute
 kiek ziurejau nuodoj ten visai nieko knygute  kazin lt butu ja galima gauti?
 kazin lt butu ja galima gauti?  
                
                    
                        
                                    
                QUOTE(*irma* @ 2008 10 23, 20:05)
dekui labai butinai reiksisbandyti nes esukus atrodo  
   kiek ziurejau nuodoj ten visai nieko knygute
 kiek ziurejau nuodoj ten visai nieko knygute  kazin lt butu ja galima gauti?
 kazin lt butu ja galima gauti? 
 
   kiek ziurejau nuodoj ten visai nieko knygute
 kiek ziurejau nuodoj ten visai nieko knygute  kazin lt butu ja galima gauti?
 kazin lt butu ja galima gauti? 
Nemanau.. Aš pirkau amazon.com
 
                
                                    
                QUOTE(pragiedruliai @ 2008 10 23, 20:52)
galia
 tada gausi pasidalinti ir kitais receptukais,nees ten paziurejau visai nieko tokia knygute
 tada gausi pasidalinti ir kitais receptukais,nees ten paziurejau visai nieko tokia knygute  
                
                    
                        
                                    
                QUOTE(*irma* @ 2008 10 23, 21:22)
galia  tada gausi pasidalinti ir kitais receptukais,nees ten paziurejau visai nieko tokia knygute
 tada gausi pasidalinti ir kitais receptukais,nees ten paziurejau visai nieko tokia knygute 
 tada gausi pasidalinti ir kitais receptukais,nees ten paziurejau visai nieko tokia knygute
 tada gausi pasidalinti ir kitais receptukais,nees ten paziurejau visai nieko tokia knygute 
Gerai, gerai. O knygą, pasitaikius progai, siūlyčiau prigriebti - nuostabi. Ir stoooooora! O aš dar ir pirkau, kai doleris iki 2,16Lt kritęs buvo..
 Beje, labai daug receptų iš šios knygos internete galima rasti..
 Beje, labai daug receptų iš šios knygos internete galima rasti..Beje, o gal kaip nors kas nors kada norėtų kooperuotis knygų per kokį amazon parsisiųst? ten mokama už siuntinį ir kiekvieną knygą atskirai, bet ne už svorį, tai ne taip ir brangiai gaunas. Čia šiaip idėja kilo...
QUOTE(jurgav.. @ 2008 10 23, 16:30)
florentinai
Na, ar patiko?
 
  
Papildyta:
QUOTE(jurgav.. @ 2008 10 23, 18:39)
skonis super  jau beveik nebeliko
  jau beveik nebeliko  deja, neturėjau visokiausių saulėgrąžų, aguonų, įv riešutų.. dar ne kartą darysiu!
 deja, neturėjau visokiausių saulėgrąžų, aguonų, įv riešutų.. dar ne kartą darysiu!
mažai išejo, galima iš dvigubos porcijos. reikėjo plonai juos daryt, bet maniau, kad sulūš.. o ir greit padaroma
 jau beveik nebeliko
  jau beveik nebeliko  deja, neturėjau visokiausių saulėgrąžų, aguonų, įv riešutų.. dar ne kartą darysiu!
 deja, neturėjau visokiausių saulėgrąžų, aguonų, įv riešutų.. dar ne kartą darysiu!mažai išejo, galima iš dvigubos porcijos. reikėjo plonai juos daryt, bet maniau, kad sulūš.. o ir greit padaroma

Oi, jau radau atsakymą
 
 Smagu, kad patiko
 
                
                                    
                
                Jau kiek skanumynų pridarėt,o jau tas tortukas su beze,nerealus  
   
                
                                    
                
                
                
             
   
                
                                    
                
                As irgi kepiau Daividijos aguonini. Pries tai gal 4 dienas pardes slaviau ir ieskojau aguonu misinio. Pats pyragas skanus tuom, kad minkstas. Man asmeniskai skoni gadino tu aguonu kvapikliai, ziauriai nenaturalus. Kas nesiseke - minkiau tesla duonkepej, bet miltu idejau gerokai daugiau. Iskociojau gal per plonai, tai dadejau dar ir aguonu. Po to tragikomedija dedant i forma - vos sugrudau  Sonas itruko, isbiro tu aguoneliu, ir gavosi labai kreivas, nu toks skersas
 Sonas itruko, isbiro tu aguoneliu, ir gavosi labai kreivas, nu toks skersas   bet siaip lengai pagaminamas kepinys
  bet siaip lengai pagaminamas kepinys   
 
Dabar darau Miseles daugiasluoksni. Vakar isvargau su karameliniu sluoksniu ir biskvitu, eisiu dabar sokoladinio kept. Bandysiu spet nufotografuot rezultata.
O gal kas turit receptu spurgoms, kurias reik kept ne aliejuj, o orkaitej ar elektrinej spurginej?
                
                
             Sonas itruko, isbiro tu aguoneliu, ir gavosi labai kreivas, nu toks skersas
 Sonas itruko, isbiro tu aguoneliu, ir gavosi labai kreivas, nu toks skersas   bet siaip lengai pagaminamas kepinys
  bet siaip lengai pagaminamas kepinys   
 Dabar darau Miseles daugiasluoksni. Vakar isvargau su karameliniu sluoksniu ir biskvitu, eisiu dabar sokoladinio kept. Bandysiu spet nufotografuot rezultata.
O gal kas turit receptu spurgoms, kurias reik kept ne aliejuj, o orkaitej ar elektrinej spurginej?
                o gal žinot kokį nors florentinų receptą su medumi??  
                
                                    
                
                
                
             
                
                                    
                QUOTE(Katu @ 2008 10 24, 09:25)
O gal kas turit receptu spurgoms, kurias reik kept ne aliejuj, o orkaitej ar elektrinej spurginej?
Turiu vieną neblogą spurgų receptą elektrinei spurginei, tiesa, neišbandytas, bet patikimas
 Originalas ir nuotrauka
 Originalas ir nuotraukaDONUTS
Spurgos, kepimui formelėse
260 g miltų,
130 g cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
250 ml pieno,
3 kiaušiniai,
5 v. š. aliejaus,
1 pak. kepimo miltelių,
1 žiupsnelis druskos.
Visas sudedamąsias dalis sumaišyti mikseriu nedideliu greičiu iki vientisos masės. Tešlą sudėti į konditerinį maišelį su nesmarkiai dideliu antgaliu. Išspausti ratus į formeles ir iškepti.
Autorės komentaras:
Aš sunaudojau truputį daugiau miltų. Tešla turi būti kaip tiršta grietinė. Formelės pas mane kaip vaflinė ir ten aš juos kepu ~3 min. Jei kepti orkaitėje, reikia žiūrėti pačioms, kepti maždaug iki auksinės spalvos 180º C temperatūroje.
 
    






