Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

irma,butu idomu suzinoti torto recepta,labai jau skaniai atrodo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 23, 18:57)
irma,butu idomu suzinoti torto recepta,labai jau skaniai atrodo. smile.gif


apsirikai biggrin.gif ir as noriu recepto tongue.gif mirksiukas.gif taip kad laukim dviese 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2008 10 23, 19:25)
apsirikai biggrin.gif ir as noriu recepto tongue.gif  mirksiukas.gif taip kad laukim dviese 4u.gif


Gerai, gerai, mergaitės smile.gif Atsiplėšiu nuo savo "nuostabios" prezentacijos darymo ir... smile.gif

Velniškai gardus pusbaltis torčiukas

Biskvitams
1 1/3 st. miltų
1/2 st. kakavos
3/4 a.š. sodos
1/2 a.š. kepimo miltelių
1/4 a.š. druskos
160 g kambario temperatūros sviesto
3/4 st cukraus (recepte siūlo naudoti 1/2 st cukraus ir 1/2 st rudojo cukraus, bet pastarojo niekad neturiu)
3 dideli kambario temp. kiaušiniai
1 a.š. vanilės ekstrakto
60 g juodojo šokolado (ištirpinti)
1/2 st. pasukų arba riebaus pieno (kambario temp.)
1/2 st. verdančio vandens
120 g šokolado gabalėlių (šį sykį dėjau pieniško)

Bezė
1/2 st. baltymų (maždaug 4 dideli)
1 st. cukraus
3/4 st. vandens
3/4 a.š. citrinos rūgšties
1 v.š. vanilės ekstrakto

Biskvitų ruošimas. Susijojame drauge miltus, kakavą, kepimo miltelius, sodą, druską. Sviestą plakame, kol suminkštėja ir pasidaro kiek "lengvesnis". Suberiame cukrų ir plakame dar 3 minutes. Po vieną sumušame kiaušinius - po kiekvieno plakame dar po minutę. Įmaišome vanilę. Atsargiai įmaišome (nuo čia aš maišau nebe mikseriu, o mentele) tirpytą šokoladą. Tada pakaitomis supilame miltų mišinį ir pieną/pasukas (pilame taip: miltai, pienas, miltai, pienas, miltai - t.y., ne viską iškart, o dalimis). Svarbu nepermaišyti! Įmaišome verdantį vandenį. Galiausiai suberiame ir atsargiai įmaišome šokolado gabalėlius. Padalijame tešlą į dvi 20cm formas (paprastai kepu 18cm formoje; šįsyk kepiau iš pusantrinio recepto, naudojau 24cm formas) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 25-30 min (patikriname pagaliuku). Atvėsiname, išimame iš formų. Tokius biskvitus galima laikyti kambario temp. pernakt arba užšaldyti net iki 2 mėn.

Kai gaminame tortą, nulyginame biskvitų viršų ir kiekvieną blyną perpjauname pusiau - turime 4 apvalius biskvito lakštus. Pasak recepto, vieną sluoksnį reikėtų sutrupinti papuošimams.. Kadangi man biskvitai iškyla nelygiai ax.gif , tai kartais pakanka tik "nulygintųjų" viršų trupinių. Tada galima daryti ne 3, o 4 sluoksnių tortą. Tik atitinkamai ir bezė reiks daugiau. Žodžiu, pasiliekame arba tris, arba keturis biskvito lakštus, o kitką sutrupiname tarp pirštų.

Bezė ruošimas. ... Nemanau, kad verta šitą dar kartą rašyti. Kaip jau minėjau, cipsiukas yra puikiai aprašiusi visą bezė ruošimą..

Klijavimas. Smagumai!! Dedame vieną blyną pjautąja puse į viršų. Padengiame geroooku kiekiu bezė, išlyginame. Dedame kitą blyną, irgi pjautąja puse į viršų, ir irgi aptepame bezė. Trečiąjį sluoksnį dedame lygiąja (ne pjautąja) puse į viršų. Sudedame likusį bezė, aptepame viršų ir šonus - nereikia pernelyg stengtis ir lyginti, dar gražiau, kai torčiukas "raguotas" thumbup.gif Padengiame tortą trupiniais ar kaip kitaip puošiam smile.gif Paprastai aš pasilieku šiek tiek bezė ir padarau iš jo "bokštelius", į juos įsmeigiu šokoladinių papuošimų, dar šen ten pabarstau trupinėlių.

Tai tiek. :}
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 10 23, 19:46)
Gerai, gerai, mergaitės smile.gif Atsiplėšiu nuo savo "nuostabios" prezentacijos darymo ir... smile.gif

Velniškai gardus pusbaltis torčiukas



dekui labai butinai reiksisbandyti nes esukus atrodo thumbup.gif 4u.gif kiek ziurejau nuodoj ten visai nieko knygute thumbup.gif kazin lt butu ja galima gauti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2008 10 23, 20:05)
dekui labai butinai reiksisbandyti nes esukus atrodo thumbup.gif  4u.gif kiek ziurejau nuodoj ten visai nieko knygute thumbup.gif kazin lt butu ja galima gauti? g.gif


Nemanau.. Aš pirkau amazon.com ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pragiedruliai @ 2008 10 23, 20:52)
Nemanau.. Aš pirkau amazon.com  ax.gif


galia unsure.gif tada gausi pasidalinti ir kitais receptukais,nees ten paziurejau visai nieko tokia knygute smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2008 10 23, 21:22)
galia unsure.gif tada gausi pasidalinti ir kitais receptukais,nees ten paziurejau visai nieko tokia knygute smile.gif


Gerai, gerai. O knygą, pasitaikius progai, siūlyčiau prigriebti - nuostabi. Ir stoooooora! O aš dar ir pirkau, kai doleris iki 2,16Lt kritęs buvo.. ax.gif Beje, labai daug receptų iš šios knygos internete galima rasti..

Beje, o gal kaip nors kas nors kada norėtų kooperuotis knygų per kokį amazon parsisiųst? ten mokama už siuntinį ir kiekvieną knygą atskirai, bet ne už svorį, tai ne taip ir brangiai gaunas. Čia šiaip idėja kilo...
Atsakyti
QUOTE(jurgav.. @ 2008 10 23, 16:30)
florentinai

Na, ar patiko? blush2.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jurgav.. @ 2008 10 23, 18:39)
skonis super thumbup.gif  jau beveik nebeliko doh.gif deja, neturėjau visokiausių saulėgrąžų, aguonų, įv riešutų.. dar ne kartą darysiu!
mažai išejo, galima iš dvigubos porcijos. reikėjo plonai juos daryt, bet maniau, kad sulūš.. o ir greit padaroma wub.gif

Oi, jau radau atsakymą doh.gif
Smagu, kad patiko 4u.gif
Atsakyti
Jau kiek skanumynų pridarėt,o jau tas tortukas su beze,nerealus swoon.gif swoon.gif
Atsakyti
As irgi kepiau Daividijos aguonini. Pries tai gal 4 dienas pardes slaviau ir ieskojau aguonu misinio. Pats pyragas skanus tuom, kad minkstas. Man asmeniskai skoni gadino tu aguonu kvapikliai, ziauriai nenaturalus. Kas nesiseke - minkiau tesla duonkepej, bet miltu idejau gerokai daugiau. Iskociojau gal per plonai, tai dadejau dar ir aguonu. Po to tragikomedija dedant i forma - vos sugrudau doh.gif Sonas itruko, isbiro tu aguoneliu, ir gavosi labai kreivas, nu toks skersas lotuliukas.gif bet siaip lengai pagaminamas kepinys thumbup.gif

Dabar darau Miseles daugiasluoksni. Vakar isvargau su karameliniu sluoksniu ir biskvitu, eisiu dabar sokoladinio kept. Bandysiu spet nufotografuot rezultata.

O gal kas turit receptu spurgoms, kurias reik kept ne aliejuj, o orkaitej ar elektrinej spurginej?
Atsakyti
o gal žinot kokį nors florentinų receptą su medumi?? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2008 10 24, 09:25)
O gal kas turit receptu spurgoms, kurias reik kept ne aliejuj, o orkaitej ar elektrinej spurginej?


Turiu vieną neblogą spurgų receptą elektrinei spurginei, tiesa, neišbandytas, bet patikimas biggrin.gif Originalas ir nuotrauka

DONUTS
Spurgos, kepimui formelėse

260 g miltų,
130 g cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
250 ml pieno,
3 kiaušiniai,
5 v. š. aliejaus,
1 pak. kepimo miltelių,
1 žiupsnelis druskos.

Visas sudedamąsias dalis sumaišyti mikseriu nedideliu greičiu iki vientisos masės. Tešlą sudėti į konditerinį maišelį su nesmarkiai dideliu antgaliu. Išspausti ratus į formeles ir iškepti.

Autorės komentaras:
Aš sunaudojau truputį daugiau miltų. Tešla turi būti kaip tiršta grietinė. Formelės pas mane kaip vaflinė ir ten aš juos kepu ~3 min. Jei kepti orkaitėje, reikia žiūrėti pačioms, kepti maždaug iki auksinės spalvos 180º C temperatūroje.
Atsakyti