Įkraunama...
Įkraunama...

Vienišas tėvas (arba kas būna po skyrybų)

QUOTE(Medinis @ 2008 10 13, 15:17)
Pagalvojau... ko gero pats geriausias variantas būtų, jei rezultato būtų siekiama abiem keliais kartu. Ši šeima, kuri čia rašo galėtų stengtis auginti vaikus taip, kad jie mokėtų sugyventi šeimoje. O aš galėčiau surinkti ir apginti tuos, kuriems nepasisekė, kuriems toks auklėjimas nepadėjo biggrin.gif

nagi, grįžkim porą žingsnelių atgal ir baikim šią, niekur nevedančią diskusiją Jūsų šiuo postu.
Pripažįstu Jus kaip vertą dėmesio oponentą wink.gif

QUOTE(salve123 @ 2008 10 13, 16:04)
Michaelis darė, ką ir turėjo daryti ir jo situacija tik patvirtina, kad tai žaidimas dėl ambicijų. Šiuo atveju emocianalus, ambicingas ir nemąstantis žaidėjas - Inga.
Ir tai patvirtina stereotipą, kad vyksta karas dėl karo. 
Arba ten buvo atvejis kuris ir jums priimtinas, kai abu vienu balsu šaukia "vaikas liks tik man". Rezultate, ko gero vaikas lieka pats su savimi.

O aš kaip tik palaikau Michaelio poziciją. Man neatrodo, kad jis veikia vedamas ambicijų. Vyras turi teisę matyti kaip vaikas auga, o Inga iš jo atėmė tą galimybę. tai ką jam daryti? Sėdėti Vokietijoj ir verkti? net nenustebčiau, jei jis sutiktų su tuo, kad Inga augintų mergaitę, jei jos būtų likusios Vokietijoje, kur jis galėtų pilnevertiškai dalyvauti vaiko gyvenime. Dabar įsivaizduok, kad tu esi tėvas, sulaukiat dukters ir išsiskiriat. O Jūsų žmona išmauna į Vokietiją, Airiją ar dar kur? Kaip Jūs jaustumėtės ir kaip elgtumėtės? Vaikas buvo pavogtas. PA-VOG-TAS. Tei nebuvo teismo sprendimu atlikta, o tyliai, slapta, meluojat ir išsisukinėjant. Kodėl Inga negalvoja apie savo vaiką, jo poreikius ir nevažiuoja į Vokietiją, juk iš tiesų mergaitei rekalinga tiek mama, tiek tėtis.
Gerai viskas, baigiu. Nusibodo ši Renau tema. Per daug dėmesio moteriai, kuriai svarbus tik savos kvailos ambicijos ir keršto troškimas.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 10 13, 16:07)
Nagi nagi nagi... Dar kartą pasakykite - ką Michaelis turėjo daryti, jei norėjo, kad jo dukrai būtų geriau?

Taip. Būtent. Jis darė tai ką ir turėjo daryti. Žala dukrai buvo pradedama daryti skyrybų pradžioje. Jei nuo pradžių, jie būtų sugebėję pasidalinti teritorijas, karo nereikėtų. Šiaip abu yra labai skolingi savo dukrai...
Atsakyti
QUOTE(Ponike @ 2008 10 13, 16:23)
medini cia man jau nepatikai.

Deja jis padare viska ka galejo.

Kadangi jūs esate susidūrusi su situacija asmeniškai, tai gal nelabai suprantat ką mąsto kitos moterys. Aš žinau kokį atsakymą norėtų parašyti kai kas, bet nedrįsta šios temos kontekste.
Papildyta:
QUOTE(salve123 @ 2008 10 13, 16:25)
Taip. Būtent. Jis darė tai ką ir turėjo daryti.

Paklausiu dar... Jei jis būtų nesiekęs užtikrinti savo teisės ar tai būtų buvę geriau mergaitei? Ir dar... Jei dabar Michaeliss išvažiuotų ir daugiau niekada negrįžtų - ar tai būtų geriau mergaitei?
Atsakyti
QUOTE(Aniukes mama @ 2008 10 13, 16:25)
O aš kaip tik palaikau Michaelio poziciją.

Aš nerašiau, kad nepalaikau ar palaikau Michaelio poziciją.
Atsakyti
QUOTE(Ponike @ 2008 10 13, 16:23)
medini cia man jau nepatikai.

Deja jis padare viska ka galejo. Jei Ingos nebutu palaikiusi visuomene tai gal mergaite butu jau gyventu su juo. Gali but kad neprase anstoliu, policijos kitu organizaciju pagalbos. Bet vel butu "piktas tevas" norintis atimti vaika.
Inga griebesi stipriausio ginklo "visuomene" ir "zurnalistus". Vokietis tevas nelabai pašukaus pries svetima valstybe. Nesikisu i svetimu tevu konfliktus.

Nežinau, gal Jūs praleidote mano postą nr. 176. Būtent ten aš kalbėjau apie visuomenės nuomonę Rinau istorijoje.

QUOTE(Medinis @ 2008 10 13, 16:24)
Gerai... pabandykim labai trumpai susumuoti skirtingas nuomones.
Mano:
1. Tėvų ir motinų teisės auginti, rūpintis ir auklėti savo vaikus gyvenant santuokoje ir nesantuoje nėra lygios motinų naudai.
2. Visuomenės nuomonė yra priešiška tėvams, kurie nori auginti, rūpintis ir auklėti savo vaikus.
3. Reikia siekti, kad tėvų ir motinų teisės auginti, rūpintis ir auklėti vaikus taptų lygios.
4. Reikia siekti, kad visuomenės nuomonė nebūtų priešiška tėvams, kurie nori auginti, rūpintis ir auklėti savo vaikus.

Jūsų eilė.

Jei jau mano eilė, gal galėčiau pakoreguoti Jūsų sąrašą taip kaip atrodo man žiūrint iš mano bokšto?
Atsakyti
QUOTE(Aniukes mama @ 2008 10 13, 16:33)
Jei jau mano eilė, gal galėčiau pakoreguoti Jūsų sąrašą taip kaip atrodo man žiūrint iš mano bokšto?

Na gal nepatingėkit sudaryti savo, ką? Ir dar... jei nesunku - aš specialiai nerašiau tikslų įgyvendinimo metodų. Būtų malonu, kad ir jūs kol kas čia nesiplėstumėt.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 10 13, 16:27)
Kadangi jūs esate susidūrusi su situacija asmeniškai, tai gal nelabai suprantat ką mąsto kitos moterys. Aš žinau kokį atsakymą norėtų parašyti kai kas, bet nedrįsta šios temos kontekste.
Papildyta:

Parašykite, ką Jūs žinote. Būtų įdomu paskaityti.

QUOTE(salve123 @ 2008 10 13, 16:28)
Aš nerašiau, kad nepalaikau ar palaikau Michaelio poziciją.

Atleiskit. Iš kelių Jūsų postų susidariau nuomonę, kad Jūs smerkiate būtent Michaelio veiksmus.
Atsakyti

Paklausiu dar... Jei jis būtų nesiekęs užtikrinti savo teisės ar tai būtų buvę geriau mergaitei? Ir dar... Jei dabar Michaeliss išvažiuotų ir daugiau niekada negrįžtų - ar tai būtų geriau mergaitei?

Aš suprantu ko jūs klausiate. Geriau nebūtų. Kiek kokiu atveju žala būtų mažesnė ar ne, niekas nežino. Bet akivaizdu, kad pradėjus karą kalbėti apie "taip vaikui bus geriau" netenka jokios prasmės, nes vis tiek bus ne taip gerai, kaip būtų sutarimo atveju.
Esu įsitikinusi, kad mergaitė nebūtų nieko panašaus patyrusi, jei tėvai būtų galėję susitarti...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 10 13, 16:34)
Na gal nepatingėkit sudaryti savo, ką? Ir dar... jei nesunku - aš specialiai nerašiau tikslų įgyvendinimo metodų. Būtų malonu, kad ir jūs kol kas čia nesiplėstumėt.

nagi netingiu, ale dviračio neišrasi. Tačiau, jei leisti, tai padarysiu grįžus iš darželio... reikia jau skubėt, nes kol dar prasibrausiu pro tėvelių minią, užgulusią darželio vartus...
Atsakyti

QUOTE(Aniukes mama @ 2008 10 13, 16:37)
Parašykite, ką Jūs žinote. Būtų įdomu paskaityti.

Atsakykite į mano klausimus, tuomet atsakysiu aš biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(salve123 @ 2008 10 13, 16:40)
Esu įsitikinusi, kad mergaitė nebūtų nieko panašaus patyrusi, jei tėvai būtų galėję susitarti...

Labai diplomatiškai... Tarkim aš užduodu jums klausimą - "mano žmona pasiėmė mūsų vaiką ir išvažiavo į Angliją. Ar man bandyti siekti, kad būtų sudarytos sąlygos man matytis su vaiku? Ar taikyti laikinąsias apsaugos priemones, nes žinau, kad jie dabar kaip tik yra grįžę". Na žodžiu istorijos pradžia, mano vaiko motina - tokia pat, kaip Inga, aš toks pat, kaip Michaelis biggrin.gif Ar man kovot dėl vaiko ar ne?
Papildyta:
QUOTE(Aniukes mama @ 2008 10 13, 16:40)
Tačiau, jei leisti, tai padarysiu grįžus iš darželio... reikia jau skubėt, nes kol dar prasibrausiu pro tėvelių minią, užgulusią darželio vartus...

Taip taip, žinoma, staltiese jums keliukas...
Atsakyti
QUOTE(Aniukes mama @ 2008 10 13, 16:37)
Iš kelių Jūsų postų susidariau nuomonę, kad Jūs smerkiate būtent Michaelio veiksmus.

Arba jūs neskaitote arba aš nemoku tiksliai išdėstyti minčių.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2008 10 13, 16:34)
Pagalvojau... ko gero pats geriausias variantas būtų, jei rezultato būtų siekiama abiem keliais kartu. Ši šeima, kuri čia rašo galėtų stengtis auginti vaikus taip, kad jie mokėtų sugyventi šeimoje. O aš galėčiau surinkti ir apginti tuos, kuriems nepasisekė, kuriems toks auklėjimas nepadėjo

Jo, mama, pradėsim. Ne žodžiais o darbais mes tėvynę mylim! Iškart kai grįšiu, a?

Šiaip įdomūs čia jūsų diskutavimai, ypač iš šono skaitinėjant. Vaizdas toks, kad kas garsiau rėkia, tas teisus. Radau bent 3 postus, kur diskusija buvo kaip ir pasiekus tam tikrą konsensusą, bet po to vėl kažkam būtinai prireikia užvažiuot. Ir keisčiausia, kad ne moteriškajai diskusijos pusei g.gif
Ir aplamai, iš kur tiek valios ir ištvermės tiek pilstyt iš tuščio į kiaurą?

Medini, kaiptai neįsikirtau rekomendacijų esmės? Kokia knyga ir kada ji buvo rekomenduota? Ir kaip gaspadinė mano rašė, gal nereikia brukt talmudų, jei niekas neprašo. Taip tik antagonizmo susilaukt galima.
Vienžo dabar pats laikas prisimint Medinio pateiktą sąrašą ir gesint kvailas aistras.
(P.s. Labas, mama, aš jau gyvs thumbup.gif )
Atsakyti