Įkraunama...
Įkraunama...

Vienišas tėvas (arba kas būna po skyrybų)

QUOTE(salve123 @ 2008 10 27, 18:22)
Aš puikiai suprantu apie ką jūs kalbate. Mano nuomonė yra vienareikšmiška. Kol mes toleruosime jūsų paminėtą nesveiką egoizmą, kol vyrai/moterys turės nors menkiausią galimybę permesti savo atsakomybę ant kito sutuoktinio, tol mes ir turėsime nestabilius ir konfliktuojančius tėvus. Tol kol mes teisinsim vyrus (apie moteris nekalbu, jos didžiąja dalimi pajėgios sukramtyti savo skausmus ir netektis) jų nebendravimą su vaikais, tol mes ir turėsim patvoriuose tyliai raudančius tėtukus, nes jie yra linkę pasirinkti lengvesnę išeitį. Sutikit, kad reta mama raudos tvorą apsikabinusi, nors ji taip pat po skyrybų yra labai pažeidžiama. Moteris net neusismąstydama atvers darželio vartelius ir tekina nulėks myluoti vaiką. O juk būtų paprasčiau sau pasakyti, kad ai nu ką čia padarysi, tėtis pats sugebės vaiku pasirūpinti ir pamindžikavus prie tvorelės nueiti pas draugę išsiraudoti. Nepateisinu tokio bevališkumo, nes jis tiesiogiai liečia tokio tėvelio ir jo vaiko santykį. O kalbant apie Ponikės situaciją, tai čia vėlgi akivaizdus apsižliumbusio tėvelio pavyzdis. Ir galiausiai kalbama ne apie vaiko praradimus, o tėvelio nabagėlio. Sakiau ir sakysiu, jei gali moterys dėl vaikų ištverti netektis, išgyvena vyrų paliktos su keliais vaikais, tai lygiaverčiai ir vyrai (žinoma jei jų meilė vaikams tikra, o ne deklaratyvi) yra pajėgūs ištverti visus emocinius nepatogumus ir skirti dalį savęs vaikui. Taip, kad jūsų minimos priežastys nė per nago juodimą nepateisiną vyrų nelankačių savo vaikų. Ir jei mano vyras nuspręstų nebendrauti su dukra, net nebandyčiau jo tempti prie dukros. Nes jei man vis tik nepavyktų tokio tėvelio pritempti prie dukros, tai rezultate dukra kentėtų dvigubai, todėl, kad aš tokiu savo elgesiu suteikčiau nepagrįstų vilčių savo vaikui. Ir jūsų minėti vaiko interesai nuo tokios pagalbos būtų keleriopai pažeisti. Melas ir saviapgaulė turi liūdnesnes pasekmes, nei paprasta tiesa. Reikia mokėti žiūrėti realybei tiesiai į akis, neprisigalvojant nepagrįstų lūkesčių.

Mindudo, jei vyrai į santykį su vaiku žiūrėtų be jokių galimybių pabėgti nuo vaiko, tai ir depresijų ir nusigėrimų ir galiausiai absoliutaus nebendravimo su vaiku būtų gerokai mažiau. Aš nežinau kokia nelaimė galėtų man taip susukti smegenis, kad aš pamirščiau, kad turiu dukrą. O vat vyrams pakanka skyrybų priežasties ir jie jau patampa bejėgiais ir kone nepakaltinamais. Na, jūsų požiūris aiškiai parodo moterų nepasitikėjimo vyrais, kaip tėvais, priežastis.

Pavydžiu jums, kad jus supa labai emociškai tvirti žmonės. Matai, aš kasdien susiduriu su žmonių problemomis, tai pastebiu, kad emociškai stiprių žmonių vis mažėja (ir vyrų ir moterų) .
O dėl mamos nepažeistumo jūs neteisi - mamos vaikus pradeda naudoti kaip ginklą skiryboms, kaip priemonę lengviau išgyventi MAS, kaip kerštą vyrui, neleisdama su juo matytis, nuteikinėdama vaikus prieš tėvą (tai skaitėte pradiniame šios temos straipsnyje). Jei jūs vaizdžiai pavaizdavote vyrą apsikabinantį tvorą (nes įprasta, kad vaikas atitenka mamai, nes žmona prie vaiko skyrybų metu nenori tėvo prileisti...), tai mama apsikabina savo vaiką (-us) ir nusavina juos nuo tėvo... Ir Ji turi pranašumą, nes yra artimi (-as), brangūs (-us)žmonės (-us) - vaikai (-as) (o ne tvora), kurie (-is) netektį padeda lengviau išgyventi...
Be to, yra žmogiškumo faktorius - aš skyrybų metu ko gero pirmiausiai galvočiau apie vaikų interesus, bet neužmirščiau ir savo sutuoktinės, su kuria išgyvenau tam tikrą gyvenimo tarpsnį, tad būtų per žiauru iš mylinčios mamos atimti vaikus, nors ir susiklostė tokios aplinkybės, jog reikia skirtis... O mamos iš tiesų daug dažniau kerštauja neleisdamos tėčiui matytis su vaiku (Ponikes pavizdys), slėpdamosi, juodindamos... Neatimti vaikų iš mamos silpnumo požymis?.. g.gif Aš manau tai kaip tik stiprybė - atsižadėti savo poreikių dėl vaiko interesų, tik deja dažniausiai nepamąstoma, kad yra tapinė galimybė - vaikus auginti kartu... Kuri prarandama ne dėl nemeilės vaikams, bet tarpusavio konfrotacijos... Ir aplamai iš kur tokia statistika, kad daug tėvų savo noru atsisako auginti savo vaikus? Ar buvo išanalizuotos visos galimos kitos priežastys? (motina neleidžia, juodina tėvą vaikui, persikelia toli gyventi... )
O dėl tolerancijos, sutinku thumbup.gif - reikia, kad visuomenė netoleruotų egoizmo, smurto šeimoje, skirybų, to, kad vaiką augina tik vienas iš tėvų. Tuomet gal padėtis pasikeistų, o tai dabar kas darosi - tuokiasi tik po kelių mėn. pažinties (ai, jei nepavyks, išsiskirsim), skiriasi pusė susituokusių, toleruojamas smurtas, egoizmas, tai kad vaiką augina tik vienas iš tėvų (ypatingai mama) tai yra sveikintina ir įprasta... Jei tai būtų neįprasta ir netoleruojama ir būtų smerkiami abu asmenys dėl to, o ne vienas (dažniausiai tik tėvas), manau situacija pasikeistų...
O jūs manau taip pat smerkiate ir sergančius priklausomybe nuo alkoholio, narkotikų ir greičiausiai nematote jokių išeičių ir galimybių... O aš matau atsitiesiančius anksčiau palūžusius žmones, iš naujo kuriančius savo gyvenimą. Na kad ir Ponikes dabartinis vyras, pirmosios žmonos buvo nurašytas, kaip šiūkšlė, o dabar mylimas ir mylintis tėtis... Tad nurašyti galima greitai, bet pabandyti suprasti ir pažinti ir paduoti ranką yra sunku...
Kažkada ir aš buvau nepasitikintis savimi, neturintis jokios savivertės paauglys (manau, kad turėjo įtakos mūsų šeimos modelis, kur mama vadovavo šeimai), prie merginos bijojau net prieiti, bet valios pastangomis, pasiekiau to, kad jaučiuosi išskirtiniu ir tvirtu... Man pasisekė, kad savo kelyje sutikau žmonių, kurių požiūris į mane sutvirtino ir mano savivertę... Todėl aš suprantu žmones, kuriems reikia pagalbos, kurie yra "nurašomi visuomenės", ne kartą teko tokiems padėti ir atsitiesti, galvą ištraukti iš kilpos... Malonu dabar juos matyti laimingus... Tačiau pavieniai žmonės negali pakeisti pasaulio, turėtų keistis požiūris, tolerancija, atsirasti galimybė atleisti... O smerkdami ir kaltindami tik griausime, bet nepadidinsim galimybės susitaikyti, gyventi kartu... Dėl to ir yra šeimos, kad konfrontacija tampa didesne nei galimybė taikytis ir gyventi kartu, arba atsiranda daug patrauklesnė ikišiolinio gyvenimo alternatyva...

Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 28, 11:39)
g.gif O tėvas turėtų laikytis bent minimalios tvarkos vaiko lankyme? Pranešti apie planuojamą apsilankymą ir ištesėti duotą žodį? Ne mamai... vaikui..?
Ar turėtų būti skiriama bauda vyrui, kuris nenori susitikti su savo vaikais? Didinami alimentai? Skiriamos papildomos išmokos už kiekvieną praleistą pasimatymą ar už nesimatymo periodą?

thumbup.gif geros idėjos! dar turėtų būti atsižvelgiama ir į bendravimo su vaiku kokybę... mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(salve123 @ 2008 10 27, 18:22)
Sakiau ir sakysiu, jei gali moterys dėl vaikų ištverti netektis, išgyvena vyrų paliktos su keliais vaikais, tai lygiaverčiai ir vyrai (žinoma jei jų meilė vaikams tikra, o ne deklaratyvi) yra pajėgūs ištverti visus emocinius nepatogumus ir skirti dalį savęs vaikui. Taip, kad jūsų minimos priežastys nė per nago juodimą nepateisiną vyrų nelankačių savo vaikų.

O dabar įsivaizduokite kitą situaciją - vaikai lieka su tėvu ir Jum reikia susitaikyti su situacija, jog vaikai gyvena atskirai nuo jūsų ir jūs turite tenkintis tik pasimatymais su vaiku, o dar vyras jus juodintų, nuolat apkalbinėtų, leistų susitikti tik jam patogiu laiku ir vietoje? Būtų lengva susitaikyti?
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 10 28, 12:59)
O jūs manau taip pat smerkiate ir sergančius priklausomybe nuo alkoholio, narkotikų ir greičiausiai nematote jokių išeičių ir galimybių...

Aš nesmerkiu jūsų minėtų ligonių ir jokio ryšio su mano mintimis apie tėčius, kurie nelanko vaikų, nes neva tai jiems emociškai sunku, nepatogu ir pan. - neįžvelgiu. Aš akcentuoju skirtumą tarp vyrų aktyvumo dalyvaujant vaiko gyvenime ir moterų. Ir pasikartosiu sakydama, kad neupratau ir nenoriu suprasti, kodėl tėčiai nebendrauja su savo vaikais. O jūsų minėtos priežastys apie emocinį nestabilumą yra elemetarus silpnavališkumas. Moteris į ugnį pultų už savo vaiką, o vat vyras lėks su buteliu pas draugą verkti jam ant peties. Ne verkti reikia, o būti su vaiku. O norint tai yra įmanoma. Aš galiu dėl vaiko daug ką padaryti. Drąsiai galėčiau būti ir savaitgaline mama, nes aš negaisčiau laiko žliumbimams ir savigailai, o mąstyčiau, kaip ir toliau likti savo vaiko gyvenime. Ir juo labiau nelaukčiau, kol mane tam skatintų ex vyras ar dar kas nors.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salve123: 28 spalio 2008 - 12:20
QUOTE(mindudo @ 2008 10 28, 13:13)
thumbup.gif  geros idėjos! dar turėtų būti atsižvelgiama ir į bendravimo su vaiku kokybę...  mirksiukas.gif

O dabar įsivaizduokite kitą situaciją - vaikai lieka su tėvu ir Jum reikia susitaikyti su situacija, jog vaikai gyvena atskirai nuo jūsų ir jūs turite tenkintis tik pasimatymais su vaiku, o dar vyras jus juodintų, nuolat apkalbinėtų, leistų susitikti tik jam patogiu laiku ir vietoje? Būtų lengva susitaikyti?

Taip, kokybė irgi svarbu, tik ją sunkiau įvertinti "materialiai" smile.gif

Klausimas ne man, ale ne pirmą kartą į tokius atsakinėju hihihi.gif Prie ko čia lengva ar sunku? Yra faktas - vaikas. Yra jo gyvenimas su tėvu - irgi faktas. Yra (turėtų būti) teismo nustatytas vaiko lankymo grafikas. Aš daryčiau viską, kas įmanoma (ir tikriausiai neįmanoma biggrin.gif), kad to grafiko būtų laikomasi. Tam taip pat yra priemonių. O visa kita (kaip toj kvailoj dainuškoj) - tik detalės. Vaikai nėra kvaili. Juodink nejuodinęs, jie atskiria "kas yra kas". Žinoma, tik jei suaugę rankų nenuleidžia, taip tik patvirtindami "juodintojo" žodžius...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 28 spalio 2008 - 12:23

Įsivaizduoju ir labai aiškiai. Tik vat aš nesuprantu apie kokį susitaikymą jūs kalbate? Aš turiu vaiką ir niekur jis nedingsta, nepaisant visų jūsų suminėtų šalutinių faktorių aš niekaip neatsisakyčiau vaiko, bet kokiu atveju rasčiau būdus ir toliau būti mama. Viskas. Niekaip nesumąstyčiau atsiriboti ir įlindus į kampą verkti ir kaltinti aplinką dėl mano atskirties su vaiku. Niekas nepakeis fakto, kad aš esu vaiko mama.
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 28, 13:18)
Aš nesmerkiu jūsų minėtų ligonių ir jokio ryšio su mano mintimis apie tėčius, kurie nelanko vaikų, nes neva tai jiems emociškai sunku, nepatogu ir pan.  - neįžvelgiu. Aš akcentuoju skirtumą tarp vyrų aktyvumo dalyvaujant vaiko gyvenime ir moterų. Ir pasikartosiu sakydama, kad neupratau ir nenoriu suprasti, kodėl tėčiai nebendrauja su savo vaikais. O jūsų minėtos priežastys apie emocinį nestabilumą yra elemetarus silpnavališkumas. Moteris į ugnį pultų už savo vaiką, o vat vyras lėks su buteliu pas draugą verkti jam ant peties. Ne verkti reikia, o būti su vaiku. O norint tai yra įmanoma. Aš galiu dėl vaiko daug ką padaryti. Drąsiai galėčiau būti ir savaitgaline mama, nes aš negaisčiau laiko žliumbimams ir savigailai, o mąstyčiau, kaip ir toliau likti savo vaiko gyvenime. Ir juo labiau nelaukčiau, kol mane tam skatintų ex vyras ar dar kas nors.

Va būtent, tame ir bėda, kad nenorite suprasti, o kad suprastumėte reikia išklausyti ir įsigilinti į kiekvieną konkriačią istoriją. Kiekvienoje konkrečioje situacijoje yra tam tikra priežastis, o jūsų minėtas silpnavališkumas yra tik pasekmė... Bet paveikus priežastį, galima išvengti ir pasekmės (toks pagrindinis ligų gydymo principas - gydyti ne simptomą, o ligos priežastį, tik kai negalima nustatyti priežasties, arba jos gydyti, gydomi simptomai...).
O kad jūs išskirtinė mama aš jau žinau, bet aš pažystu ir tokių mamų, kurios paliko tėtį su vaikais ir išlėkė užsienin ir daugiau apie ją nieko negirdėti (čia ne tik tas temoje aprašytas atvejis), tad negalima sudarinėti steriotipų arba daryti išvadų iš to ką tik žinai iš aplinkinių ar teismo nutarčių, o dar labiau skirybose nukentėjusio vieno iš sutuoktinių...
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 28, 13:22)
Taip, kokybė irgi svarbu, tik ją sunkiau įvertinti "materialiai" smile.gif

Klausimas ne man, ale ne pirmą kartą į tokius atsakinėju hihihi.gif Prie ko čia lengva ar sunku? Yra faktas - vaikas. Yra jo gyvenimas su tėvu - irgi faktas. Yra (turėtų būti) teismo nustatytas vaiko lankymo grafikas. Aš daryčiau viską, kas įmanoma (ir tikriausiai neįmanoma biggrin.gif), kad to grafiko būtų laikomasi. Tam taip pat yra priemonių. O visa kita (kaip toj kvailoj dainuškoj) - tik detalės. Vaikai nėra kvaili. Juodink nejuodinęs, jie atskiria "kas yra kas". Žinoma, tik jei suaugę rankų nenuleidžia, taip tik patvirtindami "juodintojo" žodžius...

Tuo net neabejoju, kad taip elgtumeis... Bet aš noriu ne aiškintis tai kas ir taip akyvaizdu. Aš noriu pasakyti, kad negalima nurašyti žmonių, kurie elgtūsi kitaip, kartais jiem reikia pagalbos, o ne pasmerkimo, nes jų elgesiui dažniausiai yra priežastis...
Papildyta:
QUOTE(salve123 @ 2008 10 28, 13:29)
Įsivaizduoju ir labai aiškiai. Tik vat aš nesuprantu apie kokį susitaikymą jūs kalbate? Aš turiu vaiką ir niekur jis nedingsta, nepaisant visų jūsų suminėtų šalutinių faktorių aš niekaip neatsisakyčiau vaiko, bet kokiu atveju rasčiau būdus ir toliau būti mama. Viskas. Niekaip nesumąstyčiau atsiriboti ir įlindus į kampą verkti ir kaltinti aplinką dėl mano atskirties su vaiku. Niekas nepakeis fakto, kad aš esu vaiko mama.

Jūs ne, bet daug yra kurios arba grobtų savo vaikus, kaip Inga Rinau, arba raudotų kaip tai daro vyrai, bet dar didesnė tikimybė, kad skandintų savo skausmą alkoholyje (nes dažniausiai yra priežastis dėl ko vaikas atiduodamas Tėvui o ne motinai, dėl to dažnai apribojamos net ir teisės...)
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 10 28, 13:40)
Aš noriu pasakyti, kad negalima nurašyti žmonių, kurie elgtūsi kitaip, kartais jiem reikia pagalbos, o ne pasmerkimo, nes jų elgesiui dažniausiai yra priežastis...

Aš nežinau ar jiems reikia pagalbos ir kas jiems gali padėti. Galbūt yra kažkokie būdai, nors aš nesugalvoju tokių. Ar yra universakios priemonės? Tikriausiai ne. Į kiekvieną atskirą situaciją aš nepajėgi (nenori?) gilintis, nes mano tokia bjauri nuomonė gal yra tokia, kad jei jau buvai pakankamai didelis, kad pasidaryti vaiką, tai būk pakankamai suaugęs ir juo rūpintis. Nenoriu, nemoku, man neleidžia - visa tai tik "atmazkės". Aš asmeniškai galiu pabandyti "padėti" tik artimiausiems. Ir tai, jei "noras" yra. Jei nėra noro, tai ... čia kaip su tais alkoholikais ir narkomanais...
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 28, 13:46)
Aš nežinau ar jiems reikia pagalbos ir kas jiems gali padėti. Galbūt yra kažkokie būdai, nors aš nesugalvoju tokių. Ar yra universakios priemonės? Tikriausiai ne. Į kiekvieną atskirą situaciją aš nepajėgi (nenori?) gilintis, nes mano tokia bjauri nuomonė gal yra tokia, kad jei jau buvai pakankamai didelis, kad pasidaryti vaiką, tai būk pakankamai suaugęs ir juo rūpintis. Nenoriu, nemoku, man neleidžia - visa tai tik "atmazkės". Aš asmeniškai galiu pabandyti "padėti" tik artimiausiems. Ir tai, jei "noras" yra. Jei nėra noro, tai ... čia kaip su tais alkoholikais ir narkomanais...

Aš jums net gi labai pritariu. Jūs kone pažodžiui atkartojate mano mintis. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(mindudo @ 2008 10 28, 13:43)

Tuo net neabejoju, kad taip elgtumeis... Bet aš noriu ne aiškintis tai kas ir taip akyvaizdu. Aš noriu pasakyti, kad negalima nurašyti žmonių, kurie elgtūsi kitaip, kartais jiem reikia pagalbos, o ne pasmerkimo, nes jų elgesiui dažniausiai yra priežastis...

Žinokit, koks yra mano vaistas nuo atsiribojimo nuo vaiko sindromo? Ogi pats vaikas. Manau tai universaliausias vaistas. Beje vaikas nelauks, kol aš šgydysiu savo emocijas, patenkinsiu ambicijas ir pan. Jam manęs ir man jo reikia dabar. Būtent tokios mintys ir toks požiūris, neleis atsirasti baisioms pasekmėms. Todėl tendencingai laikausi nuomonės, kad joks silpnumas nepateisina vaiko numetimo likimo, tėvo ar motinos valiai.
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 28, 14:09)
Aš jums net gi labai pritariu. Jūs kone pažodžiui atkartojate mano mintis.  drinks_cheers.gif

Smagu rasti bendraminčių biggrin.gif

Aš čia tyliai sau pasvarsčiau ir smile.gif jei jau "globaliai jamant" biggrin.gif aš manau, kad vienintelis realus (ir pakankamai universalus) "pagalbos" (netinkamas žodis, bet kito greit nesugalvojau rolleyes.gif ) būdas yra aiškus ir veinareikšmis įtvirtinimas to, kad drausti su vaiku matytis ar piktybiškai nesudaryti tam sąlygų, negali nė vienas iš tėvų (išskyrus keletą išimčių, vardan vaiko gerovės). Tėvai turėtų būti supažindinti su jų teisėmis ir galimybėmis, su teisinėmis bendravimo su vaiku užtikrinimo priemonėmis. Ir viskas.
Jei vyras norės, žinodamas ką daryti, jis pasinaudos tomis žiniomis. Jei nenorės, tai ir krūva teisininkų ar motinos (ex žmonos) maldavimai bendrauti su vaiku nepadės.

Vis tik pasilieku prie kuklios nuomonės - reikia tik noro. Jei to noro nėra, tai nė su pagaliu jo neįmuši...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 28 spalio 2008 - 13:20
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 28, 14:19)
Smagu rasti bendraminčių biggrin.gif

Aš čia tyliai sau pasvarsčiau ir smile.gif jei jau "globaliai jamant" biggrin.gif aš manau, kad vienintelis realus (ir pakankamai universalus) "pagalbos" (netinkamas žodis, bet kito greit nesugalvojau rolleyes.gif ) būdas yra aiškus ir veinareikšmis įtvirtinimas to, kad drausti su vaiku matytis ar piktybiškai nesudaryti tam sąlygų, negali nė vienas iš tėvų (išskyrus keletą išimčių, vardan vaiko gerovės). Tėvai turėtų būti supažindinti su jų teisėmis ir galimybėmis, su teisinėmis bendravimo su vaiku užtikrinimo priemonėmis. Ir viskas.
Jei vyras norės, žinodamas ką daryti, jis pasinaudos tomis žiniomis. Jei nenorės, tai ir krūva teisininkų ar motinos (ex žmonos) maldavimai bendrauti su vaiku nepadės.

Vis tik pasilieku prie kuklios nuomonės - reikia tik noro. Jei to noro nėra, tai nė su pagaliu jo neįmuši...

Manau, kad ir dabar turime pakankamai (bet neprieštarauju ir dėl papildomų) priemonių, kuriomis galima pasinaudoti, kad pašalinti trukdžius bendrauti su vaiku. Bet aišku, jei nėra noro ir savo nenorui dargi randama visa eilė pateisinimų, tuomet jau nepadės niekas. Beliks nusiverkti ar nusigerti ir pan. Taigi, ir toliau lieku jūsų bendraminte ir pritariu, kad reikia tik noro ir viskas išsispręs. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 28, 14:37)
Manau, kad ir dabar turime pakankamai (bet neprieštarauju ir dėl papildomų) priemonių, kuriomis galima pasinaudoti, kad pašalinti trukdžius bendrauti su vaiku.

Turėti turime, nu bet turint omenyje, kad esame (kaip piliečių visuma) pakankamai žemoje "teisinio išprusimo" stadijoje (žinau, negražiai pasakiau ax.gif ), tai galbūt būtų galima aiškiau pasakyti kas ir kaip turi būti daroma, jei noras yra. Galbūt atitinkamų institucijų darbuotojus įpareigoti rimčiau reaguoti į vieno iš tėvų savivaliavimus vaiko atžvilgiu, nu ir t.t. ir pan.
Bet, kol "verkšlenantys" tėveliai nepanorės, tol... nu čia jau abi pritariam biggrin.gif

P.S.: kažkodėl dažniausiai tėveliai randa būdų kaip bent jau pabandyti išvengti didesnių alimentų (ir teisines priemones suranda, ir atlyginimus "susimažina", ir išlaidas būtinąsias pasididina ir t.t.) hihihi.gif Kažkodėl šioje vietoje problemų didelių lyg ir nebūna, ir teisinių žinių atsiranda biggrin.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2008 10 28, 14:46)
Turėti turime, nu bet turint omenyje, kad esame (kaip piliečių visuma) pakankamai žemoje "teisinio išprusimo" stadijoje (žinau, negražiai pasakiau  ax.gif ), tai galbūt būtų galima aiškiau pasakyti kas ir kaip turi būti daroma, jei noras yra. Galbūt atitinkamų institucijų darbuotojus įpareigoti rimčiau reaguoti į vieno iš tėvų savivaliavimus vaiko atžvilgiu, nu ir t.t. ir pan.
Bet, kol "verkšlenantys" tėveliai nepanorės, tol... nu čia jau abi pritariam biggrin.gif

P.S.: kažkodėl dažniausiai tėveliai randa būdų kaip bent jau pabandyti išvengti didesnių alimentų (ir teisines priemones suranda, ir atlyginimus "susimažina", ir išlaidas būtinąsias pasididina ir t.t.) hihihi.gif Kažkodėl šioje vietoje problemų didelių lyg ir nebūna, ir teisinių žinių atsiranda  biggrin.gif rolleyes.gif

Nu gi ir vėl absoliučiai su jumis sutinku. biggrin.gif
Ir kaip bepasūktumėm, vis tiek grįžtam prie to paties - kai norima, tai ir berods neįmanomi dalykai patampa visai realiais.
Atsakyti
O jūs manau taip pat smerkiate ir sergančius priklausomybe nuo alkoholio, narkotikų ir greičiausiai nematote jokių išeičių ir galimybių...

ju nesmerkiu, bet zinau vieninteli dalyka, kad norint pasveikti vienintelis jiems kelias yra butent ju paciu noras pasveikti, ir ju dedamos pastangos.
Lygiai taip pat ir ponikes atveju - pries skyrybas nesirupino vaikas, o po skyryby nuleidzia rankas, o juk cia pacios svarbiausios yra jo pastangos, niekas kitas uz ji to nepadarys.
Atsakyti