aš savo mažę [2,5 mėn.] šiandien vežiojau be kepurytės. Vežimėlis aukštais kraštais, manau, vėjas į vežimą neužpučia. O gydytoja rekomendavo visgi ausytes pridengti. Sakė yra juostelės , reikės paieškoti parduotuvėse , ar surišti ploną skarytę mazgeliu viršugalvyje . Banysim ką nors pritaikyti.
Mano mažei 2,5 mėn.Mes į laiką per karščius einam be kepurytės.Uždedu tik juostelę ant ausų.Bet ir tai ne nuo vėjo, o dėl grožio.Nemanau, kad 25 laipsnių vėjukas gali pripūsti uždegimą į ausytes.
QUOTE(ragnez @ 2005 07 17, 09:42)
mano supratimu, vejas ir ausu uzhdegimai neturi nieko bendro. ausu uzhdegimas gali buti papraschiausios slogos komplikacija - kadangi visi kanaleliai susisiekia, o mazhiuko jie labai trumpi, tai virusas ar bakterija labai lengvai gali patekti ish nosies i ausi...
o vejas chia visishkai nieko detas... man kaip tik atvirkshchiai atrodo - ishkelus per shiltai aprengta ir sushilusi vaika ish vezhimelio daug greichiau ji galima pershaldyti, negu vesiau aprengta...
o vejas chia visishkai nieko detas... man kaip tik atvirkshchiai atrodo - ishkelus per shiltai aprengta ir sushilusi vaika ish vezhimelio daug greichiau ji galima pershaldyti, negu vesiau aprengta...
O mes i lauka su tokia varom i lauka
Manau, kad kepurė reikalinga.Ypač vasarą, kad apsaugotų vaiko galvytę nuo tiesioginių saulės spindulių.
mes tai saugom ne ausytes, o pačią makaulę nuo perkaitimo..juk ir suaugęs jauti, kaip saulė kepina į galvą..o vakai viskam jautresni
o jei vakare geras oras ir saulė jau prie laidos žemiau, tai einam be kepurės
Nu va, paskaitinejom mes cia, tai ryt ir mes i lauka be kepures varysim
Mes irgi skrybėliukę labiau nuo saulės , o ne nuo vėjo dedam, plaukiukai dar ne tokie tankūs, kad nuo saulutės apsaugotų
Ar deti kepuryte sprendziu pagal ora. Dabar taip karsta, tai kepuriukas nereikalingas, nes slepiames nuo saules. O siaip kartais uzdedu nerta balta kepuryte, kuri nedengia net ausyciu.
O aš net nežinau mes tik 2 sav. ir rytoj einam į lauką trumpam kaip aprenkti kad mano tas kletskas nesušaltu tokia baimė.Ar dėti jam tą kepurytę kad bus vežimėlyje,juk mes tokie maži ir pažeidžiami.SOS