Įkraunama...
Įkraunama...

Tartis ar nesitarti su gydytoju?

Gimdysiu pirmą kartą ir ketinu nesitarti su niekuo, o tiesiog nuvykti ir atlikti tai kas būtina. Pati esu prieš patepimus, bet esu už atsidėkojimą.
Prisiklausiau iš draugių pakankamai istorijų, kad sumokėti pinigai negarantuoja sėkmingo gimdymo, nes tai priklauso daugiau nuo mūsų pačių. Žinoma jei personalas žiūri visiškai abejingai, tai nemanau kad padės pinigai. Plius pinigėlius juk reikia mokėti prieš o ne po.

Atsakyti
QUOTE(Puccha @ 2008 12 22, 22:24)
Vakar n-ąjį kartą su savo sutuoktiniu sprendėm, tartis ar nesitarti ir tą patį n-ąjį kartą likom nieko nenusprendę lotuliukas.gif  doh.gif
Mūsų nuomone ir tarimasis su gydytojais gali turėti minusų. Pagrindiniai argumentai tokie:
1. Susitarus su gydytoju negali būti visiškai tikra, kad nebus jokių komplikacijų, jis ko nors nepražiūrės. Paskui gali apmaudžiai galvoti "va tariausi, mokėjau, o va kas gavosi"
2. Jei, tarkim, gydytojas prasidėjus gimdymui nekeltų telefono, tai sukeltų dar didesnį psichologinį diskomfortą, nei tiesiog nuvažiavus į gimdymo namus.
3. Taip pat gali kilti nepatogumų su apmokėjimu. Paklausus gydytojo kiek norėtų už paslaugas, gali likti  mega_shok.gif ir pasijausti visiška vargeta, nepaklausus vis galvosi ar ne per daug/per mažai daviau. Taip pat gali jaustis nepatogiai nešdama tą vokelį (juk negražu jei kas pamatys ir t.t.)
4. Gali pasitaikyti nereikalingų intervencijų. Pav. skaičiau vienoj gimdymo istorijoj, kad gydytoja skatino gimdymą tik todėl, kad artėjo ilgasis savaitgalis doh.gif Nei šis, nei tas.
....
Kadangi pirmo  nestuke.gif nesusitarėm su gydytoju, daugiau nieko negalim pasakyti... Galbūt tai visiškai nepagrįsti argumentai.
Ar jums kilo kokių nepatogumų tariantis su gydytoju? Ar tarimasis pateisino lūkesčius?

Na, bežinau, tariausi ir nei su vienu nurodytu minusu neteko susidurti schmoll.gif
1. kaip jau visos minėjo, komplikacijos nuo to moki ar ne, visiškai nepriklauso.. Galų gale ne už tą ir apsimoki tam pačiam medikui..
2. Kai esi susitarusi, gyditoja kelia ragelį bet kuriuo paros metu. Jei tuo metu dalyvauja gimdyme, pati perskambina.
3. Nepasikuklinau ir paklausiau jos pačios asmeniškai, kiek kainuos man visas šitas malonumas. Pinigus padavėm po gimdymo gimdykloje, tai kad to vokelio ir nėra jokio reikalo nešiotis po visus gimdymo namus ant delno pasidėjus doh.gif
4, Jokių nereikalingų intervencijų tikrai nebuvo.. Nors mano atveju labai linksmai gavosi.. Buvau apžiūroj 3-dienį, mano gyd. kaip tik pajuokavo, kad nesumąstyčiau tą savaitgalį gimdyti, nesi pas savo tėvą į jubiliejų Kaunan norinti važiuoti.. Išaušo penktadienio rytas ir... nubėgo man vandenys.. Puoliau skambinti savo ginei, o ji jau pasirodo Kaune. Taip ir paliko moteris nepavakarojusi, nes sėdo į mašiną ir pardūmė atgal 4u.gif Visą laiką jaučiau jos dėmesį ir rūpestį. O dabar pasakykit, ar ne verta tokiam žmogui atsidėkoti? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2008 12 31, 09:08)
Tariausi. Esu nerealiai tuo patenkinta.Nematau nė vieno tarimosi minuso. Jei kada pavyks susilaukt antro vaiko, tarsiuosi su ta pačia gydytoja (laimei, pensija jai dar toli  bigsmile.gif ) ir mokėsiu...


Tiesiog cituoju Stripulį,nes pati norėjau tą patį parašyti 4u.gif.
Kadangi tema apie minusus,tai vienintelis šito tarimosi minusas-palengvėjusi piniginė(bet sumokėjus iš dėkingumo,visai nebuvo gaila).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Musmire: 01 sausio 2009 - 20:14
Aš kol kas galvoju nesitarti ir gimdyti klinikose (kažkaip man ramiau bus, kad jeigu kas visa pagalba šalia). Nes pagalvojus geriau, juk tas gydytojas su kuriuo tarčiausi būtų prieš tai mane matęs kartą ar du. Ir šiaip ar taip, nieko apie mane nežinotų.
Atsakyti
susitari, o gydytojas išvyksta atostogų blink.gif man taip ir nutiko...
Atsakyti
norejau tartis del gimdymo, todel pakalusiau savo ginekologes, gal zino ka patarti, ji uzrase akuseres nr ir sake, kad su gydytoja tartis tikrai neverta. Bet ir del akuseres patare pagalvoti, nes kaina yra 500 lt, ir jei ji tuo metu bus budejime ir dalyvaus kiame gimdyme tai pas tave tikrai neateis, o tavo pinigeliai nuplaukia doh.gif
Atsakyti
Man didziausias trukumas, buvo tas, kad pergyvenau, jog gimdymas savaitgali arba nakti neprasidetu ir gyd. is patalu verst nereiketu. ax.gif
Atsakyti
Aš irgi tariausi ir nei vieno minuso, tik pliusai smile.gif Man pačiai ramiau ir žinojau, kad būsiu prižiūrėta.

QUOTE(Puccha @ 2009 01 02, 20:44)
Aš kol kas galvoju nesitarti ir gimdyti klinikose (kažkaip man ramiau bus, kad jeigu kas visa pagalba šalia). Nes pagalvojus geriau, juk tas gydytojas su kuriuo tarčiausi būtų prieš tai mane matęs kartą ar du. Ir šiaip ar taip, nieko apie mane nežinotų.

Pirmą kartą su gyd. susitikau likus kažkur mėn. laiko iki gimdymo, jinai man viską papasakojo, supažindino su aplinka, norėjo ir į gimdyklą nusivesti, bet nepavyko nes tuo metu vyko gimdymas biggrin.gif Po to dar kelis kartus buvau nuvažiavusi ir apžiūrint echo man pasakė, kad vaikui aplink kaklą vieną kartą apsisukus virkštelė, bet mane nuramino ir pasakė, kad jinai tai žinos jau prieš gimdymą ir tai nulems jos tolesnius veiksmus gimdymo metu. Taip ir buvo, gimdymo metu tam jinai jau buvo pasiruošusi ir mano mergytė gimė nei pridusus, nei pamėlus.

QUOTE(mergina05 @ 2009 01 02, 21:07)
susitari, o gydytojas išvyksta atostogų  blink.gif man taip ir nutiko...

Manau atsakingas gyd. tai turėtų numatyti ir susiplanuoti viską kitaip. Bet aišku jeigu neturėsi kas patartų dėl gyd. pasirinkimo, tai gali ir nežinoti ar geras tavo pasirinkimas g.gif
Atsakyti
Mes irgi ilgai su vyru sprendem - tartis ar ne, su kuo, pries kiek laiko, etc, o gal atsilyginti tam gydytojui, kuris tuo metu bus (si mintis atrode priimtinesne, nes juk vienos tariasi su vienais, kitos su kitais gyd, o rezultate visos pas visus gyd. gimdo).. g.gif
Bet mus nuramino gydytoja, priziurejusi mane nestumo metu - kadangi ruosiausi gimdyti Antakalnyje, tai ji man patare visai nesitarti - visi gydytojai yra jos kolegos ir visi moka dirbti savo darba, tad nereikia skatinti to tarimosi. Kazkaip ji sugebejo taip itikinamai tai pasakyti, kad mes ir sutikom su jos mintimis. Nesitarem. tongue.gif

Ir nenusuvylem - paskui, jau po gimdymo, paskaiciau SM apie ta gydytoja, tai - tipo siaubu siaubas, o mano gimdymo atveju jokio siaubo nebuvo.. Ateidavo, kai reikejo, prieme dukryte, viska sutvarke, palinkejo po metu grizti broliuko ir isejo pas kitas gimdyves. O pinigeliu gydytojai mes nemokejom, tik akuserei vyras is laimes ( doh.gif ) atsilygino, gal 100 lt dave, nedaug, bet taip nuosirdziai, net juokas eme, prase uz mus sampano isgerti.. O tie dideli piningeliai mums patiems praverte - beje, net labai mirksiukas.gif .
Nezinau, ar butu buve kitaip, jei buciau tarusis - juk visi gydytojai moka dirbti savo darba, na, bent jau as tuo tikiu ir tuo nenusivyliau.
O nuo komplikaciju jokie pinigai neapsaugos. Dabar laukiuosi antro ir vel tikriausiai nesitarsiu.
Atsakyti
As is triju savo gimdymo padariau isvada, kad geriau tartis, o minusas tik vienas, kad nemazai reikia sumoketi.
Is vienos puses visai ne gaila tu pinigu, nes tikiu, kad geras darbas (ir papildomi rupesciai, kai reikia vaziuoti ne darbo metu) turi buti gerai apmoketas. Is kitos puses, visiska nesamone moketi ligoninei "uz gydytojo pasirinkima", geriau jau teiktu kitas tikrai paklausias mokamas paslaugas - pvz. liuks palatas, pagerintas gimdyklas, maitinima.

Pirma karta nespejau susitarti isanksto nors ir planavau. Gimdymas prasidejo anksciau termino, nuo pirmu saremiu vyko 36 val, gydytoja vaziavo du kartus (palikusi savo mazamecius vaikus), is ju viena karta naki. Gavau supergera pagalba per gimdyma ir isskirtine prieziura po gimdymo, ir dar padejo pradeti sekmingai zindyti ir patardavo visasais klausimais. Sumokejom kiek pasake, o jei pasakytu didesne suma, paskolintumem ir sumoketumem ir nebutu gaila.

Antra karta si gydytoja gimdymu nepriimninejo, tai teko tartis su kita. Tariausi, nes norejau, kad paisytu mano pageidavimu del naturalaus gimdymo ir su ligonines aplinka susipazinti norejau. Gimdymas buvo lengvas kaip pagal vadoveli. Gydytoja atvaziavo vakare kaip tik pries stumima, prabuvo gal valanda-pusantros, kita diena dar aplanke, pakonsultavo. Sumokejom jai pagal tuometine taksa uz normalu gimdyma.
Minusas, kad mokejimas gydytojai nesalygoja viso (ypac pogimdyvinio, arba kai keiciasi gimdyklos pamainos) personalo elgesio. Nebent butumet kokio vedejo paciente.
Beje, apie sia gydytoja perskaiciau SM kritisku atsiliepimu, o man ji buvo thumbup.gif

Trecia karta irgi norejau tartis, bet antro karto gydytoja gimdymu nepriiminejo biggrin.gif
Be to galvojom pataupyti ir vaziuoti nesitarus. Iliuziju neturejau ir kazko ypatingo is nemokamo gimdymo ir nesitikejau. Nieko ypatingo ir negavau biggrin.gif - visas gimdymo dziaugsmas priklause tik nuo manes, vyro ir dukreles. wub.gif Tik slykstus buvo dvieju VGN darbuotoju elgesys ir pokalbiai, bet nemanau, kad sumokejus daktarei butu galima jo isvengti, nes po gimdymo gydytoja (jai ir akuserei atsidekojome pinigais simboliskai) kazkur nuejo, o ir nelabai tos bobos jos klause - jom sava tvarka.
Atsakyti
QUOTE(Puccha @ 2009 01 16, 14:31)
O man atrodo priešingai. Manau, kad geriausia būtų tokia sistema: moki į kasą nustatytą mokestį. O jis toks, kad ir gydytojas patenkintas būtų (vistiek visi nusiteikę gydytojui mokėt kiek paprašys) ir galvotų, kad verta būti maloniam ir naktį keltis (galbūt netgi būtų galima šiek tiek atsižvelgti sustatant gydytojo darbo grafiką, pav. jei numatomu laiku turėtų gimdyti daugiau tą gydytoją pasirinkusių  nestuke.gif , kad nebūtų pervargęs ir t.t) ir kad dalis pinigų būtų skirta ligoninei. Nes ligoninėms pinigai niekada nepamaišys. Tada ir palatos gražios bus ir patalynė nauja ir maistas geresnis. Taip sąlygos pagerėtų visiems.

drinks_cheers.gif visiskai pritariu drinks_cheers.gif

del pogimdyminio demesio - tai cia reik sesutes pamalonint, bent kavos ar saldainiu nunest (senai buvau, gal jau kava ir saldainiai nebesuveikia, negaliu pasakyt).

minusai tarimosi - matau tik viena - kaina doh.gif o moket reik po, tai jei "nuotoliniu budu" (tarpdury) tavo gimdyma priimineja, tai mazu ir apsieis be atlygio.

pliusai - MAN visi. nzn jauciuosi saugiau. va butu galimybe, mielu noru namie gimdyciau. nes is tikruju tai man "baltu chalatu baime", ir spaudimas sokineja vien nuo minties, kad reik nueit i ligonine/poliklinika.
Atsakyti
Kai gimdziau pirmakart, tariausi su vedeju, bet taip isejo, jog pradejau gimdyt per Mindaugo karunavimo diena-iseigine, jis isvaziavo uz miesto, ir pasake, kad bus tik ryte, matyt, jau isgeres buvo biggrin.gif , sustresavau ziauriai, kad jo nebus, bet i gimdyma taip ir nesuspejo tongue.gif
Atsakyti