Įkraunama...
Įkraunama...

Vilniaus gimdymo namai VNG 3 tema

Noreciau ir as pasidalinti savo patirtimi apie VGN.Esu ir as girdejusi nenazai visokiausiu atsiliepimu apie VGN.Bet gimdziau ten.Nemokejau visai nieko,turejau l.gera prieziura ir is gydytoju ir akuseres puses. po gimdymo vyras nunese akuserei atrodo 100lt ir saldainiu,kavvos.Tai buvo padeka ir tikrai ne pries gimdyma dave.Buvau 2vietei palatoje is pradziu viena,poto atveze dar viena moteri.Skyrius atskirai gimdyvems,neprisimenu auksto dar,senokai buvo tongue.gif Jokiu psaliniu,isskyrus vaiko teti neileisdavo,ir tai su tais maisais ant koju biggrin.gif Likau l.patenkinta ir prieziura ir gydytojais.
Atsakyti
hm...gimdziau gruodzio vidury ...galiu pasakyti, kad nera tvarkos...pooperacinei palatoj,po cezario, gulejom 3, ejo ten kas norejo...su striukem ir t.t... viena vemia stisai...kita irgi...ir guli kaip po pjankes bardelyje....na tikrai toks jausmas buvo...o jau pogindyvinej palatoj..su vaikiuku kur guli..tai is vis...eina kas nori..koseja....vaikus vedziojasi ir dar irdi uz duru kaip protinga mamasa sako vaikui kuriam apie 10 metu..tu taip garsiai nekosek..nes isgirs dar daktarai...
as jau patyliu kaip klykia uz duru tos, kur maista isvezioja..as krupciojau palatoj nuo ju klyksmo...vaiku daktares tai baisu..tupos duros..kitaip nepavadinsi..vaiko kakuciai zali, skysti kaip snargliai..o aiskina kad taip turi buti...tik isejus is ligonines puoliau pas gydytojus normalius, pasirodo vaiko zarnyne netvarka...bakteriju privise...aisku ne be VGN pagalbos...tai tik dabar susitvarkem zarnyna...
Zodziu po gimdymo neduokit vistom ligonines prie jo liestis ranku nenusilovus ir aiskinti kad viskas gerai, jei jums kitaip atrodo...
Toesa, maistas ligoninej toks, kad kiaulem tik serti...o ne gimdyvem....baisu....as asmeniskai is ligonines skuodziau taip..kad net padai kaito...net neatsigrezdama...
Atsakyti
QUOTE(margia @ 2009 01 21, 20:34)
hm...gimdziau gruodzio vidury ...galiu pasakyti, kad nera tvarkos...pooperacinei palatoj,po cezario, gulejom 3, ejo ten kas norejo...su striukem ir t.t... viena vemia stisai...kita irgi...ir guli kaip po pjankes bardelyje....na tikrai toks jausmas buvo...o jau pogindyvinej palatoj..su vaikiuku kur guli..tai is vis...eina kas nori..koseja....vaikus vedziojasi ir dar irdi uz duru kaip protinga mamasa sako vaikui kuriam apie 10 metu..tu taip garsiai nekosek..nes isgirs dar daktarai...
as jau patyliu kaip klykia uz duru tos, kur maista isvezioja..as krupciojau palatoj nuo ju klyksmo...vaiku daktares tai baisu..tupos duros..kitaip nepavadinsi..vaiko kakuciai zali, skysti kaip snargliai..o aiskina kad taip turi buti...tik isejus is ligonines puoliau pas gydytojus normalius, pasirodo vaiko zarnyne netvarka...bakteriju privise...aisku ne be VGN pagalbos...tai tik dabar susitvarkem zarnyna...

Nu, taip blogai tikrai nera. Negasdink busimu mamyciu, gimdyti tai vistiek reikes. biggrin.gif Maistas tai tikrai valdiskas, bet man buvo visai nieko biggrin.gif
Personalas man pasitaike tikrai neblogas. Ir siaip viskuo likau patenkinta. Vadinasi, daug priklauso ir nuo nusiteikimo. Be to, kai pirma gimdziau ir man streso buvo zymiai daugiau. Dabar jau viskai kitaip, ramiau, zinau ko laukti, uz ka pakovoti, ko reikalauti, o ko prasyti biggrin.gif
Atsakyti
hm...gimdziau gruodzio vidury ...galiu pasakyti, kad nera tvarkos...pooperacinei palatoj,po cezario, gulejom 3, ejo ten kas norejo...su striukem ir t.t... viena vemia stisai...kita irgi...ir guli kaip po pjankes bardelyje....na tikrai toks jausmas buvo...

blink.gif
O as sekancia diena gimdziau mirksiukas.gif ir gulejom mes pooperacinej palatoj ir tryse ( keliom valandom juk ten), ir tikrai nebuvo taip baisu... tongue.gif nei veme kuri nors, neu ten ejo kas norejo, tik vyrai visu triju buvo salia thumbup.gif . Kai reikejo, tai iseidavo is palatos, bet tikrai be striukiu ir netriuksmavo nieks... thumbup.gif Ir pogimdyvinej palatoj 2 aukste tikrai nebuvo jokio bardako, tik as girdedavau lifto duris, kurios garsiai atsidarinedavo... ir vsio, viskas likes "servisas" buvo geras thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Zodziu po gimdymo neduokit vistom ligonines prie jo liestis ranku nenusilovus ir aiskinti kad viskas gerai, jei jums kitaip atrodo...
Toesa, maistas ligoninej toks, kad kiaulem tik serti...o ne gimdyvem....baisu....as asmeniskai is ligonines skuodziau taip..kad net padai kaito...net neatsigrezdama...

hmm, kaip keista...man tai viskas idealu buvo...ir jkei ne tas skausmas tarpvietėje po gimdymo-tai gimdyčiau ir gimdyčiau lotuliukas.gif
Atsakyti
[quote=margia,2009 01 21, 20:34]
hm...gimdziau gruodzio vidury ...galiu pasakyti, kad nera tvarkos...pooperacinei palatoj,po cezario, gulejom 3, ejo ten kas norejo...su striukem ir t.t... viena vemia

ir mane stebina tokie atsiliepimai... akušerės ir vaikų gydytoja visada paudavo rankas eidama prie vaiko, ir mums pabrėždavo visada tai daryti. Gulėjau dvivietėje palatoje, tai buvo ramiau, jei kas ateidavo su striukėm, tai kalti manau jie, o ne VGN personalas, juk jie nepristovės prie visų palatų, yra užrašai, suaugę žmonės ateina, negi patys nesuvokia, kad ir jų lialiukui gali būt negerai, ne tik svetimam.
dėl maisto - taip neskanus, duoda kaip patologiniam skyriuj ir obuolių, morkų salotų, burokėlių ir pan. aš ir pati ji nevalgiau, bet juk kiekviena turim savo šeimą - jie gali atvežt naminio maisto, man veždavo, nematau čia jokių problemų. Tikrai nereikia gąsdinti būsimų gimdyvių. Su savim reiktų turėti pačiai didesnių įklotų, rūbus duoda, palų duoda, sau higienai - jei nori kremuko, dantų šepetuko, intymios higienos prausiklį , rankšluostį ir pan. Vaikiukui savų rūbelių, pamperiukų, jei gimdymas sėkmingas ir po kelių dienų važiuosit namo, nieko ir neprireiks daugiau, o jei ilgiau , tai gal atveš vyras, ar kas iš savų.
Akušerės visada padėjo, turėjau problemų su žindymu, niekas iškart nesiūlo mišinukų, mane mokė kaip žindyt, patarė nusipirkt antspenius, davė atpalaiduojančių pieno liaukas vaistukų į nosį, nes jau sąstoviai darėsi:( tiesiog reikia bendraut, netylėt , sakyt , klaust, juk personalas keičiasi, jos nežino jūsų bėdų g.gif
Sėkmės visoms nestuke.gif , ir jau esančioms mamytėms wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(kristinita @ 2009 01 22, 17:43)
hmm, kaip keista...man tai viskas idealu buvo...ir jkei ne tas skausmas tarpvietėje po gimdymo-tai gimdyčiau ir gimdyčiau lotuliukas.gif

mūsų vaikiukai bendravardžiai wub.gif 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mindaiva @ 2009 01 22, 17:48)
mūsų vaikiukai bendravardžiai  wub.gif  4u.gif  smile.gif

pats gražiausias vardas... 4u.gif jei būtų gimusi mergaitė-būtų ir Gabrielytė bigsmile.gif

o dėl maisto-tai brrrr...tos košės tokios vandeninės ir t.t., bet kadangi turiu nuostabų vyrą-tai jis namie man kotletų padarydavo, o pats ligoninės maistą valgė lotuliukas.gif jam visai patiko blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šiais laikais tikrai labai didelis ligoninių bei papildomų paslaugų pasirinkimas, ko nebuvo anksčiau.
Ir manau, kad kiekviena besilaukianti mama renkasi tą ligoninę, atsižvelgiant į galimybes, kurioje mano, kad bus geriausia. Juk dabar ir kursų galybės ir kiekvieną ligininę iš anksto gali aplankyt, apsiprast, daug sužinot. Gali rinktis net tą patį gydytoją neštumo priežiūrai bei gimdymui, galima sudaryti ir gimdymo planą. Leidžiama ir artimui dalyvauti gimdyme, pasilikt ligoninėje ir vaikutis nėra atskiriamas nuo mamos - apie ką anksčiau nebuvo galima svajot.
Tik belieka labai teisingai apsispręsti iš anksto, teisingai pasirinkti, kad po to nereikėtų gailėtis ir bėgti, kai padai kaista. Manyčiau, kad reikia įdeti ir savo pastangų, kad viskas kuo sėkmingiau klostytųsi.
Mums VGN tiesiog, labai puikiai sekėsi, netrūko nei dėmesio, nei priežiūros, laimingi grįžom į namus.
Atsakyti
Man VGN taip pat viskas gerai buvo, as irgi manau, kad mamos turetu pacios nebijot klaust visko sesuciu, (sita tai man ir gydytoja po gimdymo pabreze - sake ko nezinai klausk, kad namo vaziuodama jau pilnai moketum pasirupint vaiku.), ir rankas gydytojai plove, ir vaikai apziuredavo, kai pasakiau kad nosyte uzgulta - tuoj pat isvale, kai tik tyrimai blogi vaiko buvo antra diena, ispejo, kad jei iki vakaro bukle nbepasitisys, vakare paims i inkubatoriu, vakare padare tyrimus, blogi buvo tai issinese dukryte... aisku verkiau ir gaila buvo, bet juk zinojau kad jai tik geriau bus tokioj prieziuroj(ir beje jie buvo teisus, nes dar po to ir santariskese teko gulet, kur mano mergaitei nustate kad deguonies nestumo metu truko...
Taiva, esu patenkinta visais daktarais, akuseres kartais tikrai nevisai maloniai kalba, bet juk reikia suprast, kad gimdyviu daug, ir jos juk zmones - pavargsta. Manau kad visos zino, jog i valdiskus namus vaziuoja, gal ir maistas bus ne toks kaip namie - bet juk uz ji moket nereikia - tai galima ir savo is namu atsivezt jeigu vietinis netinka.
As manau kad kartais tkrai visko pasitaiko net ir geriausiose ligoninese, bet gal kai kurios mamytes nelabai suvokia, kad ten gimdyt vaziuoja, o ne atostogaut kaip kurorte... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitajolka @ 2009 01 22, 19:36)
Man VGN taip pat viskas gerai buvo, as irgi manau, kad mamos turetu pacios nebijot klaust visko sesuciu, (sita tai man ir gydytoja po gimdymo pabreze - sake ko nezinai klausk, kad namo vaziuodama jau pilnai moketum pasirupint vaiku.), ir rankas gydytojai plove, ir vaikai apziuredavo, kai pasakiau kad nosyte uzgulta - tuoj pat isvale, kai tik tyrimai blogi vaiko buvo antra diena, ispejo, kad jei iki vakaro bukle nbepasitisys, vakare paims i inkubatoriu, vakare padare tyrimus, blogi buvo tai issinese dukryte... aisku verkiau ir gaila buvo, bet juk zinojau kad jai tik geriau bus tokioj prieziuroj(ir beje jie buvo teisus, nes dar po to ir santariskese teko gulet, kur mano mergaitei nustate kad deguonies nestumo metu truko...
Taiva, esu patenkinta visais  daktarais, akuseres kartais tikrai nevisai maloniai kalba, bet juk reikia suprast, kad gimdyviu daug, ir jos juk zmones - pavargsta. Manau kad visos zino, jog i valdiskus namus vaziuoja, gal ir maistas bus ne toks kaip namie - bet juk uz ji moket nereikia - tai galima ir savo is namu atsivezt jeigu vietinis netinka.
As manau kad kartais tkrai visko pasitaiko net ir geriausiose ligoninese, bet gal kai kurios mamytes nelabai suvokia, kad ten gimdyt vaziuoja, o ne atostogaut kaip kurorte... rolleyes.gif

aš tris kartus prašiau, kad parodytų kaip užgultą nosytę valyt biggrin.gif kažkaip man nesigaudavo biggrin.gif o šiaip tai namie grįžus labai lengva buvi, nes ligoninėj man daug ką parodė kaip daryt 4u.gif mes ir grįžom labai laimingi smile.gif
Atsakyti

na man keista, kad moterys tyli. Tai jeigu napasakai, kad von is cia su striukem, tai ir nesupras unsure.gif Sorry, bet cia jau kuklumas iki kvailumo.
Atsakyti
gal galetumet neseniai gimdziusios pasidalint informacija kaip ten reikalai su mokamom palatom. Kiek zinau jos yra dvi, bet idomu kada reikia ju prasyti, kai jau atvaziuoji i priimamaji? ar kai pagimdai prasyt kad ten paguldytu?
Atsakyti