Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija

Krokuvos senamiestis, Veličkų druskų kasyklos-įspūdžiai neblėsta jau keletą metų thumbup.gif
Atsakyti
Man tai Lenkija labai patiko thumbup.gif
Tikrai verta ją aplankyti.
Be jūsų jau išvardintų vietų man didžiulį įspūdį paliko Kudova Zdroi miestelis esantis prie Čekijos sienos. Kažkaip niekas dar nėra čia apie jį užsiminęs.
Man jis labai priminė Palangą, nedidelis, bet labai tvarkingas ir gražus. Tik skirtumas tas, kad ten nėra jūros, o yra kalnai smile.gif
Beveik visi poilsiautojai ten užsieniečiai.
Vakarais visi eina į Čekiją (ten patenki perėjęs parką) gerti alaus arba vyno (ten labai pigu), diena kopia į kalnus.
Taip pat įspūdį paliko koplyčia esanti keli kilometrai nuo to miestelio. Joje visos lubos ir sienos iš žmonių kaukolių ir kaulų.
Taip pat kiekvieną dieną iš ten galima važiuoti vienos dienos ekskursija į Praha (kaina 50 zlotų, su gidu).
Taigi po Lenkiją pakeliauti tikrai verta.
Atsakyti
Gal kas nors žinote įdomių, lankytinų vietų prie Vokietijos sienos šalia Szczecin miestelio ar kur nors netoliese?

QUOTE(Sevena @ 2005 05 17, 09:44)
Praeitą vasarą per vieną dieną apvažiavom arčiausiai Lietuvos esančias Lenkijos įdomybes - Gižycko kurortinį miestelį su ežerais, pilnais jachtų, kanalais su sukamuoju tiltu (bene vienintelis, išlikęs Europoje), didžiule Boyen tvirtove, apsilankėme Šv. Lipkos vienuolyne, apžiūrėjom Rešliaus (Reszel) senamiestį, gotikinį tiltą per Sajnos upę bei jaukią kryžiuočių pilį (įėjimas - 1 zlotas  doh.gif  biggrin.gif ), Ryno pilį, kurios komtūras buvo Konradas Valenrodas - neįspūdinga, bet labai žavus pats Ryno miestukas, Kentšyne (Kętrzyn) taip pat aplankėme pilį (įrengtas muziejus, kiemelyje sukiojosi persirengėliai riteriai, mielai fotografavosi su visais, ir netgi nemokamai  mirksiukas.gif ), katedrą bei Vilko guolį prie Kentšyno - Hitlerio bunkerį. Grįždami namo sutemus dar į Stančykus užsukom - kokia romantika prie tų senųjų viadukų, pilnačiai šviečiant   blush2.gif ... Daugiau per dieną su mažu vaiku nespėjom  tongue.gif . Daug įdomaus Lenkijoje, bet jau reikia bent savaitei išsiruošti, kad kokį kampą apvažiuotum. Va, dabar ir kuriu planus traukti į Lenkijos pietus  g.gif . Pasidalinkit savo info, kas ten lankėtės, please  4u.gif .

Labai čia būtu apvažiuoti, tik jei važiuočiau, gal važiuočiau kokiom 5dienom per atsotogas, tai vat įdomu ar Hitlerio muziejus yra pačiame Ketzhyn miestelyje ar lengvai jis randamas? Ir gal kas galite pasiūlyti kur galima nakvoti būtu Gdanske ar Sopote? Na, būtu gerai susirasti pakankamai komfortiška nakvynę (su wc, vonia) ir kad nebūtu brangiau dviem žmonėm 100Lt, per parą. Gal žinote ką nors, nes internete pažiūrėjus kainos aukštokos.
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2006 03 21, 14:22)
Labai čia būtu apvažiuoti, tik jei važiuočiau, gal važiuočiau kokiom 5dienom per atsotogas, tai vat įdomu ar Hitlerio muziejus yra pačiame Ketzhyn miestelyje ar lengvai jis randamas? Ir gal kas galite pasiūlyti kur galima nakvoti būtu Gdanske ar Sopote? Na, būtu gerai susirasti pakankamai komfortiška nakvynę (su wc, vonia) ir kad nebūtu brangiau dviem žmonėm 100Lt, per parą. Gal žinote ką nors, nes internete pažiūrėjus kainos aukštokos.



Hitlerio bustine yra keletas kilometru i sali nuo Kentsyno, siauriau. Randamas labai lengvai - ten gi sitoks turistinis objektas biggrin.gif . Yra rodykles kairen pries pat Kentsyna (nuo Lietuvos vaziuojant).
Atsakyti
QUOTE(donarena @ 2006 05 19, 15:33)
Sveikos,

gal galite parekomenduoti nebrangu viesbuti Krokuvoje arba Zakopaneje.

Aciu!

Na, Zakopanėje tai be problemų - į kuriuos namus pasibelsi, ten ir viešbutis biggrin.gif. Jau prieš įvažiavimą į miestą gali sutikti siūlančių "pokojus". Taip pat pakankamai jų ir pačiame mieste, o vos ne ant kiekvieno namo kabo lentelė su užrašu "Vynajiemy pokoje" smile.gif

Kaip Krokuvoj, tai nežinau...Mes apsistojom likus keliolikai km iki jos. Tiesa, motelio pavadinimo tai jau nebepasakysiu, o kaina tikrai nebuvo baisiai didelė (ėmėm dvivietį numerį, bet nakvojom visa šeimyna - du suaugę ir du vaikai. Mokėjom, berods, 120 zlotų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dilma: 09 birželio 2006 - 21:55
o kaip su nakvyne gdanske? ax.gif
Atsakyti
Gal kas nors yra buves Krokuvoje ilgiau nei 5 val? smile.gif Mes vaziuojame 3 d. reikia konsultaciju. Aciu
Atsakyti
Buvom si ilga savitgali.Kelione buvo tokia:1d. nuvaziuoti,1d.apziurai ir 1d. grizimui.
Per ta diena buvom Velickos druskos kasyklose,Krokuvos senamiestyje,Vavelyje(karaliu rumuose) ir "dasimusem" vandens parke.
Buvo labai intensyvi diena,ypac del vaiku,bet atlaike ir jie ,ir mes thumbup.gif
Jei turit daugiau laiko,tai geriau skirti Krokuvai 2 dienas,nes senamiestis labai grazus ir norisi ilgai ir ramiai pavaikscioti.
Dar galima pakeliui uzsukti i Osvencimo koncentracijos stovykla blink.gif ,jei yra laiko ir noro...
Patarimai:
-nepasilikti nakvynes paieskos paskutinei minutei
-Velickos kasyklose 11.15 val. yra ekskursija rusu k.(kas nevaldo anglu ar lenku mirksiukas.gif )Geriau ten vykti is ryto,nes veliau susidaro eilute blink.gif blink.gif .
-nuvaziuoti i senamiesti vakare thumbup.gif
-masina galima pasistatyti paciam paciam centre nemokamai(savaitgali).
Geros keliones!user posted image
user posted image
Atsakyti
Buvom rudeni, labai patiko.
Vaziavom su savo auto, sugebejom Varsuvoj pasiklysti, bet kelia radom.
Vaiksciojom po Krokuva, buvom drusku kasyklose (ekskursija trunka apie 3 val., pasiimti reikia ka nors siltesnio, nes 175 m., jei neklystu, po zeme labai salta), buvom Osvenciumo arba Ausvico koncentr. stovykloje (ekskursija trunka apie 3,5 val., nerealiai sukresti buvom).Ekskursijas emem lenku k., nes laiko neturejom labai daug. Vaziavom 4 -iese, ir tik 2 is musu lenkiskai kalbantys, bet pavertejavo.
Susiradom labai pigia nakvyne, visai netoli centro, tik ten tualetai ir dusai bendri. Seimininkai labai faini buvo, ir virdulius skolino, nes patys neturejom, ir siaip pasiklausinejo, kaip mum ten sekasi gyventi. Dave ir vizitine, bet neturiu cia su savim darbe, jei reikes, rytoj parasysiu kontaktus i az. Tiesa, centre uzejom i tokia siuvenyru parduotuve, o ten nemokamai stovejo lankstinukai su zymiausiom Krokuvos vietom ir zemelapiu, tai net pirkti nereikejo.
Papildyta:
[quote=rasa32,2006 08 17, 23:13]
Buvom si ilga savitgali.Kelione buvo tokia:1d. nuvaziuoti,1d.apziurai ir 1d. grizimui.
Patarimai:
-nepasilikti nakvynes paieskos paskutinei minutei
Mes Krokuva pasiekem 4 val. ryto lenku laiku, radom nakvyne be dideliu problemu, ten gi pilna visokiu hoteliu, ir gali pasirinkti pagal kaina.
Atsakyti
na matai,jus buvot rudeni,o vasara pats kelioniu ikarstis ir dar jei savaitgali schmoll.gif O jei dar su vaikais,tai visai kanrybe baigiasi,kai ilgai nerandi.Mes Krokuvoj buvom vakare ir kelias vietas apeje,vos radom.Buvom "Alfa" viesbutyje 1* biggrin.gif -toks bendrabucio tipo,dusas su tualetu 2iem kambariam.Bet kaina padori ir visai netoli centro.Tame viesbutyje buvo nemokamu lankstinuku ir zemelapiuku.
Velickos kasyklose nebuvo salta,na gal reiktu kazko ilgom rankovem.Gal rudeni buna ir salciau,reik tiketi buvusiais.
Atsakyti
Specialiai užsiregistravau, kad galėčiau pasakyt, jog Lenkija nėra toks jau nykus kraštas, kaip apie jį šneka. Mes rugpjūčio gale turėjom tris dienas atostogų, tai pasiskaičius šitą forumą pasiūliau šeimynai nuvažiot iki Gdansko. Bet pakeliuj radom tiek įdomybių, kad nusprendėm nelėkt, o ramiai apžiūrėt viską, todėl nuvažiavom tik pusę kelio, t. y. iki Reszelio. jis tik maždaug 150km. nuo sienos. Pirmą naktį nakvojom Gižicke. ten daug kempingų, nes aplinkui dideli ežerai pilni jachtų. Bet kadangi pliaupė lietus, užėjom i turistų informacijos centrą (IT), kur mums davė sąrašą žmonių, nuomojančių kambarius, ir miesto žemėlapį. Nakvynė kainavo 40 zl žmogui (už du vaikus paskaičiavo kaip už vieną). Bobulytė kvietė ir grįžtant pas ją nakvot- tik už 50 zl visai šeimai, bet norėjom kuo daugiau pamatyt, todėl antrą naktį praleidom Reszelyje. Ten IT jau nedirbo (dirba iki 18 val. jų laiku) , bet prie IT durų buvo stendas su visų įmanomų nakvynės vietų adresais ir kainom. Ten kainos 25 zl žmogui.
Tai pasirodo vadinamasis mozūrų kraštas. Man jis labai žavus. Siauri vingiuoti ir kalnuoti keliukai, apaugę senais medžiais arba einantys per gūdžias girias , palei ežerus, neleidžia nuobodžiauti. Greit nepavažiuosi, bet ir nereikia- norisi grožėtis. O kai reikia prasilenkt su fūra, tai dar ir extrymo patiri. ( Dabar supratau, kodėl jie taip mėgsta tuos savo fiatukus. Mūsų mažytė Honda Jazz, pastatyta prie parduotuvės, tarp jų atrodė kaip džipas. ) Labai daug senų dvarų, vienuolynų, kryžiuočių pilių, gražių bažnyčių. Labai patiko Gižyckas: iš visų pusių ežerai, daug prieplaukų su jachtom, vaikai susidomėję stebėjo tą pasukamą tiltą. Hitlerio bunkeriuose praleidom 3 val.- jėga. Ten didelė teritorija. Ketrzyne pilaitė simpatiška, Swieta Lipka bažnyčia nuostabi, o Reszelyje visiems labai patiko lipti i pilies bokštą.
Taigi, pradedantiems autoturistams, kurie moka džiaugtis paprastais dalykais, Lenkija pats tas !
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lumarta: 13 rugsėjo 2006 - 08:16
Rugpjūtį buvom Gdanske, savaitę ilsėjomės pajūryje Sobiechewo miestelyje. Puikus paplūdimys. Gyvenome kempinge, mokėjom nepigiai, 150 zlotų, bet namuke buvo televizorius, dušas, tualetas, šalia vieta automobiliui.
Atsakyti