Įkraunama...
Įkraunama...

Lenkija

QUOTE(jjolanta @ 2008 06 26, 10:47)
Gal kas buvot Varsuvos zoologijos sode? Ar verta vaziuoti ir kiek kainuoja iejimas?

Tikrai verta thumbup.gif . Bent jau man pasirodė tikrai įspūdingas. Yra ir dramblių, ir žirafų, ir begemotas, o jau krokodilųųųų - devynios galybės biggrin.gif . Meška autobuso (ar troleibuso) stotelėj maudosi biggrin.gif . Bet jau laiko jam skirt reikia nemažai - mes per 4 valandas neapėjom (tiesa, buvom su tada dar su mažais vaikais). Varšuvos zoo nepamatėm tik vieno - baltųjų meškų smile.gif .
Kainų jau nepasakysiu, nes buvom prieš trejus metus. Kiek teko pamatyt zoologijos sodų - Varšuvos paliko didžiausią įspūdį. Ne per seniausiai pabuvojom Helsinkio zoo, tai, tiesą sakant, nusivylėm...
Atsakyti
QUOTE(jjolanta @ 2008 06 26, 09:47)
Gal kas buvot Varsuvos zoologijos sode? Ar verta vaziuoti ir kiek kainuoja iejimas?


Čia jų puslapis: www.zoo.waw.pl
Bilietas kainuoja 14 zl, o lengvatinis 8 zl. Darbo laikas 9 - 19.30 val.
Atsakyti
QUOTE(beverly @ 2008 06 26, 12:25)
Čia jų puslapis: www.zoo.waw.pl
Bilietas kainuoja 14 zl, o lengvatinis 8 zl. Darbo laikas 9 - 19.30 val.


Aciu paziurejau. O ka dar idomaus galima paziureti Varsuvoje?
Atsakyti
Senamiestis, Kultūros rūmai(panašūs į Maskvos pastatą )-galima užkilti į viršų ir pažėt miestą iš viršaus, parkas koks tai yra toliau nuo centro
Atsakyti
4u.gif Sugalvojom ir mes nuvykti i Lenkija ir nuvaziuoti iki Slovakijos izymiuju urvu.
Marsrutas mazdaug toks:
Kaunas - Krokuva - Osvencim (Auschwitz) - Wieliczka - Zakopane - Demanovska Dolina - Warszawa - Kaunas

Krokuvoje: Vavelio kompleksas – Krokuvos širdis, Vavelio katedra* - čia buvo karūnuoti beveik visi Lenkiją valdę karaliai, taip pat ir Lietuvos – Lenkijos karalius Jogaila, Žygimanto varpinė, kriptos, kur palaidoti karaliai, ir žymūs Lenkijos žmonės, Vavelio pilis*.

Krokuvos senamiestyje: Turgaus aikštė, Šv. Marijos Mergelės bažnyčia, Rotušė, paminklas A. Mickevičiui, Krokuvos miesto gynybinių sienų liekanos, Florijono vartai, Barbakanas, paminklas Žalgirio mūšiui.

Ir Aqua Parkas Krokuvoje

***Osvencim (Auschwitz) – Holokausto koncentracijos stovykla
***Wieliczka – Veličkos Druskų kasyklos
***Zakopane – tatrų kalnai
***Demanovska Dolina - Slovakia (Demeniovo stalaktitu - stalagmitų urvai).

Jei suspesim, noreciau dar uzsukti i Zoo parka Varsuvoje.
Dekui, herbui, uz suteikta info apie Kultūros rūmus(panašius į Maskvos pastatą).
Daugiau, tai net neradau nieko, kur galima butu idomiai praleisti laika Varsuvoje. Pats miesto vaizdas palikes akyse, nes vykome pernai i Kroatija.

Kaip manot, ar as cia ne perdaug prisirasiau lankytinu vietu? ...ypac Krokuvoje? Ar suspetume per 7dienas?
Atsakyti
Krokuvoj dar yr Universiteto kiemas.
Jei pirma nakti judesit uzteks 5dienu.
As urvu nemegstu - teko but urvuose: Cz Koneprusai, Macocha bedugnej, Slovenu Postoina
Atsakyti
QUOTE(Gitatuka @ 2008 07 06, 13:36)
4u.gif Draugai sake, kad Ledo urvuose nieko gero. Prasiau, kad sudarytu mums sioki toki marsruta po, griausia ispudi palikusius urvus.

Gal, kas galit ka nors pasakyti apie Lenkijos ezerus? pradedant nuo Krokuvos iki Zakapones. Jei geri orai bus zadam apsistoti nakciai ir prie ezero su palapinemis.


Mes preitais metais "kempingavome" Lenkijoje ir Slovakijoje. Tai apie Krokuvos-Zakapones sriti galiu pasakyti tik tiek, kad Krokuvoje yra labai neblogas kempingas. Ne pigus, bet vienas is geriausiu, kuriuose teko buti. O apie ezerus, kas kaip nieko neprisimenu unsure.gif o Zakoponeje verta pabuvoti jeigu nevaziuojete i Slovakija. Kalnai tikrai nuostabus 4u.gif Norisi man ir seis metais tenai sugristi, tik jau pilvelis neleidzia nestuke.gif
Atsakyti
Lenkijoje verta aplankyti: Vygriu vienuolyna, Punska, Stanciku tilta, Augustava, Gdanska, Zalgirio musio vieta, Zakopane, Velicka, Krokuva, Karkonosu nac. parka ir jame Sniezkos virsune.
Atsakyti
QUOTE(meška šiaurėje @ 2008 04 22, 19:44)
Turbut niekas nera buves Gdansko mugeje? g.gif



buvome su draugu du kartus- pries 2 metus ir praeita vasara. Ispudziai nerealus.... wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif

visas senamiestis tampa viena muge ir visos jo gatveles yra uzpildytos prekeiviu ir turistu... o pats gdanskas yra spalvotas ir grazus miestas. Tikrai verta aplankyti. muge yra skirta sv. Dominykui, liepos pabaiga- rugpjucio pradzia.
Atsakyti
4u.gif Gal kas plauke Vyslos upe? Poilsiniu kruizu, darančius keliones pirmyn ir atgal Wawel-Tyniec-Wawel ?

4u.gif
Gal kas buvot Bochnia drusku kasyklose, cia kazkur netoli nuo Velicku. Girdejau atsiliepima, kad ten patiko labiau nei Velickose.
Atsakyti
Patarkit mergytes , kur grazesnis ir idomesnis kelias, grazesni vaizdai vaziuojant pro Warsuva iki Krokuvos ar Bialystokas Liublinas krokuva ?
Noretusi ne tik lekti autostrada, bet pamatyti grazesniu vietoviu.
Atsakyti
QUOTE(sema @ 2008 07 17, 07:29)
Patarkit mergytes , kur grazesnis ir idomesnis kelias, grazesni vaizdai vaziuojant pro Warsuva iki Krokuvos ar Bialystokas Liublinas krokuva ?
Noretusi ne tik lekti autostrada, bet pamatyti grazesniu vietoviu.

Nėra ten dar tokių autostradų kaip Lietuvoj-jei pavažiuoji kokį galą,apsidžiaugi,kad jau geras kelias,šis tuoj ir baigiasi.Nuo Bialystoko iki Liublino visai neblogas kelias.Ar gražiau-sunku pasakyti,važiuoji per mažus miestelius,kaimelius ir taip vos ne per visą Lenkiją.Iš Lietuvos iki Bialystoko daug fūrų važiuos,bet gal judėti greičiau išeis,bet ir tai ten jokia neautostrada.Iš Liublino į Krokuvą nesam važiavę,tad nieko negaliu pasakyti,bet ,kažkaip nesitikiu ,kad ten kažkas išskirtinio.
Atsakyti