QUOTE(matroskinas @ 2005 05 15, 22:13)
Tunise dirbanti gidė Eglė Lekaitė (atrodo, nesuklydau rašydamas jos pavardę) siūlo dar pažiūrėti transvestitų šou (sakė, labai aukšto lygio renginys ir reginys), nuvažiuoti į Dugą, kuri verta ilgo kelio, o taip pat yra dar viena ekskursija, kurios metu aplankomos trys kažkokios vietovės. Tipo arabų Rumšiškės. Nepamenu tik pavadinimų. Eglė Tunise gyvena ir dirba jau penktus metus. Ji taip sakė ne turistams - kažkada turėjau progos ir garbės su ja pačia tiesiogiai pabendrauti
mes turėjom garbės su ja keliauti į Sacharą prieš 4 metus. Tikrai nuostabi gidė.
Dar ji mus palydėjo iki to transvestitų šou. pirkom bilietus per ją, turbūt permokėjom - nes tai skaitėsi kaip ekskursija, o šiaip tai galėjom ir patys susigaudyti kad galima su taxi nuvažiuot iki tų Kazino rūmų, kur vyksta transvestitų šou ir savarankiškai ten nueiti. Na, bet tai nebuvo labai brangu. Pats šou man napaliko didelio įspūdžio. Nėra aukšto lygio. Jei antrą kartą nuvykčiau į Tunisą - į jį nebeičiau
QUOTE(korrne @ 2005 05 17, 23:00)
Sveikutės
Tinka tapkės, ar reikia užsisegamos avalynės? Gal teko kam toj ekskursijoj su linzėm keliaut? Man tai labai aktualu, ar pusto labai tą smėlį? Ar verta dėtis vakarui megztinį ar kokį švarkelį keliaujant Tunisan tokiu metų laiku?
Kokie tunisietiški patiekalai patiko, kokius verta išbandyti (aštriai nemėgstu)? Na lyg ir viskas
Kol važiavom iki dykumos, tiko ir šliurės vasarinės įsispiriamos, bet kai jau laipiojom kalnais (ten labai smagi ekskursijos vieta, kai duoda laiko valandžiukę palaipioti kanjone) tai ten patogiausia su kedais karstytis visur. O po dykumą irgi patogiau su kedukais.
Dėl linzių: pati eglė (gidė) negali dėl to po dykumą kartu su turistais ant kupranugarių joti. Sakė kad jai būna uždegimas po to nuo smėliuko. Todėl ji vietoje to ėjo į kabaką su mano vyru, kuris nenorėjo jodinėt po dykumą, gerti kavos. Gal kieno jautresnės akys tam nelabai gerai ten su linzėm. Smėlį pusto, po to girgžda tarp dantų, nors ir buvau skara užsidengus didžiąją laiko dalį.
Švarkelio prisireikdavo vakare. Bet mes buvom spalio mėn. pabaigoj.
Maisto išmėginkit įvairaus - viskas įdomu, viskas nauja ir netikėta. Skaniausia man buvo kad mėsa visada šviežia ir labai kūda ir prie jos kuskuso su padažu įvairiausiu būdavo.
QUOTE(korrne @ 2005 05 18, 19:04)
Ačiū už informaciją
Tiesa, dar toks klausimėlis, kaip ten tuose papludymiuose- neužmėtys ten akmenimis

, jei būsiu su atskiru maudymosi kostiumėliu?
ne, tikrai drąsiai gali atskirą imti

o aš buvau radus tokią nuošalią vietą ant uolų, kur nebuvo nė vieno žmogelio aplinkui, tai ir visai be viršaus deginausi.