Įkraunama...
Įkraunama...

Žingsnis į prekį link įvaikinimo

QUOTE(sri lanka @ 2010 01 28, 12:11)
o va adenoidus-pjausim,jau greitai! doctor.gif

As esate isitikine, kad tai butina? Mane maza gal 3 kart operavo: adeniodai, polipai, bet kazkurie is ju ataugdavo ir toliau "sekmingai' sirgdavau kas 2 menesius verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sri lanka @ 2010 01 28, 13:11)
nebezinau kurioje temeleje cia rasiau,kad musu maziulei itaria vandenlige...
jau nervu man kainavo!visa men.teko laukti to tyrimo,kad suzinoti:tiesiog vaikelio tokia galvos forma!
apie liga buvo taip pasakyta,kad as pradzioje neabejojau-sergam.paskui tiek prisiskaiciau,drauge turejo pazistamu kuriu vaikiukas sirgo...pamazu kiek aprimau,bet turiu pasakyti,kad esu pikta,kad tokias diagnozes nustato gydytoja dirbanti santariskese,vaiku neurologijos sk.
del ko as visa tai rasau,o gi todel,kad visos tos diagnozes vaiku med.kortose,kartais laaabai toli nuo tiesos.ir kol bent 2 gydyt.isvadu neisgirsi,nereikia tiketi 100%.
o va adenoidus-pjausim,jau greitai! doctor.gif

Jau girdėjau tokių dalykų, kad įrašai med. kortelėse neatitinka tikrovės, bet kaip taip gali būti ir kodėl jie taip daro g.gif
Norėjau dar paklausti, dėl tų diagnozių neatitikimų. Jie nuslepia ir neįrašo tikrųjų vaikų diagnozių, kažkokių ligų?
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2010 01 28, 04:26)
As esate isitikine, kad tai butina? Mane maza gal 3 kart operavo: adeniodai, polipai, bet kazkurie is ju ataugdavo ir toliau "sekmingai' sirgdavau kas 2 menesius verysad.gif

Jus operavo,o manes tevai "pagailejo"ir esu pikta uz tai...adenoidai,t.y polipai.skaiciau mamyciu atsiliepimus/susiradau sena tema/,taip domejausi,tai gali buti,kad ir ataugs,bet dabar jus pamatytumet kaip vaikutis vargsta.negana,kad ji daznai serga,nosis uzsikimsus,bet ji ir valgo "savaip"ima didziausia gabala,jei mazi-du,staigiai kisa i burna,ikvepia,kramto,vel kvepteli ir ryja nesukramcius,kad tik greiciau butu.ji pavalgo uz visus greiciau.
mes del vandenliges pasidarem magnetinio r.tyrima,tai ir ausu bedos kaip ant delno-skystis uz ausyciu kaupiasi...
nezinau,bet ar sita operacija yra tokia baisi,kad bijoti ir vaikui leisti amzinai sirgti,gerti antibiotikus.negalim net i lauka vesiu oru eiti,ji kvepuoja per burna...vel liga.
jei ataugs,tada ir galvosim ka daryti,dabar tikrai manau reikia pjauti.
Atsakyti
QUOTE(auklyte @ 2010 01 28, 04:52)
Jau girdėjau tokių dalykų, kad įrašai med. kortelėse neatitinka tikrovės, bet kaip taip gali būti ir kodėl jie taip daro g.gif
Norėjau dar paklausti, dėl tų diagnozių neatitikimų. Jie nuslepia ir neįrašo tikrųjų vaikų diagnozių, kažkokių ligų?

musu ligos,tai "atsirado"jau gyvenant kartu,bet kad visokiu ligu prirasoma i med.korteles irgi girdejau per kursus,sako ,kad vaikutis- pinigai.sunku tuo patiketi,bet tokie mes visi jau esam,naudos siekiam visokiais budais.o be to,kaip neseniai ir pasakojau gydytojas,tiesiog gali apsirikti.
buvau cia jau su viena mamyte apsipjovus liezuvis.gif ji bande man irodyti,kad as neteisi sakydama,kad kai kurie daktarai arba nieko neismano,arba jie nemyli savo darbo...
kaip ir visi mirtingieji,kartais sedi tikrai ne savo vietoje.
todel ir sakau,jei diagnoze "nekokia"reikalinga dar vieno gydytojo nuomone!jau tiek kartu su tuo susiduriau pati sirgdama.daznai,tai net gydymas priesingas,tenka ieskoti trecio...juk negali ziureti abejingai,jei tai ne persalimo liga bijau.gif
Atsakyti
QUOTE(sri lanka @ 2010 01 28, 16:21)
musu ligos,tai "atsirado"jau gyvenant kartu,bet kad visokiu ligu prirasoma i med.korteles irgi girdejau per kursus,sako ,kad vaikutis- pinigai.sunku tuo patiketi,bet tokie mes visi jau esam,naudos siekiam visokiais budais.o be to,kaip neseniai ir pasakojau gydytojas,tiesiog gali apsirikti.
buvau cia jau su viena mamyte apsipjovus liezuvis.gif ji bande man irodyti,kad as neteisi sakydama,kad kai kurie daktarai arba nieko neismano,arba jie nemyli savo darbo...
kaip ir visi mirtingieji,kartais sedi tikrai ne savo vietoje.
todel ir sakau,jei diagnoze "nekokia"reikalinga dar vieno gydytojo nuomone!jau tiek kartu su tuo susiduriau pati sirgdama.daznai,tai net gydymas priesingas,tenka ieskoti trecio...juk negali ziureti abejingai,jei tai ne persalimo liga bijau.gif

Vis tik ikisiu trigrasi savo smile.gif Tikrai nesu is gydytoju, tik siek tiek savo laiku teko asaroti, pykti, keikti, tai jau ramiai ziuriu i viska.
Galite pykti ant gydytoju galit nepykti, bet realybe juk tokia:
Pirmiausia - nustatyti diagnoze nelengva (net ir elementarios temperaturos, ciaudejimo ir kosulio simptomams esant). Tuo isitikinau, kai temperatura man paciai laikesi apie 38 pora menesiu.
Paskui net ir apytiksliai nustacius liga - yra skirtingi gydymo budai. Vel is savo kailio. Man angina vaikystej pjove, pazistamui - ne. Dabar - as jei persalu gydau plaucius, jis - angina ir gerkle. Teko bendrauti del to paties persalimo su dviem tikrom seserim gydytojom, viena - beveik be tyrymu israso antibiotikus (pasveikimas po 5-10 dienu), kita - nusistacius pries antibiotikus - arbatytes, miegas, organizmo stiprinimas (pasveikimas 10-15 dienu).
Laikui einant net ir tie patys gydytojai "persigalvoja" - juk niekas nestovi vietoje. Ir, zinoma, suklysta. Juk organizmas nera toks paprastas ir aparaturos nera jau tokios viska parodancios ir, be abejo - patirties, ziniu trukumas, nuovargis, tinginyste, blogos srities pasirinkimas kaip ir bet kurioj sferoj.
Visa tai zinodama, keliu skrybele pries ta profesija, nes pati negaleciau del atsakomybes masto ta darba dirbti, bet... menkiausiai abejonei esant (nesvarbu i kuria puse) ieskau kito, trecio mediko, o ir net jei ju nuomones tarpusavy sutampa, bet as jauciu, kad yra kitaip - sprendziu as ir ne visada ju klausau. Ir.. sau ir vaikui manau tik paskutinej vietoj naudosiuos chirurgu paslaugomis.
Atsakyti
QUOTE(kkrysty @ 2010 01 28, 09:22)
Vis tik ikisiu trigrasi savo smile.gif Tikrai nesu is gydytoju, tik siek tiek savo laiku teko asaroti, pykti, keikti, tai jau ramiai ziuriu i viska.
Galite pykti ant gydytoju galit nepykti, bet realybe juk tokia:
Pirmiausia - nustatyti diagnoze nelengva (net ir elementarios temperaturos, ciaudejimo ir kosulio simptomams esant). Tuo isitikinau, kai temperatura man paciai laikesi apie 38 pora menesiu.
Paskui net ir apytiksliai nustacius liga - yra skirtingi gydymo budai. Vel is savo kailio. Man angina vaikystej pjove, pazistamui - ne. Dabar - as jei persalu gydau plaucius, jis - angina ir gerkle. Teko bendrauti del to paties persalimo su dviem tikrom seserim gydytojom, viena - beveik be tyrymu israso antibiotikus (pasveikimas po 5-10 dienu), kita - nusistacius pries antibiotikus - arbatytes, miegas, organizmo stiprinimas (pasveikimas 10-15 dienu).
Laikui einant net ir tie patys gydytojai "persigalvoja" - juk niekas nestovi vietoje. Ir, zinoma, suklysta. Juk organizmas nera toks paprastas ir aparaturos nera jau tokios viska parodancios ir, be abejo - patirties, ziniu trukumas, nuovargis, tinginyste, blogos srities pasirinkimas kaip ir bet kurioj sferoj.
Visa tai zinodama, keliu skrybele pries ta profesija, nes pati negaleciau del atsakomybes masto ta darba dirbti, bet... menkiausiai abejonei esant (nesvarbu i kuria puse) ieskau kito, trecio mediko, o ir net jei ju nuomones tarpusavy sutampa, bet as jauciu, kad yra kitaip - sprendziu as ir ne visada ju klausau. Ir.. sau ir vaikui manau tik paskutinej vietoj naudosiuos chirurgu paslaugomis.

oi,tai as ir nekalbu apie visus gydytojus ir tikrai buvo atvejis,kai as buvau pasiruosus ir ranka pabuciuoti,bet deja buvo ir priesingai.kadangi cia ne ta tema,tai tik noriu pasakyti,kad dar pati prisimenu tuos laikus,kai tevai vaziuodavo su krepsiais i institutus...ir kol kas tie gydytojai tarp musu.
cia visu teise pasakyti savo nuomone,o jau kiekvienas galutinai nusprendzia pats.
deja kartais nepavyksta rasti kito sprendimo/ir man paciai/kaip peiliukas.
p.s.mes jau trejeta men geriame vaistus ir dar trejeta gersim,tada bus matyt...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 28 sausio 2010 - 19:50
QUOTE(sri lanka @ 2010 01 28, 17:04)
Jus operavo,o manes tevai "pagailejo"ir esu pikta uz tai...adenoidai,t.y polipai.skaiciau mamyciu atsiliepimus/susiradau sena tema/,taip domejausi,tai gali buti,kad ir ataugs,bet dabar jus pamatytumet kaip vaikutis vargsta.negana,kad ji daznai serga,nosis uzsikimsus,bet ji ir valgo "savaip"ima didziausia gabala,jei mazi-du,staigiai kisa i burna,ikvepia,kramto,vel kvepteli ir ryja nesukramcius,kad tik greiciau butu.ji pavalgo uz visus greiciau.
mes del vandenliges pasidarem magnetinio r.tyrima,tai ir ausu bedos kaip ant delno-skystis uz ausyciu kaupiasi...
nezinau,bet ar sita operacija yra tokia baisi,kad bijoti ir vaikui leisti amzinai sirgti,gerti antibiotikus.negalim net i lauka vesiu oru eiti,ji kvepuoja per burna...vel liga.
jei ataugs,tada ir galvosim ka daryti,dabar tikrai manau reikia pjauti.

adenoidai būtinai ataugs. Jie negali neataugti, tai endokrininė liauka gaminanti būtinus žmogaus organizmui hormonus. Klausimas turėtų būtų keliamas ar išvešės. Jei vaikas yra stipriai alergiškas, gali būti kad ir išvešės.
Atsakyti
Manau kad vaikai vaiku namuose labai apleisti. kas pas naminuka greitai sprendziama ir liga pagydoma dar nesikomplikavusi tai pas tuos vaikiukus viskas uzleidziama. Juk pripaisius sunkes diagnozes niekas nesakys kad vaikas negydomas ir netiriammas. O ir maniske man lankantis atkrito su slapimo taku uzdegimu ir tikrai sunkiu bet namuose nekarto nebuvo taip . iesiog vaikai ten seriami antibiotikais. namuose vaikas kol daeina iki antibiotku dazniausiai yra gydomais kitaip .O v.n maniske prakvepuoti negalejo aukletojos sake nieko tokio slogyte as joms sakau kad nesloga nes vaikas dusta tai kol nesukilo temperatura aukletojos nekviete gydytojos. Aisku gydytoja vaikui iskviete greitaja pagalba ir ten o siaube ji atsidure viena aukstoje grotuotoje lovyteje be suaugusio zmogaus numesta kaip daikatas.
Man tas vaizdas visada stovi pries akis kai ji susergusi guli lovyteje.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2010 01 28, 10:39)
adenoidai būtinai ataugs. Jie negali neataugti, tai endokrininė liauka gaminanti būtinus žmogaus organizmui hormonus. Klausimas turėtų būtų keliamas ar išvešės. Jei vaikas yra stipriai alergiškas, gali būti kad ir išvešės.

aciu,as tikrai skaiciau kas yra adenoidai,skaiciau iki kada jie auga,nuo kada gali pradeti mazeti...
Atsakyti
QUOTE(ZAIKA2 @ 2010 01 28, 11:02)
Manau kad vaikai vaiku namuose labai apleisti. kas pas naminuka greitai sprendziama ir liga pagydoma dar nesikomplikavusi tai pas tuos vaikiukus viskas uzleidziama. zmogaus numesta kaip daikatas.
Man tas vaizdas visada stovi pries akis kai ji susergusi guli lovyteje.

taip,deja...as kol vazinejau ju lankyti,tai per ziema mazaja maciau mazai kartu,ji amzinai budavo izoliatoriuje.amzinai sirgdavo.kai pirma karta pasiemem pasisveciuoti/sake,kad po ligos/,vaziuodama ji uzmigo ant ranku-buvau slapia nuo jos prakaito.pirkom visokias arbateles,garstycias ir visa savaite dar gydem.
...zinot,as kartais negaliu atsistebeti,tai savo vaikais.jei jos serga,tai pasakysi ir jos gali ramiausiai guleti lovoje,kiek reikes.

kaip ir sakiau,darem abiems mergaitems magnetino r.tyrima,tai-galvytes nuotraukos.vaikams paprastai sis tyrimas daromas su narkoze,o as pagalvojau,kad musiskes puikiausiai isgules/apie 45 min./ir ka jus manot,mazoji tiesiog uzmigo,o vyresnioji viena karta linktelejo,kai as zioplai paklausiau kazko.
ten visos medikes negalejo atsistebeti! mega_shok.gif
Atsakyti

cia jau visai ne i tema,uosviene atidave" grybuku"keptuve,prikepiau vakar,mazosios parejo is darzelio,sedi,valgo,o vyresnioji ir klausia:mamyt,o cia tevelis tu grybuku pririnko?
as ir- swoon.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 28 sausio 2010 - 21:59
Maniske irgi buvo kaip porcelenine lele. Bet viskas praeis su laiku. As pasiemiau 10 menesiu kudiki ir tai jautesi, kai palikdavau ja mamai ar vyrui ji neverkdavo ir nesikaprizijo bet mama vis sakydavo kad jei labai budavo bloga ji budavo nuliudusi . Dabar ji jau priprato prie tetes , mociuciu ir darzelio bet ....
Siandien sugalvojau paerzinti vyra ir sakau kad pasiimu atostogas nuo vyro ir vaiko ir vaziuoju kur nors viena tai maniske kai isgirdo tai iskarto didelem asarom apsipyle. Ji gali israsyti atostogas tetei bet ne mamai. kartais is jos juntu baime kad ji bijo prarsti mama, tai pasireiske visai netiketai ir visai nekaltose situacijose.
VISUS KITUS JI MYLI SU TAM TIKROM ISLYGOM mane be islygu as jai esu tas asmuo kuri ji myli besalygiskai ir didziausi bausme kai mama atsisako bendrauti. Noriu isvaziuoti aplankyti seseri(astuoni metai nemaciau) i amerika bet palikti ja namuose dviem svaitem negaliu as tikrai negaliu isivaizduoti kaip ji sureguos po keliudienu. As ja esu palikusi kelis kartus nakcei viskas normaliai bet jau kita diena ji visiems nuo ausu nenulipa del tos mamos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZAIKA2: 28 sausio 2010 - 22:06