Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 10 04, 22:50)
Argi negaila vesti nors ir truputi,tas truputi pradzioje,ir kam apleisti liga,jei galima jos pradzioje isgydyti mirksiukas.gif ,juk jei tik ligos pradzia,tai nereikia ir dideliu pastangu mirksiukas.gif Tai tu sloguojanciu mamytems nenorite paskambinti,ir pagasdinti sveikatos centru ax.gif,sureaguotu tikrai,nes kai aukletojos "pasako",kazkaip sureaguoja vangiai doh.gif ,o va mamytes...ir jusu vaikelis bus apsaugotas,ir kitu vaikai mirksiukas.gif

Taip taip kai mes pasako, tai reakcijos sulaukiam labai mazos,bet kai jau tevai tarpusavy pykstasi tada jau pajuda truputy,bet neilgam iki kito susirgimo.Ir vel tas pats buna.O nuo to trupucio slogytes viskas ir prasaideda.Ta maza slogyte galima isgyti per kelias dienas,tai kam laukti iki to kol vaika namie reikes laikyti savaite o gal ir daugiau.Man juokinga kai ryte atveda vaika ir sako mamyte mums truputy yra slogyte-nezymi,ir labai retai pakostim.O vaikai visa diena kaip suniukas amsi,ir tai teveliai vadina nezyme sloga,ir truputy pokosti.Mano pacios vaikas eina y darzely del to ir nukencia ne viena karta,su tom ligom.
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 10 04, 21:50)
Argi negaila vesti nors ir truputi,tas truputi pradzioje,ir kam apleisti liga,jei galima jos pradzioje isgydyti mirksiukas.gif ,juk jei tik ligos pradzia,tai nereikia ir dideliu pastangu mirksiukas.gif Tai tu sloguojanciu mamytems nenorite paskambinti,ir pagasdinti sveikatos centru ax.gif,

Jei jau su tokiom prasidedančiom, ar galinčiom prasidėt slogom, vaikus namie laikyt, tai tada šaltuoju metų laiku darželius galima uždaryt doh.gif Nereik perlenkt lazdos ir saugant. KAs ta sloga? Vienam užteks, kad lauke su grupe būnant vėjas ne iš tos pusės pūstels, ir jau žiūrėk šniurkščioja, kitas per pietų miegą nusiklostė, nieks neapklojo, ir vėl rezultatas tas pats. Bet gi nuo to nė vienas neapsaugotas doh.gif Negali vaikai augt visai sterilioj aplinkoj, turi priprast būt kolektyve.
Parodykit man nors vieną vaiką, kuris rudenį ar žiemą "išgyveno" nosim nešniurkščiodamas doh.gif Nerealu. Aš nekalbu apie pūlingas slogas , "lojimą" ir pan. ligas. Bet šitos ligos ne per dieną išsivysto.
Ir kas iš to, jei kokia "nuplaukus" mama man paskambins ir pradės gąsdint sveikatos centrais... Greit nuraminsiu, kad tai būtų paskutinis skambutis, arba rasiu ką "prikabint" už terorizavimą telefonu ir pan lotuliukas.gif
Galų gale mano vyresnysis jau antri metai užgulta nosim vaikšto ir pastoviai šniurkščioja,o daktarai neranda priežąsčių doh.gif Tai ką. man jį namie laikyt, kad kokiai paranojiškai mamytei mano vaikas nepasirodytų baisus užkratas jos steriliai augintam vaikui. Nejuokinkit. Viskam yra saikas.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2009 10 04, 13:38)
Prie ko čia pamidorai... kad biuletenių neduoda, tai netikiu, bet vat kad tėvai jų nenori imt, tai jau kita bėda  doh.gif

duoti tai duoda tuos biliotenius. Bet jei pastoviai imt tai darbdaviai nepatenkinti , alga miniatiurine.
Bet pati imu biliotenius jei reikia. Vat rugseji jau dukart emiau. vienas suserga ,isgyja, kitas atkrinta.ir taip pasaka be galo. ypac dabar bijau kad vel teks bilioteny sedet nes darze vos 16 laipsniu silumos. Tai jau numanau, kad greit ir slogos prasides bei kosuliai. Siaip tikrai daznai buna kad nuvedi vaika sveika, pasiimi is darzo su sloga nebloga. O kai vaikai tik ant mamos galvos, nes tevas apie nejima i darba ne girdet nenori, tai irgi nekas. doh.gif
Ir siaip tikrai daznai buna, kad vaikas is ryto pora kartu sukoseja, o visa diena ne garselio. Net vakarais kartais paklausiu aukletoju ar kosejo.Atsako, kad ne.Tai ar tokiu atveju irgi bilioteni imt?
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2009 10 05, 10:09)
Jei jau su tokiom prasidedančiom, ar galinčiom prasidėt slogom, vaikus namie laikyt, tai tada šaltuoju metų laiku darželius galima uždaryt doh.gif Nereik perlenkt lazdos ir saugant. KAs ta sloga? Vienam užteks, kad lauke su grupe būnant vėjas ne iš tos pusės pūstels, ir jau žiūrėk šniurkščioja, kitas per pietų miegą nusiklostė, nieks neapklojo, ir vėl rezultatas tas pats.  Bet gi nuo to nė vienas neapsaugotas  doh.gif Negali vaikai augt visai sterilioj aplinkoj, turi priprast būt kolektyve.
Parodykit man nors vieną vaiką, kuris rudenį ar žiemą "išgyveno" nosim nešniurkščiodamas  doh.gif Nerealu. Aš nekalbu apie pūlingas slogas , "lojimą" ir pan. ligas. Bet šitos ligos ne per dieną išsivysto.
Ir kas iš to, jei kokia "nuplaukus" mama man paskambins ir pradės gąsdint sveikatos centrais... Greit nuraminsiu, kad tai būtų paskutinis skambutis, arba rasiu ką "prikabint" už terorizavimą telefonu ir pan  lotuliukas.gif
Galų gale mano vyresnysis jau antri metai užgulta nosim vaikšto ir pastoviai šniurkščioja,o daktarai neranda priežąsčių  doh.gif Tai ką. man jį namie laikyt, kad kokiai paranojiškai mamytei mano vaikas nepasirodytų baisus užkratas jos steriliai augintam vaikui. Nejuokinkit. Viskam yra saikas.

Tikra tiesa darželio grupėse dabar žiauriai šalta. Tai tikrai galima nuvest sveika vaiką, o parsivest iš tokios grupės jau ir sergantį galima.
Atsakyti
a79, drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Rašiau, kad mano vyresnėliui lyg ir prasideda sloga, o mažius rytais kiek pakosti. Anot kai kurių čia rašančių, šiandien turėjau jų nevesti į darželį. Na ir ką... Mažius nei daržely, nei namie nekosti, dičkiui vis dar kažkokia neaiški būsena- nei yra sloga, nei jos nėra. Kokią prasmė laikyti juos namie? Nuoširdžiai sakau, kad nesijaučiu blogai daranti. Būtų visai kas kita, jei mažasis smarkokai kosėtų, o dičkiui bėgtų nosis. Tuomet žinoma jie sėdėtų namie.
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2009 10 05, 11:09)

Parodykit man nors vieną vaiką, kuris rudenį ar žiemą "išgyveno" nosim nešniurkščiodamas  doh.gif Nerealu. Aš nekalbu apie pūlingas slogas , "lojimą" ir pan. ligas. Bet šitos ligos ne per dieną išsivysto.
Ir kas iš to, jei kokia "nuplaukus" mama man paskambins ir pradės gąsdint sveikatos centrais... Greit nuraminsiu, kad tai būtų paskutinis skambutis, arba rasiu ką "prikabint" už terorizavimą telefonu ir pan  lotuliukas.gif
Galų gale mano vyresnysis jau antri metai užgulta nosim vaikšto ir pastoviai šniurkščioja,o daktarai neranda priežąsčių  doh.gif Tai ką. man jį namie laikyt, kad kokiai paranojiškai mamytei mano vaikas nepasirodytų baisus užkratas jos steriliai augintam vaikui. Nejuokinkit. Viskam yra saikas.

As kalbu apie slogas,kai is vaikisku nosyciu net "zali" snargliai teka doh.gif ,nes tai jau liga,t.y.sinusitas doh.gif
Na ir kvailai atrodo jusu "prikabinimas terorizavimu vadinamas",idomu ar uzsiimis STT tarnybos jusu "kvailu" skambuciu,idomu butu pasiklausyti: atsiprasau,skambina tokia ir tokia,del to ,kad viena mama paskambino ir pasake,kad iskvies sveikatos centra,nes mano... sirguliuoja....,na kvailesniu pasakymu dar negirdejau doh.gif blush2.gif
Ir jus ramia sazine galite gyventi,kai jusu sunus snopuoja ,ir gydytojai neranda priezasties g.gif Siaubinga... ,na pagal jus tai jau man reiketu i vaiku teises kreiptis,kad nesirupinate vaiko sveikata blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2009 10 05, 08:09)

Parodykit man nors vieną vaiką, kuris rudenį ar žiemą "išgyveno" nosim nešniurkščiodamas  doh.gif Nerealu.

realu 4u.gif Sunus lanke darzeli,sirgdavo retokai,bet be jokiu pasisniurksciojimu arba susirgdavo( ir i darzeli nevesdavome,nes liga ir prasideda nuo slogos,pakosejimo ir t.t.) arba jokiu slogyciu,nosyte svari.Dukra - sausio menesi bus lygiai 2 metai,kaip neserga(tfu,tfu,tfu).Aisku nesitikiu,kad visa laika taip bus,bet...prasidejus slogai,pakosciojimui i darzeli tikrai nevesiu 4u.gif Gerbiu ne tik savo vaika,bet ir kitus vaikucius 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Gluosneta @ 2009 10 04, 18:41)
Taip sergancio vaiko aukletoja turi teise neyleisti y grupe,bet zinot jei kiltu konfliktas  tokioj situacijoj aukletoja liktu kalciausia.Tokio lygio dar nepasiekem paprastai tevai jau su nepasitenkinimu neatveda kelias dienas.bet su tokiais teveliais amzinos kovos.O kaip gaila vaiku serganciu, ir sveiku kurie turi kentet.

tai jus segancius vaikus ileidziat ar neileidziat i grupe...taip ir nesupratau.Nes rasote,kad turite teise neileisti,bet jums gaila del serganciu vaiku kitu sveiku vaikuciu?
Gal butu efektyvu,matomiausioje vietoje,ryskiai pakabinti plakata,kad sergantys vaikuciai i grupe bus neileidziami?Kartais tai kas matomoje vietoje ir israiskingai pateikta gali suveikti?
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 10 05, 23:26)
,na pagal jus tai jau man reiketu i vaiku teises kreiptis,kad nesirupinate vaiko sveikata blush2.gif

na sitas pasakymas tai jau per ziauru doh.gif
Mano sunus nuo vieno menesiuko po gimimo pradejo sunkiai alsuot, net nemoku paaaiskinti.ejom pas gydytojus, vazinejomes i klaipeda, o tegalejo pasakyt kad isaugs.tai igimtas stridoras doh.gif na ir nieks neisaugo. Jam jau penkeri. visdar sunkus kvepavimas, bet jokios astmos ar ar ko baisaus nera. plius adenoidai isoperuoti. nors slogos ir neturi bet alima sakyt snopuoja. na tik nosim pastoviai nesniurkscioja.
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 10 05, 22:26)
Na ir kvailai atrodo jusu "prikabinimas terorizavimu vadinamas",idomu ar uzsiimis STT tarnybos jusu "kvailu" skambuciu,idomu butu pasiklausyti: atsiprasau,skambina tokia ir tokia,del to ,kad viena mama paskambino ir pasake,kad iskvies sveikatos centra,nes mano... sirguliuoja....,na kvailesniu pasakymu dar negirdejau doh.gif  blush2.gif
  Ir jus ramia sazine galite gyventi,kai jusu sunus snopuoja ,ir gydytojai neranda priezasties g.gif  Siaubinga... ,na pagal jus tai jau man reiketu i vaiku teises kreiptis,kad nesirupinate vaiko sveikata blush2.gif

O jūs rimtai galvojat, kad dėl panašaus skambučio reiktų kur nors toliau kreiptis? lotuliukas.gif Tokiems skambintojams pakanka aiškiai jų vietą parodyt, kad apsiramintų lotuliukas.gif Įdomu kaip tas "sveikatos centras" sureaguotų, jei kokia mamka pradėtu savo grupės vaikų tėvus skųst lotuliukas.gif
O jūs geriau ne į vaikų teises kreipkitės, o pasidomėkit sveikatos apsaugos sistema mūsų Lietuvėlėj doh.gif Toks jausmas, akd neteko pas gydytojus lankytis bėdą turint unsure.gif Kai daugelis tik siuntinėja nuo vieno prie kito, arba "autoritetingai" pareiškia, kad vaikas išaugs. Ir tada, kai jau būsit šimtu procentų tikra, kad gydytojai padaro viską kas jeims priklauso, tada jau kreipkitės į vaikų teises dėl mano vaikų nepriežiūros.

QUOTE(bumbasi @ 2009 10 06, 08:15)
na sitas pasakymas tai jau per ziauru doh.gif
Mano sunus nuo vieno menesiuko po gimimo pradejo sunkiai alsuot, net nemoku paaaiskinti.ejom pas gydytojus, vazinejomes i klaipeda, o tegalejo pasakyt kad isaugs.tai igimtas stridoras doh.gif na ir nieks neisaugo. Jam jau penkeri. visdar sunkus kvepavimas, bet jokios astmos ar ar ko baisaus nera. plius adenoidai isoperuoti. nors slogos ir neturi bet alima sakyt snopuoja. na tik nosim pastoviai nesniurkscioja.

Žinau, akd ne į temą, bet ar išoperuoti adenoidai nors kiek "pataisė reikalą"? Mūsų analogiška situacija, jau galva nebeišneša pas kokį dar gydytoją kreiptis verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a79: 06 spalio 2009 - 08:52
QUOTE(a79 @ 2009 10 06, 09:49)

Žinau, akd ne į temą, bet ar išoperuoti adenoidai nors kiek "pataisė reikalą"? Mūsų analogiška situacija, jau galva nebeišneša pas kokį dar gydytoją kreiptis  verysad.gif

na nepasakyciau kad kas pasitaise. kaip knarke taip tebeknarkia, na gal siektiek maziau, kaip sirgo taip tebeserga...
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2009 10 06, 13:56)
na nepasakyciau kad kas pasitaise. kaip knarke taip tebeknarkia, na gal siektiek maziau, kaip sirgo taip tebeserga...

Mums pasitaise. Bent jau pora metu nesirgo absoliuciai. Po operacijos praejus 4 metams dar pridegino kriaukles. Jei esat vilnieciai,galiu parekomenduoti LOR gydytoja. Patys ejom pas ji pagal rekomendacijas is keliu zmoniu. Likom patenkinti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2009 10 06, 10:49)
1.Įdomu kaip tas "sveikatos centras" sureaguotų, jei kokia mamka pradėtu savo grupės vaikų tėvus skųst  lotuliukas.gif
2.O jūs geriau ne į vaikų teises kreipkitės, o pasidomėkit sveikatos apsaugos sistema mūsų Lietuvėlėj  doh.gif Toks jausmas, akd neteko pas gydytojus lankytis bėdą turint  unsure.gif Kai daugelis tik siuntinėja nuo vieno prie kito, arba "autoritetingai" pareiškia, kad vaikas išaugs.
Žinau, akd ne į temą, bet ar išoperuoti adenoidai nors kiek "pataisė reikalą"? Mūsų analogiška situacija, jau galva nebeišneša pas kokį dar gydytoją kreiptis  verysad.gif

1. Normaliai sureaguotu,jei pasakytu ,kad sergantys vaikai priimami i darzeli,kad nesiojami vaistai... doh.gif ,juk tai nusizengiama higienos centro reikalavimams,taisyklems ax.gif
2.O jus manote mano vaikas neserga,ar nesirgo g.gif Buvo pradeje siuntineti,dabar pacios "uodegas" priikirpe laksto lotuliukas.gif ,nes po keliu kartu ,nuejusi pas skyriaus vedeja,praejo noras vaikyti mirksiukas.gif Zinote ,esu visiskai isitikinusi,kad jei leidziate kitam zmogui ,nesvarbu kokios jo pareigos,"perzengti padorumo ribas",tai ir nesiskaito lotuliukas.gif
Na maniskis daugiau sirgdavo,nei lankydavo darzeli,bet kai gydytoja patare operuoti adenoidus,paklausiau,ir zinote ,esu dekinga,tfu tfu - nebeserga mirksiukas.gif
O jei isoperuoti,tai reikia ieskoti ligos ,kodel negali kvepuoti,o ne laukti,kol isaugs,juk kencia sirdele,kad paskui nereiktu begioti ir pas kardiologa doh.gif

Atsakyti