QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 10 24, 16:54)
o jus zinojote, kad gydytojai apsidraudzia pailgindami laika, kai negalima vesti vaiko i darzeli? beje, tai nerodiklis kad ir mano vaikas sirgs taip stipriai,kaip jusiskis, jam gal tik karta palesi vidurius ir viskas...
atejo mamytes i susirinkima ir papasakojo kiek jos laiko praleido ligoninese, kaip vaikai sirgo nepasveigdami, tai as pagalvojau, dar mes tphu tphu tphu esame sveiki...o kodel tai jau mano nuopelnas,
Jūs neatsakėte į mano klausimą

Ar jums patiktų ir jūs būtumėt tokia pati atlaidi kitiems tėvams, jei jie atvestų 'sveiką' vaiką dėl kurio gyd. tik norėjo apsidrausti prailgindami buvimo namie laiką, o būtent jūsų vaikas susirgtų: dėl to turėtumėt pati imti nedarbingumo lapelį, slaugyti, o gal ir pabūti ligoninėje?
O man rodos reikia įsiskaityti kas rašoma higienos normose (kur rašoma, kad nei su kosuliais, nei su slogom, nei kitais simptomais) vaikai neturėtų būti darželyje ir nekurti tėveliams savų taisyklių
Vaikų netampau po prekybos centrus ar masines žmonių susibūrimo vietas infekcinių ligų periodu. Bet aišku, kad bet kada gali susirgti, tiesiog mano filosofija tokia, kad "tą kuris saugosi ir Dievas saugo". Juk girdėjot tokį posakį..
Visai nepateisinu darželių virtusių lazaretais. Pastebiu, kad tėveliai, nors ir suaugę žmonės, bet daugelis neišmokyti gerbti kitų žmonių, stokoja elementariausios empatijos, supratimo, nors vienos minties ne vien apie save, bet ir apie kitą žmogų, ne tik savo, bet ir svetimus vaikus.
Jūs esate labai užtikrinta, kad tai jūsų nuopelnas, jog vaikai neserga.

Mano abu vaikai nuo 1 mėn. grūdinami (lanko baseiną abu), abu sportuoja, neperkaista prirengti kaip svogūnai, kai mažasis buvo kūdikėlis, tai turbūt buvau vienintelė mama visuose kiemuose, kuri bet kokiu oru veždavo/vesdavo vaiką į lauką kvėpuoti grynu oru, maistas pas mus griežtai gaminamas namie ir ne bet koks (nes šiuo požiūriu aš itin griežta), bet va sirgo ir baisesnėm ligom. Sutapimas, bet pradėjus lankyti darželį. Nes būtent darželyje sutikdavau sergančius vaikus, vaikus paliktus su vaistais grupėje.
Mažasis serga mažiau, per du mėnesius tik antrąsyk, o va vyresnėlė pradėjus lankyti iš kolektyvo iškrito 3 mėn. ir dar apie 2-3 m. 'reabilitavomės', bet aš tada turėjau pagalbos iš šalies ir vos išgirdusi apie ligas, vaiko nepalikdavau grupėje rizikuodama prikibs kas nuo kokio snargliuojančio, ar neprikibs.
Dabar tokios pagalbos nėra, todėl aplinkybės mane verčia būti aršia tuo klausimu ir ne savo sveiką vaiką vežtis iš darželio, bet kovoti, kad kiti sergančius vaikus pasiimtų.