Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(Vigilyte @ 2011 10 24, 16:08)
labai didelis skirtumas, sergantis yra užkratus ir kelia grėsmę sveikiems vaikams, neišgydytas vaikas rizikuoja atkristi pats

aš sergančio vaiko į darželį tikrai pati nevedu ir pykstu kai veda kiti, bet dėl slogos sėdėti namie su vaiku 2-3 savaites ar laukti kol rudens sezonu vaikas visiškai nustos kosėti yra geroookas lazdos perlenkimas  biggrin.gif , visur turi būti sveikas protas, jokie kraštutinumai niekada ir nieko gero nedavė schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano vaikas ketvirtadienį pakliuvo į ligoninę. Nustatė diagnozę - nora virusas. Žinot, jis šiandien absoliučiai sveikas, jau namie. Ligoninės gyd. sakė, kad savaitę negalima į kolektyvą. Žinot ką sako šeimos gyd. - sveikas, nėr ko sėdėti namie. Nevemia, neviduriuoja, temperatūros neturi, o štai mama spalio mėn. dirbo viso labo 4 dienas ir baisiai nori eiti į darbą. Tai ar norėtumėt, kad mano vaikas ateitų į jūsų vaiko grupę? biggrin.gif
Jei jūsų vaikas pradėtų nesustabdomai vemti po mano vaiko atvedimo ar būtumėt man tokios atlaidžios kokios esat atlaidžios sau, kai vedat 'sveikus' kostinčius ir sloguojančius? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 10 24, 16:40)
Mano vaikas ketvirtadienį pakliuvo į ligoninę. Nustatė diagnozę - nora virusas. Žinot, jis šiandien absoliučiai sveikas, jau namie. Ligoninės gyd. sakė, kad savaitę negalima į kolektyvą. Žinot ką sako šeimos gyd. - sveikas, nėr ko sėdėti namie. Nevemia, neviduriuoja, temperatūros neturi, o štai mama spalio mėn. dirbo viso labo 4 dienas ir baisiai nori eiti į darbą. Tai ar norėtumėt, kad mano vaikas ateitų į jūsų vaiko grupę? biggrin.gif
Jei jūsų vaikas pradėtų nesustabdomai vemti po mano vaiko atvedimo ar būtumėt man tokios atlaidžios kokios esat atlaidžios sau, kai vedat 'sveikus' kostinčius ir sloguojančius? smile.gif

o jus zinojote, kad gydytojai apsidraudzia pailgindami laika, kai negalima vesti vaiko i darzeli? beje, tai nerodiklis kad ir mano vaikas sirgs taip stipriai,kaip jusiskis, jam gal tik karta palesi vidurius ir viskas...del ko taip sakau, nes viena ziema visa musu seima ir seneliai beje, prasirgome noro virusu, mano vaikas viena karta paviduriavo ir viskas, o as net su temp. sedejau susisukusi dvi dienas, seneliai dar baisiau. Taip kad vaiku imunitetas ne vienodas. Tu negali zinoti kada ir kur vaikas prekybos centre prie ko nors prisilies ir apsikres...
Tas pats kai dar lopselyje buvome, kai atejo mamytes i susirinkima ir papasakojo kiek jos laiko praleido ligoninese, kaip vaikai sirgo nepasveigdami, tai as pagalvojau, dar mes tphu tphu tphu esame sveiki...o kodel tai jau mano nuopelnas, nes vaikas gauna daug vaisiu darzoviu, gyvena kaime, sedi lauke istisas dienas, basas laksto po zeme, negauna jokiu limonadu, o tik naturalias sultis, naturalia mesa ir darzoves, stai kur slypi musu didziausias vaistas nuo ligu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dziurgita:): 24 spalio 2011 - 15:59
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 10 24, 16:07)
Nera cia ka gincytis mirksiukas.gif  Sergantis vaikas yra karsciuojantis, ''lojantis'', su skaudancia gerkle , sloga...na tai gydytojai skaito ne liga, nors po jos issivysto ir kitos ligos. Sloga irgi buna ne vienoda. Visi tevai saugo savo vaikus ir as taip pat kritiskai ziuriu i sergancius vaikus, ypac ju tevus, bet galiu pasakyti viena, antrus metus einame i darzeli, per tuos metus nemaciau ne vieno taip sergancio vaiko, kad kiltu noras paklausti kodel jis darzelyje, yra vaiku pakosti, pasloguoja, bet  suraskite nors viena vaika, kuris kone pastoviai nesloguoja dregnu, saltu oru, visi maziukai vienodi ir tikra nereikia kaltinti tevu, jei pakostinciu vaikus atveda...
Stiprinkite vaiku imuniteta, gerkite C vitamina, bukite kuo daugiau lauke ir jusu vaikas taip daznai nesirgs...ir nereikia kaltinti kitu, kai patys mes nepakankamai padarome, kad vaikas augtu sveikai mirksiukas.gif

Iš tiesų- ginčytis nėra ko mirksiukas.gif Kol neišleista naujoji ligų klasifikacija "pagal Dziurgita" vadovaujamės TLK-10 bigsmile.gif O gydytojų nuomonę reikėtų skirti nuo folkloro.
Dėl imuniteto stiprinimo; ežiuolė, vitaminas C ir laukas yra puiku. Tik va jūs kažkodėl bandote įrodyti, kad kostinti, snargliuojanti ir pan aplinka yra normali ir sveika imuniteto formavimuisi.

Atsakyti
QUOTE(dange @ 2011 10 24, 16:56)
Iš tiesų- ginčytis nėra ko  mirksiukas.gif Kol neišleista naujoji ligų klasifikacija "pagal Dziurgita" vadovaujamės TLK-10  bigsmile.gif O gydytojų nuomonę reikėtų skirti nuo folkloro.
Dėl imuniteto stiprinimo; ežiuolė, vitaminas C ir laukas yra puiku. Tik va jūs kažkodėl bandote įrodyti, kad kostinti, snargliuojanti ir pan aplinka yra normali ir sveika imuniteto formavimuisi.

oi oi oi, kiek pas jus arogancijos ir kandumo, tiek to...kiekvienas raso savo nuomone, o cia jau prasideda bobiskas kandziojimasis, sekmes Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 10 24, 16:54)
o jus zinojote, kad gydytojai apsidraudzia pailgindami laika, kai negalima vesti vaiko i darzeli? beje, tai nerodiklis kad ir mano vaikas sirgs taip stipriai,kaip jusiskis, jam gal tik karta palesi vidurius ir viskas...del ko taip sakau, nes viena ziema visa musu seima ir seneliai beje, prasirgome noro virusu, mano vaikas viena karta paviduriavo ir viskas, o as net su temp. sedejau susisukusi dvi dienas, seneliai dar baisiau. Taip kad  vaiku imuntitetas ne vienodas. Tu negali zinoti kada ir kur vaikas prekybos centre prie ko nors prisilies ir apsikres...

Apsidraudžia nuo ko? Nuo galimų komplikacijų, nuo kitų vaikų užkrėtimo viruso išskyrimo laikotarpiu?
Taip, jei Rasma imtų ir nuslėptų savo vaiko susirgimo faktą, dalis darželio grupės mamų tikrai nesužinotų, kur ir prie ko "prisilietė" jų vaikas.
Atsakyti
o kodel tai jau mano nuopelnas, nes vaikas gauna daug vaisiu darzoviu, gyvena kaime, sedi lauke istisas dienas, basas laksto po zeme, negauna jokiu limonadu, o tik naturalias sultis, naturalia mesa ir darzoves, stai kur slypi musu didziausias vaistas nuo ligu.

Musu gyvenimo budas lygiai toks pats drinks_cheers.gif
Ir sveiki tikrai esame: vaikai basi laksto po lauka, maudosi juroje/ezere per visa vasara ir net ankstyva rudeni, na kol namuose sedim, tol tarsi stipriausios imunines sistemos vaika auginu drinks_cheers.gif Ale tik nuvedu i darzeli-ir po triju dienu sloga doh.gif O sloga mums visada komplikuojasi i bronchita ar plauciu uzdegima. Kaip manot, ar as teisi pykdama, atvedusi vaika po tokios ligos i darzeli ir grupeje pamaciusi su istisusiais liuliais kitus vaikus?
Atsakyti
o jus zinojote, kad gydytojai apsidraudzia pailgindami laika, kai negalima vesti vaiko i darzeli? beje, tai nerodiklis kad ir mano vaikas sirgs taip stipriai,kaip jusiskis, jam gal tik karta palesi vidurius ir viskas...

atejo mamytes i susirinkima ir papasakojo kiek jos laiko praleido ligoninese, kaip vaikai sirgo nepasveigdami, tai as pagalvojau, dar mes tphu tphu tphu esame sveiki...o kodel tai jau mano nuopelnas,

Jūs neatsakėte į mano klausimą ax.gif Ar jums patiktų ir jūs būtumėt tokia pati atlaidi kitiems tėvams, jei jie atvestų 'sveiką' vaiką dėl kurio gyd. tik norėjo apsidrausti prailgindami buvimo namie laiką, o būtent jūsų vaikas susirgtų: dėl to turėtumėt pati imti nedarbingumo lapelį, slaugyti, o gal ir pabūti ligoninėje?

O man rodos reikia įsiskaityti kas rašoma higienos normose (kur rašoma, kad nei su kosuliais, nei su slogom, nei kitais simptomais) vaikai neturėtų būti darželyje ir nekurti tėveliams savų taisyklių ax.gif

Vaikų netampau po prekybos centrus ar masines žmonių susibūrimo vietas infekcinių ligų periodu. Bet aišku, kad bet kada gali susirgti, tiesiog mano filosofija tokia, kad "tą kuris saugosi ir Dievas saugo". Juk girdėjot tokį posakį..

Visai nepateisinu darželių virtusių lazaretais. Pastebiu, kad tėveliai, nors ir suaugę žmonės, bet daugelis neišmokyti gerbti kitų žmonių, stokoja elementariausios empatijos, supratimo, nors vienos minties ne vien apie save, bet ir apie kitą žmogų, ne tik savo, bet ir svetimus vaikus.

Jūs esate labai užtikrinta, kad tai jūsų nuopelnas, jog vaikai neserga. ax.gif Mano abu vaikai nuo 1 mėn. grūdinami (lanko baseiną abu), abu sportuoja, neperkaista prirengti kaip svogūnai, kai mažasis buvo kūdikėlis, tai turbūt buvau vienintelė mama visuose kiemuose, kuri bet kokiu oru veždavo/vesdavo vaiką į lauką kvėpuoti grynu oru, maistas pas mus griežtai gaminamas namie ir ne bet koks (nes šiuo požiūriu aš itin griežta), bet va sirgo ir baisesnėm ligom. Sutapimas, bet pradėjus lankyti darželį. Nes būtent darželyje sutikdavau sergančius vaikus, vaikus paliktus su vaistais grupėje.

Mažasis serga mažiau, per du mėnesius tik antrąsyk, o va vyresnėlė pradėjus lankyti iš kolektyvo iškrito 3 mėn. ir dar apie 2-3 m. 'reabilitavomės', bet aš tada turėjau pagalbos iš šalies ir vos išgirdusi apie ligas, vaiko nepalikdavau grupėje rizikuodama prikibs kas nuo kokio snargliuojančio, ar neprikibs.
Dabar tokios pagalbos nėra, todėl aplinkybės mane verčia būti aršia tuo klausimu ir ne savo sveiką vaiką vežtis iš darželio, bet kovoti, kad kiti sergančius vaikus pasiimtų.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 10 24, 20:08)
O man rodos reikia įsiskaityti kas rašoma higienos normose (kur rašoma, kad nei su kosuliais, nei su slogom, nei kitais simptomais) vaikai neturėtų būti darželyje ir nekurti tėveliams savų  taisyklių  ax.gif

Visai nepateisinu darželių virtusių lazaretais. Pastebiu, kad tėveliai, nors ir suaugę žmonės, bet daugelis neišmokyti gerbti kitų žmonių, stokoja elementariausios empatijos, supratimo, nors vienos minties ne vien apie save, bet ir apie kitą žmogų, ne tik savo, bet ir svetimus vaikus.

drinks_cheers.gif
HN viskas labai aiškiai parašyta dėl sergančių vaikų darželiuose, išmokime skaityti ax.gif

Atsakyti
o kodel tai jau mano nuopelnas, nes vaikas gauna daug vaisiu darzoviu, gyvena kaime, sedi lauke istisas dienas, basas laksto po zeme, negauna jokiu limonadu, o tik naturalias sultis, naturalia mesa ir darzoves, stai kur slypi musu didziausias vaistas nuo ligu.

neprisisnekekit taip besigirdama!! mes gyvenam absoliuciai taip pat,bet mano vaikas daznai serga. alkoholiku vaikai dazniausiai neserga rimtai,ir yra daug stipresni uz kitus vaikus,tai kur cia tevu nuopelnas? doh.gif manau tai tik geri genai ir tiek,tai,kas nuo musu nepriklauso arba priklauso ne tiek,kiek jus isivaizduojate
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VIP_MAMA: 26 spalio 2011 - 20:40
QUOTE(VIP_MAMA @ 2011 10 26, 21:35)
neprisisnekekit taip besigirdama!! mes gyvenam absoliuciai taip pat,bet mano vaikas daznai serga. alkoholiku vaikai dazniausiai neserga rimtai,ir yra daug stipresni uz kitus vaikus,tai kur cia tevu nuopelnas? doh.gif  manau tai tik geri genai ir tiek,tai,kas nuo musu nepriklauso arba priklauso ne tiek,kiek jus isivaizduojate

ne nuo genų, o nuo imuniteto viskas priklauso. O imunitetas ne visų vienodas. Mano vaikų imunitetas silpnokas. Iki plaučių uždegimo niekad nenueinam, bet vat slogas greitai pasigauna abu. Ir kaip viena gydytoja man pasakė, nėra stebuklingų piliulių ar metodų sustiprinti imunitetui. Tai nereiškia, kad numojau ranka ir nestiprinu, bet susitaikiau su mintimi, kad darže sirgs abu dažnokai. Bet iš kitos pusės kai suserga mano vaikai nepuolu kaltinti, kad va kiti tėvai kalti nes veda sergančius vaikus. Ne kiti tėvai kalti, kad mano vaikai neatsilaiko prieš kiekvieną virusiuką. Tiesiog mano vaikai tokie ir jau mano rūpestis, ieškoti būdų tą silpną imunitetą kažkaip pastiprinti.
Atsakyti
Pas mus grupeje dauguma vaiku kostintys doh.gif Aukletojos pacios net pataria atnesti vaistu.Maniske daznai serga (kosulys daugiausia ir sloga).Jei jau jauciu,kad geruoju nesibaigs (tenka antibiotikus naudoti arba tempa pakyla),tai nevedu i darza.O siaip...Niekada nenesdavau vaistu i darzeli,bet kai karta pamaciau,kad kita mama atnese,tai dabar ir as nesu blush2.gif Slogos mums beveik nera,tik koso.Del tiek,ypac,kai grupeje pilna tokiu vaiku,neimu biuletenio.Nes,jei tik vos vaikui sukosejus imciau biuleteni,tai butu taip-savaite lankom,2sav. namie. doh.gif O finalas butu toks,kad mama lieka be darbo verysad.gif
Atsakyti