QUOTE(aralija @ 2008 11 03, 19:35)
Man irgi taip buvo, merginos sako kad sokolada reikia temperaturuot, ar kaip cia teisingai tas procesas vadinasi

Pries pat, kai pateiksi ant stalo patept lapelius aliejumi. Trumpam laikui padeda, o paskui vistiek suvalgys

na gal siek tiek per velu bet vis tik geros idejos papuosimams
taip viliojanciai atrodo
http://www.cha.lt/20...i_tortukai.html

taip viliojanciai atrodo

http://www.cha.lt/20...i_tortukai.html
QUOTE(inetum @ 2008 11 03, 21:51)
na gal siek tiek per velu bet vis tik geros idejos papuosimams
taip viliojanciai atrodo
http://www.cha.lt/20...i_tortukai.html

taip viliojanciai atrodo

http://www.cha.lt/20...i_tortukai.html
Joooooooooo


Bet ir kelis visai mielus pamaciau

nezinau ar as valgyciau toki tortuka

Sakykite, o ar jums nesukietėja ta cukrinė ar saldaininė masė?- nes aš cukrinę kai dariau, tą skirtą tortams padengti, tai man ji pastovėjusi kelias dienas sukaulėdavo baisiai, jei tortas per vieną d. nesuvalgomas- tiesiog kaulu pavirsta, ir nei atsipjausi, o ir valgyti nekyla noras, nes tada toks grynas cukrus atrodo...
O iš saldaininės gal nesukietėja į kaulą per porą dienų?
Nelabai supratau aš, sako kaip padžiūvęs zeyras būna, bet kad man tai tos pačios dienos pabaigoj jau sukietėja vos ne į kaulą, o kitą ar dar kitą dieną- jau visą tą masę galima nuimti nuo torto kaip dubenį- sukietėjusią ir įgavusią torto formą
O iš saldaininės gal nesukietėja į kaulą per porą dienų?
Nelabai supratau aš, sako kaip padžiūvęs zeyras būna, bet kad man tai tos pačios dienos pabaigoj jau sukietėja vos ne į kaulą, o kitą ar dar kitą dieną- jau visą tą masę galima nuimti nuo torto kaip dubenį- sukietėjusią ir įgavusią torto formą

QUOTE(svytejimas ezero dugne @ 2008 11 04, 01:48)
Sakykite, o ar jums nesukietėja ta cukrinė ar saldaininė masė?- nes aš cukrinę kai dariau, tą skirtą tortams padengti, tai man ji pastovėjusi kelias dienas sukaulėdavo baisiai, jei tortas per vieną d. nesuvalgomas- tiesiog kaulu pavirsta, ir nei atsipjausi, o ir valgyti nekyla noras, nes tada toks grynas cukrus atrodo...
O iš saldaininės gal nesukietėja į kaulą per porą dienų?
Nelabai supratau aš, sako kaip padžiūvęs zeyras būna, bet kad man tai tos pačios dienos pabaigoj jau sukietėja vos ne į kaulą, o kitą ar dar kitą dieną- jau visą tą masę galima nuimti nuo torto kaip dubenį- sukietėjusią ir įgavusią torto formą
O iš saldaininės gal nesukietėja į kaulą per porą dienų?
Nelabai supratau aš, sako kaip padžiūvęs zeyras būna, bet kad man tai tos pačios dienos pabaigoj jau sukietėja vos ne į kaulą, o kitą ar dar kitą dieną- jau visą tą masę galima nuimti nuo torto kaip dubenį- sukietėjusią ir įgavusią torto formą

Tai kad cukraus mase, ta kuti su zelatina, tai ji neskirta tortams dengti. Ji sukieteja i kaula. Is jos geles daromos, papuosimai. O saldainiu mase nekieteja, is jos galima ir papuosimus daryti ir tortus dengti