Man dar labai praktiška ir naudinga dovana buvo kilimėlis-puzlė. Kadangi kilimų pas mus namie nėra, vaikui ant jo patogu ir minkšta žaisti (susineša visus žaislus ant jo, gaunasi savotiškas žaidimų kampelis), be to puiki lavinimo priemonė - išardo (pirmas žaidimo etapas) ir mokosi surinkti (čia jau vėliau, artėjant prie 1.5 metų amžiaus).
Aš apskritai vertinu ir esu už lavinimo priemones - piramides, dėliones, konstruktorius. Maniškė dar knygeles labai mėgsta (bet čia jau nuo vaiko priklauso) - tekstilines, cypsinčias į vonią, storais kartoniniais lapais ar šiaip spalvingas.
1-2 metų amžiuje vaikui labai patinka žaisti su vandenuku, visaip jį pilstyti. Tikrai pravers vonios žaislų rinkinys.
Nepamainomas dalykas, kuris pravers visada - sauskelnės (tik svečiams pasufleruok, kokias būtent ir kokio dydžio naudojat).
Ir dar. Esu prieš dovanų čekius. Jie įspraudžia žmogų į rėmus (įvairiom prasmėm), pririša prie tam tikros parduotuvės. Jei į svečius kvietiesi gimines ar artimus draugus, geriau pasakyk konkrečiai, kokio daikto tikiesi. Čekį, mano nuomone, tinka dovanoti tik žmogui, kurio gerai nepažįsti, bijai neatititikti jo poreikių, o pasiklaust bent jau užuominom negali.
Linkiu smagių gimtadienių tiek vaikams, tiek jų tėveliams