Įkraunama...
Įkraunama...

KAI EKOLOGISKAI NEIMANOMA

sveikos 4u.gif

iskart atsiprasau jei tema tokia jau yra ir kazkur pataret panasias problemas.

as uz ekologija ir tiktai, bet nematau , ar tiesiog neturiu patirties, ka daryti konkreciais atvejais, jei:

1. negali issiversti be odos. vaikams bent jau batus ziema su naturaliu kailiu perkat? na, net kailio nereik...siaip batai is odos tikros turi buti, kitaip grybelis, smirgesys, nepralaidumas ir tt. man paciai baisu negyva medziaga ant kojos. kaip sprendziat problema?

2. plastikiniai maiseliai....tokiu nenaudoju, bet ka daryt su rusio daiktais, ir ju saugiu PAKAVIMU????? turiu n rubu ivilktu i tvirtus siuksliu maisus - neeokologiskus - tris kart - kad kandys nesuestu ir tiek. ir kad nuo dregmes apsaugotu. ar yra kitokiu variantu? ar as neissilavinus? ar yra patvariu kukuruzu krakmolo pagrindu - kaip maximoj mazyciai sukurti maiseliai pirkiniams - dideliu MAISU ATSARGU DEJIMUI?
man, pvz, netinka karton dezej, jos kazkaip jei pagauna vandens, ispliura, isbjura ir sukrenta.

sos help any ideas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! blush2.gif

ir atsiprasau, neveikia mano ltv klaviatura siandien blush2.gif 4u.gif

gasl dar yra sriciu kur ekologija sunku ikisti????? man l. idomu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 16 spalio 2008 - 14:41
QUOTE(zuzu @ 2008 10 16, 15:40)
1. negali issiversti be odos. vaikams bent jau batus ziema su naturaliu kailiu perkat?

na aš šiemet (o ir pernykščiai buvo panašūs) batus dukrai nupirkau su vilna dėl šilumos ir sympatex, kad neperšlaptų ir kvėpuotų (tiesa sakant, nežinau gerai sypatex savybių, bet tikiuosi, akd bus panašiai kaip ir goretex), na ir sintetinė išorė tų batų...
Atsakyti
Aš ir sau ir vaikui stengiuos pirkti tuos batus, kur vidus yra kailinis ar odinis, o išorė dirbtinė, man tai priimtiniausias variantas kalbant apie batus smile.gif
Atsakyti
As turbut kazko nesuprantu. Man atrodo, kad odiniai batai yra ekologiskesni uz kokius nors guminius ar dermantininiu pagamintus is naftos. Juk oda - gana greitai yrantis, naturalus produktas. Be to nugalabijus jauti ir suvalgius kepsni, butu nelogiska ismesti skura... rolleyes.gif
Cia labiau vegetarizmo ar veganizmo klausimas, nei ekologijos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(smagus_vasaros_lietus @ 2008 10 17, 14:27)
As turbut kazko nesuprantu. Man atrodo, kad odiniai batai yra ekologiskesni uz kokius nors guminius ar dermantininiu pagamintus is naftos. Juk oda - gana greitai yrantis, naturalus produktas. Be to nugalabijus jauti ir suvalgius kepsni, butu nelogiska ismesti skura...  rolleyes.gif
Cia labiau vegetarizmo ar veganizmo klausimas, nei ekologijos. g.gif

Natūrali oda irgi yra apdirbama chemiškai, dažoma, ir pan
Atsakyti
QUOTE(Saulužė @ 2008 10 17, 16:09)
Natūrali oda irgi yra apdirbama chemiškai, dažoma, ir pan

iseitis yra. galima rinktis vyzas ir veltinius mirksiukas.gif
geras biznio planas - sukurti pakenciamo dizaino eko vyzas su veltiniais, pareklamuoti kaip super madinga 'naujove' ir vuolia!
Atsakyti
QUOTE(smagus_vasaros_lietus @ 2008 10 17, 15:24)
iseitis yra. galima rinktis vyzas ir veltinius  mirksiukas.gif
geras biznio planas - sukurti pakenciamo dizaino eko vyzas su veltiniais, pareklamuoti kaip super madinga 'naujove' ir vuolia!

Šiaip tai dviratis jau išrastas biggrin.gif
Atsakyti
del odos natūralumo ir kilo klausimas, nes reikalinga susieti su pačia ekologijos idėja. Ekologija - aplinkos ir tame tarpe gyvūnų tausojimas. nu gerai avių vilna nukerpama, bet kaip su kitais gyvūnais? nu tebunie, oda geriau mūsų pačių odai...tačiau vėl, kaip dėl kitų dalykų?

kaip dėl sandėliavimo rūsy ir kokiuose patvariuose maišuose? išaugtus vaikų rūbus, batus ir tt.
kaip su maisto pirkiniais kai kuriais. kraudamos prekes į ekologinį audinį maišą-krepšį, kur įsimetate varškę ar sviestą ir ledus ypač karštą dieną, kaip išsiversti be tų maišelių, ar turite dar kelis mažus audeklininius?

tikiuos mano klausimai - ne banalūs 4u.gif
Atsakyti
Dėl odos ir kailio pritariu, kad čia yra labaiu vegetarizmo, nei ekologijos klausimas. Taip, gyvulininkystė nėra labai jau ekologiška, jei ji yra masinė, kaip ir žemės ūkis, kai naudojami pesticidai, herbicidai ir kiti -cidai. Man neekologiška būtų užsiauginti karvę ir ją nugalabyti tam, kad suvalgytum mėsytę, o visą kitą išmestum. Jei jau taip, suvartoti derėtų viską - mėsą, kaulus, odą, ragus, nagus ir t.t. Atsiprašyti ir padėkoti.

Kailinius turiu, batus perku odinius. Bet pirkdama žiūriu ne mados, o patvarumo ir universalumo, todėl galiu dėvėti, kol susidėvi visiškai.

Vaikiškus rūbus "sandėliavau" lovose patalams skirtose vietose. Nes žinojau, kad ilgai netempsiu, dar gimdysiu. Dabar tiesiog nebesandėliuoju, atiduodu kitiems. Jei Dievas duos netyčiuką, tai parūpins ir drabužių smile.gif O šiaip tuos didelius maišus, jei reikia, naudoju. Bet naudoju tol, kol visiškai susidėvi, nemetu kiekvieną kartą ir neimu naujo. Taip pat ir su tais maišiukais šlapiems ar šlampantiems produktams. Aš manau, kad geriau juos panaudoti daug kartų, nusinešti į parduotuvę "savus" ir pan. Tiesiog vartoti atsakingai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2008 10 19, 12:22)
Dėl odos ir kailio pritariu, kad čia yra labaiu vegetarizmo, nei ekologijos klausimas. Taip, gyvulininkystė nėra labai jau ekologiška, jei ji yra masinė, kaip ir žemės ūkis, kai naudojami pesticidai, herbicidai ir kiti -cidai. Man neekologiška būtų užsiauginti karvę ir ją nugalabyti tam, kad suvalgytum mėsytę, o visą kitą išmestum. Jei jau taip, suvartoti derėtų viską - mėsą, kaulus, odą, ragus, nagus ir t.t.  Atsiprašyti ir padėkoti.

Kailinius turiu, batus perku odinius. Bet pirkdama žiūriu ne mados, o patvarumo ir universalumo, todėl galiu dėvėti, kol susidėvi visiškai.

Aš irgi sutinku, kad diskusijos dėl odos labiau vegetarizmo klausimas... Nors pagalvojus, kiek karvė "išmeta" metano, tai turi tikrai didelę įtaką klimatui... Na, bet pabandykite rasti normaliai atrodančius ir neperšlampančius batus iš ne odos? IEškojau, bet neradau... Gal blogai ieškojau... Bet kad jie būtų ir padorios išvaizdos, tai tikrai neradau...
Atsakyti
aš turiu rudeninius ilgaaulius batus iš dirbtinės odos, būtent - neperšlampamus smile.gif
Atsakyti
Tai taip ir nesupratau, kas ekologiškiau - natūrali oda ar sintetinė. Man tai ekologiškesnė tai natūrali.
Bet va kaip apseiti be šiukšlių maišų?
Atsakyti