Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(merga @ 2008 10 17, 14:15)
ar motinine saknis ir supuvo ar tik zemines? Papasakok placiau

tai kad neturi orchidejos tokiu dalyku, kaip "motinine saknis" arba "zemine saknis" doh.gif
Yra tiesiog saknys, dalis ju auga ne substrate , ir vadinamos orinemis saknimis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(srauni_upe @ 2008 10 17, 15:56)
Kol neturiu kiminų kolkas drėgną vatą įdėjau i indelį kad galėtų stovėti, o uždengiau tokiu storu calofanu. Apšviečiau su lempą šalia žuvies burbulo, tai ta lempa šildo.na vata gal negerai, bet žemėj palikt irgi negerai. Na jei nepavyks tai nepavyks, geraiu aišku kad pavyktų. Sunku pakelt temperatūrą kai namie nešildoma...  rodos kaupiasi rasa...

Šarlatanas aš  doh.gif

patepiau nukirptas vietas cinamonu.

O per tą laiką reiks komposto be paroloninio įsigyt. čia gal jiem pigiau to parolono prikišt Nesamonė kažkokia

vata tikrai ne geriausias varinatas. jau geriau keramzitas (drenažas). Jei gyveni Vilniuje, tai Ermitaže gali nusipirkti rinkinį orchidėjos persodinimui. Ten yra ir kiminų. ir visko, ko reikia persodinti orchytę.
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 10 17, 15:50)
Jei supūna šaknys, tai pirmas veiksmas kirpti žiedyną, kad ir kaip gaila būtų. Aš kažkada irgi vienos pagailėjau, tai praradau gėlytę sad.gif Jei ataugėlė lenda, tai gerai. ten gali būti nauja šaknis.
Ir dar LABAI SVARBU - nesodinkit į žemes, pirktas parduotuvėje. Užsakykit www.orchidejos.lt arba gaminkit pačios. Tiesa, EXTRA substrato jau yra kai kur pirkti Vilniuje Ermitaže, kažkur Kaune, Šiauliuose.

O taip...substrato pamoka jau praejau, kai isigyjau jo Senukuose doh.gif Dabar viskas-tik specializuotas ekstra arba mamytes23 siulomas.
Na ka, reiks ryztis ir nukirpt ziedelius... cray.gif
Atsakyti
Kažin kaip augtų jei tokiam inde pasodint g.gif
Atsakyti
QUOTE(GAGA @ 2008 10 17, 16:09)
Kažin kaip augtų jei tokiam inde pasodint g.gif

Iš karto supūtų,nebent ten įstatyta su atskiru vazoniuku
Atsakyti
QUOTE(mamytė23 @ 2008 10 17, 15:12)
Iš karto supūtų,nebent ten įstatyta su atskiru vazoniuku

Man atrodo ten ir matosi kraštelis rudo vazono,ar tik rodos hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(GAGA @ 2008 10 17, 16:14)
Man atrodo ten ir matosi kraštelis rudo vazono,ar tik rodos hihihi.gif

Čia gal atskiri vazoniukai sustatyti ir akmenukai apdėlioti. Gražus vaizdelis wub.gif
Atsakyti
o kad pasildyt galima, kad rasotu vazonelis?
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 10 17, 15:15)
Čia gal atskiri vazoniukai sustatyti ir akmenukai apdėlioti. Gražus vaizdelis  wub.gif

Aš taip ir galvoju,labai gražu ,bet ne praktiška smile.gif
Ačiū už atsakymus gal rasiu dar kokią nors paprastesnę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raganiukė78 @ 2008 10 17, 16:16)
o kad pasildyt galima, kad rasotu vazonelis?

Nelabai supratau g.gif
Atsakyti
pas mane perlaistyta, tai sakau, gal pasildyt, kad greiciau nugaruot
Atsakyti
Kepti tai irgi nereikėtų g.gif Geriau vazono šonuose atsargiai, kad šaknų gėlei nepažeistum, padaryti įpjovas, oras praeis, vėdinsis, greičiau pradžius 4u.gif
Atsakyti