Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjos

QUOTE(*joli* @ 2008 10 18, 11:39)
biggrin.gif  as vakar irgi gavau balta gražuolę ,labai jas myliu wub.gif .tik va turiu vasaros pradžioje gautas dvi smulkiažiedes, dabar jos jau peržydėjo, patarkit kaip jas toliau prižiūrėt  4u.gif

Palik ją ramybėj,vis paliek,kad neperdžiūtų.O kaip pradės jau augti kažkas,lapas,šaknys (bus galiukai žalsvi,violetiniai,priklauso kokios spalvos orchė.)žiedkotis ,tada jau gausiau lieti ir tręšti.Seną žiedkotį gali palikt,kaip nugels tada ir kirpk iki ten kur nugelto.
Papildyta:
QUOTE(Smilte @ 2008 10 18, 11:44)
panos o tiesa,kad Orchidejos auga geriausia rytu puseje?

Žiemos laiku tik pietinė,nes gauna daugiausia šviesos,na jeigu neturi tiks ir rytų.
Atsakyti
4u.gif ačiū Smilte tikrai nežinojau, kad reikia pabarstyti. Bet tuos storus kotus reikia pjaut ?
Papildyta:
mamytė23 ačiū už patarimus, tada kol negelsta dar nepjausiu, manosios smulkiažiedes buvo baltos su alyviniais viduriukais ,labai gražios man biggrin.gif
Atsakyti
laba! auginu 2 orhidejas, tai pamaniau paskaitysiu apie jas smile.gif grazios gelytes, kai zydi, bet kai nuzydi, tai negrazuoles ax.gif zydincios stovi garbingoj vietoj ant valgomojo stalo, o nuzydejusios tolimam kambary, kur niekas nemato blush2.gif seip auginu daug geliu, kaktusu auginau, bet dabar ne, nes jau 3m. gyvenu Airijoj, tai visos augintines liko Lietuvoje sesei ir mamai rolleyes.gif teko po truputi nauju isisgyti cia Airijoj rolleyes.gif jau visi zino, kad geriausia man dovana gyva gelyte, o ne puokste, tai nemazai esu gavus, o ir pati nesusilaikau, kai pamatau gele grazia ir dar nukainuota parduotuvej blush2.gif seip zinau, kad geriausiai prigyja ir geriausiai auga pavogta gelyte (augliukas) lotuliukas.gif
sekmes auginant!
paskaitynesiu apie sitas grazuoles jusu temoj rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lijo @ 2008 10 17, 10:50)
aš ir laistau per viršų, beje, esu laikiusi ir ant tiesioginių saulės spindulių  rolleyes.gif ir ne visos jų yra permatomuose vazonuose
maniškės visos iš maximos, tik kai nužydi, aš jas persodinu  4u.gif

Aš nelaistau, tik purškiu ir kartas nuo karto "dušinu".
Nebūtina jų persodinėti kiekvieną kartą, kai nužydi. Orchidėjoms patinka kai vietos mažai. Aš savo kokių 4 orchių nesu persodinusi jau porą metų. Šiaip sakoma, kad persodinti reikia tik kai jau visai ankšta arba kai "išsidėvi" substratas.

QUOTE(Šilingė @ 2008 10 17, 17:30)
O prieš kiek laiko persodino, nesakė  mirksiukas.gif
Kas keisčiausia, nuo per didelės meilės orchidėjos ir žūsta  blush2.gif  Kartais geriau mažiau apie jas tupinėt, purškinėt ir rečiau palaistyt - iš meilės dažnai to darom per daug ir taip užmirkom ir nudaigojam savo gėles...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif labai sveika kuriam laikui jas tiesiog pamiršti. Ypač dabar, kai žiema artėja, kad nepersistengti su laistymu, kol dar šalta.

QUOTE(Smilte @ 2008 10 18, 11:44)
kiek man teko skaityti,tai nuzydejus reikia nuojauti virs trecio narelio 1 cm aukstyje ir tada pabarstyti cinamonu arba angliuku,kad nepatektu infekcija.

panos o tiesa,kad Orchidejos auga geriausia rytu puseje?

Dėl nupjovimo kas kaip nori. Aš pjaunu iki pat apačios, tik palieku apie 1 cm.
Kiti sako, kad geriausiai auga vakarinėje pusėje. Pas mane 1 rytinėj, 2 pietinėj, 3 vakarinėj, o kitos šiaip ne ant palangės, o ant komodos, kur šviesu.

QUOTE(mamytė23 @ 2008 10 18, 11:53)
Palik ją ramybėj,vis paliek,kad neperdžiūtų.O kaip pradės jau augti kažkas,lapas,šaknys (bus galiukai žalsvi,violetiniai,priklauso kokios spalvos orchė.)žiedkotis ,tada jau gausiau lieti ir tręšti.Seną žiedkotį gali palikt,kaip nugels tada ir kirpk iki ten kur nugelto.Papildyta:
Žiemos laiku tik pietinė,nes gauna daugiausia šviesos,na jeigu neturi tiks ir rytų.

gali ir iki galo pjauti, o jeigu nanugels niekaip, tai lauk, gal išleis iš miegančių akučių naujus žiedkotukus.
Atsakyti
Negaliu nepasigyrus, rodau ką šįryt nukoviau gėlių bazėje "Tik gėlės" prie Onkologinio
user posted image user posted image
Atsakyti
thumbup.gif labai graži spalvyte, o svarbiausia kiek dar žiedelių neprasiskleidusiu, oi ilgai dar žydės ir džiugins bigsmile.gif
Atsakyti
dar turiu klausymuka,mano vienos gelytes kita lapu puse tokia rudom demem,ar tai liga?siaip lapai sveiki,standus
Atsakyti
Na kokių ten Vandų gražių mačiau http://www.buyflowers.lt/01_lt.html
Ir kainos, palyginus normalios prasideda nuo 75Lt. .. Dar kol kas nerizikavau pirkt, man rodos Vandoms reikia daugiau patirties..
Vienas tik blogis, kad su banko kortelėmis neaptarnauja..
Atsakyti
Gabe60, o kokios kainos phalaenosių toj bazėj buvo, pasirinkimas didelis? Šiandien nepavyko nuvykt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Pieninė @ 2008 10 18, 16:09)
Gabe60, o kokios kainos phalaenosių toj bazėj buvo, pasirinkimas didelis? Šiandien nepavyko nuvykt  schmoll.gif

Pfalikai mini nuo 17 ir t.t. Labai įvairios kainos ir didžiulis pasirinkimas, o svarbiausia, kad visos sveikos ir gerame stovyje thumbup.gif
Buvo ir nužydėjusių, bet gerame stovyje po 5Lt.
Šiaip tai ir visokių kitokių ten gėlių buvo ir daug pigiau, nei PC.
Nuo spalvų įvairovės ir grožio wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(gabe60 @ 2008 10 18, 16:19)
Pfalikai mini nuo 17 ir t.t. Labai įvairios kainos ir didžiulis pasirinkimas, o svarbiausia, kad visos sveikos ir gerame stovyje  thumbup.gif
Buvo ir nužydėjusių, bet gerame stovyje po 5Lt.
Šiaip tai ir visokių kitokių ten gėlių buvo ir daug pigiau, nei PC.
Nuo spalvų įvairovės  ir grožio wacko.gif

Kaip susigundžiau kitą savaitgaly nuvažiuot. Šiandien buvau Tilžės g. gėlių bazėj, mačiau melsvai violetinių smulkiažiedžių phalikų daug po 15 Lt, bet apatiniai žiedai jau pradėję vysti.
P.S. ryte mano dvi augintinės maloniai nustebino - išleido du guzikus, bet abejoju, kad bus žiedstiebiai. Dar labai maži atpažinimui.
Atsakyti
Dar karteli klausiu,kad galetu buti jei geles lapau apatine dalis ruda?nedregna bet ruda?pirkau tik vakar...kiek rinkausi visi tokie buvo,ar tai liga?kauip atpazinti saknu puvima?
Atsakyti