Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių scenarijai - IX

Ką sako skirtingi zodiako ženklai po sekso:

Avinas: O dabar dar kartelį!
Jautis: Paduok picą – valgyti noriu.
Dvyniai: Nematei televizoriaus pultelio?
Vėžys: Tai kada tuoksimės?
Liūtas: Aš juk buvau nuostabus, a?
Mergelė: Kelkis, eisiu išplausiu paklodes.
Svarstyklės: Man patiko, jei tau patiko.
Skorpionas: Gal vis dėlto tave atrišti?
Šaulys: Man neskambink, paskambinsiu pats.
Ožiaragis: Turi vizitinę? Gal apsikeičiam?
Vandenis: O jei dabar pabandytume tą patį, tik be drabužių?
Žuvys: Tai koks, sakei, tavo vardas?
Atsakyti
QUOTE(loretita2 @ 2008 10 20, 13:01)
Palengvinimas naujai svociute smile.gif ir kitoms busimoms
Tradiciniu vestuviu scenarijus, ji galima pasikoreguot pagal save, kai ka ismesti kai ka prideti. Tikiuosi pades  biggrin.gif
Vestuvių scenarijus

PIRŠLIO ŽODŽIAI IŠLEIDŽIANT JAUNĄJĮ IŠ NAMŲ
Išauginote gražų, protingą ir tvirtą vyrą taip jau yra mūsų žmonių giminėj, kad priklauso turėti ir antrą svarbią moterį - žmoną.

(Jaunajam) Ji aišku suteiks tau gyvenime daug malonumo, daug džiaugsmo, o tu savo ruožtu turėsi daug pareigų, Turėsi būti geras vyras, tėvas. Šiandien čia, savo namuose, pakelki šampano taurę už tėvus ir paprašyki jų palaiminimo.
MIELI TĖVELIAI, Šiandien jūs prisimenate jo pirmą šypseną, pirmą ištartą žodį "mama, tėti", atrodo, tai buvo visai neseniai. Bėgo metai, tiek daug kartų nužydėjo sodai, buvo džiaugsmo ir vargų, o šiandien jau savo lizdą suka jūsį sūnus. Žinau, kad jei galėtumėte kiekvieną akmenėlį surinktumėte, pelkes paverstumėte žalia veja, jei galėtumėte lietaus lašus paverstumėte ? saulės spindulius, tačiau šito jūs tėveliai nebegalite, belieka jums palaiminti sūnų ir palinkėti laimingo kelio (jaunasis klaupiasi, tėvai laimina). Gal dar tėveliai norėtų ką nors palinkėti sūnui. Keliaujam , nuotaka mūsų laukia.
ATVYKUS PAS JAUNĄJĄ
SVOČIA: Gal ko norėjot?
PIRŠLYS: Atvedžiau štai vieną jaunikį, sako, rūtelė čia jo gyvena.
SVOČIA: Gerai, bet pirmiausia turės jaunikis atspėti kuri rūtelė yra jo. Jaunikiui rankšluosčiu užrišamos akys. Prie durų ištiesiama juosta, kurią laiko kažkas iš jaunosios pusės. Pamergės ir jaunoji atsistoja prie juostos ir ištiesia po vieną ranką. Jaunikis, užrištomis akimis, čiupinėja merginų pirštus ir turi atspėti, kuri iš jų yra jo išrinktoji. Atspėjus, visi sueina į namus, ar kambarį iš kurio jaunieji bus išlydėti. Pamergės, svočia ir jaunoji stovi vienoje pusėje, o jaunikis, piršlys ir pabroliai - kitoje.
SVOČIA: šiandien, šią ypatingą dieną, susirinko didelis būrys artimųjų, draugų ir pačių brangiausių žmonių išleisti į platų, sudėtingą gyvenimo kelią SVAJONĘ ir SVAJŪNĄ, iš kur jie grįš vyras ir žmona. Pagrindinis šios šventės liudininkas ir palydos vyriausias vadovas - PIRŠLYS. Svočia įsega Piršliui gėlę, jis svočiai paduoda puokštę. SVOČIA: svarbiausia šios šventės pora yra mūsų jaunavedžiai: SVAJONĖ ir SVAJŪNAS. SVAJONĖ įsega SVAJŪNUI gėlę, jis Svajonei paduoda puokštę.
SVOČIA: Dabar paprašysiu jaunosios užrišti piršliui juostą, kad visi jį atpažintų. PIRŠLYS: Jaunieji pristatykite poras, kurios mus šiandien lydės. 1-oji pora:Dalia ir Dalius;
2-oji pora: 3-oji pora:
4-oji pora:
Pristačius porą pamergė įsega gėlę, pabrolys paduoda puokštę.
SVOČIA: štai koks šaunus pulkas šiandien mus lydės į Katedrą ir Kauno Rotušę. Tik jaunamartė dar be rūtų vainikėlio, tad šį jaunystės simbolį paprašysiu įsegti mamytės.
PIRŠLYS: o dabar norėęiau pripildyti taures ir pakelti jas už sėkmingą pirmąjį žingsnį bendrame šių jaunų žmonių gyvenime. Už meilę ir santarvę!
II TOSTAS ( jei reikės)
SVOČIA: Siūlau pakelti taures už SVAJONĖS jaunas dieneles, už jos vaikystę, už šiuos namus, kurie ją užaugino, už šitą lizdelį iš kurio ji išskrenda ir už laimingą tolimesnį kelią.
(Išgėrus) Pamergės ir pabroliai, prašome papuošti mašinas.
IŠVYKSTANT IŠ JAUNOSIOS PIRŠLYS: pakelkime taures už mamą, jei nebūtų mamos, tai nebūtų ir vestuvių, visų iškilmių - taigi už mamą, kuriai SVAJONĖ dukra, tuoj bus SVAJŪNO žmona, paskui mama, o SVAJŪNAS bus vyras, tėvas ir jie bus savo namų šeimininkai - bet savo tėvams jie visada liks vaikai. SVOČIA:
Vaikai išeina
Ir liūdit Jūs dabar,
Kaip liūdi, kad visi tėvai.
Vaikai, vaikai...
Jie nori būti dideli
Ir džiaugtis nori jie vieni,
Ir dirbt vieni ir verkti...
Jūs nesisielokit, neklausinėkit.
Ateis dar jie
Ateis vaikai džiaugsmu pasidalinti.
Kai liūdna bus, ar bus sunku
Tikrai ateis!
Dažnai ateis!
Jūs nuolat būsit su vaikais.

PIRŠLYS: o dabar atėjo ta akimirka, kai SVAJONĖS tėvai palaimins savo vaikus ir palinkės jiems laimingo kelio!

SVOČIA:
Tu padėkoki mamai, tėvužėliui,
Namų kertelėms slenksčiui padėkok
Augino, mokė, šluostė ašarėlę
Todėl ties vartais dar sustok.
Sustok ir pasakyk, kad laikas jau atėjo,
Atbėgo meilė ir jau šaukia iš namų.
Tėvų švelni glamonė - dvelksmas vėjo,
Pabalo jau. Einu, einu...
Laiminga būti palinkėki mama,
Laimingo kelio, džiaugsmo palinkėk,
Išsiveža piršliai tavo širdies dalelę
Rūtas nueik sodelin nugenėk.

Gana liūdnų tostų, žodžių, laikas keliauti.

GRĮŽUS NAMO STALO IŠPIRKIMAS.
ABU (SVOČIA IR PIRŠLYS): na kas čia dabar, prašom atlaisvinti stalą, o jeigu jau turite jaunuosius, kartu, kartu... netikra veselia, jei jaunieji nenori bučiuotis, prašom rodyti pažymėjimą. Čia netikras pažymėjimas, netikri antspaudai ir parašai...
Na gerai, šiais laikais viskas vyksta pagal kontraktą. Tai mes perskaitysim kontraktą ir kaip nors susitarsim.
KONTRAKTAS (skaito labai rimtai)
mes žemiau pasirašę, ypač turtingų, gražių, jaunų mergelių ir bernelių pulkelis ieškom balto stalo, linksmos muzikos, kur galėtume dalyvauti smagioje puotoje ir padėti šias gėrybes:
1. Miltų maišas
2. Žirnių maišas
3. Cukraus maišas
4. Riešutų maišas
5. Druskos maišas
6. Lašinių paltis
7. Gardžioji dešra
8. Medaus statinaitė
9. Saldainiai (labai geri)
10. Riestainiai (labai kaloringi)
11. Bananai
12. Šokoladas
13. Ugninis gėrimas
14. Alus
15. Valiuta (patikrinta)
Pasirašo: Apsukrusis piršlys, žavioji svočia,Mergelės roželės, Berneliai ereliai. Štai koks didelis ir pelningas kontraktas. Manome, kad išdalinę tokias dovanas jums, turime teisę į šį stalą.
I UŽSĖDIMAS PIRŠLYS: Labas vakaras visiems susirinkusiems. Grįžome iš gražios ir prasmingos kelionės. Iš namų išsivežėme du jaunuolius: SVAJONĘ ir SVAJŪNĄ, o grįžome su jauna gražia Svajonauskų šeima. Štai dokumentai paliudijantis santuokos aktą.
Perskaito sutuoktuvių liudijimą, bažnyčios išduotą liudijimą.
SVOČIA: Ši diena mūsų jaunavedžiams yra šventa, nes dievo akivaizdoje jie prisiekė meilę ir ištikimybę vienas kitam iki gyvenimo saulėlydžio. Mes su piršliu prie šių dokumentų norime pridėti šventosios Motinos Teresės žodžius apie meilę:
"Nemanykite, kad tikra meilė turi būti ypatinga. Ne, mums tereikia nesiliauti mylėjus To, kurį mylime. Pažvelkite, kaip dega lempa, nuolat naudodama mažus alyvos lašelius. Jei lempoje nebus tų lašelių, nebus šviesos, ir sužadėtinis turės teisę pasakyti: "Nepažįstu tavęs".
Mano vaikai, kas tie alyvos lašeliai mūsų lempose? Tai nedideli kasdienio gyvenimo dalykai: ištikimybė, pasitikėjimas, trumpi geri žodeliai, mintys apie kitus, tie visi maži tylūs darbeliai, žvilgsnis, žodis, poelgis. Tai meilės lašeliai, tokia didele šviesa užliejantys mūsų gyvenimą."

PIRŠLYS: Prisipildykime ir išgerkime taures visi už šią jauną gražiąi Svajonauskų šeimą ir jų amžiną meilę. Linkime malonaus vakaro.

(Svečiams užvalgius)
PIRŠLYS: kad mūsų pobūvis vyktų sklandžiai, o svečiai būtų linksmi ir sotūs, siūlome išrinkti 2 viršaičius (stalo komendantus). Viename ir kitame stalo gale. Svečiai siūlo ir išrenka.
PIRŠLYS: jūsų darbas bus gerai įvertintas, jeigu:
Visi svečiai bus linksmi,
Nebus nė vieno liūdno,
Nebus nė vieno neišgėrusio
Nebus nė vieno pasigėrusio,
Nebus nė vieno nevalgiusio,
Nebus nė vieno persivalgiusio.
Dabar stalo viršaičiai prašome atsistoti ir prisistatyti svečiams, susipažinti tarp savęs. Kad patvirtinti jus į šias pareigas, prašau pripilti taures ir viešai visiems matant išgert, kad mes galėtume spręsti apie jūsų tinkamumą šiam darbui.
Viršaičiai išgeria.
PIRŠLYS: ačiū. Dabar prašau vėl įsipilti ir vėl išgerti
Už svečius, kurie jus išrinko,
Už savo sveikatą,
Už savo kolegų sveikatą.
Viršaičiai vėl išgeria.
PIRŠLYS: ačiū. Su šiuo tostu mieli stalo viršaičiai jūsų gėrimas baigėsi. Lieka tik svečius prižiūrėti, jiems gerą pavyzdį rodyti. O dabar mieli sveteliai, siūlau prisipilti taureles ir išgerti už naujai išrinktų viršaičių sveikatą ir jų pareigas.

TOSTAS UŽ VIRŠAIČIUS:
už butelių sausinimą
už burnų aušinimą
už maisto realizaciją
už kaimynų agitaciją
už smagias dainas prie stalo
dėkoja jums piršliai be galo.

PIRŠLYS: Mieli sveteliai, paklausykite ką byloja sena legenda apie moters sukūrimą. Visagalis paėmė rožės šviežumą, medžio lapo lengvumą, persiko aksominį švelnumą, alyvų žiedų žvilgesį, rasos ašarėlę, saulės spindulio šypseną, pavasario vėjelio nepastovumą, povo dabitiškumą, kregždės skrydžio grakštumą, kiškio baikštumą, pūko lengvumą. Prie viso to pridėjo deimanto kietumą, medaus saldumą, tigro žiaurumą, kėkšto rėksmingumą, balandžio burkavimą, liepsnos karštį, viską suplakė ir iš viso to išėjo moteris. Taigi ar verta stebėtis, kad mes visi čia šiandien susirinkome? Juk iš viso to išdėstyto, o ir be to - vien pažiūrėjus aišku, kad SVAJŪNAS SVAJONĖS nuostabios ir nepakartojamos nepastebėti ir prie altoriaus nenuvesti negalėjo. Todėl siūlau pakelti taures už šį nuostabų kokteilį.
Sveikina jaunųjų krikšto tėvai, jei dalyvauja vestuvėse.
SVOČIA: Dabar jaunavedžius pasveikins jaunosios krikšto mama.
PIRŠLYS: Jaunavedžius norėtų pasveikinti jaunojo krikšto mama
SVOČIA: Jaunuosius pasveikins jaunosios (jaunojo) krikšto tėvas. Gal dar bus norinčių pasveikinti jaunuosius?
II UŽSĖDIMAS. ĮNEŠAMAS ŠEIMOS ŽIDINYS SVOČIA:
Mieli SVAJONE ir SVAJŪNAI,
Šiandien jūs sukūrėte šeimą. Šeima - tai lyg židinys, prie kurio sugrįžtama kasdien atgauti fizinių ir dvasinių jėgų. Šeimoje auga vaikai ir šildosi šio židinio šilumoje.
Dabar, mieli tėveliai, prašau atnešti iš savo šeimų aukuro ugnies kibirkštėlę ir uždegti savo vaikų šeimos židinį.
Tarkite keletą palinkėjimų savo vaikams.
Pasveikina SVAJONĖS tėvai, už sveikinimą piršlys pasiūlo išgerti, pasveikina SVAJŪNO tėvai, vėl pasiūloma išgerti.

SVOČIA:
jaunieji atminkite,
Tai jūsų tėvų meilės liepsna.
Neužgesinkite jos, neapvilkite tėvų.
Jie nieko taip netrokšta, tik kad jūs mylėtumėte vienas kitą ir būtumėte laimingi. Saugokite šį šeimos židinį, nors ir sunku būtų.
Būkit laimingi ne tik pirmuosius vedybinio gyvenimo metus, pirmuosius žingsnius žengdami, būkit laimingi ir tada, kai jūsų smilkinius papuoš sidabro gijos, kai pirmosios raukšlelės keis veido bruožus. Lai šis židinys, lyg maža Olimpo ugnies kibirkštėlė, simbolizuoja taiką, santarvę, šilumą jūsų šeimoje.
Prisipildykime taures, uždekite fejerverkus ir sudainuokime jauniesiems Ilgiausių metų.

TOSTAS UŽ TĖVUS
Mieli tėveliai,
Bėga metai,
Jų tėkmės nesustabdysi jokia jėga pasaulyje.
Nemažai metų prabėgo, o jūsų širdyse dar gyvas pirmas vaiko riksmas, pirmas jo šypsnys.
Jūsų rankos dar tebejaučia vaikiško delniuko šilumą.
Jūsų širdyse visas vaikų gyvenimas,
Ir štai atėjo diena, kai tą gyvą širdies dalelę reikia atskirti, dalelę į kurią po lašelį, po trupinėlį dėjote gėrį, grožį, širdies šilumą, gražiausias gyvenimo viltis.
Nėra žemėje tokių žodžių, kuriais galima būtų jums atsidėkoti.
Todėl tegul išlieka tas gilus dėkingumas jūsų vaikų širdyse.
Ir nepamirš jie tada kelio į jūsų namus,
Ateis pasisemti kantrybės, vilties, išminties
Iš jūsų jie mokysis kurti savo gyvenimą.
Gal paskubės, gal daug kur klys, o gal ir įskaudins - neskubėkite jų teisti, o patarkite ir atleiskite.
Dabar jaunavedžiai tars keletą žodžių savo tėvams.
Jaunavedžiai padėkoja tėvams
PIRŠLYS:
Už tėvelius - mylinčius,
Už tėvelius - laukiančius,
Už tėvelius - barančius,
Už tėvelius - glaudžiančius.
Visi atsistokime ir išgerkime už jaunų tėvelius, senelius.
Grojama daina apie mamą, tėvus ar pan...
III UŽSĖDIMAS. SALDUS STALAS
SVOČIA: mielieji jaunavedžiai, jūsų laukia labai sunkus darbas - išsisrinktii šeimos iždininką, kuris tvarkys visus šeimos pinigus, kad nebūtų bereikalingų ginčų, siūlome tai išspręsti taikiu būdu. Štai Jums krūvelė monetų, jūs turite rinkti ir skaičiuoti monetas, kuris daugiau priskaičiuosite, tas ir valdysite šeimos biudžetą.

Kai visos monetos surenkamosir suskaičiuojamas, jaunavedžiams įteikiama taupyklė, į kurią ir suberiamos monetos.

SVOČIA: tai jūsų šeimos biudžeto pradinis įnašas, lai jis auga ir niekada nebūna tuščias.

Šventės pabaigoje, padėkojama šeimininkėms, pasakomas tostas, galima įteikti sinžmbolines dovanėles.

6

Keletas bendrų patarimų

Jei jūs turite būti šventės vadovas - vedantysis, pasiruoškite scenarijų, bet nepersistenkite.

1. Jūsų sakomos kalbos, tostai turi būti gana trumpi ir įdomūs, kad svečiams nenusibostų Jūsų klausytis. Vienu metu (be pertraukos) kalbėkite 3-4 min., nes ilgesniam laikui svečiams sunku susikoncentruoti .

2.Tarp savo sakomų kalbų padarykite 10-15 min pertruką, kad svečiai galėtų užvalgyti, pabendrauti vieni su kitais.

3. Išsiaiškinkite, kiek bus svečių, norinčių pasakyti sveikinimo kalbą jaunavedžiams. Ruošdami scenarijų, nepamirškite numatyti tam laiką ir vietą, kad svečių kalbos derėtų toje vietoje, kur ir yra sakoma. Norintiems pasisakyti, pasakykite, kad bus jiems suteiktas žodis.

4. Būkite pasiruošę keletą "atsarginių" tostų, anekdotų, kuriuos galėtumėte pasakyti, jei atsirastų netikėta pauzė.

5. Jei šventė vyks ilgiau, pasiruoškite žaidimų svečiams. Pavyzdžiui, šokančioms poroms, prie partnerio kojos pririškite balioną ir reikia šokėjams savo balioną išsaugoti, o kitų porų susprogdinti. Laimi tas, kas išsaugoja balioną.
Jei susirenka mėgstantys dainuoti, tai galima svečius padalinti į dvi komandas ir surengti dainų varžytuves tarp jų. Viena komanda dainuoja vieną stulpelį iš žinomos dainos, kita dainuoja iš kitos, tyla gali būti tik vieną minutę. Laimi ta komanda, kuri daugiau dainų žino.
Papildyta:

Tekstas stalo išpirkimui:

Mielos moterys ir vyrai,
Seneliai ir vaikai pipirai,
Šitas laiškas - sakramentas,
Pažyma ir testamentas,
Jis rašytas kaip matyti,
Apgavikams nustatyti.
Kaip gi jiems dabar negėda,
Kad už vaišių stalo sėdo.
Štai jaunoji, kad ją galas
Jeigu jai numautų kelnes,
Skurliu veidą nuvalytų,
Vyras būtų, kaip matyti.
Ir jaunasis kaip vištelė
Šitaip tik panelė gali,
Rankom kaklą apsivyti
Užpakalį pakraipyti.
Pažiūrėkit į svočiutę,
Dėdę drūtą, kaip bačkutė.
Pats už stalo įsipiršo
Tiktai barzdą nusiskust pamiršo.
O piršlys, taigi tetulė
Nors jai skriblius dailiai guli,
Švarkas, juosta išaustinė,
Bet išduoda ją krūtinė.
taigi, prašome nesupykti
Vaišįų stalą šį palikti.
Papildyta:
Tostas jauniesiems

Dabar Jūs eikite abu rankas ištiesę
Tokie be galo artimi ,
Per visą žemę eikit dviese
Po mėnesienos lietumi .
Laikykitės, kaip medžiai vienas kito
Visom šakom ,šaknim ir širdimis .
Tegul po kojomis Jums žvaigždės krinta
Ir širdys dega ugnimi .
Į vieną šeimą susiburę
Per visą žemę eikite kartu.
(svočios žodžiai tėvams atnešus šeimos židinį )

Kaip gėlelei rasos
Kaip žemelei šviesos
Širdžiai reikia širdies
Žmogui reikia- žmogaus

Štai ir suvedė Jus
Šviesūs meilės keliai
Šiandien prisiekėt Jūs
Būt drauge amžinai

Ant Jūs rankų jaunų
Žėri aukso žiedai
Skamba džiaugsmas širdy
Lyg sidabro varpai

Šiandien Jūs jau šeima
Linksmi,gražūs,jauni
Lai nesunkūs Jums bus
Šeimos pančiai šventi

Tegul džiaugsmas šviesus
Jūsų kelią lydės
Lai šeimos židiny
Niekad laimė neblės.
Papildyta:

10 svočios prisakymų;

1.Neduok vyrui pinigų.Atmink,kad vaikams iki 16 ,o vyrui iki gyvos galvos
laikyti pinigus - draudžiama.
2.Pati rėdykis kiek galėdama,o vyrui ir suplyšusios kelnės tiks, nes su nuoga
sėdyne mažiau kur lakstys .
3.Mylėti vyro gimines, bet savo dažniau į svečius kviesk.
4.Laikyk vyrą tvirtai, bet retkarčiais ir pati būk meilesnė ,ypač prieš jam gaunant
algą .
5.Neleisk vyrui dairytis į jaunas merginas ,kad nepaklystų. Kartais šia tema
paskaityk paskaitą .
6.Palaikyk glaudų ryšį su vyro darboviete.Sužinok tikslų susirinkimų grafiką, kad po jų priedanga vyras kur nors nepaspruktų.
7.Eidama gulti, užsigriebk vietą prie sienos, kad ryte galėtum ilgiau lovoje
pasivartyti.
8.Nė minutės nepamiršk ,kad vyras ,jei jam nevadovausi, bus ne vyras ,o
rūke klaidžiojantis pilietis .
9.Vyrą atostogauti išleisk tik vėlyvą rudenėlį , kada atostogauja tik pensininkės .
10.Medaus mėnesį negaišk laiko bereikalingiems darbams - jis bus reikalingas
tamsiuoju paros metu .

MEILĖS RECEPTAS

Jauna šeima dažnai klausia , kas tai yra MEILĖ ,su kuo ji valgoma ,kokiom dozėm ją vartoti,kad kuo ilgiau užtektų .
Čia pateikiame meilės receptą : paimkite 10 šaukštų šviežių jausmų , pridėkite kiek galima daugiau bučinių ir sumaišykite po anklode su apsikabinimais , kol pasidaro saldu .
Tokią tešlą , retkarčiais pamaišydami , pallaikykite ant karštos aistrų ugnies,kol
sukietėja.
Vartokite dviese karštam pavidale , vėlai vakare , anksti rytą. Galima ir dieną po vieną porciją ,ypač per išeigines .
Tokiom dozėm meilės užteks iki nusibos .

(šį receptuką galima užrašyti ant didelės širdies ir užkabinti jauniesiems einant
miegoti )
Papildyta:
Žodžiai uždegant šeimos židinį

Jūsų rankos sujungtos bendram gyvenimui
Jūsų širdys sujungtos vienai laimei kurti
Todėl visų dienų ir metų bėgyje,
Jūs saugokit viens kitą, kaip didžiausią turtą
Ir eikite per žemę tiesūs ir laimingi,
Neklupdami prieš audrą, nelinkdami prieš vėją,
Tegul takuos obels žiedai Jums sninga,
Tegul kelius Jums spinduliais nusėja...
Ir saugokite židinį bendros ugnies,
Kad vėjai svetimi neišblaškytų
Papildyta:

PIRŠLIŲ APSAUGOS IR ŠEIMOS KONSTRAVIMO DRAUGIJOS PAŽYMA

PIL ..Lapėnas , turintis melavimo, svetimoteriavimo , mergelių gundymo technologijos instituto ,šeimos konstravimo fakulteto baigimo diplomą ir 5 metų praktinio darbo stažą , šiuo metu yra gerai išsilaikęs,vienintelis eksponatas Lietuvoje, todėl yra griežtai valstybės saugomas ,globojamas ir įrašytas į Raudonąją knygą .
Už valstybės globojamų paminklų ir eksponatų naikinimą , žalojimą bei pakeitimą , traukiama baudžiamojon atsakomybėn ir baudžiama pagal lietuvos baudžiamojo kodekso ...... straipsnį .

Piršlių apsaugos ir šeimos konstravimo draugijos DIREKTORIUS.......


Na, Loretita, tu ir saunuole thumbup.gif Kaip netingejai tiek surasyti??? doh.gif Liuks scenarijus, gaila, kad man po visko, buciau kai ka panaudojusi mirksiukas.gif P busimos svociutes, tikiuosi, ivertins tavo triusa drinks_cheers.gif
Atsakyti
Loretita, ačiū 4u.gif viską sudėjai ko reikia vestuvėms. Tikrai kažką panaudosiu ax.gif To laiko man taip trūksta, o tu štai ėmiai ir sudėjai viską vienoje vietoje. Manau ne vienai pasitarnaus smile.gif
Atsakyti
smile.gif tai jau parsom, svarbu , kad pasitarnaus kazkiek ir palengvins darba. Atsimenu kai man reikejo pirmaji karta eit tai kosmaras kazkoks buvo, nezinuojau nuo ko pradeti. BET man ir padejo SM svociutes 4u.gif . Gero darbelio visoms.
Papildyta:
QUOTE(simbail @ 2008 10 21, 18:20)
Loretita, ačiū  4u.gif  viską sudėjai ko  reikia vestuvėms. Tikrai kažką panaudosiu  ax.gif  To laiko man taip trūksta, o tu štai ėmiai ir sudėjai viską vienoje vietoje. Manau ne vienai pasitarnaus  smile.gif

VARPELIO IR SKARELĖS DOVANOJIMAS.
Mieli jaunavedžiai mes dovanojam Jums varpelį. Tai meilės ir laukimo simbolis. Linkime, kad visada, kur bebūtumėt, lauktumėt vienas kito, kaip paukščiai laukia pavasario ir patekančios saulės. Linkime, kad nuaidėjęs šis varpelis tyliai kviestų Jus, pavargusius ir nuliūdusius, besidžiaugiančius ir laimingus, prie šeimos židinio, kad širdin įsilietų jo ilgesingas skambesys.

Mielieji. Šiandien jūs sukūrėte šeimą.
Ta proga įteikiam jums skarelę. Šios skarelės kiekvieno kampučio kertelėje yra tai, kas reikalinga šeimos židiniui.
Jūsų gyvenime niekada neturi stigti duonos – vienoje kertelėje įdėjome duonos gabalėlį.
Kitoje kertelėje - moneta.
Linkime, kad turtas jūsų neaplenktų.
Trečioje kertelėje - druska. Sunkiausiomis minutėmis dalinkitės ją pusiau.
Ketvirtoje kertėje – medžio gabalėlis. Tai šiluma, kuria jūs turėsite kurstyti savo šeimos židinį.
Būkit tvirti kaip deimantas, būkit savo laimės verti.
Atsakyti
"Agrastų ir braškių" žaidimas:
Musu mergaites buvo braskes , berniukai - agrastai
Davus starta visi issiskirsto ir iesko vienos spalvos lapuku. Kai kuris nors komandos narys randa lapuka, turi garsiai saukti savo komandos pavadinima, ta komanda bega prie starto linijos ir daro 10 pritupimu, turi susirinkti visa komanda. Po pritupimo gali toliau ieskoti lapuku. tarkim vienas is berniuku randa lapuka, garsiai rekia AGRASTAI, visi agrasteliai lekia prie pirslio, jam atiduoda rastaji lapuka ir daro 10 pritupimu ir ttt. Kai visi lapukai rasti reikia greitai sudelioti grazu sakini, laimi greiciausia komanda. Ant mergaiciu lapuku buvau uzkodavusi sakini: As tau atidaviau tai, ko negalima isgirsti, kas niekada neatiduodama- atidaviau savo plakancia sirdi....
Pas berniukus buvo parasyta: "Tegu visiems laikams jusu rankos draugiskai susikabina, o jusu sirdis amziams tesujungia meile"

Cia Daiva St. zaidimukas
Papildyta:
Visai linksmai atrodytų jaunajai padovanoti žarsteklį (vietoj kočėlo) su tokiais žodžiais:

Kačergos naudojimo instrukcija:
Šis liaudies meno kūrinys vaisingai gali būti panaudotas buityje: 1. Jei moteris išreiškė savo emocijas kačergos pagalba, tai, be jokios abejonės, sužadins audringą vyro jausmų prasiveržimą. Kačergos kalba yra vienodai suprantama tiek gatvės šlavėjui, tiek valstybės veikėjui. 2. Kačerga naudojama nugarai ištiesinti. Praktika rodo, kad dažniau yra lyginamos vyriškos nugaros. 3. Kačerga – patikima prieaugio auklėjimo priemonė, kurią prieš vartojant patariama apvynioti mazgote, jei auklėtinis dar negavęs paso. 4. Kačerga gali būti panaudota ir visuomeniškiau, pvz.: per ilgai užsibuvusiems svečiams palydėti…”.

Papildyta:

Ziurekit koki idomu dalyka radau, cia vienos SM ideja thumbup.gif Gal panaudosit

Vestuvinis medus

Atidžiai perskaitykite visą informacinį lapelį, nes jame pateikiama Jums svarbi informacija. Šio meilės vaisto galima įsigyti be recepto, tačiau jo reikėtų vartoti tiksliai taip, kaip nurodyta, kad poveikis būtų pats geriausias...
- Neišmeskite lapelio, nes vėl gali prireikti jį perskaityti. ( Jeigu prarastumėte atmintį grįžęs namo per vėlai).
- Jeigu norite sužinoti daugiau, kreipkitės į – ( jaunosios ir jaunikio vardas ir pavardė)
Jeigu simptomai pasunkėja arba nepalengvėjo, būtina kreiptis įgamintoją.
Lapelio turinys
1. Kas yra Vestuvinis medus ir nuo ko jos vartojamos
2. Kas žinotina prieš vartojant Vestuvinį medų
3. Kaip vartoti vestuvinį medų
4. Laukiamas poveikis
5. Vestuvinio medaus laikymo sąlygos

Vestuvinis medus – tirštos konsistencijos, klampus, saldus ir atirus tuo pačiu metu, geltonos spalvos meilės vaistas.
Pagalbinės medžiagos:
Koriukai – sukeliantys malonų dilgčiojimą.
Registravimo liudijimo turėtojas ir gamintojas
ŪMIŲ AMŪRO LIGŲ DIAGNOSTIKOS CENTRAS
Eroto ir Afroditės alėja 5,
Rojaus miestas
Tel.:696969
Gamybos vieta
Naktis, aukšta temperatūra.

1. KAS YRA VESTUVINIS MEDUS IR NUO KO JIS VARTOJAMOS
Vaistas veiksmingai pakelia nuotaiką, padidina kūno temperatūrą, apsuka galvą, gerai malšina bet kokį viengungystės jausmą, priverčia šidį plakti stipriau. Sudėtyje nėra jokių E
INDIKACIJOS
Silpnas ir vidutinio stiprumo vienatvės jausmas, liūdesys, dažnį barniai su partneriu. Gali vartoti sutuoktiniai, norintys pasijusti dar laimingesni

2. KAS ŽINOTINA PRIEŠ VARTOJANT VESTUVINĮ MEDŲ.
Kontraindikacijos – jokių.
Nėštumas
Kadangi jis didina gimstamumą, todėl vartoti jį netgi patariama Šis vaistas skatina imtis vaikų gamybos proceso
Vairavimas ir mechanizmų valdymas
Šio vaisto vairuojant ir esant automobilyje su savo partnere vartoti nepatartina
Kitų vaistų vartojimas
Šį vaistą galima vartoti su visais kitais meilės vaistais

3. KAIP VARTOTI VESTUVINĮ MEDŲ.
Dozavimas ir vartojimo metodas
Šį vaistą patariama naudoti nuo 18 metų.
Per dieną rekomenduojama suvalgyti po vieną šaukštelį.
Vaisto vartojimo būdai:
Geriausia vartoti naktį.
Vartojimas:
Pasemti šaukštelį medaus, pašildyti kol suskystės, pridėti kuo daugiau bučinių ir sumaišyti po ant su švelniais apkabinimais, kol pasidarys saldu.
Šį medų nuolat vartoti ant karštos aistrų ugnies, kol sukietės.
Vartoti dviese karštam pavidale – vėlai vakare ir anksti ryte. Galima ir dieną po vieną porciją, ypač rekomenduojama per išeigines.
Pavartojus per didelį kiekį Vestuvių medaus poveikis garantuotas 24 val.

4. LAUKIAMAS POVEIKIS – VESTUVĖS
5. VESTUVINIO MEDAUS LAIKYMO SĄLYGOS
Laikyti vaikams nepasiekiamoje ir nepastebimoje vietoje, po lova.
Atsakyti
atsiprasau kad tik dabar rasau, nes namie remontai tai intrenas porai dienu atjungtas buvo doh.gif
muzikantas tas man regis is jonavos miesto, taciau jis netik kad nepasiruoses buvo, bet man pasirode kad jis lengvai ir ikales atvaziavo doh.gif papasakosiu trumpai smile.gif jau kaip atvykom, ir jis tiesiog reke o ne dainavo prie stalo prie stalo, visi susedo, as atsitojau kad papasakoti kur buvom ir t.t o jis toliau dainuoja ir nekreipia demesio, as stoviu pamojavau jam jis nemato... kol nepasvilpe vienas is sveciu doh.gif paskui priejau prie jo ir pasakiau pora zodziu, tai bande stebet visa vakara. pries vestuves susiskambinant su juo suderinom kad jis pasirupins zaidimais sokiu metu, tai zinokit brangiosos, nei vienooooooo zaidimooooo mad.gif galvojau kad is gedos numirsiu, nes as pasitikejau juo ir nepasiruosiau nei vienam sokiu metu zaidimo blush2.gif o ko nespejau gamtoje, tai tuos daiktus (ten balionus, segtukus ir t.t.) isisveze automobilis, nes as prasiau kad man nereikalingus krepsius isveztu doh.gif
tai va nepasikliaukite muzikantais, ruoskites viskam, o man cia taip pirma karta, bet gera pamoka blink.gif
nepasaint visko, jaunieji liko patenkinti (iskyrus muzikantu) beje jis turejo suprasti kad jo mes tikrai nesiulysim kitiems, nes po 24 val jaunimas atsinese maga ir stiprintuva isijunge muzika ir taip uzgoze muzikanta tongue.gif taip dave suprats muzikantui vaziuoti namo, nors buvo uzsakytas iki 2 val doh.gif
iki mergaites
Papildyta:
QUOTE(loretita2 @ 2008 10 20, 11:16)
Tai as ir taip manau kad galima dovanoti, bet ta mano mama tai tiki visais prietarais, na senas zmogus smile.gif senu paziuru. O paciai tai jau nelabai , kad muzikantai buvo nekokie, bet svarbu kad viskas jau praejo ir manau , viskas buvo  thumbup.gif . O is kokio miesto buvo tie muzikantai?

Atsakyti
QUOTE(goduke @ 2008 10 22, 14:23)
atsiprasau kad tik dabar rasau, nes namie remontai tai intrenas porai dienu atjungtas buvo doh.gif
muzikantas tas man regis is jonavos miesto, taciau jis netik kad nepasiruoses buvo, bet man pasirode kad jis lengvai ir ikales atvaziavo doh.gif papasakosiu trumpai smile.gif jau kaip atvykom, ir jis tiesiog reke o ne dainavo prie stalo prie stalo, visi susedo,  as atsitojau kad papasakoti kur buvom ir t.t o jis toliau dainuoja ir nekreipia demesio, as stoviu pamojavau jam jis nemato... kol nepasvilpe vienas is sveciu doh.gif paskui priejau prie jo ir pasakiau pora zodziu, tai bande stebet visa vakara. pries vestuves  susiskambinant su juo suderinom kad jis pasirupins zaidimais sokiu metu, tai zinokit brangiosos, nei vienooooooo zaidimooooo mad.gif galvojau kad is gedos numirsiu, nes as pasitikejau juo ir nepasiruosiau nei vienam sokiu metu zaidimo blush2.gif o ko nespejau gamtoje, tai tuos daiktus (ten balionus, segtukus ir t.t.) isisveze automobilis, nes as prasiau kad man nereikalingus krepsius isveztu doh.gif
tai va nepasikliaukite muzikantais, ruoskites viskam, o man cia taip pirma karta, bet gera pamoka blink.gif
nepasaint visko, jaunieji liko patenkinti (iskyrus muzikantu) beje jis turejo suprasti kad jo mes tikrai nesiulysim kitiems, nes po 24 val jaunimas atsinese maga ir stiprintuva isijunge muzika ir taip uzgoze muzikanta tongue.gif taip  dave suprats muzikantui vaziuoti namo, nors buvo uzsakytas iki 2 val doh.gif
iki mergaites
Papildyta:

Nu jo blink.gif Geriau jau, kad tokių muzikantų iš viso nebūtų doh.gif
Atsakyti
Buvau vienose vestuvese kur ir muzikantai ir pirsliai buvo samdyti ir visi stengesi nurungti vini kitus, reke, pykosi, pirsliene net zaliavo is pykcio...buvo kazkaip nefaina unsure.gif

p.s. beje tie muzikantai irgi jau kai atvaziavom buvo ikale ir siaip visas tas dvi dienas silti vaiksciojo, tie kas pirma nakti visa svente tai sake vienas muzikantas su jais irgi tvarkingai atgere...nesuprantu tokio neatsakingo zmoniu poziurio i savo darba, juk po tokiu bajeriu tikrai niekas ju kitiems nerekomenduos schmoll.gif
Atsakyti
tai va as ir taip pat manau, jai jau darai versla, tai daryk atsakingai. o dabar - nei dainavimas nei rekimas ir dar trukdo visa baliu doh.gif na zodziu, bet cia temele ne apie tai tad manau kad nera cia ka diskutuoti apie blogus muzikantus g.gif
Atsakyti
Įdomu, ar yra šį savaitgalį piršliaujančių g.gif
Atsakyti
VESTUVIŲ SCENARIJUS
NAMUOSE

PIRŠLYS Štai išaušo gražiai 2008 metų rugpjūčio 9-oji diena. Šią dieną du jauni žmonės įrašys naujame lape savo gyvenimo knygoje.

SVOČIA Šiandien, šią ypatingą dieną, susirinko didelis būrys artimųjų, draugų ir pačių brangiausių žmonių, išleisti į platų, sudėtingą gyvenimo kelią DALIĄ ir ANDRIŲ, iš kur Jie grįš vyras ir žmona.
Pagrindinis šios šventės liudininkas ir palydos vyriausias vadovas – PIRŠLYS.
Svočia įsega PIRŠLIUI gėlę, jis SVOČIAI paduoda puokštę.

SVOČIA Svarbiausia šios šventės pora yra mūsų jaunavedžiai: DALIA ir ANDRIUS.
Jaunoji įsega JAUNAJAM gėlę, jis JAUNAJAI paduoda puokštę.

SVOČIA Dabar paprašysiu JAUNOSIOS užrišti piršliui juostą, kad visi jį atpažintų.
JAUNOJI užriša PIRŠLIUI juostą.

PIRŠLYS Jaunieji, pristatykite poras, kurios mus šiandien lydės.

Pristačius porą, pamergė įsega pabroliui gėlę, pabrolys paduoda pamergei puokštę.

SVOČIA Štai koks šaunus pulkas šiandien mus lydės į metrikacijos skyrių ir Bažnyčią. Tik jaunamartė dar be rūtų vainikėlio, tad šį jaunystės simbolį paprašyčiau įsegti mamytės.
MAMA jaunajai sega rūtas.

PIRŠLYS O dabar norėčiau pripildyti taures ir pakelti jas už sėkmingą pirmąjį žingsnį bendrame šių jaunų žmonių gyvenime. Už meilę ir santarvę!


SVOČIA Siūlau pakelti taures už DALIOS jaunas dieneles, už jos vaikystę, už šiuos namus, kurie ją užaugino, už šitą lizdelį, iš kurio ji išskrenda ir už laimingą tolimesnį kelią.

SVOČIA Pamergės ir pabroliai, prašome papuošti mašinas.
Visi išeina į lauką puošti automobilių.

IŠLYDINT JAUNUOSIUS IŠ NAMŲ

PIRŠLYS Šiandien susirinkome visi į šiuos namus palydėti DALIOS ir ANDRIAUS į bendrą gyvenimo kelią. Netrukus ant jų pirštų sužibės sutuoktuvių žiedai ir čia jie sugrįš jau kaip vyras ir žmona.
Šiandien Jūs paliekate tėvų namus. Lyg paukščiai išskrendate kurti savo laimės, nors čia dar sugrįšit ir pasidžiaugti, ir pasiguosti. Šiuo metu Jūs į ateitį dedate daug vilčių ir net nesusimąstydami aukojate savo nepakartojamą ir nepriklausomą jaunystę.
Bėgs metai, išmargindami Jūsų gyvenimą naujais įvykiais, vardais, darbais. Bus daug pavasarių, išskris ir sugrįš paukščiai, tik neparneš ant savo sparnų jaunystės.

O, kad Jūsų gyvenimo kelias būtų tiesus ir kuo mažiau duobėtas, išgerkime paskutinį Jūsų jaunystės tostą!

SVOČIA DALIA ir ANDRIAU, šiandien Jūs atversite naują, dar visiškai švarų ir nepaliestą savo gyvenimo knygos puslapį. Tik toliau jau rašysite ne po vieną, kaip anksčiau, o dviese.
Skleisis šiuose puslapiuose Jūsų džiaugsmo ir laimės puokštė, virpės judviejų rūpesčiai ir nemigo naktys, sužvilgės ir nesėkmių ašara. Tą nuostabią Jūsų knygą plaks žvarbūs rudenio lietūs, joje pražydusius džiaugsmo ir meilės žiedus tykos pakąsti šalnos.

O mes pakelkime tostą už tai, kad Jūsų gyvenimo knygos puslapiuose visada spindėtų saulė, nevystų džiaugsmo, meilės, laimės žiedai.



SVOČIA Brangūs TĖVELIAI,
Vaikai išeina
Ir liūdit Jūs dabar,
Kaip liūdi, kad visi tėvai.
Vaikai, vaikai...
Jie nori būti dideli
Ir džiaugtis nori jie vieni,
Ir dirbt vieni, ir verkti...
Jūs nesisielokit, neklausinėkit.
Ateis dar jie
Ateis vaikai džiaugsmu pasidalinti.
Kai liūdna bus, ar bus sunku
Tikrai ateis!
Dažnai ateis!
Jūs nuolat būsit su vaikais.

Pažvelkit į tolimą kelią, kuriuo šiandien išeina Jūsų vaikai. Padėkite Jiems praminti šį nežinomą kelią savo gyvenimo patyrimu, geru žodžiu. Neužmirškite ir to, kad nuo šiandien ne Jums priklauso vaikai – jie sugrįš pas Jus pasidžiaugti kartu savo sėkme, pasiguosti, kai užklups negandos, bet nuo šiol jie norės grįžti į savo išpuoselėtus namus. Tėvų namuose jie bus tik svečiai, tik paukščiai, skubantys grįžti į savo lizdą.














PALAIMINIMUI

SVOČIA JAUNIEJI, tegul Jūsų gyvenimas būna šviesus, o kelias į tėvų namus tebūna trumpas.

Mieli TĖVELIAI, Jūsų švelnių rankų vaikai niekada nepamirš. Jie dėkingi už visas nemigo naktis, už švelnų rūpestį ir paguodą. Už viską jie gali atsidėkoti, bet kaip atsidėkoti už tą nežinią, į kurią su gražaus gyvenimo viltimis Jūs juos palydite šiandien?

Tad leiskit, padėkos ženklan, jiems suklupti prie Jūsų kojų, nulenkti galvas ir išbučiuoti kiekvieną raukšlę – gal tai sumažins Jūsų skausmą, gal tai gyventi jiems padės.

Tu padėkoki mamai, tėvužėliui,
Namų kertelėms, slenksčiui padėkok
Augino, mokė, šluostė ašarėlę
Todėl ties vartais dar sustok.
Sustok ir pasakyk, kad laikas jau atėjo,
Atbėgo meilė ir jau šaukia iš namų.
Tėvų švelni glamonė – dvelksmas vėjo,
Pabalo jau. Einu, einu...
Laiminga būti palinkėki, mama,
Laimingo kelio, džiaugsmo palinkėk,
Išsiveža piršliai tavo širdies dalelę
Rūtas nueik sodelin nugenėk.

Prašau tėvelius palaiminti savo vaikus.

TĖVAI laimina jaunuosius.

PIRŠLYS Gana liūdnų tostų, žodžių, laikas keliauti.

SVOČIA Tėveliai palydėkite savo vaikus iki mašinų,
pabroliai apkabinkite savo mergelias,
piršly nepalik savo svočios ir gero kelio,
ir Dievo palaimos mums visiems.
ŽAIDIMAI

Kamuoliuko ridenimas per kelnes
Reikia kelių porų. Merginos įridena pro vieną klešnę kamuoliuką, o pro kitą išridena. Kuri greičiausiai tai atliks – ta ir laimės pora.

Perduok saugiai
Žaidėjai sustoja ratu ir turi vienas kitam tarp kojų perduoti tuščią šampano butelį. Moteris ima butelį iš jo kaklelio pusės, vyras – už butelio dugno.

Skalbinių segtukai
Išrenkamos keturios poros. Vyrams užrišamos akys. Merginas pastatom vieną priešais kitą ir liepiam, kad viena kitai susegtų po 12 skalbinių segtukų kuo sunkiau randamose vietose. Kai susegioja, merginas pastatom prieš savo partnerį ir muzikantam davus komandą vaikinai, kuris greičiau turi surasti ir nurinkti skalbinių segtukus.
Ląstai
Reikia 12 žmonių. Visi traukia lapukus su skaičiais. Pas ką poriniai į vieną komandą, pas ką ne – kita. Kiekvienai komandai duodami ląstai. Piršlys ir svočia stovi už ~10 metrų nuo komandos su buteliu ir stikliuku.
Reikia užsidėti ląstus, pribėgti prie svočios (ar piršlio), išgerti stikliuką, grįžti, atiduoti ląstus kitam. Tada kitas bėga, geria ir t.t. Ir taip kas greičiau išgers butelį – ta komanda laimės.
Šeimyninės išgertuvės
Žaidimui reikės: 2 šeimyninių kelnaičių, 2 kėdžių, 2 taurių ir 2 butelių alkoholinių gėrimų. Per vidurį salės viena šalia kitos pastatomos kėdės, ant jų pastatomi stikliukai, šalia kėdžių pastatomi buteliai. Grupė žmonių pasiskirsto į dvi komandas. Davus startą, abiejų komandų pirmieji eilėje stovintys žaidėjai turi kuo greičiau užsimauti šeimynines kelnaites, tuomet pribėgti prie kėdės, įsipilti į stikliuką gėrimo, kuo greičiau jį išgerti ir bėgti atgal prie savo komandos perduoti estafetę (t.y. šeimynines kelnaites). Tą pati daro ir kiti žaidimo dalyviai. Laimi komanda, greičiausiai ištuštinusi butelį.
Balionas
Kiekvienai porai duodamas balionas. Poros turi šokti su balionu, suspaustu tarp krūtinių taip, kad jis nesusprogtų.
Bananas
Kelioms poroms duodama užduotis suvalgyti bananą, valgant jį be rankų – iš vienos pusės valgo vaikinas, iš kitos – mergina.
Dingę šaukštai
Išrenkamos dvi „aukos“. Joms pasakoma, kad turės kuo greičiau nuo žemės užrištomis akimis surinkti išbarstytus šaukštus. Tada joms užrišamos akys. Duodamas signalas pradėti. Vienas žmogus išmeta šaukštus, o kiti tyliai greitai juos surenka. Smagu stebėti besigrumiančius dėl nesančių ant grindų šaukštų. Vietoj šaukštų gali būti dedami, o po to greitai surenkami kiaušiniai (margučiai per Velykas), taurelės su degtine ir kt.
Aprenk damą
Merginoms duodama po kaspiną, suvyniotą į kamuolį (apie 10 m ilgio). Vaikinai turi kuo greičiau, neliesdami rankomis, vien lūpomis apvynioti kaspinu savo damą.
Aš noriu
Visi susėda ratu, o viduryje rato pastatoma kėdė. Žaidimo vedėjas stovėdamas viduryje sako, ko nori, ir tai kuo greičiau turi būti padėta ant kėdės. Įdomiausia tai, kad vedėjas gali užsisakyti kuo įvairiausių daiktų. Pvz., batų raištelio, kojinės, žiedo ir t.t. Laimi tas, kuris per žaidimą įgyvendina kuo daugiau norų. Jis gali būti kito žaidimo vedėjas.
Gimdymo namai
Vaikinai vaidina tėvus, merginos – mamas. Vienas žaidėjas nupasakoja žaidimo situaciją: tėčiai stovi lauke, o tik ką pagimdžiusios mamos už lango palatose. Lauke vėjuota, triukšminga. Tėvai užduoda mamoms klausimus, o mamos turi pavaizduoti atsakymus (nes jų atsakymų tėvai per triukšmą negirdi).
Tėvams duodamos kortelės su klausimais: Kas gimė? Kokiu vardu krikštysim? Koks kūdikio svoris? Ką tau atnešti kitą kartą?
Mamoms duodamos kortelės su atsakymais, pvz:
• Mergaitė. Marija. 2500 g. Bananų. Sausainių. Veidrodį.
• Berniukas.Tadas. 3 kg. Knygą. Šlepetes.
• Dvynukai.Adomas ir Ieva. 2700 g. ir 2800 g. Vokų. Rašiklį. Popieriaus.
Laimi ta pora, kuri geriausiai susikalba.
Intymūs šokiai
Žaidime dalyvauja poros. Kiekvienai porai po kojomis patiesiama po išskleistą laikraštį. Pora užlipa ant laikraščio ir šoka. Po kiek laiko laikraštį reikia perlenkti. Vėliau dar kartą perlenkti. Žaidimo tikslas - kojomis neliesti žemės. Taip išrenkama šauniausia pora.
Suvalgyk obuolį
Obuoliai sukabinami ant siūlų. Žaidėjai turi suvalgyti obuolius, nepaliesdami jų rankomis. Laimi tas, kuris suvalgo obuolį greičiausiai.

Taburetė
Žaidėjui duodamos 4 degtukų dėžutės ir užrišamos akys. Žaidėjas turi užrištomis akimis padėti degtukų dėžutes ant apversto taburetės keturių kojų.
Trikojis
Šalia stovinčiai porai surišamos vidinės kojos, taip, kad pora virsta trikoju padaru. Tokios kelios poros turi varžytis tarpusavyje – kuri greičiau nubėgs numatytą distanciją.
Apšilimas
Dalyvauti turi bent 2 poros. Kiekvienai porai duodama viena stiklinė su brendžiu/alumi/vynu ir vienas mažas šaukštelis. Vaikinai turi paimti merginas ant rankų, o jos turi šaukšteliais kuo greičiau sugirdyti gėrimą vaikinams. Laimi pora, kuri greičiausiai įvykdo užduotį.
Girtos šaškės
Ant tikros šaškių lentos vietoje šaškių sustatomos taurelės. Pvz., vienoje pusėje raudonas vynas, kitoje – baltas. Žaidžiama kaip įprastomis šaškėmis, tačiau, nukirtus priešininko taurelę, ją privalu išgerti. Maniakai gali prisipilti taureles degtinės ir konjako.
Spiritometras
Kai vakarėlis jau įkarštyje, vyrams pasiūloma išmatuoti girtumo laipsnį. Ant sienos pritaisomas lapas, ant kurio surašomi laipsniai – 20, 30, 40 ir t.t.
Vyrai turi pasilenkti pro kojas ir pasiekti rankomis skaičių. Skaičiai surašomi taip, kad mažesnį laipsnių skaičių būtų kuo sunkiau pasiekti, t.y. reiktų kuo aukščiau kelti ranką.
Limbo šokio konkursas
Kiekvienas dalyvis bando atsilošęs pralįsti per pastoviai žeminamą kartelę. Iš pradžių kartelė arba virvė laikoma gana aukštai. Kai visi pralenda, kartelė šiek tiek nuleidžiama. Taip kartojama tol, kol pasiekiama riba, kurią įveikia tik patys lanksčiausi.



























GRĮŽUS
VARTŲ IŠPIRKIMAS

Kodėl nėra vyrų konsultacijų? - vyrai neišeina dekretinių atostogų
Kodėl nuotakos suknelė balta, o jaunojo kostiumas – juodas? - kam santuoka džiaugsmas, o kam – liūdesys
Kas yra rojus? - Adomo ir Ievos kolektyvinis sodas
Kas yra uošvė? - žento auklėtoja, dirbanti visuomeniniais pagrindais
Kas yra nelaisvė? - normali vedusio vyro būsena
Kas yra jaunoji? - žirklės jaunikio sparnams karpyti
Ką padovanoja jaunikis jaunajai vestuvių dieną? – pavardę
Kas yra gyvenimas? – lytiniu būdu platinama mirtina liga
Kokia santuoka tvirčiausia? – kai vyras būna kurčias, o žmona akla
Kas pasaulyje neįmanoma? – sudeginti ugnies, paskandinti vandens, užpūsti vėjo
Kuo skiriasi palmė nuo peruko? – po palme slepiasi daug bezdžioniu o po peruku viena
Ką daro antis prieš pradėdama plaukti? – įbrenda į vandenį)
Ką žmona turi pasakyti vyrui, kai šis gryžta pragėręs pinigus? – ne piniguose laimė
Kas pučia prieš vėja? – dūdų orkestras
Kodėl gaidys neturi rankų? – nes višta be kelnių
Prie upės sėdi jauna pora, netoliese tupi varlė. Ko jie visi trys bijo? – kad tik gandras neatskristų
Kodėl žmonės mėgsta zoologijos soda? – ten galima nuo žmoniu pailsėti
ir t.t.

TĖVAI PASITINKA SU DUONA IR DRUSKA

SVOČIA Šiandien Jus, DALIA ir ANDRIAU, tėvai pasitinka su duona ir druska. Būkite visada paprasti ir teisingi, taupūs ir santūrūs, o kartu ir dosnūs, kaip duonelė. Tegul visada būna sugrįžimas prie tėvų stalo juodos duonos paragauti. Tegul visada Jūsų kelyje būna daug gyvenimiškos druskos tyrumo, švarumo. Priimkit šią duoną ir druską iš tėvų rankų ir išsaugokite jos kvapą ir šilumą. Mylėkite gyvenimą, kaip žemė myli duoną, kaip obelys myli pavasarį, kaip tėvai myli Jus.


STALO IŠPIRKIMAS

PIRŠLYS
/SVOČIA Na, kas čia dabar?
Prašom atlaisvinti stalą, o jeigu jau turite jaunuosius... kartu, kartu...
Netikra veselia, jei jaunieji nenori bučiuotis, prašom rodyti pažymėjimą.
Čia netikras pažymėjimas, netikri antspaudai ir parašai...
Prieš tai po staltiese paliekami liudijimai.

PIRŠLYS Mielos moterys ir vyrai,
Seneliai ir vaikai pipirai.
Šitas laiškas – sakramentas
Pažyma ir testamentas.

Jis išduotas, kaip matyti
Apgavikams nustatyti.
Kaip gi jiems dabar ne gėda
Kas už vaišių stalo sėdo?!

Štai jaunoji, kad ją velnias
Jeigu jai numovus kelnes,
Šlynu veidą nuvalyti
Vyras būtų kaip matyti.

Ir jaunasis kaip vištelė
Šitaip tik panelė gali.
Rankom kaklą apsivyti
Užpakalį pakraipyti.

Pažiūrėkit į svočiutę
Dėdę drūtą, kaip lakštutę.
Pats už stalo įsipiršo
Tiktai barzdą nusiskust pamiršo.



O piršlys tai tetulė
Nors jai skriblius dailiai guli
Švarkas, juosta išaustinė,
Bet išduoda ją krūtinė.

Taigi prašom nesupykti
Vaišių stalą šį palikti...

SVOČIA Na gerai, šiais laikais viskas vyksta pagal kontraktą. Tai mes perskaitysim kontraktą ir kaip nors susitarsim.

Skaito labai rimtai
PIRŠLYS Mes, tikrieji piršliai ir pulkas, sudarome šią sutartį su apsišaukėliais piršliais ir jų pulku, ir siūlome už stalo išpirkimą šią kontribuciją:
1. Vienas puslitris baltos.
2. Vienas puslitris saldaus.
3. Vienas puslitris tauraus.
4. Du buteliai su burbulais.
5. Vienas maišas saldainių.
6. Dvi eilės aplink kaklą...

Sukrovus kontribuciją ant stalo, apsišaukėliai palieka savo įsitvirtinimus.
Pasirašo: apsukrusis piršlys, žavioji svočia, mergelės roželės, berneliai ereliai.

SVOČIA Štai koks didelis ir pelningas kontraktas. Manome, kad išdalinę tokias dovanas Jums, turime teisę į šį stalą.







Fotografavimas ir dovanų įteikimas lauke.

SVEIKINIMAI, DOVANŲ ĮTEIKIMAS, fotografavimas
Linkėjimai

Kartais reikia tik vieno žodžio paguosti
Vieno virpančio šypsnio sušilti
Rankų judesio vieno sugrįžti
Vieno vienintelio žodžio atleisti

Kaip negalima sudeginti ugnies, paskandinti vandens, užpūsti vėjo ir sunaikinti tiesos, taip tebūna tvirta Jūsų santuoka.

Nuo širdžiai linkime Jums laimės ir tarpusavio supratimo. Lai niekada Jūsų namuose nestinga duonos ir druskos, lai niekada nesantaikos lietus neužlieja bendro gyvenimo liepsnos.

Tad būkite laiminga, Jaunoji Šeima!


Eina visi kiti svečiai sveikinti jaunųjų.


















SUSĖDUS PRIE STALO (iš karto)
ATASKAITA APIE KELIONĘ

PIRŠLYS Mieli sveteliai, sveiki gyvi pagyvenę, jauni ir vidutiniai, veseliot atėję. Ačiū, kad pagerbėte šiuos namus. Aš esu pasiuntinys – išrinktas, paskirtas, įpareigotas ir įgaliotas. Esu ne dėl svieto platumo, ne dėl marių gilumo, o dėl šios jaunos mergelės lelijėlės su rūtų vainikėliu ir dėl šio puikaus jaunikaičio su gėlyte atlape.

Visus svetelius domina, kur mes buvome, ką veikėme. O gi mes ilgai keliavome ir nusikamavome. Jūs mūsų kantriai laukėt, akių nuo kelio neatitraukėt, taigi dabar paklausykit:

Aš su svočia ir su šiuo pulkeliu dalyvavome vienoje avarijoje. Meilės sankryžoje susidūrė dvi širdys. Mes buvome liudininkai ir juos nuvežėme į santuokų rūmus ir į bažnyčią. Jie buvo nubausti aukso žiedų sumainymu, širdžių ir rankų sujungimu ir abu neteko viengungystės teisių.

Dokumentų pristatymas, skaitymas, įteikimas jaunavedžiams.

Taigi dabar uliavosime, už jaunuosius taures kilnosime, dainas dainuosime. Tad visų labai prašau: jaunuosius, jų tėvelius, o ir mane piršlį šlovinkite, gėrimus ir valgius ragaukite, iš muzikanto devynis prakaitus spauskite, šokite, dainuokite.

Tik nepamirškite ir „karti, karti degtinė karti“ padainuoti, pamergėms už šono gribštelti, piršliui ir svočiai lyčną įpilti. Ir prašau netikėkite pletkais, kad piršlys yra melagis.
Patys pamatysite.
Tad Valio JAUNIESIEMS!
Valio jų TĖVELIAMS!
Valio SVETELIAMS!

SVOČIA Prisipildykime taures ir išgerkime visi už šią jauną, gražią šeimą ir Jų amžiną meilę.
Visi išgeria šampano. Valgo šiltą patiekalą.
PUOTOS VALDŽIOS RINKIMAI

PIRŠLYS Kad mūsų pobūvis vyktų sklandžiai, o svečiai būtų linksmi ir sotūs, siūlau išrinkti puotos valdžią:

GAISRININKAS – gaisrui širdyse ir burnose gesinti.
švilpukas

SVEIKATOS MINISTRAS – pašlijusiai svečių sveikatai taisyti.
raištis ant rankos

MEILĖS MINISTRAS – kad meilės kelius parodytų, susipykusius sutaikytų.
širdelė

STALO MUZIKINIS ASISTENTAS (aišku vyr. redaktoriui-muzikantui) – sekti, kad užtraukus bendrą dainą, tylinčių nebūtų.
barškutis

STALO KOMENDANTAS – prižiūrėti tvarkai, kad svečiams nestigtų maisto ir gėrimų ir, kad nebūtų nosį krapštančių.
švilpukas

Gaisrininkui ir stalo komendantui tvarką prižiūrėti padės – ŠINKORIAI (du).
stiklinaitės sugraduotos

KONTROLĖS DEPARTAMENTAS (valdžios kontrolei) – valdžiai kontroliuoti ir sekti, kad nebūtų piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.
Švilpukas






PIRŠLYS Visa valdžia pavaldi piršliui ir jam privalo raportuoti apie visus pastebėtus trūkumus, jei nepavyksta susitvarkyti savarankiškai.
Jūsų darbas bus gerai įvertintas, jei visi svečiai bus linksmi, nebus nė vieno liūdno, nebus nė vieno neišgėrusio, nebus nė vieno pasigėrusio, nebus nė vieno nevalgiusio, nebus nė vieno persivalgiusio.
Dabar puotos valdžią prašome atsistoti ir prisistatyti svečiams bei susipažinti tarp savęs. Kad patvirtinti Jus į šias pareigas, prašau pripilti taures ir viešai, visiems matant, išgerti, kad mes galėtume spręsti apie Jūsų tinkamumą šiam darbui.
Stalo valdžia išgeria.

PIRŠLYS Ačiū. Dabar prašau vėl įsipilti ir svečiams įpilti. Ir visiems kartu išgerti už svečius, už savo sveikatą, už savo kolegų sveikatą.
Išgeria.

SVOČIA Su šiuo tostu, mieloji puotos valdžia reikia svečius prižiūrėti, Jiems gerą pavyzdį rodyti.



















SVOČIA Kadangi jau išsirinkome stalo valdžią prašome svečių susipažinti ir su dalyvių taisyklėmis.

Taigi, Atmintinė vestuvių pokylio dalyviams:
1. Vestuvių metu pasimetusius šeimos narius be vargo bus galima surasti materialinio turto saugyklose arba šių namų rūsiuose.
2. Griežtai draudžiama kelti triukšmą, skleisti blogą kvapą bei blogą nuotaiką.
3. Draudžiama aštrius kaulus, graužtukus, saldainių popieriukus kišti nepatinkančiam draugui į kišenę.
4. Draudžiama taukuotus pirštus ir sloguotą nosį valyti damai į suknelę.
5. Moterims po sekančių trijų stiklelių leidžiama perdažyti lūpas, vyrams – atsirišti kaklaraiščius ir nusiauti batus.
6. Vyrams bučiuoti svetimas moteris leidžiama tik visiškoje sutemoje.
7. Neleisti muzikantui ramiai sėdėti, o šeimininkei skųstis svečių nevalgumu.
8. Draudžiamas solo partijos dainuojant. Norintys užtraukti dainą turi pasirūpinti apsijungimu į chorą.
9. Nelaimės ištiktą draugą, netyčia nuslydusį pastalėn, negalima palikti vieną. Palaikykite jam malonią draugiją.
10. Miegoti išleidžiama tik užgiedojus tretiems gaidžiams.
11. Namo būsite išleidžiami būriu tik galutinai realizavus visus maisto ir skysčių išteklius.

Taigi, nesnaudžiam ir naikinam, kol dar turim jėgų!




Pertraukėlė.




PIRŠLYS Mieli sveteliai, paklausykite ką byloja sena legenda apie moters sukūrimą.
Visagalis paėmė rožės šviežumą,
medžio lapo lengvumą,
persiko aksominį švelnumą,
alyvų žiedų žvilgesį,
rasos ašarėlę,
saulės spindulio šypseną,
pavasario vėjelio nepastovumą,
povo dabitiškumą,
kregždės skrydžio grakštumą,
kiškio baikštumą,
pūko lengvumą.

Prie viso to pridėjo deimanto kietumą, medaus saldumą, tigro žiaurumą, kėkšto rėksmingumą, balandžio burkavimą, liepsnos karštį, viską suplakė ir iš viso to išėjo moteris.

Taigi, iš viso to išdėstyto,
o ir be to, vien pažiūrėjus aišku,
kad ANDRIUS DALIOS,
nuostabios ir nepakartojamos,
nepastebėti ir prie altoriaus nenuvesti negalėjo.

Todėl siūlau pakelti taures už šį nuostabų kokteilį.
Išgeriama.











SVOČIA Mieli DALIA ir ANDRIAU, šiandien sėdite prie Jūsų garbei šventiškai papuošto stalo, paskendę svajonėse apie naujo gyvenimo džiaugsmus ir laimę. Šiandien Jūs gražūs ir laimingi, ir, atrodo, kad jokie debesys, joks tamsus šešėlis netemdys Jūsų laimės tako...
Bet gyvenimo knyga marga...
Bėgs, skubės pavasariai, žiemos, o Jūsų nerūpestingos jaunystės tik aidas atplauks...

DALIA ir ANDRIAU, kartu lenkite gyvenimo taurę, nesvarbu, kas joje būtų: ar saldus nektaras, ar kartūs negandų lašai.

Linkime, kad Jūsų namuose visam laikui apsigyventų gerumas, pagarba, ištikima meilė. Net ir tada, kai rūpesčiai ir prabėgę metai padabins Jūsų plaukus pirma šarma, net ir tada, kai meilę reikės išdalinti savo vaikams, anūkams ir daugeliui artimų ir brangių žmonių.

Tad tegul šis tostas ir būna už Jus, brangūs Jaunavedžiai.
Už tvirtą, darnią, šiandien sukurtą DALIOS ir ANDRIAUS šeimą!
Visi išgeria.



Jaunųjų valsas ~20:30-21 val. (nuo susėdimo pradžios praėjus ~2-3 val.)












PIRMAS ATSIKĖLIMAS NUO STALO ir
JAUNŲJŲ VALSAS

SVOČIA Vėl mėnulio žiedadulkėm sninga
Ūkanotoj rugsėjo nakty...
Meilės vynu abu apsvaiginti,-
Amžių amžiams sujungėt širdis.
Nežinau... Savo pirmojo valso
Gal jūs laukėt be galo ilgai
O gal metai tie buvo trumpučiai
Kaip keli paprasti bučiniai.
Ir ašaros pirmos slapčia jau išlietos
Ir meilės našta dar lengvutė tokia
Tik štai pasirodo gyvenime tenka
Dalintis ir kito sunkiąja dalia.
Bet skamba jau valsas...
Ir moko gyventi
Ir kviečia žvaigždė
Vis aukštyn, vis tolyn...

Kviečiame visus į šokių aikštelę – Jaunųjų valsas!

Jaunųjų valsas, pabrolių, pamergių šokiai, piršlio pasiutpolkė.





Ilga pertrauka nuo stalo. Žaidimai lauke ir pan.

? ~22 val.
Piršlys perskaito “meilės ministro” įsakymą dėl neeilinio medaus mėnesio atostogų suteikimo jauniesiems, kartais atliekama humoristinė jaunųjų ištikimybės vienas kitam prisaikdinimo apeiga. Sakoma sveikinimo kalbos, skaitomos naujos “telegramos” ir t.t.

Šeimos židinys ~23 val.
Medaus mėnesio suteikimas jauniesiems

PIRŠLYS Aš, piršlys, įsakau, suteikti medaus mėnesį jauniesiems:
1. Apmatavimų atlikimui.
2. Prisitaikymui vienam prie kito.
3. „Kamasutros“ išstudijavimui.
4. Pripratimui miegoti dviese.
5. Šeimyniniam klimatui sukurti.
6. Vaikeliui pradėti.
Medaus mėnesio ataskaitą prašau pateikti po devynių mėnesių būsimųjų senelių tarybai.

SVOČIA Jūsų laukia pasaulio miražai,
Medaus mėnesio laimės vojažai:
Neišdildomą jausmą patirsit –
Rodos dviese Jūs žemėje liksit;
Netrikdys Jūsų svetimas žvilgsnis,
Nežavės Jūsų svetimas šypsnis...
Juk sujungė Jus meilė šiandieną
Ir daugiau Jums nebūti po vieną!
Lai bus gyvenimas tarsi medaus mėnuo!

Telegramos













Jaunųjų įsipareigojimai

SVOČIA Jaunieji, reikia žinoti, kad santuoka tai grandinė:
Auksinė – kai ją užsidedi.
Švininė – kai ją nešioji.
Plieninė – kai ją nori nutraukti.
Kad nekiltų noras tą grandinę nutraukti, prašome pasirašyti piršlio ir svočios suredaguotus jaunųjų įsipareigojimus ir abiems jų laikytis, tada gyvenimas nebus sunkus.

Skaito jaunieji:
JAUNA-
SIS JAUNOJO ĮSIPAREIGOJIMAI:
1. Pastatysiu gandrui lizdą su visais nepatogumais.
2. Pakelsiu darbo lygį ir penkiavaikio planą padarysiu per tris metus.
3. Savo piniginėje nešiosiuosi uošvės nuotrauką.
4. Samagono varymo aparatą perdirbsiu į dulkių siurblį.
5. Nupirksiu žmonai knygą su patarimais, kaip skalbti ir lyginti vyriškus drabužius, kaip maitinti vyrą. Ir „Kamasutrą“ kaip reikia vyrą mylėti.
6. Nuo uošvienės ir žmonos pykčio priepuolių apsiginti išsikasiu kieme slėptuvę, tokio stiprumo kaip nuo dviejų atominių bombų.
7. Žmonai nupirksiu šilkinį kočėlą, nes nuo medinio lieka žymės.
8. Dvi savaites po atlyginimo apsieisiu ir be žmonos.
9. Už padarytas nuodėmes, išpažinties eisiu savo žmonai ne rečiau kaip per saulės užtemimus.
Jaunasis

JAUNOJI JAUNOSIOS ĮSIPAREIGOJIMAI:
1. Nupirksiu vyrui mobilų telefoną, kad visada žinočiau kur jis yra.
2. Mašinoje perdirbsiu sėdynes, kad jos neišsitiestų.
3. Būsiu meili, nes žinau, kad vyras spygliuotai vielai švelnus nebus.
4. Per gatvę eisiu kur vyras nori, o perėjusi, vesiu jį ten, kur man reikia.
5. Mokėsiu įtikinti vyrą taip, kad valgant kopūsto lapą, jausis valgąs vynuoges.
6. Netaupysiu druskos, taip sutaupysiu sriubos visai savaitei.
7. Pamačiusi vyrą gražesnį už savo, žiūrėsiu į žemę.
8. Paimsiu iš vyro atlyginimą, geriau jau be cento išleisti į pilną pagundų pasaulį. Tačiau kas trys dienos duosiu litą smulkioms išlaidoms ir cigarečių pokelį.
9. Vietoje triusikų pirksiu vyrui pampersus, tada nereikės skalbti, susidevėjo – išmetei.
10. Vestuvinį žiedą priklijuosiu ant piršto, kad jį visada mūvėtų vyras ir nepamestų.
11. Kai nusibos „Medaus metai“ su vyru, prižadu pagalvoti apie vaikelį.
Jaunoji

























ŠEIMOS ŽIDINYS
Įnešamas šeimos židinys

SVOČIA Mieli DALIA ir ANDRIAU, šiandien Jūs sukūrėte šeimą. Šeima – tai lyg židinys, prie kurio sugrįžtama kasdien atgauti fizinių ir dvasinių jėgų. Šeimoje auga vaikai ir šildosi šio židinio šilumoje.

PIRŠLYS Tėveliai prašau uždekite prie Jūsų esančias žvakutes, kaip simbolį Jūsų šeimos ugnies.
Tėveliai uždega žvakutes.

SVOČIA Dabar, mieli tėveliai, prašau atnešti iš savo šeimų aukuro ugnies kibirkštėlę ir uždegti savo vaikų šeimos židinį. Tarkite keletą palinkėjimų savo vaikams.

SVOČIA perduoda tėvams šeimos židinį. TĖVAI uždega židinį.
Sveikina jaunosios ir jaunojo tėvai.
Židinys perduodamas jauniesiems.

SVOČIA Jaunieji, atminkite, tai Jūsų tėvų meilės liepsna. Neužgesinkite jos, neapvilkite tėvų. Jie nieko taip netrokšta, tik, kad Jūs mylėtumėte vienas kitą ir būtumėt laimingi.
Saugokite šį šeimos židinį, nors ir sunku būtų. Būkit laimingi ne tik pirmuosius vedybinio gyvenimo metus, pirmuosius žingsnius žengdami, būkit laimingi ir tada, kai Jūsų smilkinius papuoš sidabro gijos, kai pirmosios raukšlelės keis veido bruožus.
Lai šis židinys, lyg maža Olimpo ugnies kibirkštėlė, simbolizuoja taiką, santarvę, šilumą Jūsų šeimoje.

Pertrauka nedaroma.







SVEIKINIMAS TĖVAMS

PIRŠLYS Mes visus linkėjimus skiriame Jauniesiems ir lyg primiršome svarbiausius žmones, be kurių būtų neįmanoma ši šventė – tai Tėveliai.
Mes nenukrentame ant Žemės, kaip obuoliai, neatsirandame, kaip rasos lašai. Mus sukuria, išpuoselėja, užaugina ir išleidžia į gyvenimą švelnios, mylinčios tėvų širdys ir rankos. Nors tos mielos rankos jau sukietėjo nuo gyvenimo darbų, tačiau vaikams jos visada lieka švelnios ir numalšinančios bet kokį skausmą.

Tostas už tėvus:
SVOČIA Mieli tėveliai,

Bėga metai,
Jų tėkmės nesustabdysi jokia jėga pasaulyje.
Nemažai metų prabėgo, o Jūsų širdyse dar gyvas pirmas vaiko riksmas, pirmas jo šypsnys.
Jūsų rankos dar tebejaučia vaikiško delniuko šilumą.
Jūsų širdyse visas vaikų gyvenimas,
Ir štai atėjo diena, kai tą gyvą širdies dalelę reikia atskirti, dalelę į kurią po lašelį, po trupinėlį dėjote gėrį, grožį, širdies šilumą, gražiausias gyvenimo viltis.
Nėra žemėje tokių žodžių, kuriais galima būtų Jums atsidėkoti.
Todėl tegul išlieka tas gilus dėkingumas Jūsų vaikų širdyse.
Ir nepamirš jie tada kelio į Jūsų namus,
Ateis pasisemti kantrybės, vilties, išminties
Iš Jūsų jie mokysis kurti savo gyvenimą.
Gal paskubės, gal daug kur klys, o gal ir įskaudins – neskubėkite jų teisti, o patarkite ir atleiskite.

Dabar jaunavedžiai tars keletą žodžių savo tėvams.

Jaunavedžiai padėkoja tėvams.
Išgeriama.


KARTI, KARTI ... DEGTINĖ KARTI...
Turėti širdelę
PIRŠLYS Kadangi, mūsų jaunavedžiai dar nepatyrę, reikėtų pamokyti juos bučiuotis. Mokysiu ne aš, o Jūs, mieli svečiai, nes yra vyresnių ir labiau patyrusių už mane. Dabar pažiūrėsim kaip Jūs mokysit.
Muzikantai gros, o ši širdelė keliaus iš vienų rankų į kitas, o kai muzika nustos groti, tas žmogus, pas kurį bus širdelė ir mokins bučiuotis su savo antrąja puse, arba pasirinks. Ir taip tol, kol širdelė pasieks jaunuosius.
Taigi, prašome pradėti‼



























PATARIMAI JAUNAJAI IR JAUNAJAM
Patarimai duodami perskaityti vyriausiajai porai.

SVOČIA Paklausyki, DALIA, ištekėjusių moterų protingų patarimų, kurių yra tikrai ne vienas ir vargo su vyru nematysi.
Šiuos patarimus perskaitys vyriausioji pora.

Pamergė jaunajai
1. Neduok vyrui pinigų. Atmink, kad vaikams iki 16, o vyrui iki gyvos galvos laikyti pinigus - draudžiama.
2. Pati dabinkis kiek galėdama, o vyrui ir suplyšusios kelnės tiks, nes su nuoga sėdyne mažiau kur lakstys.
3. Eidama gulti užsigriebk vietą prie sienos, kad rytą galėtum ilgiau lovoje pagulėti.
4. Mylėki vyro gimines, bet savo dažniau į svečius kviesk.
5. Palaikyk glaudų ryšį su vyro darboviete, pasikabink jo grafiką matomoje vietoje, kad laisvu laiku kur nors neišsprūstų.
6. Laikyk vyrą tvirtai, bet retkarčiais ir pati būk meilesnė ypač prieš jam gaunant algą.
7. Nė minutės nepamiršk, kad vyras, jei jam nevadovausi, bus ne vyras, o rūke klaidžiojantis pilietis.
8. Neleisk vyrui dairytis į jaunas merginas, kad nepaklystų. Kartais šia tema paskaityk paskaitą.
9. Vyrą atostogauti išleisk tik vėlyvą rudenėlį, kada atostogauja tik pensininkės.

PIRŠLYS Pabrolys jaunajam

Vyre mūsų ąžuoliuk
Į žabangas nepakliūk,
Nesijaudink, kad svočia
Žmoną moko paslapčia.

Yra receptai ir vyrams
Sako tu žmogus patyręs
Tik klausyk į galvą dėkis
Visos bėdos bus tik niekis

Pirmas receptas brangus
Pačiai staigiai laužk ragus.
Moka jos ant sprando joti,
Paklausyki kantriai ir mielai, o daryki atbulai.
Antras receptas nenaujas
Pačiai negadinki kraujo.
Leiski jai išsikalbėti
O patsai mokėk tylėti.

Trečias receptas tau vaike
Uošvei pataikauti reikia.
Gražumu ją pažaboki
Diplomatijos išmoki.
Jeigu uošvei būsi geras
Tai nekils namuose karas.

Štai ketvirtas patarimas
Nuo pirmos dienos vyruk
Kasą slaptą veskis pirmas
Nes draugus mylėti reik.
Nepamiršti jų visų
Ir prabėgusių laikų.

Dar vieną receptą klausyk.
Parėjęs iš darbų žmonelei,
Sakyk kad pavargai nerealiai
Galėsi pagulėt laisvai
Nors ji lai tvarkosi namuose
Sakyk ir girk, kad tai ją puošia.

Dar tau receptas šiurkštus
Prie žmonos negirk kitos.
Moterys mums daug atleidžia,
Bet už šitą įsižeidžia.
Daug dar pasakyčiau
Bet užteks gal šitą sykį.
VIDURNAKTIS
Perspėjama, kad paruoštų taures šampanui.

PIRŠLYS Už mūs Jaunųjų laimės kelią
Už meilę, darbus ir svajas
Pakelkime visi taures
Tegul tas kelias laimėn ves
Už mūs jaunųjų didžią laimę
Už ilgus džiugesio metus
Tegul skaidrus šampanas liejas
Per taurių sklidinus kraštus

SVOČIA Prisipildykime taures, uždekite fejerverkus ir sudainuokime jauniesiems ilgiausių metų.

Dainuojama ilgiausių metų. Išgeriama.




















JAUNŲJŲ IŠLYDĖJIMAS ILSĖTIS NAKČIAI

PIRŠLYS Spauda, radijas, televizija skelbia tokią statistiką, kad 95% moterų turi naktinius baltinius, tačiau tik 50% juos dėvi. Apie vyrus statistika nutyli.
Todėl, kad mūsų jaunieji nepapultų į šį nuogalių skaičių, mes dovanojame jaunajam kelnaites su širdelėm, kaip simbolį karštos meilės, o jaunajai – naktinukus.
Prašome, Jaunuosius vartokite juos saikingai ir garbingai.

SVOČIA Nesibaigs lai metų metais Medaus mėnesio verpetai!
Kopinėkit meilės medų – visą amžių metų metais!
Sau svajonę pastatykit – tarsi korį nulipdykit
Platų avilį vaikučiams – Jūsų meilės pabiručiams.
Medum šeimą sulipdykit... turtui vaško padarykit
Ir uždekit meilės žvakę, savo gerbūvį pastatę.
Kopinėkit meilės medų, kad pritrūktų meilei metų!..

PIRŠLYS Jauna šeima dažnai klausia, kas tai yra meilė, su kuo ji valgoma, kokiom dozėm ją vartoti, kad kuo ilgiau užtektų.

Čia pateikiame meilės receptą:
paimkite 10 šaukštų šviežių jausmų,
pridėkite kiek galima daugiau bučinių ir
sumaišykite po anklode su apsikabinimais, kol pasidaro saldu.

Tokią tešlą, retkarčiais pamaišydami, palaikykite ant karštos aistrų ugnies, kol sukietėja. Vartokite dviese karštam pavidale, vėlai vakare, anksti rytą. Galima ir dieną po vieną porciją, ypač per išeigines.
Tokiom dozėm meilės užteks iki nusibos.
Įduodama širdelė su Meilės receptu.

SVOČIA Mielieji, šiandien dar jūsų laukia ilga naktis, kad greitai nepavargtumėte ir, kad greitai neužmigtumėte, dovanojame jums užkandėlę, kad trumpomis pertraukėlėmis, atgautumėte jėgas.
Įteikiamas pirmosios nakties užkandžių rinkinys.
PUOKŠTĖS METIMAS
Jaunieji išeina miegoti. Ant durų užlipdomas plakatas „Prašom netrukdyti“.

Pirmoji vestuvių naktis praeina šokant ir krečiant pokštus: muzikantai ir svečiai “vagia” sumigusių batus, drabužius, juos sukeičia, susiuva ir pan. “Vagiami” tiktai patys reikalingiausi daiktai, kurių savininkas būtinai pasigęstų. Po to vogtiems daiktams vyksta mugės – jie išparduodami. “Mugėje” “prekės” giriamos, dėl jų deramasi ir pan. Moterys savo daiktus išsiperka saldainiais ar kitais saldumynais, vyrai – buteliu.




























ANTRA DIENA
~ 11 val.

Kol pasirodys jaunieji:
Sveikatos būklės patikrinimas:
Balionų pūtimas
Degtukų dėžutės varymas ant diržo pririšta bulve.

JAUNŲJŲ KELTUVĖS
Pirmiausia muzikantai prikelia pabrolius, piršlį. Gavę iš jų dovanų, eina kelti jaunųjų, po jų – svočios. Už prikėlimą bei nuprausimą jaunasis atsilygina buteliu, o jaunoji – saldainiais.
Svočia iš nakvynės pati neparsiranda, reikia parsivežti. Svočią veža pabroliai, lydi – piršlys. Už parvežimą ji vežėjams atsilygina buteliu su pieštine etikete, pavyzdžiui, “Svočios dosnioji” – vartoti po šaukštą su cukrumi”.

Veiksmas lauke
Prieš sėdant už stalo, kai pasirodo jaunieji, juos pakalbinti, kaip miegojo, ką sapnavo, o po to:

PIRŠLYS LOVOS PATIKRINIMO AKTAS
Komisijos pirmininkas: ponas Paponešis
Sekretorė: panelė Kelnaitytė
Nariai: ponas Pasijonis
ponia Bekialnienė
Komisija patvirtino jaunavedžių šią naktį eksplotuotą inventorių ir išsiaiškinę padarytus defektus surašė šį aktą.Visi žino tą, kad nuo vakar dienos jaunavedžiai DALIA ir ANDRIUS juridiškai skaitomi kaip vyras ir žmona, ir kad jiems patikėta viena iš būtiniausių šeimyniniame gyvenime materialinių vertybių – lova. Lova, kuri buvo patikėta jaunavedžiams pagal šeimynines ir pilietines teises, kuri privalo būti saugoma kaip žmonijos dauginimosi priemonė, kaip liaudies šeimos turtas.
Kruopščiai apžiūrėjus šį meilės simbolį po pirmos nakties, komisija nustatė, kad prieš parą laiko lova buvo pilnavertė ir ji galėjo atlaikyti normalų statinį ir dinaminį apkrovimą.
Tačiau po šios nakties daiktas neteko sau būdingų savybių: išvaizdos, puikios amortizacijos. Be šių trūkumų išsiaiškinta ir kita eilė gedimų:
1. Viename gale išspirtos dvi lentos, kitame gale nutrinta politūra 1 m2 plote. Manoma, kad tai įvyko nuo kūno perkaitimo susijungus priešingiems poliams.
2. Nulenkti lovos galai ir šonus jungiantys varžtai. Manoma, kad tai įvyko nuo per didelės vibracijos.
3. Viena šoninė lenta apsvilusi. Komisija galvoja, kad jaunieji išvystė trintį norėdami įsitikinti, ar tikrai protėviai gaudavo ugnį dviejų kūnų trintimi.
4. Viena lovos lenta nulaužta ir rasta po čiužiniu. Manoma, kad tai daryta patogumo dėlei, išlyginant duobę lovos viduryje.
5. Pagalvė sudrėkusi. Galvojama, kad jaunieji karščiavo ir smarkiai prakaitavo.
6. Čiužinys išilgai perplėštas. Išsiaiškinta, kad jaunajam kažkodėl reikėjo kojos atramos. Jos ir buvo nesėkmingai ieškota. Bet laimei šios skylės dėka buvo aptiktas didokas, gerai išsunktas sūris – šios nakties darbo rezultatas. Kruopščiai apžiūrėjus ir ištyrus komisija sūrį pripažino aukščiausios rūšies ir suteikė jam kokybės ženklą.
Nuostolius nurašyti gamybos išlaidoms.
Tėveliams siūlome nupirkti naują lovą.
Pasirašo Komisijos pirmininkas: ponas Paponešis

SVOČIA Spausta buvo labai stipriai, kad dar ir „Meilės eliksyro“ prilašėjo! Taigi pasivaišinkit pirmosios vedybinės nakties vaisiais ir įvertinkit taip nekaltai į mus žvelgiančių Jaunųjų triūsą...

Vaišinama suspaustu Sūriu, gėrimais „Jaunųjų eliksyras“ ir kitais.




Prie stalo sėdama ~11-12 val.

LABARYTIS
SUSĖDUS PRIE STALO
Visi kviečiami prie stalo pusryčių. Labarytis trunka ~3 val.

PIRŠLYS Sveiki visi, gyvi ir sunkiai gyvi...
Štai ir išaušo pirmasis vedybinio DALIOS ir ANDRIAUS gyvenimo rytas. Kas ten dėjosi naktį pas jaunuosius jau truputėlį girdėjome. Kam pasisekė, tai jau spėjo ir jaunųjų suspausto sūrio paragauti ir meilės eliksyro gurkštelėti.

Svečių tarpe buvo gana ramu. Tiesa, vienas svečias buvo priėjęs ir skundėsi, kad pametė žmoną. Radusius prašo pasilikti ją sau.

O štai pabrolių tarpe būta kritulių ir net į svetimas lovas. Todėl daugumai pabroliukų šį rytą teko kreiptis į mūsų medicinos personalą, kad išsigydytų mėlynes paakiuose ir gumbus galvose. Pažiūrėjus į juos dabar smurto žymių lyg ir nesimato, vadinasi gydymas buvo veiksmingas.

Kai kurios pamergės ašarodamos prašė tarpininkauti, atgaunant iš muzikanto kai kuriuos savo drabužėlius.
Tik šeimininkė visą naktį nemiegojo – plovė, virė, kepė, kad mes dabar galėtumėm atsigauti.

Taigi naktelės būta audringos, todėl siūlau tostą už pirmąją vedybinę naktį!

Išgeriama.
Pertrauka nedaroma.





Vainikėlio nuėmimas ~11-12 val.

VAINIKĖLIO NUĖMIMAS

SVOČIA Leisk, DALIA, kreiptis į tave mūsų poeto Maironio žodžiais:

Sesute gražuole! Dėl savo vainiko
Neskink sau rožytės, kur žydi raudona
Šalin ir žemčiūgą auksinį, geltoną
Nepink į vainiką nei rudo gvazdiko!
Kai galvą kaišysi, įsek tu rūtelę!
Mieliausias papuošalas – rūta žalioji
Su jaja prisiekia mylėti jaunoji
Laimužės šviesios ir vilties ji gėlelė
Tarp rūtų, sesute, tu tankiai dūmoji
Lietuvei pritinka tik rūta žalioji.

Tad leik, DALIA, nusegti tavo rūtų vainikėlį ir padėti jį saugojimui. Nuo šiol tavo vardas „žmona“ ir tavo galvą jau gaubs skara, o prijuostė bus vienas iš svarbiausių drabužių.
Nuimamas rūtų vainikėlis ir įdedamas į skrynelę.

SVOČIA ANDRIAU, tavo žiedelį priglausim prie žmonos vainikėlio, nes nuo šiol tu – vedęs vyras. Leisk uždėti ant galvos tikro vyro simbolį – kepurę.
Gėlės žiedelis įdedamas į dėžutę prie rūtų vainikėlio.

SVOČIA Dovanojam Jums skrynelę, su Jūsų jaunystės simboliais amžinam saugojimui.
Pakelkim taures už DALIOS ir ANDRIAUS sėkmę šeimyniniam kely!
Perduodama dėžutė. Išgeriama.

Pertraukėlė. Visi pasivaišina maistu.





Skaitomi įvairūs humoristiniai patarimai jaunai šeimai, prisakymai vyrui ir žmonai, skelbimai, telegramos, svečiai pasidalina vestuvių laikraštį.
Laikraštis keltuvių rytą išdalijamas svečiams.

Papusryčiavus, bet dar tebesėdint prie stalo, jaunuosius, jų palydą ir svečius sveikinti “su labu rytu” ateina muzikantai. Pirmiausia specialiais kupletais jie sveikina jaunuosius, apdainuoja piršlius, svotus, pamerges ir pabrolius. Po to paskelbia pageidavimų koncertą “Aš – tau, tu – man”, už kurį kiekvienas paprašęs atlikti pageidaujamą dainą ar muzikos kūrinį įdeda pinigų į stalu siunčiamą lėkštę. Pirmiausia atliekama jaunųjų , piršlio, svočios, pirmosios pulko poros, paskui iš eilės kitų pabrolių ir pamergių , po to svečių pageidavimai.

TELEGRAMOS



PATARIMAI

PIRŠLYS Jūs, DALIA ir ANDRIAU, tuokiatės pirmą kartą, tad paklausykit ką apie vedybinį gyvenimą yra pasakę išmintingi žmonės:

Visos komedijos baigiasi vedybomis. (Baironas)

SVOČIA Šeimyninis gyvenimas yra subtilus muzikinis instrumentas, be to, - styginis. Neįtemsi stygų – neskamba, pertempsi – stygos trūksta. Viskas turi būti gerai sustygiuota. (A.Vasiljevas)

PIRŠLYS Moteris kartais prilygsta šešėliui: kai tu ją vejiesi – ji bėga nuo tavęs, kai tu bėgsi nuo jos – ji vejasi. (R.Tagorė)

Taigi, kad būtų lengviau stygiuoti savo šeimos instrumentus, paklausykit mūsų patarimų.




PATARIMAI JAUNIKIUI IR NUOTAKAI
= reiškia

PIRŠLYS Moterų žodynas:

Galbūt = Ne
Aš neteisi = Tu dar pasigailėsi
Mums reikia = Aš noriu
Spręsk pats = Teisingas sprendimas akivaizdus
Daryk ką nori = Vėliau tu už tai dar sumokėsi
Tu toks vyriškas = Tu nesiskutęs ir atsiduodi prakaitu
Žinoma, tu labai rūpestingas = Gali bent šį vakarą pagalvoti apie ką nors kitą, išskyrus seksą?
Šita virtuvė tokia nepatogi = Aš noriu naujo namo
Aš noriu naujų užuolaidų = Ir tapetų, ir kilimų ir baldų...
Pakabink paveikslą štai čia = Ne, aš turėjau omeny štai čia!
Ar tu mane myli? = Aš ruošiuoti paprašyti brangios dovanos
Ar tu mane labai myli? = Aš šiandien padariau tai, kas tau nelabai patiks
Ar mano užpakalis labai storas? = Pasakyk man, kad aš gražiausia
Tau reikia mokytis bendrauti = Nesiginčyk su manim
Ar čia ne kūdikis? = Išliptum iš lovos ir pasuptum jį, kol užmigs?
Aš nešaukiu! = Taip, aš šaukiu, nes manau, kad tai svarbu
Tu mane girdi?! = (Per vėlu, jis mirė)













SVOČIA Vyrų žodynas:

Graži bliuzelė! = Jei dera su tuo sijonu, kodėl tu dar ieškai problemų?
Kas atsitiko? = Kokia „psichologinė trauma“ neduoda tau ramybės dabar?
Kas atsitiko šiandien? = Manau, šį vakarą sekso nėra ko tikėtis?
Taip, man patinka tavo šukuosena = Senoji man patiko labiau
Aš tave myliu = Pasimylim tiesiog dabar
Aš irgi tave myliu = OK, aš tai pasakiau, o dabar mylimės!
Nemanau, kad šitas sijonas tiks prie tos bliuskutės = Kalbu lyg „žydras“
Taip, man patinka tavo šukuosena = 100 litų, o atrodo beveik kaip senoji
Tekėk už manęs? = Aš noriu, kad tu neturėtum galimybės mylėtis su kitais vaikinais
(Parduotuvėje) Anos man labiau patiko = Rinkis bet kurią iš tų idiotiškų suknelių ir greičiau namo


Ilgesnė pertrauka iki Marčpiečio ~14 val.
Žaidimai lauke ir kt.















LAUKE, ŽAIDIMAI JAUNIESIEMS IR PAN.

Obuolys ir gražūs žodžiai
SVOČIA O dabar pasižiūrėkim, kiek išlavintas jaunikio žodynas, nes per visą vedybinį gyvenimą jam šito labai prireiks.
Paduodama jaunikiui obuolį, į kurį prismaigstyta daug dantų krapštukų ir traukdamas tuos smeigtukus po vieną turi sakyti, kokiais gražiais žodžiais vadins savo žmoną.

SVOČIA O dabar pakelkim tostą už tuos gražius žodžius, ir kadangi jie buvo įamžinti filmuojant, po daugelio metų, švęsdami auksines ar briliantines vestuves patikrinsim ar tų žodžių nesumažėjo!

Pareigų pasidalinimas
PIRŠLYS Nuo šiol jaunieji žengs gyvenime petys į petį, koja į koją. O kad po kojomis nesipainiotų žemiškoji buitis, čia ir dabar jaunieji nuspręs, kokias pareigas namuose jie atlikinės.
Jaunikis ir nuotaka iš eilės plėšia po lapelį ir garsiai jį perskaito.

Centai su pupom
SVOČIA Mieli jaunavedžiai, Jūsų laukia labai sunkus darbas – išsirinkti šeimos iždininką, kuris tvarkys visus šeimos pinigus. Kad nebūtų bereikalingų ginčų, siūlome tai išspręsti taikiu būdu. Štai Jums dvi krūvelės monetų, kuris greičiau monetas išrinks ir suskaičiuos, tas ir valdys šeimos biudžetą.
Kai rezultatai apskaičiuoti ir nusprendžiama kuris laimėjo padovanojama taupyklė į kurią suberiamos monetos.

SVOČIA Tai Jūsų biudžeto pradinis įnašas, lai jis auga ir niekad nebūna tuščias ‼
Kopūstai
PIRŠLYS Vienam kopūste paslėptas berniukas, kitam mergaitė. Plėškit kopūstą po lapuką, kuris greičiau ras tas ir gims.
Kopūste padaryti įpjovas, kad atrodytų, kad tikrai ten kažkas yra. Kai baigia ir nieko neranda, sakyti:
SVOČIA Vaikai per anksti jūs dar ženijatės, juk vaikų kopūstuose nebūna.
MARČPIETIS
Antrasis susėdimas prie stalo. Svočia su piršliu pasiunčia aplink stalą specialų albumėlį, kuriame kiekvienas įrašo jauniesiems linkėjimus.

Įnešamas SVOČIOS karvojus. Jaunoji vaišina nuotakos tortu.

SVOČIA Kad jaunoji būtų gera gaspadinė, o jaunasis – geras gaspadorius, mes su piršliu pasitarėm ir nupirkom keletą būtiniausių daiktų gyvenimo pradžiai:

Kočėlas
SVOČIA DALIA, jei vyras užsiaugintų didelius ragus, šis įrankis padės juos numušti.

Tarka
PIRŠLYS ANDRIAU, jei žmona namuos pradės įvedinėti savo tvarką, tu jai primink va šitą tarką.

Spąstai
SVOČIA DALIA, žinok, kad vyras ramus kaip pelė tol, kol šalia katė. Tačiau jei su kita pradės kvailioti, tau teks su spąstais jį priploti.

Soskių vėrinys
PIRŠLYS Kiek priverta čia daiktelių, tiek mes linkim Jums vaikelių.

Kiaurasamtis
SVOČIA DALIA, kad netektų daug vargti, rytoj išvirk pietus ir su šiuo samčiu įpilk, ir su tuo pačiu duok srėbti – nereiks daug vargti, bus skanu, taupu ir dar svečiams liks.

PIRŠLYS Dabar tostas už tai, kad jaunieji visas pamokas gerai į galvą dėtųsi, ir prisireikus pasinaudotų išbandyta patirtimi!





VAIKŲ PROBLEMOS SPRENDIMAS

PIRŠLYS Mes čia jau prilinkėjom visko, bet didžiausia santuokos laimė – vaikai.

Kad nekiltų klausimų kokį gimdyti pirmą, siunčiame šliaužtinukus. Ant kojyčių užrišti du skirtingi kaspinėliai. Raudonas kaspinėlis už mergaitę, mėlynas už berniuką.

Į kurią surinksime daugiau lėšų – tą ir teks gimdyti pirmą. Piršlys pradeda balsuodamas už mergaitę.

Šliaužtinukai persiunčiami stalu aplinkui.

PIRŠLYS Vaiko lytis jau aiški, bet kol mes, visi artimiausi naujai šeimai žmonės, esam susirinkę, manau pats tinkamiausias laikas išrinkti krikštatėvius. Paleidžiam aplink stalą soskę ant kaspino. Pas ką sustos, tas ir bus krikštatėviu.



















PIRŠLIO KORIMAS
Sugavus Piršlį Teisėjas skaito kaltinimus.

TEISĖ-
JAS Gerbiami sveteliai,truputėlį susimilkit,
Mažumėlę pritilkit ir paklausykit mūsų piršlio
Melagėlio nuodėmingo gyvenimėlio įstorijos
Gyveno kaime močiuliukė
Tokia maža putli ir storuliukė
Ir susilaukė ji sūnaus sūnaičio
Tokio dailaus miklaus lyg pagaikščio
Paaugęs paūgėjęs jos sūnelis
Tuoj ėmė sau dairytis į paneles
O šios nekaltos negirdėjusios kas melas
Tuojau pamilo berną lyg avelės
Paaugęs pasisėmęs patyrimo
Bernaitis prie mergelių nenurimo
Ir štai jaunikis mus panūdo į jį kreiptis
Nes šią uogelę jis norėjo greičiau vesti
Tai va melagis gi šis mus piršlelis
Melu apsuko galvą šiai mergelei
Pripasakojo jaunai koks jaunikio rūmas
Aplinkui apsodintas vien tik rožių krūmais
Kieme tvartu stogai apdengti auksu
Pilni zirgu ristunu auksakarciu
O pasirodo vietoj šių didžių gėlynų
Prie tako guli tiktai karvės blynas
Ir vietoje stogų dešrom ir kumpiais klotų
Palikę šiferiai vien žvirblių apkakoti
Tvarte gi vietoje žirgų ristūnų
Sulėkę kelia balių katinai ir šunys
Iš maišo štai yla laukan išlindo
Ir mus piršlelis šaukias teismo linčo
Taigi sveteliai piršlį reikia teisti
Žemyn už kojų šulinin nuleisti
Arba tačka į krūmus jį nuvežti
Ir kotais grybų iki bambos tuoj apmesti
Jei ši bausmė melagio nepribaigtų
Aš siūlau jį viešai čionai pakarti
Tuomet prieš budeliui jam uždedant šią kilpą
Aš siūlau dar pagarsint piršlio testamentą
Tegu melagis savo turta isdalina
Gal liks kas mums dar tinkamo siandiena.



PIRŠLYS TESTAMENTAS
Kadangi apženijau čia tik vieną porą, didžiai kaltas nesu. Gaila, kad Pakuonio kaime dar daug dailių netekėjusių mergelių lieka. Po savo mirties joms pasilinksminti linksmakotį savo palieku.
Liežuvį, per kurį man budeliai paskelbė mirtį, kaimo pletkininkėms prašau paskirti, kad daugiau pletkavotų ir mane geru žodeliu minavotų.
Iš pilvo būgną padarykit, kad šonkauliais mano mušant jis skleistų didelius garsus ir visiems bernams primintų mano kėslus apvesdint juos visus.
Porą oktavų dantų savo muzikantams palieku, kad vietoj klavišų pakeist galėtų.
Iš ausų lokatorius padirbkite, kad gundančius mergų garsus gaudytų ir bernams koordinates nurodytų.
Iš tų šerių, kur ant plikės styro, padirbinkite šepetį marčiai, kad greičiau susitvarkytų mūsų prišiukšlintą gryčią. Ir jaukioj aplinkoj karštai mylėtų savo vyrą.

Kaliošus gumos fabrikui perduokit, kad į sargius perdirbtų. Tas dalykas gal padės, kad jaunimas AIDS nesirgtų.
Drabužius prie bažnyčios sėdintiems ubagams palieku, kad už mano gerą dūšią maldą sukalbėtų.
Kepurę, prieš trejus metus pamestą, parduokit iš varžytinių, o pinigus jaunosios tėvukams atiduokit – tegul iškeps už juos skanius pyragus, kai mūsų jaunuosius gandrai užgrius.

Šventą piršlio kraują atiduodu vestuvininkams gailesčiui nuraminti.
Savo brangiausią, svečiuose man gražiausią piršlienę po mirties užrašau jaunajam, kad praėjusios nakties vaisius užaugintų, išauklėtų, su bernais vaikščiotų ir jiems nosis nušluostyti išmokytų.
Jaunajai palieku visą savo centų lobį, kuris užsiūtas į kapšiukus ir nuo žmonos paslėptas, tris kartus užkeiktas ir užkerėtas. Kai algos pritrūksi, trylika kartų nusispjauk, juodą katę pasigauk – ji tau mano lobį atkerės, ir centai lyg pupos byrės – kefyrui ir duonai užteks.
Visų garbingų dainų ir poetų žodžius apie meilę ir širdį palieku savo žmonai. Kai mano liežuvis sustingęs gulės, kai širdis daugiau nespurdės, anų išminčių žodžiai jai manęs neužmiršti padės.

Mušiuosi į krūtinę šią savo gyvenimo valandą paskutinę, ašaras skiedra braukiu. Svarbiausią savo tikslą – supiršti jaunuosius – įvykdžiau, todėl iš gyvenimo pasitraukiu ra-miausia sąžine. Didžiai gailiuosi tik vieną porą supiršęs.
Šį testamentą parašiau savo šviesiam atminimui , jaunų mergelių dideliam nusiminimui, kas be manęs jums vyrus suras. Testamentas įsigalioja iškart po mirties mano, ir prašau esant visiems liudininkams viską išdalinti pagal mano valią. Pasižadu ir po mirties, kad ir velniu pavirtęs, pabėgęs iš ano svieto pas mergas į lovą įvirtęs padarysiu kietu.
Piršlys

Baigus piršliui skaityti testamentą ir budeliams ruošiantis vykdyti nuosprendį, JAUNOJI užkabina piršliui ant kaklo gražų rankšluostį – piršlio išgelbėjimo ženklą. Džiaugdamasis, kad liko gyvas, piršlys visiems dalija po šaukštą “Piršlio kraujo”.

Po to piršliui nuima skiriamuosius ženklus – nusega gėlę.

















SVOČIOS IŠVEŽIMAS

Pakorus piršlį, iš vestuvių išvežama svočia kaip nereikalinga. Pabroliai, svečiai, muzikantai, svočią pasodinę į geldą, karučius, vonelę ar pan. pavėžina aplink sodybą, nutempia pas kaimynus ar į balą “skandinti”. Piršliui ar jaunajam ją išpirkus, pargabenama tokiu pat būdu atgal į vestuves. Svočiai būti taip pavėžintai – garbė.

JAUNOSIOS VOGIMAS

Baigiantis vestuvėms, stengiamasi pavogti jaunąją. Ją iš jaunojo pavagia svečiai, tariamai išsivedę šokti ar kitu parankiu momentu, uždaro vonioje ar kitame nuošaliame kambaryje. Jaunoji paslepiama sodyboje, kad jaunasis galėtų susiieškojęs ją išpirkti.
Iš pabrolių vagiamos pamergės, iš piršlio – svočia. Tad antrąją vestuvių dieną, piršlys bei pabroliai visą laiką akylai saugo savo porą.




















APDOVANOJIMAI
Piršlys ir svočia apdovanoja nugalėtojus medaliais. apdovanoja svočią, jaunuosius, jaunųjų tėvus, muzikantus, šeimininkes.

PIRŠLYS Dabar norėtume apdovanoti labiausiai nusipelniusius:
Pirmiausia MAMYTĖMS norime padovanoti nuostabius karolius.
Soskės ant siūlo

TĖVELIAMS dovanojame pakabukus su jaunystės eliksyru.
Vaikiški buteliai su šnapsu.
Abiem pusėm įteikiami medaliai TĖVELIAMS.

SVOČIA JAUNAJAI dovanojame šaukštą, kad turėtų kuo sriubą pamaišyti ir vyrą pamaitintų.
Šaukštas

JAUNIKIUI dovanojame kramtomosios gumos, kad kvapus numuštų ir apsaugos priemonių, jei kartais netikėtai prireiktų.
Kramtoma guma ir apsaugos priemonė

PIRŠLYS Medalį norėtume įteikti ir GERIAUSIEM ŠOKĖJAMS už miklias kojas.
Medalis šokėjui ir šokėjai
Apdovanojame ir pačius balsingiausius, ŠAUNIAUSIUS DAINININKUS.
Medalis dainininkui ir dainininkui

SVOČIA Medalį gaus ir didžiausias MIEGALIUS.
Medalis

Taip pat neliks nuskriaustas ir LINKSMIAUSIAS svečias.
Medalis

PIRŠLYS MIELIAUSIAI PORAI norime irgi medalį įteikti.
Medalis
Medalis atitieks ir DIDŽIAUSIAM SMAGURIUI.
Medalis
SVOČIA MUZIKANTUI dovanojame ausų krapštukus, kad klausos neprarastų ir viską girdėtų.
Medalis ir ausų krapštukai
Medalius įteiksime ir LINKSMIAUSIAI PAMERGEI su ŠAUNIAUSIU PABROLIU.
Medaliai

PIRŠLYS Taip pat dėkojam stalo valdžiai, kurie savo pareigų nepamiršo visą vakarą tvarką prižiūrėjo, medaliai: GAISRININKUI, MEILĖS MINISTRUI, SVEIKATOS MINISTRUI, STALO KOMENDANTUI ir aišku visus prižiūrėjusiam KONTROLĖS DEPARTAMENTUI šerifo ženklelis-medalis.
ŠINKORIAMS
Musgaudžiai

PADĖKA ŠEIMININKĖMS
SVOČIA Mielos šeimininkės ir šeimininkai,
Už vaišes labai skanias
Už dešras ir už silkes
Už putotą gerą alų
Ir už viską, kas ant stalo
Tariam ačiū su piršliu ir
Sveikatos daug linkiu.
Šeimininkei įteikiamas medalis.

LINKĖJIMAI UŽBAIGIANT
PIRŠLYS Už meilę jų tyrą, už meilę jų gražią
Už pradžią neblogą, už pabaigą gerą
Už pirmąją naktį, už pirmąją dieną
Už čia susirinkusį svečią kiekvieną
Už tėvus užauginusius šitokią porą
Už piršlį melagį, už svočią nedorą
Už tai kas jau buvo, už tai kas dar bus
Pakelkim, išgerkim lig dugno stiklus!

PABAIGA 

dar vienas scenarijaus varinatas

Atsakyti
Sveikos

Senai rasiau biggrin.gif Mergaites ka dovanoti muzikantams ? g.gif Niekaip nesugalvoju
Atsakyti