Įkraunama...
Įkraunama...

Naktipuodis

QUOTE(daina 1 @ 2009 11 21, 23:05)
Mano mažiukei dabar 1m 3mėn.Kažkur skaičiau, kad nuo tokio amžiaus reikia pradėt pratint ant puoduko, bet mums nesiseka, nesėdi, o klykia. Gal dar jai nelaikas? g.gif

aisku dar ne laikas jeigu klykia,as atsimenu mano tokio amziaus ant galvos dedavosi puoda biggrin.gif neklausykit kitu patarimu,ziurekit savo vaika,kas tinka vienam vaikui visiskai gali netikti jusu mirksiukas.gif
Nezinau kur jus skaitet,bet as turiu VUVL Vaiko raidos centro knygele ,o ten parasyta:
"2-2,5 metu vaikas pradeda prasytis ant puoduko,daznai dar paveluotai"taigi jums tikrai dar anksti mirksiukas.gif
Atsakyti
Labuka 4u.gif Na mano panelei dar tik metukai ir 4menesiukai, bet su puoduku draugajam jau senai thumbup.gif gal nuo kokiu 10 men. Siuo metu visus rimtus ir didelius reikaliukus atliekam tik ant jo thumbup.gif bega maze i vonia ir sako aaaaa, vadinasi kad nori kakucio, o kartais ir sysiuko pasipraso, atsistojus prie puoduko ir mauna kelnytes zemyn thumbup.gif Nors daug mano pazystamu mamyciu sunkokai pripratina prie puoduko bet mums kazkaip pavyko thumbup.gif Manau kad kiekvienam vaikui atena savas laikas. Kantrybes visoms 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Musu laikas irgi matyt dar neatejo... bet siandien dukryte nusimove pati kelnytes, atsisedo ant puoduko ir, aisku, po sekundes atsistojo nieko nepadariusi lotuliukas.gif

Paprasiau darzelyje, kad sodintu kartu su kitais vaikais ant puoduko, tai gal pamaciusi kaip kiti vaikai daro ant puoduko gal ir musiske prades.
Atsakyti
mums 1m.3men, pradejau sodinti ant puoduko kazkur 11men.kaip pataikydavau tai padarydavo thumbup.gif bet dabar visiskai nenori sedeti,tik pasodinu,tai iskart atsistoja,ir zaidzia su puoduku doh.gif
Atsakyti
Manoji 1,7men, bet kiek pasodinu,tai keletai minuciu ir atsistojus pabega,o pabegus pasysioja ant kilimo doh.gif
Supranta zodi sisi,padarius ant kilimo pasako,bet puoduke niekaip nepadaro. Pati sedasi ant leliu puoduko,bet ant savo puduko trumpam ir nieko ten neissteni schmoll.gif
Atsakyti
laba, mano berniukui 1m.4men. turim puoda nuo 11men, bet budamas metuku pasodindavau tai gal kokia savaite kiekviena ryta tarkingai viska padarydavo, o po to kazkaip nesedo ir viskas, stojasi rieciasi ir viskas. Dabar tik kartais atsiseda bet iskart nulipa, bet pastebejau kad jis kakoti eina pasislepti uz Tomy palapines, ir islenda jau su sypsena, bet ant puodo niekaip... blush2.gif bet labai ir neverciu ateis laikas mirksiukas.gif
Atsakyti
aš ant puoduko sūnelį pradėjau po truputį sodinti nuo 5 mėn, ir nesipriešindavo, įgūdžiai formuojasi. dabar - jam 1.5 mėn kai pasodinu, visada padaro, ir didžiuosius reikalus visada į jį padaro. prašytis dar nesiprašo (nes dar ir pati to nemokinau), tik karts nuo karto pats atbėga ir atsisėda ax.gif
čia kiekvienam individualiai smile.gif
Atsakyti
Šiek tiek pavydžiu, kieno sėdasi jau...
Pas mus irgi: tik žiūri, varto, o kai paprašau, tai nė pro kur nepasodinsi.
Nors kai buvo 7 mėn. atsisėdom ir keletą kartų pakakojo ir pasisiojo...

Galvoju, gal jam šalta ant jo sėdėti? g.gif

Lauksim, kol bus 1,5 m. ir vėl bandysim....
Atsakyti
smile.gif tikrai aktuali temele biggrin.gif
as dukryte nuo metuku pradejau sodinti, bet buvau nutraukus 2men.nes labai jau spyriojosi, o va db jau 3men.sedasi kiekviena diena, po gerimio, ar valgio, padaryt padaro, bet nevisada, kartais zaisti uzsimano, tai niekaip nepasodinsi lotuliukas.gif laksto po kambarius lotuliukas.gif teisybe kad reikia kantrybes ir ateis jusu laikas bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Nuo 5 men pradejau sodint, jei nenori, tada nesodinu
Atsakyti
Ant puodelio pradėjau sodinti kažkur pusės metų, kai nenorėdavo - tada nesodindavau. Buvo laikas, kada jau pats metukų sėsdavo, bet kažkas nutiko ir kurį laiką net nenorėjo į puoduką žiūrėti, bet nuo 1,5 metų - apsieinam be pampersų, pats eina ant puodo. Pratinu prie unitazo - patinka jam "vyriškai" sysiuką daryti smile.gif
Atsakyti
Vyresnį tikriausiai nuo 7 mėnesių pradėjom sodinti, sėdėdavo po valandą kaip ant kėdės ir viskuo kitu užsiimdavo, bet ne darymu į puoduką biggrin.gif daryt į pudą pradėjo gal 1,2 metų, o pats prašytis nuo 1,5 metų, gal dar truputėli vėliau.
Jaunėlis iki 2 metų praktiškai nesiprašė ant puodo, bet pasodintas darė 4u.gif o pradėjom sodinti gal 1,5 metų, tiksliau matydamas kaip brolis sėdasi ir pats eidavo sėst thumbup.gif
Atsakyti