Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(uups @ 2010 01 24, 20:12)
na, i pirma klausima tau niekas neatsakys, o i antra,- labai nesunku,- paklaust tereikia ishsirinkus mokykla,- Belgijoj, Olandijoj, Anglijoj, Shvedijoj, Rusijoj, Vokietijoj, Shveicarijoj  ar dar kur mirksiukas.gif

bet ar yra paklausa LT g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2010 01 24, 19:25)
bet ar yra paklausa LT g.gif

bent shiuo meu- tikrai yra. Bet chia kaip visur,- pas vienus eiles, pas kitus su btotagu nenuvarysi tongue.gif
krishtolinio rutulio niekas neturi- nepasakys tau kaip ir kas ateityj bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2010 01 24, 20:28)
bent shiuo meu- tikrai yra. Bet chia kaip visur,- pas vienus eiles, pas kitus su btotagu nenuvarysi  tongue.gif
krishtolinio rutulio niekas neturi- nepasakys tau kaip ir kas ateityj bus smile.gif

is ko sprendi, kad yra?
Atsakyti
QUOTE(vilnele @ 2010 01 24, 19:54)
is ko sprendi, kad yra?

Ish mamu, lakstanchiu po forumus ir klausinejanchiu kur rast gera homeopata. Ish bendro tautos pasineshimo link naturalumo. Ish savo patirties, kai gyvenau LT galu gale.
Shiaip gal geriau neofftopinam, ka? g.gif bent man visai neidomu galvot apie kitu zmoniu busimas/arba ne profesines perspektyvas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2010 01 24, 21:15)
Ish mamu, lakstanchiu po forumus ir klausinejanchiu kur rast gera homeopata. Ish bendro tautos pasineshimo link naturalumo. Ish savo patirties, kai gyvenau LT galu gale.
Shiaip gal geriau neofftopinam, ka? g.gif bent man visai neidomu galvot apie kitu zmoniu busimas/arba ne profesines perspektyvas rolleyes.gif

OK, baigiam offtopicus blush2.gif
Atsakyti
Sveikos,
trumpas klausimas. O gal tikrai jau is praktikos kas nors susiduret su placiau mastanciais pediatrais, kurie nepersekioja tevu ir vaiku uz tai kad jie apsisprendzia nesiskiepyti (pageidautina veiksmo vieta - Kaunas)?
Atsakyti
QUOTE(Tuze @ 2010 01 25, 09:03)
trumpas klausimas. O gal tikrai jau is praktikos kas nors susiduret su placiau mastanciais pediatrais, kurie nepersekioja tevu ir vaiku uz tai kad jie apsisprendzia nesiskiepyti (pageidautina veiksmo vieta - Kaunas)?

manes asmenishkai per 6,5 metu nepersekiojo nei vienas pediatras,- su vaiku gyvenom trijose shalyse,- US, LT ir DE. Ish vaiko pediatru, 2 ish ju 'turejom' LT, kaune. Tiesiog informuodavau kad vaiko neskiepysim/ neskiepytas ir tiek gana. Kai kurie paklausia kodel,- pasakom kad musu toks apsisprendimas, bet i gilias diskusijas kazhkaip nei vienas nesileido ir skiepu nauda neitikinejo.Isskyrus gal pirmaji pediatra, kai buvo daromas sprendimas neskiepyt vaiko. Bet tai daugiau buvo informacinio pobudzhio diskusijos, ne itikinejimai. Jomis, beje, iki shiol labai dzhiaugiuosi, nes mums buvo suteiktos galimybes pasikonsultuot su epidemiologais ir imunologais vienoj ish geriausiu US ligoniniu thumbup.gif
Shiaip idomu man butu suzhinot kaip tas 'persekiojimas' vyksta bigsmile.gif
Atsakyti
Vis dėlto stipriausi homeopatai kol kas Rygoj, ten net atskira jų poliklinika - senos tradicijos 4u.gif Gal aš ir klystu, bet Lietuvoj , kiek teko girdėti, sunku juos aptikt. Išsibarstę jie schmoll.gif
Atsakyti
Įvairių istorijų esu girdėjus ir mačius Lietuvoj... kai eina tiek gydytojai, tiek seselės net nekviesti i namus, neša bukletėlius "jei neskiepysi - pasmerksi žmoniją pražūčiai" ir panašiai... Gi dar ir dabar pasitaiko gimdymo įstaigose, kad paskiepija neatsiklausę nuomonės, o paskui jau tik pakiša popierius pasirašyti....
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2010 01 25, 10:25)
manes asmenishkai  per 6,5 metu nepersekiojo nei vienas pediatras,- su vaiku gyvenom trijose shalyse,- US, LT ir DE. Ish vaiko pediatru, 2 ish ju 'turejom' LT, kaune. Tiesiog informuodavau kad vaiko neskiepysim/ neskiepytas ir tiek gana. Kai kurie paklausia kodel,- pasakom kad musu toks apsisprendimas, bet i gilias diskusijas kazhkaip nei vienas nesileido ir skiepu nauda neitikinejo.Isskyrus gal pirmaji pediatra, kai buvo daromas sprendimas neskiepyt vaiko. Bet tai daugiau buvo informacinio pobudzhio diskusijos, ne itikinejimai. Jomis, beje, iki shiol labai dzhiaugiuosi, nes mums buvo suteiktos galimybes pasikonsultuot su epidemiologais ir imunologais vienoj ish geriausiu US ligoniniu thumbup.gif
Shiaip idomu man butu suzhinot kaip tas 'persekiojimas' vyksta bigsmile.gif

uups, tau tiesiog labai pasisekė.
Mūsų pediatras iš pradžių nespaudė, galvojo, kad dar spės įtikint. Ilgainiui jis savo leksikoj darėsi vis "agresyvesnis". Paskutinį kartą, kai lankiausi, tai net pradėjo grasinti - jei kas atsitiks, tai būsim patraukti baudžiamojon atsakomybėn blink.gif .
Užtat kai atsinešiau erkę, įsisiurbusią mano sūnui, kad patikrintų, ar neužkrėsta, tai išsijuokė iš manęs, ką jam su ta erke dabar daryti.
Atsakyti
Del gimdymo namu- galima ir ish anksto perspet. Ir rinktis ligonine kur vaikas buna visada su mama, o ne tasomas kur nori/kokiais nori tikslais. Jei butu kokios nenumatytos komplikacijos, ir vaika tektu talpint i inkubatoriu, nemanau, kad pirmiausia pultu ji skiepyt.
O del reklaminiu bukletu,- puiku bigsmile.gif informacija dar nei vienam nepakenke,- gausit,- padekokit ir perskaitykit,- net jei nerasit nieko nauja ko nezhinotumet,- busit itvirtinus zhinias apie uzhkrechiamas ligas (kas pravers atpazhystant ligos simptomus ateityje) ir dar karta patikrinus savo apsisprendima thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(balta @ 2010 01 25, 09:53)
uups, tau tiesiog labai pasisekė.
Mūsų pediatras iš pradžių nespaudė, galvojo, kad dar spės įtikint. Ilgainiui jis savo leksikoj darėsi vis "agresyvesnis". Paskutinį kartą, kai lankiausi, tai net pradėjo grasinti - jei kas atsitiks, tai būsim patraukti baudžiamojon atsakomybėn  blink.gif .
Užtat kai atsinešiau erkę, įsisiurbusią mano sūnui, kad patikrintų, ar neužkrėsta, tai išsijuokė iš manęs, ką jam su ta erke dabar daryti.

nu jam erkiu turbut ir nepriklauso tikrint biggrin.gif kazhi ar turetu technines galimybes...
nezhinau,- man su gydytojais turbut tikrai sekasi g.gif visokiais. Nebuvau spausta nei vienu atveju gyvenime,- net kai vaika neshiojau iki 43 savaichiu/kai cezario pjuvi siule daryt:) arba ash nesuprantu kas yra spaudimas. Megstu but informuojama, megstu skaichius/tikimybes, diskusijas, megstu pasiskaityt vadovelius...manes nebaido tai, kad kiti galvoja/prognozuoja skirtingai (ir visada sutiksiu, kad nera vienos puses teisios tokiais klausimais ir pasiliksiu sau galimybe pakeisti nuomone/sprendima) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2010 01 25, 11:06)

nu jam erkiu turbut ir nepriklauso tikrint biggrin.gif  kazhi ar turetu technines galimybes...

Tai ir nemanau, kad jis pats atsisėdęs ją ten tyrinėtų. Bet juk, kaip ir kraujo tyrimus, siunčia į kokią laboratoriją. Bent jau aš taip skaitau straipsniuose, jog esant įtarimams, erkės gali būti ištirtos laboratorijoj.
Na, bet jis ir tų kraujo tyrimų nė sykio nedarė. Jam tik buvo svarbu įkišti mums "geležų", vitaminų D su fluorais ir pan. Liepiau jam tikrinti kraują, ar vaikams iš tikrųjų to reikia, nes iš pradžių juk dar ir daviau, tik kai paklausiau, kiek laiko dar reiks vargt ir jis "paguodė", jog iki mokyklos bigsmile.gif , tai pasakiau - ne.
Primaitint rekomendavo irgi jau nuo keturių mėnesių (vaikams juk koreguojant amžių tebuvo 2,5 mėnesio!).
Išsiliejau aš čia. Bet matau, kad (kai kurie?) pediatrai nekompetetingi ne tik skiepų klausimu ax.gif

nezhinau,- man su gydytojais turbut tikrai sekasi g.gif  visokiais. Nebuvau spausta nei vienu atveju gyvenime,- net kai vaika neshiojau iki 43 savaichiu/kai cezario pjuvi siule daryt:) arba ash nesuprantu kas yra spaudimas. Megstu but informuojama, megstu skaichius/tikimybes, diskusijas, megstu pasiskaityt vadovelius...manes nebaido tai, kad kiti galvoja/prognozuoja skirtingai (ir visada sutiksiu, kad nera vienos puses teisios tokiais klausimais ir pasiliksiu sau galimybe pakeisti nuomone/sprendima) unsure.gif

Informacijos ieškot tikrai reikia nuolat. Ir išklausius abi "barikadų" puses dar suklusti, kas parsidavęs, kas naivus, kas mėgsta tik garsiai šaukti...
Atsakyti