Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(vija @ 2010 02 08, 09:37)
tai ar skiepijai savo berniuką nuo ko nors ar taip ir liko neskiepytas?
Beje, sveikinu su 'bandele orkaitėj smile.gif

aciu smile.gif
taip ir liko neskiepytas ax.gif nu, dar zhiuresim kaip chia su tom kiaulytem kokiom bus rolleyes.gif buna, 'pasiparinu' ties stabliges/difterijos skiepu laiks nuo laiko rolleyes.gif

QUOTE(*weita* @ 2010 02 08, 11:00)
visos mamos turi zinoti ligu simptomus ,tas pats vaikas skiepytas serga tom paciom ligom...ne vien tik neskiepitiem tas galioja ...

tas irgi teisybe drinks_cheers.gif

QUOTE(Aronia @ 2010 02 08, 11:02)
Zinau, kad mano pareiga rupintis savo vaiko sveikata. Todel ir uzduodu klausimus. Ir noriu gauti konkrecius atsakymus, o ne moralus.
Be to, gali atsitikti, kad ivykus nelaimei manes nebus salia vaiko ir negalesiu informuoti mediku apie skiepus.

nelabai gerai kliautis mamu pokalbiais, mano nuomone unsure.gif
O shiaip, automatishkai manoma kad vaikas skiepytas.

QUOTE(GiedrėM @ 2010 02 08, 13:36)
Tai, pvz.: nuo hepatito C skiepų nėra ir persirgus juo imunitetas taip pat nesusiformuoja bigsmile.gif  Visada maniau, kad tai koegzistuojantys dalykai: arba abu katu (imunitetas ir paskiepijus, ir persirgus susiformuoja), arba nei vienas neįmanomas bigsmile.gif

pasirodo, taip nera rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2010 02 08, 16:04)
1. taip ir liko neskiepytas ax.gif nu, dar zhiuresim kaip chia su tom kiaulytem kokiom bus rolleyes.gif buna, 'pasiparinu' ties stabliges/difterijos skiepu laiks nuo laiko  rolleyes.gif

2. nelabai gerai kliautis mamu pokalbiais, mano nuomone unsure.gif
O shiaip, automatishkai manoma kad vaikas skiepytas.

3. pasirodo, taip nera rolleyes.gif

1. drinks_cheers.gif Mane kažkaip tik stabligė viena parina unsure.gif

2. Būna, kad mamos pokalbiuose pateikia nuorodų. Be to, skirtingos mamos lankosi pas skirtingus gydytojus, o jie pateikia skirtingus argumentus. Tada mamos juos čia parašo ir taip mes galim sužinot daugiau negu iš vieno gydytojo. Atsisakėm MMR, tai tokių "baisybių" mums pediatrė pripasakojo apie epidemijas bigsmile.gif

3. Ot, paklausčiau savo imunologijos dėstytojų VU MF apie tai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2010 02 08, 14:45)
3. Ot, paklausčiau savo imunologijos dėstytojų VU MF apie tai bigsmile.gif

nugi ir paklausk kaip ten su ta stablige yra mirksiukas.gif

o kas del skirtingu gydytoju/skirtingu argumentu tiesa, bet velgi,- smarkiai ir balamutija tokie dalykai. Kai kuriose shalyse net prashant nuo tuberkuliozes neskiepytu,- LT 'privalomas'. Vienur vaiko primaitinima nuo grudiniu koshiu pradeda, kitur- nuo darzhoviu... durnas gali palikt visu beklausydamas wacko.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2010 02 08, 17:16)
nugi ir paklausk  kaip ten su ta stablige yra mirksiukas.gif

o kas del skirtingu gydytoju/skirtingu argumentu tiesa, bet velgi,- smarkiai ir balamutija tokie dalykai. Kai kuriose shalyse net prashant nuo tuberkuliozes neskiepytu,- LT 'privalomas'. Vienur vaiko primaitinima nuo grudiniu koshiu pradeda, kitur- nuo darzhoviu... durnas gali palikt visu beklausydamas wacko.gif

Paklausčiau, ale toli nuo jų gyvenu doh.gif Jei vaikas pietų ilgiau miegotų pasiieškočiau. Nu nesueina man galai, nors tu ką.

Kitas kraštutinumas - klausyt vieno "profesoriaus" ir aklai tikėt juo. Nereikia visų klausyt, bet alternatyvias nuomones su argumentais žinot naudinga, manau. Atsisakant MMR skiepo, pediatrė mum iškart: kiaulytė-orchitas-nevaisingumas. Nu sorry, bet man nevaisingumas atrodo mažesnė blogybė nei autizmas. O apie tai pas mus turbūt SM forume prirašyta daugiausiai rolleyes.gif Aišku, verta ir užsienio spaudą peržvelgt. Tačiau poliklinikoj nuorodų į ją tikriausiai neduos.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2010 02 09, 13:33)
Paklausčiau, ale toli nuo jų gyvenu doh.gif  Jei vaikas pietų ilgiau miegotų pasiieškočiau. Nu nesueina man galai, nors tu ką.

Kitas kraštutinumas - klausyt vieno "profesoriaus" ir aklai tikėt juo. Nereikia visų klausyt, bet alternatyvias nuomones su argumentais žinot naudinga, manau. Atsisakant MMR skiepo, pediatrė mum iškart: kiaulytė-orchitas-nevaisingumas. Nu sorry, bet man nevaisingumas atrodo mažesnė blogybė nei autizmas. O apie tai pas mus turbūt SM forume prirašyta daugiausiai rolleyes.gif Aišku, verta ir užsienio spaudą peržvelgt. Tačiau poliklinikoj nuorodų į ją tikriausiai neduos.

nu matai... kelias: kiaulyte-orchitas- nevaisingumas kaip ir irodytas, o va MMR-autizmas nelabai rolleyes.gif

o ieshkot ilgai nereikia, net vikipedia rasho, jog imunitetas po ligos nesiformuoja, nebutina vieno profesoriaus nuomone biggrin.gif
jei jau mokeisi MF (ar as ka ne taip supratau unsure.gif ), tai turetum but pazhystama su PubMed'u ,- nereikes nei nuorodu ish poliklinikos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 09 vasario 2010 - 15:03
QUOTE(uups @ 2010 02 09, 16:02)
nu matai... kelias: kiaulyte-orchitas- nevaisingumas kaip ir irodytas, o va MMR-autizmas nelabai rolleyes.gif

o ieshkot ilgai nereikia, net vikipedia rasho, jog imunitetas po ligos nesiformuoja, nebutina vieno profesoriaus nuomone biggrin.gif
jei jau mokeisi MF (ar as ka ne taip supratau unsure.gif ), tai turetum but pazhystama su PubMed'u ,- nereikes nei nuorodu ish poliklinikos mirksiukas.gif

Oi, daug kas neįrodyta, ko mes jau bijom: mobiliųjų telefonų, GMO žala ir tt. Ar tik mūsų-mūsų vaikų kartos nebus tos įrodymui reikalingos statistinės imtys? g.gif

Man įdomu teorinis šio fakto apie stabligę pagrindimas. Kaip ten gaunasi su atminties antikūnais g.gif

Pažįstama rolleyes.gif Bet ar daug dar neįrodytų dalykų PubMed'as publikuoja? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2010 02 09, 14:31)
Oi, daug kas neįrodyta, ko mes jau bijom: mobiliųjų telefonų, GMO žala ir tt. Ar tik mūsų-mūsų vaikų kartos nebus tos įrodymui reikalingos statistinės imtys? g.gif

Man įdomu teorinis šio fakto apie stabligę pagrindimas. Kaip ten gaunasi su atminties antikūnais g.gif

Pažįstama rolleyes.gif  Bet ar daug dar neįrodytų dalykų PubMed'as publikuoja? rolleyes.gif

Bijom to, ko nezhinom.
Kol neirodyta- teiginys nera faktas, kodel kasnors ji turetu spausdinti? blink.gif Galima pasiklausyt bet kokio durniaus nuo statines rekianchio, jei nereikia jokiu irodymu rolleyes.gif
Shiaip ar taip, info niekas neatnesh ant padeklo,- o tie, kas nori- susiras mirksiukas.gif Abejochiau ar koks MF profesorius koridoriuj paklaustas apie stablige turetu ka pasakyt apie mechanizmus g.gif

I tema:
velyvesnis vakcinavimas nuo stabliges/difterijos/kokliusho sumazhina tikimybe susirgti astma
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 09 vasario 2010 - 15:50
QUOTE(uups @ 2010 02 09, 16:02)

nu jau nujau. Mano klasiokai VISI prasirgo. Visi turi vaiku, kai kurie ir ne po viena. Mano vyras sirgo. Turi 4 vaikus. Vat jums ir irodymai.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 02 09, 14:55)
nu jau nujau. Mano klasiokai VISI  prasirgo. Visi turi vaiku, kai kurie ir ne po viena. Mano vyras sirgo. Turi 4 vaikus. Vat jums ir irodymai.

lab mokslishki ir lab patikimi irodymai didis.gif
akas sake, kad VISI nevaisingais tampa kiaulyte persirge? g.gif
Atsakyti
mano vyras prasirgęs kiaulyte,nagi auginame dukrytę tongue.gif yra ir pažįstamų,kurie taip pat augina vaikus.taigi netikiu,kad persirgęs kiaulyte neturės vaikų,melas ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2010 02 09, 18:09)
mano vyras prasirgęs kiaulyte,nagi auginame dukrytę tongue.gif yra ir pažįstamų,kurie taip pat augina vaikus.taigi netikiu,kad persirgęs kiaulyte neturės vaikų,melas ir tiek.

Na, ne melas unsure.gif. Tiek, kad vaisingumo atžvilgiu kiaulytė pavojingiausia paauglystėj rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Moliūtė @ 2010 02 09, 19:42)
Na, ne melas unsure.gif. Tiek, kad vaisingumo atžvilgiu kiaulytė pavojingiausia paauglystėj rolleyes.gif

Ne melas, bet ir ne visa tiesa.
Nevaisingumas - tai epideminio parotito (kiaulytes) komplikacija. Nebutinai kiekviena liga komplikuojasi. Laiku diagnozavus ir tinkamai gydant komplikacijos retos.
http://www.infomed.l...minis-parotitas
Atsakyti