Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(GiedrėM @ 2010 02 15, 16:12)
Dangė ne manęs klausė, bet apie stabligę pasisakyt galiu. Man asmeniškai ši liga didesnis baubas už difteriją, nes ja paprastai apsikrečiama ne nuo žmogaus (kaip ir pasiutlige, su kuria kažkuriame poste palyginau). O difterija - kvėpavimo takų infekcija. Kosintį ar įtartinai ligotą žmogų pamatyt lengviau (o pamačius pabėgt nuo jo), nei mėšliną vinį žolėje su Clostridium tetani (ir neužlipt ant jo) mirksiukas.gif  Kaip ir pasiutligės atveju: ką gali žinot, kada koks pasiutęs žvėris užpuls doh.gif

nuo stabliges skiepyta nebuvau, per pirmaji nestuma buvo 8 men uzmyniau ant tokio vinies, praploviau tik po tekantciu vandeniu, teko gerai apibintuot, nes kraujas svirkste nerealiai, po kiek laiko (visgi peda, kad ir uzklijuota) ta vieta uzpuliavo, nescia, antibu gert bijojau, nes alergiska ampicilino grupei, maza kas gal tokioj situacijoj ir penicilinui but reakcija isryskejus, tris kart dienoj ploviau vandenilio peroksidu ir gal likimas, jokios stabliges nebuvo ax.gif jauna, durna, bet niekur del tos pedos ir nesikreipiau, nors skausma ta saldu kai kojos daugiau kaip savaite primint negali prisimenu lig siol doh.gif taigi manau civilizacija ir higiena daro savo ir ta stablige nera jau taip greit "pasigaunama" g.gif

O kokie motyvai skiepyt vaika didesni ir neskiepyt jo kudikystej? g.gif na difterija gal ir taip, keliaus, pasigaus, o nuo visa kita g.gif tai jei dabar bijom gyvsidabriu, aliuminiu ir kitu blogu medziagu patekimo i organizma ir ju salutiniu poveikiu, ka didesniam tos medziagos jau nekenksmingos?
Atsakyti
QUOTE(vakare.lt @ 2010 07 18, 12:36)
O kokie motyvai skiepyt vaika didesni ir neskiepyt jo kudikystej?  g.gif na difterija gal ir taip, keliaus, pasigaus, o nuo visa kita  g.gif tai jei dabar bijom gyvsidabriu, aliuminiu ir kitu blogu medziagu patekimo i organizma ir ju salutiniu poveikiu, ka didesniam tos medziagos jau nekenksmingos?

Ir didesniam vaikui kenksmingos. Rizika vos-vos (na, sakyciau 5 tarkim procentais) mazesne del siu priezasciu: 1. didesnis vaiko svoris, todel toksinai (skiepu toksinai ir sunkieji metalai) pasiskirsto i salyginai didesni "plota"...beje, del tu paciu priezasciu ir gydyt vaika nuo skiepu zalos salyginai lengviau. 2. Iki 6 metu pagrinde susiformuoja neurologine vaiko raida.
Visumoje pavojinga skiepyti vaika bet kokiame amziuje. Suaugusiem beje, skiepai irgi nieko gero neduoda.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 07 18, 19:04)
gydyt vaika nuo skiepu zalos salyginai lengviau. 2. Iki 6 metu pagrinde susiformuoja neurologine vaiko raida.

dar pridėčiau ir tai,kad jau būna susiformavusi imuninė sistema
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 07 18, 19:04)
Ir didesniam vaikui kenksmingos. Rizika vos-vos (na, sakyciau 5 tarkim procentais) mazesne del siu priezasciu: 1. didesnis vaiko svoris, todel toksinai (skiepu toksinai ir sunkieji metalai) pasiskirsto i salyginai didesni "plota"...beje, del tu paciu priezasciu ir gydyt vaika nuo skiepu zalos salyginai lengviau. 2. Iki 6 metu pagrinde susiformuoja neurologine vaiko raida.
Visumoje pavojinga skiepyti vaika bet kokiame amziuje. Suaugusiem beje, skiepai irgi nieko gero neduoda.

mano blondiniska galva jei doze yra didesniam vaikui/suaugusiam skirta, tai realiai bus didesnis kiekis ir viruso, tada ir vakuojanciu medziagu daugiau, tai nelabai ka islosiam su velesniais skiepais g.gif arba cia tik mano blondiniskas pamastymas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2010 07 18, 20:30)
dar pridėčiau ir tai,kad jau būna susiformavusi imuninė sistema

As dar pridesiu. Kad nuo 2 metu bus susiformavusi zarnyno veikla.
Papildyta:
QUOTE(vakare.lt @ 2010 07 19, 13:02)
mano blondiniska galva jei doze yra didesniam vaikui/suaugusiam skirta, tai realiai bus didesnis kiekis ir viruso, tada ir vakuojanciu medziagu daugiau, tai nelabai ka islosiam su velesniais skiepais  g.gif arba cia tik mano blondiniskas pamastymas  blush2.gif

Mano blondiniska galva jus islosit visai vaiko neskiepijus. Nes mano vaiko "madingos" diagnozes temeleje yra kaip minimum pora mamu, kuriu vaikams skiepu zala pasireiske ir po 2-3 metu. Mano vienam vaikui ta zala pasireiske praktiskai is karto, o kitam vaikui "islindo" irgi po 1-2 metu nuo paskutinio "alia privalomo" skiepo. Todel tolesnis vaiku skiepijimas man yra nepriimtinas.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 07 20, 13:18)
As dar pridesiu. Kad nuo 2 metu bus susiformavusi zarnyno veikla.

Mano blondiniska galva jus islosit visai vaiko neskiepijus. Nes mano vaiko "madingos" diagnozes temeleje yra kaip minimum pora mamu, kuriu vaikams skiepu zala pasireiske ir po 2-3 metu. Mano vienam vaikui ta zala pasireiske praktiskai is karto, o kitam vaikui "islindo" irgi po 1-2 metu nuo paskutinio "alia privalomo" skiepo. Todel tolesnis vaiku skiepijimas man yra nepriimtinas.

drinks_cheers.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kai blondines suseda, tai ir diskusija gera gaunasi biggrin.gif jei rimtai, tai savo apsisprendima jau turiu, tik kur gaut pediatra, nes sita 100 proc po savo sprendimo reiks keist g.gif
Atsakyti
QUOTE(vakare.lt @ 2010 07 20, 16:09)
drinks_cheers.gif

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif kai blondines suseda, tai ir diskusija gera gaunasi  biggrin.gif jei rimtai, tai savo apsisprendima jau turiu, tik kur gaut pediatra, nes sita 100 proc po savo sprendimo reiks keist  g.gif

O kodel norit keisti? Pasakot kad neskiepysit ir viskas. Man tai dar veliau popieriuka pakiso, kad tipo pageidauju ta skiepa atidet (nors galutini apsisprendima neskiepyti as priemiau pora menesiu veliau, kai paaiskejo visos skiepu aplinkybes). As pasirasiau ir mane po kol kas niekas neklibina ir vargu ar kada aplamai siulys vaukus skiepyti (nes as jau morala savo gydytojams del skiepu atskaiciau ir mes toliau bendraujam, nes turi gi kaskas ta visa popierine biurokratija tvarkyti... bigsmile.gif ).
Atsakyti
Merginos, važiuojam į egzotinį šalį, mažiukai neskiepyti net privalomais skiepais, atidėt kelionės neįmanoma. Ar skiepitumet?
Atsakyti
Žiūrint kokia šalis ir kokios ten ligos,tais privalomais tai jau nebeskiepyčiau,tik jei kokia nors kita labai pavojinga liga ten paplitus,tai nebent nuo jos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 07 20, 18:49)
Merginos, važiuojam į egzotinį šalį, mažiukai neskiepyti net privalomais skiepais, atidėt kelionės neįmanoma. Ar skiepitumet?

Natuke, reikėtų įvertinti, kokia konkrečios ligos užsikrėtimo rizika toje šalyje, kokios galimybės apsisaugoti naudojant nespecifines priemones, kokios galimybės gauti efektyvią medicinos pagalbą, jei visgi ligos išvengti nepavyktų.
Atsakyti
QUOTE(Sviesioji @ 2010 07 20, 18:31)
O kodel norit keisti? Pasakot kad neskiepysit ir viskas.

pas mus kitas atvejis, ji apsiniaukus jau kai mazei buvo 3 sav. ir del to, kad as "profilaktiskai" nesutikau duot antibijotiku nuo slogytes, o cia pasaulio isgelbejimo skiepu atsisakau alergiskam vaikui doh.gif jau kai pasakiau, kad atidedam labai greit visas kalbas baige, irase i kortele ka jai reikejo ir atsisveikino cool.gif

QUOTE(dange @ 2010 07 20, 21:27)
Natuke, reikėtų įvertinti, kokia konkrečios ligos užsikrėtimo rizika toje šalyje, kokios galimybės apsisaugoti naudojant nespecifines priemones, kokios galimybės gauti efektyvią medicinos pagalbą, jei visgi ligos išvengti nepavyktų.

kaip as myliu jusu pasisakymus wub.gif ypac jusu "dueta" su AlfaBeta wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vakare.lt @ 2010 07 21, 10:24)
ypac jusu "dueta" su AlfaBeta  wub.gif  wub.gif  wub.gif

10 balu. thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti