Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(Ksesanko @ 2010 07 24, 10:40)
Bet kol kas as neradau rimtu argumentu neskiepyti vaiku. Nukentejusiu nuo meningito, Hepatito B vaiku as esu maciusi, o stai nukentejusiu nuo vakcinu - ne smile.gif Tokia jau esu, kol nepamatysiu savo akimis - nepatikesiu. Parasyti galima bet ka. Tai tik zodziai, kurie gali buti kam nors naudingi smile.gif

Tai ir gerai,jūs savo vaikus skiepykit biggrin.gif mirksiukas.gif
O aš mačiau nukentėjusių nuo skiepų,ir ne vieną,nes su tokiais vaikais susiduriu savo darbe,tiesą sakant,būtent tai mane dar labiau paskatino giliau pasidomėti skiepais.O kad jūs nematėt,tai nereiškia,kad tokių nukentėjusių vaikų nėra,bet jeigu jums taip ramiau,tai ir toliau taip galvokit biggrin.gif .Beje,mačiau,žinoma,nukentėjusių ir nuo meningokokinio meningito unsure.gif

QUOTE(dange @ 2010 07 24, 10:58)
Vaikų, kurie mirė dėl žaibinės meningokokinės infekcijos, istorijų ne viena nuskambėjo net šiame forume.

Skiepai nuo meningokokinės infekcijos juk neįeina į "privalomų" skiepų kalendorių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 24 liepos 2010 - 19:13
QUOTE(žydrynė @ 2010 07 24, 20:00)
Skiepai nuo meningokokinės infekcijos juk neįeina į "privalomų" skiepų kalendorių smile.gif

Neįeina.O ir ta vakcina, kuri egzistuoja, mažai prasminga mūsų geografinėj platumoj. Tiesiog kalbėta buvo apie galimas sunkias ligų pasekmes.
Papildyta:
QUOTE(gebene @ 2010 07 24, 19:09)
Negaliu duoti nuorodos, nes tai pasake gydytoja ir ne viena. Gal tik nepridejau zodelio: dazniausiai. Ir meningitas b yra labiau paplites nei kitos jo formos, tad skiepas nuo menigito c, mano nuomone dabartine yra bergzdzias. Be viso to, mano du dickiai vaikai yra paskiepyti nuo meningito c, kas deja deja, ziauriai kirto per ju imuniteta - vaikai apie puse metu sirgo ir sirgo visokiais persalimais, kosuliais  doh.gif

Pabandžiau savarankiškai pasiieškoti info, tačiau duomenų, kad serotipui B labiau priskirtinas meningokokcemijos variantas- neradau.O kodėl skiepyjot nuo C meningokoko g.gif (spėju, kad tai buvo A+C)
Atsakyti
QUOTE(Ksesanko @ 2010 07 24, 09:40)
As ir nesitikejau palaikymo smile.gif Mano supratimu kudikiai skiepijami taip anksti, kad isvengti pavojingu ju gleznam, mazam kuneliui sunkiu ligu. juk paskui vaistu dozes bus jam 'arkliskos' ir persirgtos ligos pasekmes irgi ne ka geresnes.  Aisku rizikos susirgs ar ne neapskaiciuosi. Gal kudikis ir yra salia mamos, bet juk ne po stiklu. Ir nezinia kur ir kaip gali pasigauti kokia liga. O ugtelejusi vaika gal ir neverta skiepyti, nes tikrai jo organizmas stipresnis, imunine sistema jau veikia geriau ir pats sugebes susidoroti su pvz. raudoniuke ar vejarupiais. Bet del Hepatito B ar pvz. meningito. Man tos ligos baisios ir tikrai nenoreciau, kad vaikas jais persirgtu. Suprantu, kad kiekviena mamyte linki savo vaikui geriausio. Bet kol kas as neradau rimtu argumentu neskiepyti vaiku. Nukentejusiu nuo meningito, Hepatito B vaiku as esu maciusi, o stai nukentejusiu nuo vakcinu - ne smile.gif Tokia jau esu, kol nepamatysiu savo akimis - nepatikesiu. Parasyti galima bet ka. Tai tik zodziai, kurie gali buti kam nors naudingi smile.gif

Jetus, kai vaiką paauginsit ne vienus metus, tada ir galėsit daryti išvadas. Savas kailis arčiausiai kūno ax.gif
Po 6 metų skiepo praėjo 4 metai, kai galiu pasakyt, kad jau pavyko apvalyt organizmą. O buvo ir alerginių reakcijų (iki anafilaksinio šoko lygioj vietoj), ir bendras imuniteto nusilpimas (per du metus kiek antibiotikų kursų po to sugėrė, net neskaičiuosiu, bet paskui mečiau tą reikalą ir tfu-tfu, gyvenam sėkmingai ir be jų).

Buvau jauna ir durna. Norėjau, kaip "visos mamytės - geriausia savo vaikui" ir aklai klausiau, ką man pediatrė patarė. Ačiū D., pavyko rasti geresnę bigsmile.gif , kuri nesiūlo krūtimi maitinamam kūdikiui 4 mėn. duoti geležies sirupėlio ("hemoglobinas per žemas" - o iš kur jaunai durnai žinot, kokia ta norma, tada dar ir interneto normalaus ryšio nebuvo).
Va taip ir mokinamės, ant nuosavo kailio. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2010 07 24, 21:20)
Neįeina.O ir ta vakcina, kuri egzistuoja, mažai prasminga mūsų geografinėj platumoj. Tiesiog kalbėta buvo apie galimas sunkias ligų pasekmes.
Papildyta:

Pabandžiau savarankiškai pasiieškoti info, tačiau duomenų, kad serotipui B labiau priskirtinas meningokokcemijos variantas- neradau.O kodėl skiepyjot nuo C meningokoko  g.gif (spėju, kad tai buvo A+C)

Tai buvo butent C, o kadangi esam kitoj geografinej platumoj smile.gif UK, tai cia tas skiepas ieina i privalomuosius. Tai gydytoja tiesiog sutikrino pagal skiepu knygele lietuviska (nes pavadinimai rasomi lotyniskai) ir pasiule paskiepyt vaikus. Pasake, vis tiek, vaikai lankys mokykla, ten daug visokiu kulturu, vertetu paskiepyt.
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2010 07 16, 14:48)
3.na susirgs -nesusirgs čia loterija,ir skiepytas gali susirgt kokliušu iki 3 mėn,nes būna gavęs dar tik vieną dozę,mano požiūris toks-jei susirgs,tada gydysim ir galvosim,kaip greičiau pasveikti smile.gif
..
aš absoliučiai neskiepijau

O toks poziuris tik i susirgima kokliusu? 4u.gif

difterija, stablige ar diseminuotos TBC formos yra zymiai sunkesnes ligos, kurios gali pareikalauti daug ko... net vaiko invalidumo ar net mirties unsure.gif

P.S siaip visada su idomumu skaitau jusu nuomone, nes jei gerai pamenu dirbate su serganciais vaikais, bet savo vaiko vis del to neskiepyjote, nors ir matote baisias ligas kasdien.

Atsakyti
Merginos, o aš dar turiu klausimą dėl to pasiskėpijimą per paskutinį mėnesį. Kaip supratau, dauguma vakcinų reikia skeptyti ne vieną kartą g.gif. O tos vakcinos turi būti vienuodos - na tos pačios firmos, ar užtenka, kad būtų to paties pavadinimo? Na pvz MMR.. nes tada vieną kartą reikės skiepyti čia, o kitus kartus - jau ten? Gal daugiau prasmės nukelti iš viso skiepus ir pasiskiepyti jau ten?
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2010 07 28, 12:57)
Merginos, o aš dar turiu klausimą dėl to pasiskėpijimą per paskutinį mėnesį. Kaip supratau, dauguma vakcinų reikia skeptyti ne vieną kartą g.gif. O tos vakcinos turi būti vienuodos - na tos pačios firmos, ar užtenka, kad būtų to paties pavadinimo? Na pvz MMR.. nes tada vieną kartą reikės skiepyti čia, o kitus kartus - jau ten? Gal daugiau prasmės nukelti iš viso skiepus ir pasiskiepyti jau ten?

Iš esmės revakcinuoti siūloma tomis pačiomis vakcinomis, tačiau tai nėra reikalavimas.Skiepyti čia ar ten, priklauso to, kuo skiepysit, ir kaip greitai pagaidautina imuninė apsauga. Jei ne paslapis, kokius skiepus pasirinkot?
Atsakyti
QUOTE(*Soleo* @ 2010 07 28, 12:46)
O toks poziuris tik i susirgima kokliusu? 4u.gif
difterija, stablige ar diseminuotos TBC formos yra zymiai sunkesnes ligos, kurios gali pareikalauti daug ko... net vaiko invalidumo ar net mirties unsure.gif
P.S siaip visada su idomumu skaitau jusu nuomone, nes jei gerai pamenu dirbate su serganciais vaikais, bet savo vaiko vis del to neskiepyjote, nors ir matote baisias ligas kasdien.

Ne,ne tik į kokliušą smile.gif
Neskiepijau,nes nemanau,kad skiepai-tai būdas jų išvengti ir būti sveikam mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 28 liepos 2010 - 18:00
Be to,dar norėjau pridurti,difterija ir stabligė pavojingos tiek vaikam,tiek suaugusiem,be to,stablige vyresniems daug didesnė tikimybė užsikrėsti,nei mažiems vaikams,bet suaugę nuo jų nesiskiepija biggrin.gif O tbc skiepas tai išvis mano nuomone bereikšmis
Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2010 07 29, 08:50)
Be to,dar norėjau pridurti,difterija ir stabligė pavojingos tiek vaikam,tiek suaugusiem,be to,stablige vyresniems daug didesnė tikimybė užsikrėsti,nei mažiems vaikams,bet suaugę nuo jų nesiskiepija biggrin.gif O tbc skiepas tai išvis mano nuomone bereikšmis

Aš bijočiau taip rizikuot doh.gif geriau pasiskiepyt, nei paskui pergyvent..
Atsakyti
QUOTE(Daubare @ 2010 07 29, 16:15)
Aš bijočiau taip rizikuot  doh.gif geriau pasiskiepyt, nei paskui pergyvent..

O skiepyt ir gaut puokste komplikaciju, tai ne rizika? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramce @ 2010 07 29, 18:30)
O skiepyt ir gaut puokste komplikaciju, tai ne rizika? g.gif

Dar karta sakau nemaciau komplikaciju ne pas viena drauge, nei pas draugiu vaikus smile.gif Nei pas save, ne pas sese smile.gif Kas cia per nesamoningi gasdinimai? Galiu prigasdinti, kad vaikai suvalge ivairaus maisto su konservantais, hormonais irgi tures problemu su sveikata!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksesanko: 29 liepos 2010 - 19:44