QUOTE(S.w.a.p @ 2010 08 03, 13:32)
na , mano postas kiek didesnis buvo sia tema:
1. TBC serga visi, uzsikresti uztenka tarkim pamirshus nusiplauti rankas, ar ikvepti, salia kokio neuzsidengusio kosetojo..arba palietus tureklus, kuriuos liete sergantysis..
Tad gyvenimo kokybe turi buti ypatinga visur...ne tik grizus i namus..
o siaip mane neramino sita citata, is tikro del to ir paskiepijau
:BCG prieš TBC, nuo 1936m. pradėta plačiai naudoti pasaulyje, joje gyva susilpninta M.bovis. Ši vakcina neapsaugo nuo susirgimo TBC ir nuo infekuotumo TBC tai reiškia, kad ankstyva TBC diagnostika ir toliau svarbi. [b]Bet pirmaisias gyvenimo metais apsaugo apsaugo nuo: TB meningito ir TB miliarinės formos.[/COLOR][/B]
PSO tik REKOMENDUOJA..O kaip skiepyti tai valstybes vidaus reikalas..PSO beje rekomenduoja zindyti iki 2-ju metu ir daugiau...Kiek mamu paiso siu rekomendaciju?
2. Pamastymai del Tadzikistano:
Gal but ten problema - oraline vakcina- teko dometis, kad ji sukelia salutini poveiki- paralyzuoja..bet tokiu potrukiu galejo buti ir Lietuvoje..juk taip pat ja ne kuri laika skiepijo...tiesa dabar Lietuvoje si vakcina jau pakeista negyva ..
Keista is vis, kad apie sios ligos potrukius mes kazkodel isgirdom ne Europoje, o Azijoje, kur dar be kita ko akcentuojama atsirado mutuojantys geriamosios vakcinos virusai...kas dabar supaisys..gal si mutacija sugebejo is Indijos pasiekti Tadzikistana..
ir siaip:
[COLOR=red]Vostok -delo tonkoje...paziurek i tai paprastai..man net senelis pasakojo, kaip jis Kamazus is Azijos varesi uz pakisheles, ir uz lashiaku ir degtines dezes, ne tokius dalykus ten prasukdavo...
Kazkodel manau, kad Tadzikistanas tai nusipirko..arba kazkaip kitaip gavo...Jei Europos Sajunga sugebejo nepastebeti problemu Graikijoje..kodel kazkas pastebejo sitai...
3. Kodel ten neskiepijami netapo epidemijos aukomis?
Pasidziauk, kad kazkas is tu zmoniu, tieisog sveikesni, stipresni, gal gyvena atokiau nuo miestu...mes tegalim spelioti..
1. Dauguma gyventojų įkvėpę TBC mycobacterijų.
Pasikartosiu. Kaip manote, kodėl mano minėtose Vakarų Europos valstybėse neskiepijami naujagimiai nuo TBC? Ar jie nebijo, kad imigrantai ir turistai iš Lietuvos ar Rusijos gali užkrėsti jų vaikus, kad juos gali iki metų ištikti TB meningitas ar TB miliarinė forma? Pvz., Anglijoje skiepija tik rizikos grupei priklausančius vaikus. Taip ir lietuvės mamos lai renkasi: ar skiepyti naujagimius, jei pačios ir jų šeimos nariai yra sveiki, ar ne.
Aš labai paisau rankų higienos visur ir visada

Gal esu įkvėpus TBC, bet nesergu.
Žinau pavyzdį, kur šeimoje žmogus sirgo plaučių tuberkulioze, bet nei vienas jo šeimos narys nesusirgo, nors naudojosi tais pačiais indais, net nelabai švariais.
p.s. Žindau iki 2 metų.
2. Prielaida dėl vakcininio viruso arba mintys apie biomedicininių ir virusologijos laboratorijų saugumą ir man atėjo į galvą

Mažokai informacijos duoda liaudžiai.

Kur, pvz., gamina tas OPV?
Tiesa, gal galit nuorodą dėl mutuojančio vakcininio viruso? Nerandu info.
,,Vostok - dielo tonkoje", bet tuo atveju, jeigu Jūsų prielaida dėl sertifikatų pirkimo būtų teisinga, tai PSO nemažiau ,,dielo tonkoje"

Perku - parduodu?
Pagrindinis klausimas: Ieškokit motyvo.
Kam skurdžiausiai Centrinės Azijos valstybei Tadžikijai iškart po piliet. karo 1997 m. reikia pirkt laisvos nuo poliomielito šalies statusą???
Nerašot, kokioj šaly už ,,dovanėles", ,,lašiakus" pardavinėdavo kamazus Jūsų seneliui. Jei taip ir Tadžikijoj buvo, tai keista, kad įstengė kažką ,,nupirkti"?
Šiaip jau Pasaulinės sveikatos asamblėjos metu iškeltas tikslas naikinti poliomielitą visame pasaulyje ir turi būti perkamos vakcinas besivystančioms šalims.

Gal PSO reikėjo pinigų iš skurdaus Tadžikistano, kad nupirktų vakcinų kitoms šalims?
Juokauju!
3.
p.s. Kur dange?