Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepyti vaikai

QUOTE(S.w.a.p @ 2010 08 01, 11:43)
Tuomet pabandykit neskiepyti isgyventi Afrikoje...

Kol kas i Afrika gyvent nesiruosiu... Bet taip pat nemanau, kad gyvenant ten normaliomis salygomis kaip cia (vanduo, ranku plovimas ir t.t) uzsikresciau kokiomis tai ligomis. Be to, tiek jus, tiek as esu neapsaugota nuo ligu, nes musu skiepai, jei jie ir atliko kokia tai nauda, seniai nebeveiksmingi, bet mes nebijom eit i gatve, ar ne? Gyvenu uk, tad cia "afrikinemis" ligomis uzsikrest laaaabai didele tikimybe, nes afrikieciu daug ir vis atvyksta.
Atsakyti
QUOTE(vija @ 2010 08 01, 16:49)
Jei lanko darželį, praktiškai išvengti vėjaraupių nėra šansų smile.gif
Skiepijasi nuo jų, bet tikrai mažuma, manau, daugumą atbaido ir skiepo kaina.

tai vat vis laime kad jie dar mokami ir ne visi skiepyjasi smile.gif galetu neskiepyt ir nuo kiaulytes bei raudoniukes, prasirgtu visi ir butu ramu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2010 08 02, 15:38)
tai vat vis laime kad jie dar mokami ir ne visi skiepyjasi smile.gif galetu neskiepyt ir nuo kiaulytes bei raudoniukes, prasirgtu visi ir butu ramu smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
mano nuomone yra taip:

QUOTE(AlfaBeta @ 2010 08 01, 14:33)
S.w.a.p,

1. Ar TBC serga tik neskiepyti vaikai? Kiek girdėjau per TV, dažniausiai plaučių tuberkulioze serga tie vaikai, kurių gyvenimo kokybė nelabai gera. Į tai įeina mityba, poilsis, imuniteto būklė ir pan

TBC serga visi, uzsikresti uztenka tarkim pamirshus nusiplauti rankas, ar ikvepti, salia kokio neuzsidengusio kosetojo..arba palietus tureklus, kuriuos liete sergantysis..
Tad gyvenimo kokybe turi buti ypatinga visur...ne tik grizus i namus..
o siaip mane neramino sita citata, is tikro del to ir paskiepijau:
BCG – prieš TBC, nuo 1936m. pradėta plačiai naudoti pasaulyje, joje – gyva susilpninta M.bovis. Ši vakcina neapsaugo nuo susirgimo TBC ir nuo infekuotumo TBC – tai reiškia, kad ankstyva TBC diagnostika ir toliau svarbi. Bet pirmaisias gyvenimo metais apsaugo apsaugo nuo: TB meningito ir TB miliarinės formos.

Kodėl PSO nekyla susirūpinimo tokiomis valstybėmis, kaip Belgija, Danija, Italija, lygtais Ispanija ir Vokietija, kurios visai neskiepija nuo tuberkuliozės. O ten ir emigrantai iš Lietuvos atvyksta, ir nusispjauna kur papuola, jei specialių urnų nėra.

PSO REKOMENDUOJA..O kaip skiepyti tai valstybes vidaus reikalas..PSO beje rekomenduoja zindyti iki 2-ju metu ir daugiau...Kiek mamu paiso siu rekomendaciju?
2. Temoje ,,Vakcinos, kurios tikrai reikalingos" pradėjau diskusiją su dange apie poliomielito Tadžikistane protrūkį. Kaip tik šitą citatą pateikiau.

Ten iškėliau tokius klausimus:

1. Kodėl iš paralyžuotųjų 187 vaikų 99 skiepyti 3 ir daugiau kartų? Tikėtina, kad jų ligos istorijose įrašyti tikri duomenys, ar vaikai skiepyti ar ne. Kas kaltas - oralinė vakcina < OPV ir Lietuvoje naudota iki kokių 2006 m.> ar galimai iš Šiaurės Rytų Indijos provincijos atneštas kitoks poliomielito virusas?

Gal but - oraline vakcina- teko dometis, kad ji sukelia salutini poveiki- paralyzuoja..bet Lietuvoje manau ji jau pakeista negyva vakcina..Bet apie sios ligos potrukius mes kazkodel isgirdom ne Europoje, o Azijoje, kur taip pat teko girdeti atsirado mutuojantys geriamosios vakcinos virusai...kas dabar supaisys..gal si mutacija sugebejo is Indijos pasiekti Tadzikistana..

2. Kaip Tadžikistanas pasibaigus pilietiniam karui iš karto gavo laisvos nuo poliomielito šalies statusą; kodėl esant tokiai nestabiliai padėčiai šaly iki pilietinio karo pabaigos ir šaliai ribojantis su Afganistanu, kuriame paplitęs poliomielitas, šalis nusipelnė tokio statuso;
Palyginimui, Lietuvoje paskutinis susirgimas poliomielitu užregistruotas 1972 m., vandeny buvo aptiktas paskutinį kartą 1989 m., o laisva nuo poliomielito šalimi Lietuva pripažinta 2001 m.

Vostok -tonkaja shtuka...paziurek i tai paprastai..man net senelis pasakojo, kaip jis Kamazus is Azijos varesi uz pakisheles, ir uz lashiaku ir degtines dezes, ne tokius dalykus ten prasukdavo...
Kazkodel manau, kad Tadzikistanas tai nusipirko..arba kazkaip kitaip gavo...Jei Europos Sajunga sugebejo nepastebeti problemu Graikijoje..kodel kazkas pastebejo sitai...

Taip išeina, kad Tadžikistane poliomielito cirkuliacija aplinkoje galėjo nutrūkti anksčiau negu Lietuvoje. Nesitiki, bet kaip kitaip paaiškinti, kad laisva nuo polio. šalimi Tadžikistanas paskelbtas 1997 m., o Lietuva 2001m.

3. Kaip tą statusą išlaikė vėliau, jei įtariama, kad vakcinacijos mastas sumažėjo; Kodėl žmonės net ir neskiepijami netapo epidemijos aukomis?

Pasidziauk, kad kazkas is tu zmoniu, tieisog sveikesni, stipresni, gal gyvena atokiau nuo miestu...mes tegalim spelioti..

Jei dange turės laiko, manau, ji pratęs ir užbaigs diskusiją šiais klausiamais šioje ar anoje temoje. Kiek supratau, ji spėja, kad vakcinacijos mastai buvo mažesni, negu rašoma atsakaitose. Tai kodėl poliomielito protrūkių nebuvo iki pat 2010 m.?

Poliomielito Europoje potrukiu jau nera nuo kokiu 2005..bent PSO tikslas isnakinti ji, atrodo pasiekiamas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.w.a.p: 03 rugpjūčio 2010 - 07:42
QUOTE(S.w.a.p @ 2010 08 03, 09:40)
mano nuomone yra taip:
Poliomielito Europoje potrukiu jau nera nuo kokiu 2005..bent PSO tikslas isnakinti ji, atrodo pasiekiamas..

Sakot, PSO globojamoje Europoje kokius 5 metus nėra poliomielito protrūkių g.gif

O man keista, kad tokiam Tadžikistane jo nebuvo 5 metus, kol vyko pilietinis karas, ir 13 metų po jo. Be abejo, poliomielito virusas jau turėjo būti išnykęs ir aplinkoje, jeigu Tadžikistanas pripažintas laisva šalimi nuo poliomielito. Kaip tai įmanoma buvo užtikrinti, jei šalia esančiame Afganistane poliomielitas visą tą laiką buvo paplitęs. Bet gal yra koks nors to paaiškinimas. Įdomu, bet galime daryti tik prielaidas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 03 rugpjūčio 2010 - 08:52
na , mano postas kiek didesnis buvo sia tema:

1. TBC serga visi, uzsikresti uztenka tarkim pamirshus nusiplauti rankas, ar ikvepti, salia kokio neuzsidengusio kosetojo..arba palietus tureklus, kuriuos liete sergantysis..

o siaip mane neramino sita citata, is tikro del to ir paskiepijau:BCG – prieš TBC, nuo 1936m. pradėta plačiai naudoti pasaulyje, joje – gyva susilpninta M.bovis. Ši vakcina neapsaugo nuo susirgimo TBC ir nuo infekuotumo TBC – tai reiškia, kad ankstyva TBC diagnostika ir toliau svarbi. [b]Bet pirmaisias gyvenimo metais apsaugo apsaugo nuo: TB meningito ir TB miliarinės formos.[/COLOR][/B]

PSO tik REKOMENDUOJA..O kaip skiepyti tai valstybes vidaus reikalas..PSO beje rekomenduoja zindyti iki 2-ju metu ir daugiau...Kiek mamu paiso siu rekomendaciju?

2. Pamastymai del Tadzikistano:
Gal but ten problema - oraline vakcina- teko dometis, kad ji sukelia salutini poveiki- paralyzuoja..bet tokiu potrukiu galejo buti ir Lietuvoje..juk taip pat ja ne kuri laika skiepijo...tiesa dabar Lietuvoje si vakcina jau pakeista negyva ..
Keista is vis, kad apie sios ligos potrukius mes kazkodel isgirdom ne Europoje, o Azijoje, kur dar be kita ko akcentuojama atsirado mutuojantys geriamosios vakcinos virusai...kas dabar supaisys..gal si mutacija sugebejo is Indijos pasiekti Tadzikistana..

ir siaip:
[COLOR=red]Vostok -delo tonkoje...paziurek i tai paprastai..man net senelis pasakojo, kaip jis Kamazus is Azijos varesi uz pakisheles, ir uz lashiaku ir degtines dezes, ne tokius dalykus ten prasukdavo...
Kazkodel manau, kad Tadzikistanas tai nusipirko..arba kazkaip kitaip gavo...Jei Europos Sajunga sugebejo nepastebeti problemu Graikijoje..kodel kazkas pastebejo sitai...

3. Kodel ten neskiepijami netapo epidemijos aukomis?
Pasidziauk, kad kazkas is tu zmoniu, tieisog sveikesni, stipresni, gal gyvena atokiau nuo miestu...mes tegalim spelioti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.w.a.p: 03 rugpjūčio 2010 - 11:33
QUOTE(S.w.a.p @ 2010 08 03, 13:32)
na , mano postas kiek didesnis buvo sia tema:

1. TBC serga visi, uzsikresti uztenka tarkim pamirshus nusiplauti rankas, ar ikvepti, salia kokio neuzsidengusio kosetojo..arba palietus tureklus, kuriuos liete sergantysis..

o siaip mane neramino sita citata, is tikro del to ir paskiepijau:BCG – prieš TBC, nuo 1936m. pradėta plačiai naudoti pasaulyje, joje – gyva susilpninta M.bovis. Ši vakcina neapsaugo nuo susirgimo TBC ir nuo infekuotumo TBC – tai reiškia, kad ankstyva TBC diagnostika ir toliau svarbi. [b]Bet pirmaisias gyvenimo metais apsaugo apsaugo nuo: TB meningito ir TB miliarinės formos.[/COLOR][/B]

PSO tik REKOMENDUOJA..O kaip skiepyti tai valstybes vidaus reikalas..PSO beje rekomenduoja zindyti iki 2-ju metu ir daugiau...Kiek mamu paiso siu rekomendaciju?

2. Pamastymai del Tadzikistano:
Gal but ten problema - oraline vakcina- teko dometis, kad ji sukelia salutini poveiki- paralyzuoja..bet tokiu potrukiu galejo buti ir Lietuvoje..juk taip pat ja ne kuri laika skiepijo...tiesa dabar Lietuvoje si vakcina jau pakeista negyva ..
Keista is vis, kad apie sios ligos potrukius mes kazkodel isgirdom ne Europoje, o Azijoje, kur dar be kita ko akcentuojama atsirado mutuojantys geriamosios vakcinos virusai...kas dabar supaisys..gal si mutacija sugebejo is Indijos pasiekti Tadzikistana..

ir siaip:
[COLOR=red]Vostok -delo tonkoje...paziurek i tai paprastai..man net senelis pasakojo, kaip jis Kamazus is Azijos varesi uz pakisheles, ir uz lashiaku ir degtines dezes, ne tokius dalykus ten prasukdavo...
3. Kodel ten neskiepijami netapo epidemijos aukomis?

1. Dauguma gyventojų įkvėpę TBC mycobacterijų.

Pasikartosiu. Kaip manote, kodėl mano minėtose Vakarų Europos valstybėse neskiepijami naujagimiai nuo TBC? Ar jie nebijo, kad imigrantai ir turistai iš Lietuvos ar Rusijos gali užkrėsti jų vaikus, kad juos gali iki metų ištikti TB meningitas ar TB miliarinė forma? Pvz., Anglijoje skiepija tik rizikos grupei priklausančius vaikus. Taip ir lietuvės mamos lai renkasi: ar skiepyti naujagimius, jei pačios ir jų šeimos nariai yra sveiki, ar ne.

Aš labai paisau rankų higienos visur ir visada drinks_cheers.gif Gal esu įkvėpus TBC, bet nesergu.

Žinau pavyzdį, kur šeimoje žmogus sirgo plaučių tuberkulioze, bet nei vienas jo šeimos narys nesusirgo, nors naudojosi tais pačiais indais, net nelabai švariais.
p.s. Žindau iki 2 metų.

2. Prielaida dėl vakcininio viruso arba mintys apie biomedicininių ir virusologijos laboratorijų saugumą ir man atėjo į galvą drinks_cheers.gif Mažokai informacijos duoda liaudžiai. drinks_cheers.gif Kur, pvz., gamina tas OPV?

Tiesa, gal galit nuorodą dėl mutuojančio vakcininio viruso? Nerandu info.

,,Vostok - dielo tonkoje", bet tuo atveju, jeigu Jūsų prielaida dėl sertifikatų pirkimo būtų teisinga, tai PSO nemažiau ,,dielo tonkoje" smile.gif Perku - parduodu?

Pagrindinis klausimas: Ieškokit motyvo.
Kam skurdžiausiai Centrinės Azijos valstybei Tadžikijai iškart po piliet. karo 1997 m. reikia pirkt laisvos nuo poliomielito šalies statusą???
Nerašot, kokioj šaly už ,,dovanėles", ,,lašiakus" pardavinėdavo kamazus Jūsų seneliui. Jei taip ir Tadžikijoj buvo, tai keista, kad įstengė kažką ,,nupirkti"?

Šiaip jau Pasaulinės sveikatos asamblėjos metu iškeltas tikslas naikinti poliomielitą visame pasaulyje ir turi būti perkamos vakcinas besivystančioms šalims. g.gif Gal PSO reikėjo pinigų iš skurdaus Tadžikistano, kad nupirktų vakcinų kitoms šalims? 4u.gif 4u.gif 4u.gif Juokauju! 4u.gif
3. drinks_cheers.gif
p.s. Kur dange?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 03 rugpjūčio 2010 - 14:02
QUOTE(S.w.a.p @ 2010 07 30, 10:20)
o del neskiepytu vaiku..nenorechiau kad mano vaikas pasigautu skarlatina, ir po to drebechiau del pavojaus uzdusti..kas nutiko su mano pusseseres mazyliais..

g.gif o cia kuris skiepas "apsaugo" nuo skarlatinos g.gif
didzioji skiepyta pagal kalendoriu ir praejusi rudeni is darzelio vis tiek "parsinese" sita liga cool.gif be avietinio liezuvio ir skaudancios gerklytes kaip tai jokiu "dusuliu" nebuvo ir liga iveikem greitai, cia vel gi, kaip kiekvienas organizmas reaguoja i liga, vaista, skiepus ir t.t.
Atsakyti
nuo skarlatinos skiepų nėra smile.gif ir be to sergant šia liga dusimas nebūdingas
p.s.mano vyresnioji sirgo
Atsakyti
As tikiuosi, kad jie persirgtu lengviau, kaip jusu atveju..to gana...
o jei jau kapstyti giliau..

Skarlatina imanoma persirgti ir antra karta..ypac jei buvo vartojami antibiotikai, tuomet minima atkrychiai yra daznesni.

o tarkim jei pas jus butu auksta temperatura daugiau nei 4 dienas, tuomet tai butu buvus kita liga, vadinama Kavasakio sindromu ir gydyti reiketu visai kitaip..

o pakapschius dar truputi, neirodineju savo teiginiu, bet darau prielaida, kad susirgimai, nuo kuriu galima skiepyti, ir kurie yra susije su bakterijomis - nesuteikia imuniteto visam gyvenimui- jais imanoma persirgti ir antra karta, o virusiniai susirgimai- suteikia, galima drasiai neskiepijant vesdinti vaikus pas serganchius i svechius ir sargdinti vardan geresnio imuniteto..

Skarlatina yra sukeliama ivairiu bakteriju is A grupes streptokoku...tad pasiskiepijus tik galimybe persirgti lengviau..

o siaip, savo idejomis man artima VOKIECHIU PEDIATRU KNYGA, isleista lietuviu kalba..vadinasi PADEKIME AUGTI. Ten labai graziai ir pakankamai suprantamai aprasyta kiek ir kokiu skiepu is tikro galetu reiketi, ir nuo kokiu tarkim butu galima susilaikyti...

AlfaBeta rekomenduoju, ten yra pamastymai ir apie OPV

QUOTE(vakare.lt @ 2010 08 03, 14:47)
g.gif o cia kuris skiepas "apsaugo" nuo skarlatinos  g.gif
didzioji skiepyta pagal kalendoriu ir praejusi rudeni is darzelio vis tiek "parsinese" sita liga  cool.gif be avietinio liezuvio ir skaudancios gerklytes kaip tai jokiu "dusuliu" nebuvo ir liga iveikem greitai, cia vel gi, kaip kiekvienas organizmas reaguoja i liga, vaista, skiepus ir t.t.

Papildyta:
na kas pas mus neklysta:)...matyt sumaishiau su Kokliushu..bjaurios zarazos..bet ji beje taip pat pasigaunama per bakterijas...taip, kad yra tikimybe sirgti antra karta..

QUOTE(žydrynė @ 2010 08 03, 15:13)
nuo skarlatinos skiepų nėra  smile.gif ir be to sergant šia liga dusimas nebūdingas
p.s.mano vyresnioji sirgo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.w.a.p: 03 rugpjūčio 2010 - 14:20
QUOTE(AlfaBeta @ 2010 08 03, 14:23)
p.s. Kur dange?

smile.gif Visa eilė įdomių klausimų ir tiek mažai laiko... Ryt turiu laisvadienį- pažadu prisijungti prie diskusijos, gerai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dange: 03 rugpjūčio 2010 - 19:33
QUOTE(S.w.a.p @ 2010 07 31, 10:58)
del atskiro skiepu kalendoriaus labai paprastai parasyta kreiptis i imunologa del individualaus skiepu plano sudarymo..

niekas nenori duot siuntimo, nors gyd. ir zinojo musu problema verysad.gif

Mes norim daryt skiepus, bet ne pagal kalendoriu, kol kas ir taip uztenka problemu su maisto isisavinimu..., gal kas darėt skiepus NE pagal kalendoriu? Nes mes pvzd. norim 15men. skiepa nukelt iki 3 metu (nes tada pakartotinai alergologai darys tyrimus), na ir 18men. skiepa mazdaug toikiam pat laikui g.gif

Ir dar, kodel vienur PRIVALOMAS skiepas nuo tuberkuliozes 6-7metu, o kitur jau nuimtas sis skiepas? Nes daugeliui parodo reakcija, stato i iskaita i dispanseri, o po pusmecio nuima g.gif
Atsakyti