Įkraunama...
Įkraunama...

Rumunija

QUOTE(raimaza @ 2015 08 28, 12:45)
kai mes važiavom tas kelias dar buvo uždarytas ax.gif

Linkiu vien del sio kelio sugrizt i Rumuniją wub.gif
Siemet pabuvojom 6 Europos šalyse-tai Ruminija paliko didziausia ispudi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juritute: 28 rugpjūčio 2015 - 13:12
QUOTE(Juritute @ 2015 08 28, 14:10)
Linkiu vien del sio kelio linkiu sugrizt i Rumuniją wub.gif
Siemet pabuvojom 6 Europos šalyse-tai Ruminija paliko didziausia ispudi wub.gif

nu gal kada ateity, šiemet didžiausią įspūdį padarė Stambulas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(raimaza @ 2015 08 28, 13:14)
nu gal kada ateity, šiemet didžiausią įspūdį padarė Stambulas wub.gif

O mes Stambulo siemet nepasiekem...bet ateityje nuvaziuosim!
Atsakyti
QUOTE(raimaza @ 2015 08 28, 11:32)
Iš viso jūsų pasisakymo supratau, kad Rumunijoje išsigydėt šunų baimę ir sutikot lakstančius lietuvius ax.gif
Gal dar ką įdomaus matėt?

super išvados lotuliukas.gif
Pravažiavom ir Transfaragašo kelią, buvom ir rumuniškam pajūry, aplankėm keletą miestų. Didžiausią įspūdį paliko kalnai: buvom apsistoję Busteni ir kopėm į kalną - iš pradžių planavom pakilti kabina ir nuo ten keliauti, bet kai pamatėm toookią turistų eilę, o kabinos tik dvi doh.gif , tai spjovėm į viską ir nusprendėm, kad mesdvi valandas eilėj tikrai nelauksim - geriau pėsčiomis bent dalį mėlyno kryžiuko trasos įveiksim - turėjau info ir žinojau, kad ji sunki, labai stati, veikianti tik vasarą, vietom kopimas įsikabinus į grandines, kai kojos nelabai yra kur padėt blink.gif O mes ėmėm ir įveikėm visą trasą - dar ir iki kryžiaus nuėjom - toks neraliai smagus ir sunkokas žygis gavosi, bet vaizdai vaizdai bigsmile.gif thumbup.gif thumbup.gif Ir toks sveikas nuovargis thumbup.gif Na, leidomės jau kabina, nes jau į galą kojas taip jautėm rolleyes.gif

QUOTE(Saga @ 2015 08 28, 12:31)
Kad Rumunijoje grazi gamta nepaneigsi........ bet vaziavimas ten  g.gif ...... ka zinau, vaziuoja jie ten bele kaip, velkiesi kol arkli aplenki koki, avis varosi kelkrasciu, pakelese negyvi sunys, langa prasidarai smirda, zarnos isvirte...... sustoji kamstyje, lenda i masina batus siulydami, vaziuoji palei miska ziurek kad kokio nepartrenktus nes ciut ne ant kapoto krenta su melynem ir voveryskom, rodydami ka turi. nebendravau, lankytinu vietu nelankiau, bet ir nenoreciau...... mano salyga buvo jeigu dar keliausime noreciau Rumunija aplenkti, keliai geri, vaziavimas bet koks..... idomu kodel isvaziuojant is Rumunijos tikrino visu dokumentus, liepe akinius nusiimti, bagazo kontrole Vengrai dare beveik visom masinom..... kazkodel ta pati ES bet vaziuojant is tos puikios salies su nuostabiais zmonemis patikrinimai susiprinti. Bukaresto aplinkelis bet koks, kas kaip nori tas taip vaziuoja, jeigu speji i sankyza ilysti tai vaziuoja tada koki 20 masinu, kol kitoj eilej naglas atsiranda ir ilenda, pagrindines ir salutines ten nieko nereiskia, sviesoforu ner..... sustojus nuostabus sunys lenda prie masinu, laukdami ka duosi (nu situ padaru labai gaila buvo, ligoti sasuoti, alkani).... Bulgarijai dar toli iki Rumunijos sunu kiekio....

man kazkaip labiau, matyt, pasisekė biggrin.gif mums niekas su jokiais daiktais į akis nelindo, negyvo šuns irgi nemačiau, o ir arkliai kazkaip netrukdė. Stebino geranoriškumas, pvz.mes kai neradom vienų apartamentų, priėjau prie policininko, tai jis šeimininkui savu tel. paskambino, išsiaiškino kelią ir paskui su mirgalkėm mus lydėjo thumbup.gif Arba vienuose svečių namuose mes šeimininkei padovanojom lietuviškų Trejų devynerių butelį, tai ji taaaip mus puolė vaišint drinks_cheers.gif Pliurpėm susėdę paskui iki vidurnakčio biggrin.gif
Beje, po Rumunijos mynėm į Bulgariją, tai irgi visko ten yra: iščiustinti pajūrio kurortai (trims dienoms Nesebare buvom apsistoję - žavu wub.gif ), bet kai iš autostrados išsukom ir numynėm link Rodopi kalnų, tai tokio siaubingumo miestus ir kaimus matėm blink.gif pačiuose kalnuose ir miestelių vaiduoklių yra - apleistų, apžėlusių, nebegyvenamų - tik tuščios langų skylės, apgriuvę pastatai, aplink valkataujantys gyvūnai ir siaubingi, sunkiai pravažiuojami keliai keliai doh.gif
O paskui, nuo Trigrado, pro Kricim, Sofiją - vėl turistinė europietiška Bulgarija lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(melsvaižalia @ 2015 08 29, 01:48)
į Bulgariją, tai irgi visko ten yra: iščiustinti pajūrio kurortai (trims dienoms Nesebare buvom apsistoję - žavu wub.gif ), bet kai iš autostrados išsukom ir numynėm link  Rodopi kalnų, tai tokio siaubingumo miestus ir kaimus matėm blink.gif  pačiuose kalnuose ir miestelių vaiduoklių yra - apleistų, apžėlusių, nebegyvenamų - tik tuščios langų skylės, apgriuvę pastatai, aplink valkataujantys gyvūnai ir siaubingi, sunkiai pravažiuojami keliai keliai doh.gif
O paskui, nuo Trigrado, pro Kricim, Sofiją - vėl turistinė europietiška Bulgarija lotuliukas.gif

o kurioje salyje to nera? vln centre yra namu be vandentiekio, vaiduoklisku namu pilna, pasitraukus nuo autostrados vln-klp "puikios bukles" keliukai unsure.gif tai kodel pas lietuvius mada is aukstai ziuret i "postsovietines salis" ir visokiu doh.gif doh.gif pridet- man neaisku. Kokioje Romoje 100 metru nuo turistiniu vietu naturalus griuvesiai, na bet gi Rooooomaaaa, kruuuutoooo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif .

Del Rumunijos sutinku- sunu nematem, zmoniu su prekem matem nedaug bet netrugde, arkliu lyg nematem keliuose g.gif

Blg ismaisem skersai-isilgai. Lb i lietuva panasu. Ivairiom prasmem. Tik aisku gamta turtingesne na ir istoriniu paminklu daug daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 29 rugpjūčio 2015 - 12:28
QUOTE(Mergiona @ 2015 08 29, 14:22)
o kurioje salyje to nera? vln centre yra namu be vandentiekio, vaiduoklisku namu pilna, pasitraukus nuo autostrados vln-klp "puikios bukles" keliukai  unsure.gif tai kodel pas lietuvius mada is aukstai ziuret i "postsovietines salis" ir visokiu  doh.gif  doh.gif  pridet- man neaisku. Kokioje Romoje 100 metru nuo turistiniu vietu naturalus griuvesiai, na bet gi Rooooomaaaa, kruuuutoooo  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif .

tikrai taip drinks_cheers.gif Pv. žaviosios Italijos Neapolis - su dvokiančiomis šiukšlių krūvomis ir katėmis, draskančiomis tuos maišus,lūšnynuose murzinais vaikais, jūroje plaukiančiais pomidorais, šiukšlėmis ir dar bala žino kuo.... o ir Lietuvoj tokių stebuklų galima rasti blink.gif blink.gif juk iš kažkur atsiranda TV pagalbos ar 24valandų herojai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Juritute @ 2015 08 28, 11:13)
Koks tai kelias?!

Transalpina tai kažkas panašaus į Transferegešano kelią, kelias eina kalnynų viršūnėmis. Tik tokių gražių foto nėra. Vyrai sakė , kad vairuot daug smagiau ir adrenalino daugiau. Atsiveria gražios platybės. Būtina esant Rumunijoje pravažiuoti abu šiuos kelius ( aišku su vienais metais sunkoka).
Atsakyti
Gal kas nors galit pasidalinti savo patirtimi? Planuojam aplankyti Rumuniją, nemažai jau perskaitėm ir pasidomėjom, prisirinkom visokių įdomių-lankytinų vietų ir dabar iškilo klausimas ne ką pamatyti, o ką nebūtina pamatyti.
Va toks mano sarašiukas: Linksmosios kapinės, Barsana vienuolynas, Moldovitos vienuolynas, Voroneto vienuolynas, Bicaz užtvanka, Bicaz kalnų tarpeklis, Sigišoaros miestas, Brašovo miestas, Brano pilis, Bukareštas, Dunojaus delta, Techirgiol ežeras, Sibiu miestelis, Salina Turda druskos kasyklos, Turdos tarpeklis.
Tikrai nusprendėm aplankyti Sinaia, Busteni kalnus, Peles pilį ir Transfagarašano kelią.
Atsakyti
Man labai patiko Bicaz tarpeklis 4u.gif Kadangi nesame labai dideli gerbėjai, tai užteko pamatyti vieną Moldovitos vienuolyną. Bet apylinkės ten tikrai nuostabios.
Dunojaus delta g.gif Jūs tikri, kad tam užteks laiko? Mes keliavom Lietuva-Rumunija virš dviejų sav. ir buvo mažai... Nepamatėm Turdos ir dar kelių vietų, nes trūko laiko.

Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2015 12 07, 12:01)
Man labai patiko Bicaz tarpeklis  4u.gif Kadangi nesame labai dideli gerbėjai, tai užteko pamatyti vieną Moldovitos vienuolyną. Bet apylinkės ten tikrai nuostabios.
Dunojaus delta  g.gif Jūs tikri, kad tam užteks laiko? Mes keliavom Lietuva-Rumunija virš dviejų sav. ir buvo mažai... Nepamatėm Turdos ir dar kelių vietų, nes trūko laiko.

Mes tikri, kad laiko neužteks, dėl to ir noriu ką nors išmesti. Čia parašiau viską, kas mane "užkabino", bet suprantu, kad nespėsim visko.

Papildyta:
Gal kas matė abu vienuolynus? Patarkit, kuris vertesnis pamatyti: Moldavita ar Voronet?
Papildyta:
O Bicaz tarpeklis. Tai ten tik pravažiuoji juo ar dar yra ką pamatyti ir reikia sustot? Kiek užimtų laiko tas objektas?
Atsakyti
QUOTE(opera @ 2015 12 07, 12:27)
Mes tikri, kad laiko neužteks, dėl to ir noriu ką nors išmesti. Čia parašiau viską, kas mane "užkabino", bet suprantu, kad nespėsim visko.
Papildyta:
Gal kas matė abu vienuolynus? Patarkit, kuris vertesnis pamatyti: Moldavita ar Voronet?
Papildyta:
O Bicaz tarpeklis. Tai ten tik pravažiuoji juo ar dar yra ką pamatyti ir reikia sustot? Kiek užimtų laiko tas objektas?

Tarpekliu pravažiuoji ir kartu vis sustoji pažiopsot, nes ten yra krioklių ir šiaip labai įspūdinga gamta.

Jei nesate dideli gerbėjai, užteks pamatyti vieną vienuolyną, kad žinotumėte bendrą vaizdą.

Aš iš savo sąrašo tada išmečiau linksmąsias kapines. Man nepasirodė vertos tų kilometrų blush2.gif Bet jei kas pakomentuotų, būtų puiku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2015 12 07, 13:03)
Tarpekliu pravažiuoji ir kartu vis sustoji pažiopsot, nes ten yra krioklių ir šiaip labai įspūdinga gamta.

Jei nesate dideli gerbėjai, užteks pamatyti vieną vienuolyną, kad žinotumėte bendrą vaizdą.

Aš iš savo sąrašo tada išmečiau linksmąsias kapines. Man nepasirodė vertos tų kilometrų  blush2.gif Bet jei kas pakomentuotų, būtų puiku  4u.gif

Aš ir galvoju vienuolyną vieną pasilikti.
O tos kapinės lyg ir pakeliui, jei važiuosim iš Maramurešo į Bukoviną. Tai gal labai daug laiko jos neužims ir bus proga kojas pamiklinti
Atsakyti