Įkraunama...
Įkraunama...

Rumunija

QUOTE(bite maja @ 2007 09 13, 18:44)
oi, papasakok dar  :mirksiukas labai, labai įdomu. 
turiu čia tokią pažįstamą, kuri labai nori į Rumuniją. reiktų parodyt tavo pasakojimą :hihihi

galiu padaryt visą serialą :lotuliukas turiu išsisaugojus beveik visus laiškus-reportažus, kuriuos siųsdavau draugams į Lietuvą, tai galiu kasdien papublikuot po vieną :hihihi

-------
Labas,

tai va rasau tau is sio Dievo pamirsto kampelio, nes mano sms kaip matau tau nenueina, ga delto, kad ziauriai lyja visa diena, net telikas stringa (gali isivaizduot koks kaimas)...
Pirmas vaizdelis (is lektuvo) jau buvo nekoks, t.y. vien laukai ir miskai, kur ne kur koks kaimelis is penkiu trobu, bet siaip dykumos, keliuose nei vienos masinos, pirma masina pamaciau ant kelio netoli oro uosto Bukareste (cia vis dar is oro). Pats Bukarestas kaimu kaimas, tik isedus i masina istiko sokas isvaziavus i gatve, pabamdyk isivaizduot, koks grozis lauke isvaziavus uz miesto... Tragediju tragedija... Pasakyti kaimas butu per maza, nes pas mus kaime tikrai geriau, vieni siukslynai, betvarke, trobos aptvertos neaiskiais stabarais, neva tai neobliuotom lentom, apie dazyma net nekalbu, visur vieni cigonai, apie transporto priemones MB nemelavo, tikrai daugumoj arkliai su vezimais, kurie shustresni, tai dengti, tokius buvau macius tik filmuose apie pokarine Amerika... O kai kurie tai jautukus vietoj arkliu pasikinke, kas viena, o kas ir porele, cia matyt pgl kisene.. Apranga grynai cigoniska, arba sorciukai tipo skautiski iki puses slaunu, kokie buvo pas mus pries 15metu+maikonai tie platus po 5lt...Jauciu,kad pasipuosus savo rubeliais atrodysiu baisiai ekstravagantiska, net MB sake kad vargses cigones uzpavydes.

Na bet ir musu miestelis, Paskani, toks pusiau velnio, pilna visokiu parduotuviu ir pan.Beje, apie pardes (cia maisto prekiu):jega, atsimeni prie rusu kai ieidavai i tokia arklide, ten tie saldytuviukai stovi, uz ju pardaveja, o jei savitarna, tai tokio lygio kaip koks...neateina i galva su kuo cia palyginus.vienu zodziu,apsiziurek, kokia yra baisiausia parde tai va bus panasu (tipo vos ne lariokai, kazkaus panasaus i turgeli po stogu).O vat tas prekybos centras kitam mieste, tai vos ne krutesnis uz musu Europa Vilniuje, fainas, tik ... drabuziu pardes tai tipo musu baze ar merkurijus... Aisku, maisto skyriuje,t.y. tipo kur kaip maximos paciam viduj,bet kokiu atveju tragedija, net tokiu daiktu kaip pakabos, slepetes ar muiline nesugebejom rast, o ir paketu visgi reikejo veztis... smile.gif))

Itariu,kad nekoki vaizdeli cia sudariau, bet butum macius mano veida pirmas pora valandu vaziuojant is Bukaresto... Po to nusispjoviau ir uzmigau, tai pramiegojau beveik visa likusi kelia.

-------

Jau kai paklausei apie ES tai vos nenusmigau, buvau net pamirsus toki reiskini smile.gif)) Kazin argi jie dar apie tai svajoja?... Kad gal dar kelis desimtmecius neturetu, o tai jauciu atidarytum jiems sienas, tai jie su savo tais vezimukais ir patrauktu laimes ieskot i Europa, tokie gi vagabondai smile.gif)) Beje apie vezimukus tai vakar esminio dalykelio neparasiau smile.gif)) isivaizduoji, jie gi net su valstybiniais numeriais, tipo rimta normali transporto priemone, kazin, teises reikia laikyt, kad galetum vaziuot ar ne?.. na bent jau baudos uz greicio virsijima negresia smile.gif)) Varineja jie ten issiskleide per visa kelia tavo problemos jei reik pravaziuot, o kai kurie egzemplioriai tai nebutinai arkliukais pakinkyti, maciau ne viena jautuku kinkini, kur porom (cia matyt bagotesni, greiti vysto smile.gif)))), o kur ir po viena...

parduotuves jega, yra ten visko, betgi be pasirinkimo ir neaiskios kokybes. Paketu tai yra kaip ne keista bet va tampaxiuku taigi ne smile.gif)) sampunai vienos rusies, kremai irgi, vienu zodziu gi sakau - siaip jau lyg ir visko yra bet be pasirinkimo ir dazniausiai kaip tik tokie, kuriu siaip jau neperku, kol kas dar ir nepirkau, tikiuos kad dar rasiu kur nors... smile.gif)) Maisto irgi netruksta, tik kai kas itartinai atrodo, pvz visi suriai be isimties, bet kataloge maciau, kad buna italisku, reik tik matyt pataikyt kai yra smile.gif) Buvom vakar italiskam restike tam prekybos centre Iasi, kokia skania pica valgiau smile.gif Bet ten italai bizni suka, tai ko stebetis... aisku ir kaina atitinkama…

Bukarestas tai kaimas, va Iasi, cia apie 90km nuo musu Paskani, tai toks nieko, na bet dar mazai kur prasinesem, tai dar galesiu exploreishint

Ryte paskambinau i klientu informacija parekaut kad sms'ai neina i uzsieni tai suzinojau, kad tik i bite ir galiu rasyt, sakau, bet kad vakar ir i bite nejo, tai paaiskinimo taip ir neisgirdau, bet apramino, kad turetu eiti.

Tai va tokios tokeles. Siandien paskilo - fabrike dingo elektra, tai MB va kompa parnese, sako vis tiek negali dirbt batarke labai trumpai laiko. Tai galiu va dienos sviesoj emailus paskaityt ... Siaip devinta jau visai tamsu...

Na gerai, ziuriu as cia romanus rasau, kazkaip vis ispudziai neissenka, be to atsikelus nuo pat ryto (nuo septyniu!!!) ne pgl save, o tu sakei miegosiu daug... Is tikruju tai susiklausyt neimanoma gaidziu paradas, kai pradeda giedot apie keturias ar penkias tai miegot neina, dar vakar po keliones pavargus buvau tai dzin, miegojau, o siandien kazkaip kai prabudau septinta tai ir viskas. Sakiau reiks ta reksni i puoda pagaut, betgi zinai, kol visus isgaudysi...
Tai va ties gaidziais ir sustosiu

--------------------------
čia buvo pirma - antra serijos, tekstas netaisytas biggrin.gif jetus, kaip man viskas gerai tuomet atrodė doh.gif
jei reik tęsinio (ten kuo toliau, tuo žaviau) - reikalaukit :hihihi
Atsakyti
QUOTE(Fliquiti @ 2007 09 13, 18:20)
2004-2006 metais. kaip tik tada juos priėmė į ES, atsimenu, kaip kraupau, prisiminus, koooookias sąlygas statė Lietuvai, kad priimtų - tai tas blogai, tai anas negerai - o tuos priėmė nepaisant tokių gyvenimo sąlygų, kurių pas mus nebuvo net sovietmečiu  blink.gif

o tu turbūt manei, kad buvau prieš kokius 10-20 metelių ir loju ant vargšų romų, ane?  cool.gif

na as jau rasiau sioj temoj, kad mano giminaiciai ten gyvena jau apie 10 metu, jie aisku ne rumunai biggrin.gif ir as ten lankiausi ir man tikrai neatrode, kad ten taip baisu, aisku gal del to, kad jie turi labai gerus darbus, pinigu pakanka tongue.gif pasistate grazu nama, gyvena normaliam rajone biggrin.gif aisku pasakojo, kad yra baisiu rajonu (kalbu apie Bukaresta) be proto daug gatvese valkataujanciu sunu, kaciu, siuksles ir cigonai, bet as to nemaciau tongue.gif juk kiekvienam mieste yra prastu rajonu. Na kitais metais tikriausiai vel ten vyksiu tai butinai parasysiu naujus ispudzius.
Kiekvienas skirtingai vertina pamatyta vaizda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(idile @ 2007 09 14, 14:59)
O as noriu dar ir dar isgirst...Dieve brangus, ir as ten vaziuoju kaip vadove, juk tas jaunimas sakys, ar tu isprotejai, kur mus atvezei? doh.gif

žinai, jei tu juos vežiosi tik traukiniu, daugelio dalykų nespės paprasčiausiai pamatyt 4u.gif nes jei nuvarai ten max porai savaičių ir lankai tik išskirtinai turistines vietas, nežinia kaip praskrisdamas atstumus tarp jų - tai visai nieko mirksiukas.gif o jei dar į jokias parduotuves ir pan neini, žodžiu minimalus kontaktas su vietiniais, tik vietų, kaip atvirukų apžiūra, tai gali ir patikt. tik kainos tai ten mega_shok.gif
Kaip sako Blogytė, kažkur matyt yra ir neblogų vietų, bet ten irgi reik stengtis neiškelt kojos iš kvartalo doh.gif pvz, mums patiko Brasov centras, bet tai reikštų, kad jame ir reik visąlaik būt doh.gif be to, kaip jau minėjau, vakarinė dalis nuo karpatų, kadaise priklausiusi austrų-vengrų imperijai, yra žyyyymiai gražesnė thumbup.gif architektūra austriška ir visa kita. bjauru tik, kad čigonai girias, kad čia jų doh.gif gal Blogytės giminės anoj pusėj ir gyvena g.gif

įmetu dar porą serijų hihihi.gif

--------

Sestadieni buvom apsipazint su ta cigone ir jos vyru, tai puse velnio, aisku ko noret jauciu turtingiausi apylinkese, tas fabrikas tai jai priklauso, o jis pats architektas kaip supratau turi savo statybos imonele. Vienu zodziu namas jega, pravarvinom seile visa laika, kazin ar iki tokio kada dasigyvensim...O patys tik atostogas kruizais po Vidurzemio jura planuoja, penkiu zvaigzduciu laivais prasinest savaitei, norejau net pasakyt "Gal bent jau prie musu cia neplanuokit, nes pavydas ziauriai ima" Bet natura vis tiek ta pati, patys tik apie taboro susiejimus ir galvoja, kaip jiems ir nenusibosta. kas antra diena tusiukai su draugais - sutve ne maziau 15 zmoniu.. kitaip ne balius.. ir vis kaba, kad va tas mano draugas tai toks verslininkas, anas anoks, visi VIP, davai varom i kalnus, ten i toki viesbuti, ten tik ViP ileidzia, bet ir mus ileis (suprask, nes ji vip). o mano mama, metus nevalge, kad nusipirktu sita zieda su deimantais, nes deimantai visada vertingi... nu vemt varo tokios snekos..
Paskani, kur mes gyvenam, palyginus nemazas, yra pusiau ant kalno, tai ir skirstoma i dvi dalis - aukstasis Paskani ir zemasis Paskani, mes gyvenam aukstajame, visai netoli laiptu zemyn i zemaji, labai fainas vaizdas, panasu kaip Kaune kai nusileidi nuo zemaiciu prisikelimo baznycios, tik cia nusileidi tiesiai i ta "laisves aleja", taip mes ja pavadinom, labai jau panasi, irgi tik pesciuju zona.Tik fontano nera.

---------

Zadejau apie kavines parasyt, nepamirsau nes nuotykiai tai kasdien. Mes tipo pietaut einam i viena toki bistro su tokiu berniuku vokieciu, kuris pas MB atlieka praktika. Tai va, esme ta, kad MB labai gailisi sito berniuko, todel neina pietaut namo, nes sis liktu pietaut vienas, tai va einam visi trys i ta vieninteli bistro, kur sako galima nerizikuojant sveikata pavalgyt. Tai va.Pirmadieni valgom sniceli.Antradieni valgom sniceli.Treciadieni valgom sniceli... Vienu zodziu, pasaka be galo pasibaik pati... smile.gif)) Beje, galima rinktis vistienos snicelis ar kiaulienos.Tai tiek.Gerti 7up.Pepsi nera.Bet kadangi paprasei tai kita diena bus. Bet tada nebus 7up... (teisingai supratai, bet kokiu atveju reikia rinktis is situ dvieju) Kasdien ta pati kasete...Tokia kaip minimum 15metu senatves...Jiems tai aisku jega, uzsienietiska muzika... Viena diena atejom, ogi kita kasete.Apsidziaugiau, o vokietukas ir sako, nesidziauk, nes man atrodo kad cia kasete is viesbucio (jis gyvena vieninteliam miestuko viesbuty), sako, vakar atejau vakarienes (viesbuty) ogi ziuriu muzika is bistro.Ryskiai vienai dienai susikeite kasetem.Akurat taip ir buvo...O siandien is viso sokas istiko: atvarom pietu, o musu bistro uzdarytas!!!! Visai savaitei!! Remontuojasi.Matyt pamane kad labai uzsienietiska publika paskutiniu metu renkasi, reiktu atsinaujint...Idomu, idomu...Karoce,teko eit pietaut i viesbuti.O siandien buvom keturiese, dar kazkoks direkas cigonas prisijunge.O viesbuty paprastai mes vieninteliai klientai bunam (kaip ir bistro beje..) Tai va nedristu isivaizduot ka jie darytu jei daugiau zmoniu ateitu, nes laukti tai vos ne valanda reikia praktiskai to paties snicelio.Bet cia dar ir desreliu yra.Nors vakar vakarieniavom viesbuty ir valgem desreles, kazkas man pakuzdejo kad reikia pakartot siandien (matyt issigandau kad rytoj teks valgyt sniceli bistro, mat kad uzdarytas savaitei suzinojom veliau) Visi kiti uzsisake sniceliuka... Atnese po 40min tokius, neipjaunamus, ka jau cia kalbet apie kramtyma... Kaip man pavydejo tu desreliu...O muzikos tai nei vakar nei siandien, ar tik nebus vel paskoline kasetes bistro,o tie uzsidare neatidave?..
Tai va apdainavau musu maitinimosi istaigas, bet sivakar vel varem i Iasi, i ta italu restaurant tai nors paedem kaip reikiant...Jauciu ryt poryt trauksim i maxima baze indu nusipirkt, bo tie kur namie buvo tai kazkaip nelabai norisi prie ju liestis smile.gif))
Kaip supratai jau taskams davem lietuviskus pavadinimus, turim laisves aleja, maxima ir maxima baze.Kol kas tiek...
----------

įmetu kelias fotkes smile.gif
mūsų kaimas, kur gyvenom:
user posted image
Bacau:
user posted image
čigonų gyvenimas ant kelio:
user posted image
tas ežeras, kur minėjau, visa pakrantė šiukšlėm užversta...
user posted image
Atsakyti
Noriu papriestarauti Fliquiti del vieno netikslumo - rumunu tauta nera cigonai. Cigonai yra mazuma (romai), kuri gyvena Rumunijoje. Zodis "Rumunija" tiksliau "Romania" atsirado is lotynu kalbos zodzio "Romanus" (reiskia romenas) ir pirma karta sios salies vardas buvo paminetas italu keliautoju 16 amziuje.

Rumunai sudaro 89,5% visos populiacijos, vengru tautine mazuma sudaro 6,6%, o Roma (romai arba cigonai) sudaro 2%.

Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 09 16, 13:52)
Noriu papriestarauti Fliquiti del vieno netikslumo - rumunu tauta nera cigonai. Cigonai yra mazuma (romai), kuri gyvena Rumunijoje.  Zodis "Rumunija" tiksliau "Romania" atsirado is lotynu kalbos zodzio "Romanus" (reiskia romenas) ir pirma karta sios salies vardas buvo paminetas italu keliautoju 16 amziuje.

Rumunai sudaro 89,5% visos populiacijos, vengru tautine mazuma sudaro  6,6%, o Roma (romai arba cigonai) sudaro 2%.

nematau prieštaravimo tarp tavo ir mano pasakymo. Romania nuo žodžio romanus, o romas nuo romania lotuliukas.gif romanus->romania->romas tongue.gif

ką sako statistika man neįdomu, nes ji totaliai prieštarauja realybei - per du metus kiek sutikau rumunų, visi buvo jei ne apranga, tai bent dvasia čigonai. tiek vargšai, tiek milijonieriai... blink.gif

aišku, patys rumunai čigonais laiko tik tuos ubagus, kurie gyvena kaimuose, o ne miestuose (kurie beje nemanau, kad sudaro tik 2proc, o miestai likusią dalį tokiam kaime kaip rumunija doh.gif ) ir važinėja arkliukais, stovi ant kelio ir trukdo pravažiuojantiems, tikėdamiesi sustabdyt ir ką nors įsiūlyt parduot, tuo tarpu aišku bandydami ir apšvarint, o naktimis eina į artimiausią miestą vogt doh.gif savęs, aišku, jie čigonais nelaiko, nes gyvena mieste ir rengiasi kitaip ir dar eina į darbą kur apsimeta kad dirba. tai ir visas skirtumas tarp jų huh.gif pakalbėk su bet kuriuo rumunu ilgiau nei porą valandų ir pamatysi, kaip nyksta skirtumas tarp jo ir Vilniaus taboro gyventojų cool.gif
Atsakyti
Na as pati Rumunijoje nebuvau, bet sutikau nemazai tikrai sauniu rumunu studiju laikais, taip pat teko kalbetis su jais apie sia sali... ten yra tikrai lankytinu vietu, nuorodas as sios temos pradzioje idejau...o skurdas aisku yra... ir akivaizdus... jiems iki musu lygio dar daug reikia padirbeti, jau nekalbant apie ES senbuviu gyvenimo lygi... o siaip patys rumunai yra labai darbstus ir tu pati turbut girdejai, kad italai apie rumunu darbininkus gerai atsiliepia (bent mano ex is romos tikrai gerai vertino ju darba... yra rumunu dirbanciu ir vatikane.. ta prasme, ne visi rumunai gali buti ivardinti stereotipiskai kaip cigonai... cia kaip apie lietuvius atsiliepia, kad visi girtuokliai ir veltedziai.. o is tiesu, visokiu yra...
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 09 16, 14:48)
Na as pati Rumunijoje nebuvau, bet sutikau nemazai tikrai sauniu rumunu studiju laikais, taip pat teko kalbetis su jais apie sia sali... ten yra tikrai lankytinu vietu, nuorodas as sios temos pradzioje idejau...o skurdas aisku yra... ir akivaizdus... jiems iki musu lygio dar daug reikia padirbeti, jau nekalbant apie ES senbuviu gyvenimo lygi... o siaip patys rumunai yra labai darbstus ir tu pati turbut girdejai, kad italai apie rumunu darbininkus gerai atsiliepia (bent mano ex is romos tikrai gerai vertino ju darba... yra rumunu dirbanciu ir vatikane.. ta prasme, ne visi rumunai gali buti ivardinti stereotipiskai kaip cigonai... cia kaip apie lietuvius atsiliepia, kad visi girtuokliai ir veltedziai.. o is tiesu, visokiu yra...

na MB vadovavo vienam dideliam fabrikui. Matytum, koks pasiutęs grįždavo kasdien iš darbo, nes dirbdavo tik tie, pri kurių tuo momentu stovėdavai. tik nueini tikrint kitų, pirmieji dingsta "į wc", "kavos" ir pan mad.gif o naktinėj pamainoj, kadangi iš viso nedirbdavo, savaime suprantama, tai kiekvieną rytą rasdavo pavogtų detalių iš staklių doh.gif vienetinių doh.gif kurias kad pakeistų, reikia užsakyt fabrike pagamint iš naujo doh.gif o anie pasivogę išlydydavo ir puošdavo savo stogus...
user posted image
Na o šiaurės Italijoj nepažįstu nė vieno žmogaus, kuris mėgtų rumunus. kaip beje ir žemiau. juk jei kokia vagystė ar pan, iškart policija gūžteli pečiais "rumunų darbas", nekalbu apie žmogžudystes ir pan. Mano draugai Romoj turėjo proto išnuomot butą rumunams.... Kitą mėnesį rado tuštutėlį blink.gif žinok tikrai Italijoj nepažįstu žmonių, gerbiančių ar vertinančių rumunus schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fliquiti: 16 rugsėjo 2007 - 15:02
na as sutikau.. del firmu nezinau, bet pvz degalinese ar kituose darbuose, kurie maziau apmokami, tai man visi gyre rumunu darba.... o pvz apie lenkus blogos nuomones, nes visi geria ir tingi dirbti.. na as cia tik apie roma kalbu, nes joje gyvenau... kaip ten siaureje nezinau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2007 09 16, 15:10)
na as sutikau.. del firmu nezinau, bet pvz degalinese ar kituose darbuose, kurie maziau apmokami, tai man visi gyre rumunu darba.... o pvz apie lenkus blogos nuomones, nes visi geria ir tingi dirbti.. na as cia tik apie roma kalbu, nes joje gyvenau... kaip ten siaureje nezinau cool.gif

žinai, pasakysiu tau dar tokį dalyką, kaip suprantu, kalba eina apie 4 metus atgal, kai anys dar nebuvo ES nariai ir buvo pakankamai pavienis reiškinys Italijoj...
tai va, kaip žinia, darbdavys visada nori pasipelnyt, o rumunai juk pigi darbo jėga, tai ko nepriimt ir nepagirt, va kaip man čia gerai sekas (na aišku, gal jam tikrai paskilo ir gavo pakankamai normalų - juk išimtys patvirtina taisyklę..) beje, mačiau aš tuos rumunus, kurie tris mėnesius padirbdavo Italijoj (nes tuo metu tik tiek galėdavo legaliai) ir grįžę Rumunijon lauždavo erelius (panašiai kaip mūsų braškiautojai iš Airijos), bet kas įdomiausia, kad su tom babkėm jie galėdavo sau leist nedirbt sekančius kitus devynis mėnesius, o po to pasibaigus babkėm vėl varydavo ITalijon trims mėnesiams, tai va taip ir sėdėdavo ant kelio šalia savo merso ir žiūrėdavo į pravažiuojančius... o visas kaimas aišku varvindavo seilę.. jei būtų tikrai tokie jau darbštūs, tai ir tuos devynis mėnesius Rumunijoj būtų dirbę kokį darbelį, kad sutaupyt ar pan, o ne iš serijos tris mėnesius atariu, kitus devynis maivaus prieš tautiečius, kurių vidutinis (ne minimalus!) atlyginimas 100eurų į mėnesį huh.gif žodžiu, nėra tokio požiūrio, kad va reik dirbt, susitaupyt tam ir anam... yra babkių - nedirbu. nėra - ieškau darbo... gyvenimas šia diena..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fliquiti: 16 rugsėjo 2007 - 15:24
QUOTE(dianita @ 2007 09 16, 14:52)
Rumunai sudaro 89,5% visos populiacijos, vengru tautine mazuma sudaro  6,6%, o Roma (romai arba cigonai) sudaro 2%.

Dianita, čia oficiali informacija, kuri tikrai netiksli... juk normalu, kad didžioji dalis tų čigonų neprisiregistravę niekur, taigi, jie ir statistiškai neegzistuoja... mano žiniomis, neoficiali statistika sako, kad čigonų ten bent 10 proc.

QUOTE(Fliquiti @ 2007 09 16, 16:22)
kurių vidutinis (ne minimalus!) atlyginimas 100eurų į mėnesį  huh.gif žodžiu, nėra tokio požiūrio, kad va reik dirbt, susitaupyt tam ir anam... yra babkių - nedirbu. nėra - ieškau darbo... gyvenimas šia diena..

va va, aš irgi turiu tokią info, kad uždirbti 200 eurų tai čia jau gerai.. o jei 300 gauni, tai jau turtingas skaitosi... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 09 20, 09:11)
Dianita, čia oficiali informacija, kuri tikrai netiksli... juk normalu, kad didžioji dalis tų čigonų neprisiregistravę niekur, taigi, jie ir statistiškai neegzistuoja... mano žiniomis, neoficiali statistika sako, kad čigonų ten bent 10 proc.
va va, aš irgi turiu tokią info, kad uždirbti 200 eurų tai čia jau gerai.. o jei 300 gauni, tai jau turtingas skaitosi... doh.gif

tai kad ir 10% dabar butu, bet tai vis tiek ne tas pats, kas sakyti, kad rumunai visi yra cigonai, tai dvi skirtingos tautybes smile.gif

Uzdirbti 100 eur skaitosi daug daugelyje saliu... toje pacioje bulgarijoje, ukrainoje, nekalbu apie baltarusija, moldavija ir t.t., labai daug yra tokiu saliu siuo metu...
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2007 09 20, 08:11)

aš tai tuo tikra, nes mano vyras jiems tiek mokėjo fabrike už pilną darbo mėnesį doh.gif ir tai buvo labai normalus atlyginimas doh.gif užtai tie kurie grįždavo 3 mėn padirbė Italijoj, likusius 9 metų mėnesius nedirbdavo, nes kam???

QUOTE(dianita @ 2007 09 20, 09:00)
tai kad ir 10% dabar butu, bet  tai vis tiek ne tas pats, kas sakyti, kad rumunai visi yra cigonai, tai dvi skirtingos tautybes smile.gif

o tu paklausk bet kurio čigono, kodėl mes jį turim vadint romu?
tie patys čigonai, kurie padirbę Italijoj 3 mėnesius grįžę užuot durnių volioję persikrausto gyvent į miestą, ar pasistato užmiesty normalų namą, jau savęs čigonais nebevadina, kaip beje ir vietiniai jų nebevadina čigonais. Tai ką, tai reiškia, kad pakeičia tautybę? Juk tautybė nekeičiama, ją įgyji gimdamas visam gyvenimui doh.gif
tiesiog pakeiti gyvenimo būdą ir tampi rumunu iš čigono lotuliukas.gif bet širdy juk lieki čigonas....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fliquiti: 20 rugsėjo 2007 - 14:02