Įkraunama...
Įkraunama...

Investuoti ar grąžinti paskolą?

Jei gauni fiksuotus gerus % is investicijos tuomet investuoti
Atsakyti
QUOTE(karra @ 2010 02 04, 01:21)
be jokiu "baudu" uz isankstini grazinima?... kuriame cia banke?..

Swedbank 1 kartą per metus įnešant papildomai, nereikia mokėti, o už kitus kartus net po 1,5 proc. nuo įnešamos sumos. Bet kai kada gali apsimokėti ir su bauda įnešti.
Atsakyti
pas mane seb sutartis, anksciau laiko inesant pinigelius moku 0.5 proc bauda.
Atsakyti
QUOTE(mimi1 @ 2010 02 04, 19:48)
pas mane seb sutartis, anksciau laiko inesant pinigelius moku 0.5 proc bauda.

Tai vat, kokie dideli skirtumai tarp bankų.
Atsakyti
QUOTE(Linike77 @ 2010 02 04, 09:39)
Swedbank 1 kartą per metus įnešant papildomai, nereikia mokėti, o už kitus kartus net po 1,5 proc. nuo įnešamos sumos. Bet kai kada gali apsimokėti ir su bauda įnešti.

nei jei inesite vienakart per metus baudos nebus, jei inesite ne daugiau nei 25 proc. kredito sumos. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo karra: 06 vasario 2010 - 07:38
Čia jau kaip pas kiekvieną sutartyje numatyta. Man atrodo, kad iš ankstesnių laikų yra sutarčių, kur išvis nėra punkto apie išankstinį paskolos grąžinimą. O šiaip kiekvienu atveju reikia su vadybininku (valdyba) kalbėtis.
O apie temą, kuri čia gvildenama, tai aš turėdama laisvų pinigų dengčiau dalį paskolos. Kuo mažiau skolų, tuo ramiau miegi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nerine @ 2010 02 06, 12:58)
Čia jau kaip pas kiekvieną sutartyje numatyta. Man atrodo, kad iš ankstesnių laikų yra sutarčių, kur išvis nėra punkto apie išankstinį paskolos grąžinimą. O šiaip kiekvienu atveju reikia su vadybininku (valdyba) kalbėtis.
O apie temą, kuri čia gvildenama, tai aš turėdama laisvų pinigų dengčiau dalį paskolos. Kuo mažiau skolų, tuo ramiau miegi biggrin.gif

as kalbejau apie tipines swedbank sutartis, kurios kiek teko dometis viesiems tuo paciu laukotarpiu pasirasiusiems vienodos...
Atsakyti
Pas mus jokiu baudu nera, nors inesinejom tikrai ne po viena karta per metus, bet kad dabar tikrai neapsimoka skubeti - bankui palukanos nerealiai kritusios (cia EUR), o uz litinius indelius moka didziausias palukanas, na, dabar jau gerokai apmazino, bet pries pusmeti - metus tai ogogo kokios buvo. Aisku, tada buvo devalvacijos rizika, bet... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistukas: 07 vasario 2010 - 18:02
mes tai grazinom lizingus, kreditus..nes ten palukanos didesnes nusiskaiciuoja nei indelis padetas prikaups palukanu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tess @ 2008 10 23, 22:38)
Sveiki,

noreciau paklausti jusu nuomones.
Situacija tokia, kad atsirado laisvu pinigu. O su jais ir dilema smile.gif
Ar geriau investuoti, kad jie uzdirbinetu pinigus - pvz, terminuota indeli i banka, pirkti akciju, obligaciju ar pan., ar geriau grazinti dali busto paskolos?

Del investavimo kyla abejoniu, nes neaisku, kas cia bus su tais bankais ateity, gal su visais terminuotais indeliais bankrutuos smile.gif, o del vertybiniu popieriu is viso nedrasu pasiryzti pirkti, kai taip viskas krenta - net ir pasiryzus, nuspresti, ka pirkti, o ka ne, butu visiskas spejimas...

Taigi, kyla minciu, kad gal grazinti bent kazkiek busto paskolos ir taip pasilengvinti sau kasmenesine duokle bankui. Bet tada vel - to, ko kas menesi nemokesim bankui , pravalgysim ar kitaip isleisim. Pinigai jau nebedarys pinigu, kas is esmes nera protinga... Arba jei pasirysim taupyti ir to, ko nemokam bankui, nepravalgyti, tuos pinigus vis tiek kazkur reiks investuoti.. Ratas apsisuka...

Zinau, kad nuspresti turim patys, bet tiesiog norisi kitu minciu, daugiau galvu geriau nei viena smile.gif
Aciu is anksto.

Mano nuomone reikia paprasčiausiai paskaičiuoti kas labiau apsimoka, jei busto paskolos procentai kur kas mažesni nei galima gauti "atliekamus" pinigus kažkur investavus reikia investuoti.. aš taip padariau ir tikrai nemažai naudos turėjau.. Čia paprasčiausiai reikia paskaičiuoti..
Atsakyti
QUOTE(gera_drauge @ 2010 04 08, 21:43)
Mano nuomone reikia paprasčiausiai paskaičiuoti kas labiau apsimoka, jei busto paskolos procentai kur kas mažesni nei galima gauti "atliekamus" pinigus kažkur investavus reikia investuoti.. aš taip padariau ir tikrai nemažai naudos turėjau.. Čia paprasčiausiai reikia paskaičiuoti..

bet jei esi "zalias" investuotojas, tai gali ir sudegt tavo pinigeliai po tokiu investiciju...as rinkciausi pirma naikinti skolas, o po to jau galvoti apie investicijas...
Atsakyti
ismokstama investuot reikia tik dometis ar apsimoka grazint paskola jai uz paskola moku 8 procentus o investaves gavau 25 procentus tai ka rinktis
Atsakyti