QUOTE(Aiira @ 2009 02 03, 19:10)
Sveikutes,
norejau paklausti po kiek laiko atsigavote po operacijos?
Na ta prasme po kiek dienu galejot pasirupinti savim ir buitiniais darbais. Esu sunerimus. Man operacija nusimato vasario 18d. Buvau susitarus su mama kad paziures man vaika kol atsipaipaliosiu, o dabar pati mamyte nekaip jauciasi. Tai galvoju kazi kiek laiko man reiks tos pagalbos vaiku prieziurai. Ar po savaites jau imanoma paciai priziureti vaikus? Na, zinoma jai viskas gerai, be jokiu komplikaciju.
Jau galvoju ar neteks vel atideti....
QUOTE(zwezda0702 @ 2009 02 06, 20:12)
tai kaip operacija praejo?kaip jautiesi?
svekutes..
na amane jau vakar paleido..butu dar laike ..
na ka viskas nuo pradziu...su anekdotais, juokais, negerumais..ir galu gale visko pabaiga..tfu tfu tfu..
vasario 3d atsiguliau..operacija buvo numatyta kad truks apie 40min..bet deja viskas buvo kitaip..
4d nuo pat ryto ateina.sako na ka panele, sndtave operuojam, dabar..vaje..man sokas..negalvojau , kad taip greit nuo pat ryto..strakalioju visiap ..nerandu vietos..staigiai atejo suelido raminamu..atnese balata ''suknele'', Apsirengiau, atsiguliau ant sepc gulto, kur vezioja ligonius..apklopjo , apkamse..vyras laiko uz rankos, speju dar su mama pakalbet..galu gale prie lifto, apsizliumbiu, kaip koks mazas vaias..seseles nuveja MB nuo manes , kad nebematyciau, nebegraudintu..iveza i lifta..nusieliedziame i pacia apacia..vaziuojame ilgu ilgu tuneliu i kita pastata..as tuo metu drebu is baimes, spejau sukalbet visus kiek moku poterius....pagaliau atvaziavome..speju pajuokaut..dabar mausite zalias kojines kad nesusalciau..

sako, matot jau viska zino nebereik net aiskint..

) nuveza i operacine, uzkelia ant apoerc stalo''kryziaus to vadinamo..risa koja viena..duoda alpiu kalnu oro pakvepuot anesteziologas..koks gaivumas pamenu..staiga susunku noriu i wc..sesele sako tai basoniuka duosim..ne ne sakau man ''rimtam reikalui reikia..

na ka atrisa ta vien akoja..nulipu nuo stalo bigom i wc, sesele man is paskos aiskina i desine, i kaire..prainu besiruosiancius asistentus oprecijai , rankas besiplaunancius su kaukem , tiem akys matau issoka, juokiasi, sako ziurekit pacientas pabego

na ka as su tais ''zaliais lastais ''bekrentanciais nuo koju kaip vatrle strykt strykt , sesele is paskos begom paskui mane ..i''i desine ''i kaire''man susisuko galva nuo tu raminamuju as ne ten pasunku..i kita operacine..ta saukia, neik ten!!operuoja!!
apsisuku nubegu i savo operacine pati uzlipu ant stalo, atsikvepiau , sakau riskit..
na ka anesteziologas dar klausia sako nori daugiau kaifo

galvoju, kas cia do bajeriai..

dar daugiau to alpiu kalnu oro dave ..taip gera gaivu..na girdziu pradedam sako..jauciu suleido narkoze..taip gera..taip ant miego uztrauke ne taip kaip pratita kart

db tai tikrai kaifas buvo..Uzmigau..kaip per sapna pamenu..anesteziologas pradejo glostyt man galva'miegok mazute'' leidzim narkoze dar..vel miegu..
pradeda zadint, klausia kiek metu- sakau taigi rasetes leiskit miegot..vel girdziu kiek sveri? sakau gi kad rasetes pries operacija nneklauskit nesamoniu..

vel miegu..jauciu spaudimo matuoklis ant rankos uzsuadzia man .prasimerkiu..ziuriu nera lempos virs galvos..apsidairau, apspangus..ziuriu ligonis guli ant operacinio stalo..

tokia mintis, miriau ir matau save

vel miegu..vel matuoja spaudima kas 4 min..prabundu kai uzsspaudzia ranka matuoklis..sako ko tokia balta tu , mes labai pergyvenam..ar tu visada tokia balta buni??ne- sakau ..as tamsiaode- na buna kad veida balta buna..sakau labai balta????tai man amen jau???nea sako dar pabuk reanimacijoj atsigausi..vel bunu kaip amzinybej kokioj..
pagaliau parveza is operacines..pamatau
vyra,savo teti..taip gera palieka..bet miego norejimasjau palatoj..jauciu glosto man galva mano brangusis taip gera..
ateina daktaras per migla matau, bet girdziu kiekviena jo zodi..
vn zodziu..isemem akmenuka..davedem lataka iki dvylikapirstes..latako abu galai ant tiek susiaureje buvo, kad visiskai nepatekdavo tulzis i dvylikapirste..todel isipletes buvo..jame buvo akmuo
po 4 d.kalbu kabinete su juo..isaiskino man viska..akmuo buvo bendrajame latake..'' kt.opercijos ikes..''bet mes sako to neirodysim..nebuvo davestaas latakas ii dvylikapirtses..kaip tu iki siol gyvenai taip?? nei priepuoliu nei geltos?? saku buvau 1k inefkciniam, vemiau apsinuodijus buvau..galejo but susije..o cia tie visi svaigimai oro trukumai, hgalejo ir but kaip mazi priepuoliai..dabar pasake viskas turetu buti gerai..viska gelesi valgyti..nebebus kur kauptis akmenims..
jei kada gyvenyme blogai kas butu, tektu lempute ryti, kad praplatinti lataka ir viskas...tiekis mano puses..
operacija dare laparaskopu..bet tik paziurejo..o baigesi dideliu atviru pjuviu ties skrandziu nuo krutinkaulio iki bambos..truko 3 valanadas parveze po 4 valandu is reanimacijos..
atsigauti sunku labai buvo..po 3 d. siunte pas amne rebilitologa, kad ismankstintu..tirpadvao visas kunas..netekau , daug svorio..nuskausminamu organizmas neprieme..sirdis tabaluodavosi , dusdavau, tirpdavo visas kunas..tai kentejau dantis sukandus nezmoniskus skausmus.
aciu Dievui viskas laimingai baigesi ir as jau namuose..dar silpnoka..bet namei sveikti geriausia..ypac kai maziukas ir vyras salia..aciu mamai visas naktis isbuvo prie manes..budavo visokiu ciudu su manim nakti, sokdindavau sesutes.aciu visam personalui, nes rupestis neapsakomas..o labiausaii tai chirurgui..pavardes neskelbsiu..''geriausias siauliu chirurgas..''auksiniu ranku zmogus..
pinigu neeme..tiesiog ibruko atgal mano vyrui i kisene kai ka pasakes..
bukit sveikos ir nesirkit tokiom ligom..