Įkraunama...
Įkraunama...

Tulžies akmenligė

QUOTE(Sanita @ 2009 03 10, 10:50)
Tam ir yra gyditojai kad pasakytu reikia operacijos ar ne, jie visus jusu tyrimus turi, ligos istorija...
O forumai kad isgyvenimais pasidalinti ir palaikyti sunkia minute.  4u.gif

Na ligonines chirugas mano ligos istorijos tikrai neturi.... mirksiukas.gif Tyrimai, tai tik tie ka pats gydytojas per echoskopa paziurejo ir viskas, na dar seimos gydytojos siuntimas, kuriame parsyta, kad yra akmenys...
Atsakyti
[quote=Aiira,2009 03 07, 17:36]
Na va, pagaliau ir as nebusiu jauniausia betulze lotuliukas.gif (cia ta prasme, kad paskutinioji is cia esanciu isoperuota tongue.gif )
Stiprek, ir nepersivalgyk 4u.gif

Nusipirkau miezine,geriu su pienu, na nieko birzgaliukas ...., bet noriu tikros Late.... wub.gif
Ar jus geriat normalia kava ir kada pradejot?

o as geriu kava su pienu kiekviena diena karta i diena,ir late geriu ir nieko,net mezimo nereikia,isvis po operacijos per beveik 2men vaisto reikejo tik 2 kartus,valgau absoluciai viska smile.gif thumbup.gif
Papildyta:
[quote=zwezda0702,2009 03 10, 23:07]
[quote=Aiira,2009 03 07, 17:36]
Na va, pagaliau ir as nebusiu jauniausia betulze lotuliukas.gif (cia ta prasme, kad paskutinioji is cia esanciu isoperuota tongue.gif )
Stiprek, ir nepersivalgyk 4u.gif

Nusipirkau miezine,geriu su pienu, na nieko birzgaliukas ...., bet noriu tikros Late.... wub.gif

o as geriu kava su pienu kiekviena diena karta i diena,ir late geriu ir nieko,net mezimo nereikia,isvis po operacijos per beveik 2men vaisto reikejo tik 2 kartus,valgau absoluciai viska smile.gif thumbup.gif
[/quote]
o del tu dideliu akmenuku tai tikrai kiek gydytoju tiek nuomoniu,bet ir kiekvieno zmogaus organizmas kitaip viska priima,pvz mano senele gal 25metus nesioja akmenis ir nesiruosia operuotis schmoll.gif
Atsakyti
Nusipirkau miezine,geriu su pienu, na nieko birzgaliukas ...., bet noriu tikros Late....

As pirma karta išgėriau sekantį rytą po operacijos, nes nežinojau kad negalima.Ir po to gėriau kasdien. Ir nieko...
Atsakyti
QUOTE(zwezda0702 @ 2009 03 10, 23:15)

QUOTE(Super Gaga @ 2009 03 11, 10:08)
As pirma karta išgėriau sekantį rytą po operacijos, nes nežinojau kad negalima.Ir po to gėriau kasdien. Ir nieko...

Aciu, mergaites biggrin.gif
Tai rytoj tikrai ir as bandysiu thumbup.gif . Kazkokia baile esu, ir dabar viska bandau tik l. atsargiai, nors jauciuosi puikiai tongue.gif
Atsakyti
Cia radau tokius nurodymus sergant tulzies pusles ir lataku ligomis:
http://www.vgpul.lt/...lataku-ligomis/

Nors gal nieko naujo ir nesuzinosite.... mirksiukas.gif
Atsakyti
Oi, nezinau, kuo arciau operacijos diena, tuo labiau abejoju ka daryti doh.gif Ne todel, kad bijociau, bet pasiskaiciusi kiek reiks atsisakyti... blink.gif , juolabiau, kad priepuoliu nebuvo tfu tfu tfu (o operuoja esant priepuoliams), nors kiti ir ne viena priepuoli turejes neskuba operuotis...., o cia tik suzinojai ir pirmyn - chirurgai kito pasirinkimo neduoda...
Atsakyti
QUOTE(swelnute @ 2009 03 13, 09:24)
Oi, nezinau, kuo arciau operacijos diena, tuo labiau abejoju ka daryti  doh.gif Ne todel, kad bijociau, bet pasiskaiciusi kiek reiks atsisakyti...  blink.gif , juolabiau, kad priepuoliu nebuvo tfu tfu tfu (o operuoja esant priepuoliams), nors kiti ir ne viena priepuoli turejes neskuba operuotis...., o cia tik suzinojai ir pirmyn - chirurgai kito pasirinkimo neduoda...

Geriau ir nesužinok, kaip tie priepoliai atrodo.O dėl valgymo, man asmeniškai, tos rekomendacijos atrodo juokingos.Valgau viską iš abiejų sarašo pusių (išskyrus lašinius, kurių niekada gyvenime nemėgau).
Po operacijos, išleidžiant namo, mane operavęs chirurgas pasakė, kad jis asmeniškai rekomenduoja viską valgyti, ką ir anksčiau, tik mažesnėmis normomis.
Neprisikirsti iš karto daug.Gal pora mėnesių nevalgiau kepto maisto ir visa mano dieta.
Atsakyti
swelnute koks būtent maisto ribojimas tave taip gąsdina? negalėsi išgyvent be rūkyto , riebaus aštraus kepto ir kitokio sunkiai virškinamo maisto? g.gif beto gal tavo organizmas kitoks ir visai gerai virškins "neleistinus" produktus.

dėl ko abejoji ar operuotis ar ne? jei turi akmenų ir nenori negeru pasekmių taip reikia operuotis. save gerbiantis chirurgas ar medikas niekada ir nepatartu kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 13 kovo 2009 - 10:12
Sveikos, mergaitės 4u.gif

Nuolat seku ir skaitau jūsų temytę. Pati tulžies netekau kiek kitokiomis aplinkybėmis- darant kasos operaciją kartu su kasa pašalino ir dvylikapirštę, ir tulžies pūslę smile.gif
Gal skambės keistai, bet džiaugiuosi, kad man ją išpjovė ax.gif Nes prieš operaciją darytoje sanoskopijoje matėsi kažkokios nuosėdos ir jaučiu ankščiau ar vėliau būčiau sulaukusi visų tų baisių priepuolių ir jos netekimo smile.gif
O dabar galiu ramia galva gyventi smile.gif
Ir noriu padrąsint visas bijančias- bijoti tikrai nėra ko, tiek moteryčių gulėdama ligoninėje sutikau, kurios operavosi tik tulžiapūslę, visos taip greitai ir lengvai atsigaudavo po operacijų ok.gif O ir tos dietos maximum pusmečiui, poto juk viskas susitvarko smile.gif
Būkit sveikos 4u.gif
Atsakyti
labas. man pastarosiom dienom nustatė tulžies akmenligę ir trombocitopeniją
Atsakyti
QUOTE(swelnute @ 2009 03 13, 09:24)
Oi, nezinau, kuo arciau operacijos diena, tuo labiau abejoju ka daryti  doh.gif Ne todel, kad bijociau, bet pasiskaiciusi kiek reiks atsisakyti...  blink.gif , juolabiau, kad priepuoliu nebuvo tfu tfu tfu (o operuoja esant priepuoliams), nors kiti ir ne viena priepuoli turejes neskuba operuotis...., o cia tik suzinojai ir pirmyn - chirurgai kito pasirinkimo neduoda...

swelnute, Na ligonines chirugas mano ligos istorijos tikrai neturi....  Tyrimai, tai tik tie ka pats gydytojas per echoskopa paziurejo ir viskas, na dar seimos gydytojos siuntimas, kuriame parsyta, kad yra akmenys...

Jei apylinkes gyditoja dave siuntima operacijai vadinasi reikia operuotis, juk ji mato padeti kad ir nebuvo priepuoliu gal rodo uzdegimo procesus...
O pati operacija tikrai nera labai baisi ax.gif
Tik gyvenimo buda teks pakeisti biggrin.gif nes jei jau turejot ir kitokiu operaciju vadinasi bigsmile.gif jau laikas keisti gyvenimo buda
Tad sekmes ir nesijaudinkit 4u.gif

O pasisakime kad operuotis nereikia skubeti - turejau omeni apie tai kad yra zmoniu tik suzinoje kad turi akmenuka savo ineaciatyva puola ji operuot .. Zinau tokiu atveju.. biggrin.gif
Atsakyti
kaip ligoniukai? jaunos mamytukes atsiliepkit? kaip jaučiates?
Atsakyti