Įkraunama...
Įkraunama...

Tvarka vaiko kambaryje

QUOTE(allegro @ 2007 03 05, 13:40)
Vaikai ir yra vaikai,jų kambarys- jų teritorija ir tegul ten apsikasa kiek nori,tik kartais reik pakoreguot tuos apkasus,kam atimt vaikystę,jei jiems taip smagiau biggrin.gif

Noreciau papriestarauti.. tvarkingumas nera igimtas bruozas, jis greiciau auklejimo + vaiku imlumo, megdziojimo derinys. Jei vaiko nemokysite nuo mazens valytis dantuku (nes jam bus tai nemalonu) tai visa gyvenima jis tures draugauti su stomotologais... jei nemokysite tinkamos higienos, tai jusu vaikas neatsigins ivairiu ligu.. jei nemokysite gero elgesio manieru.. tai jusu atzalele kitiems gali pavirsti rakstimi..

Manau, kad lygiai taip pat kaip stengiames del vaiku pirmuju ir kertiniu mokykliniu ziniu, lygiai taip pat kaip kovojame su kiekviena netiketai uzklupusia liga, taip mokome tvarkytis.. t.y nebutinai savo kambari, bet ir bet kuria aplinka kurioje vaikas randasi. Mokome gerbti savo ir kitu daiktus. Tai be galo svarbus igudziai , kuriu labiausiai reikes visa gyvenima...
Nesakau ,kad vaikas turi zaisti tuscioje erdveje, bet is daugelio mamyciu minciu suprantu, kad ju atzalos vienu metu zaidzia tik su tam tikrais zaislais o ne visais is eiles, todel 4-5 m. vaikui galima isaiskinti zaidimo "taisykles" kad zaislai ne i tema(zaidimo metu) turi buti jiems skirtose vietose.. vaikams nuolat pasikartojancios taisykles labai patinka..
O visu pirmiausia reikia nepamirsti, kad vaikai tvarkos ismoksta ne knygas skaitydami, o stebedami savo artimuosius.. Ir komanda tvarkytis niekada nesuveiks jei jus su savo vaiku nedraugaujate (tik auklejate) ir nesistengiate susitarti.. kai toks rysys atsiranda, po rimtu ir ramiu pokalbiu, po bendro tvarkymosi, mokymo sluostyti dulkes, siurbliuoti, lankstytis rubelius, o gal net juos ir lyginti su mama, igyjamas ir tvarkos supratimas..
kaip ir visame kame reikia ramybes ir kantrybes.... ir beabejo grazaus pavyzdzio..

Sekmes visoms mamytems. drinks_cheers.gif .. Niekad neturejau problemu del sito... nes matyt kad labai draugauju su dukra... ir jokiu jai dovanu ar spec pramogu nereikia del tvarkymosi... uztenka pokalbio.. ar prasymo.. TIKIU Kad ir jus taip mokate, ir perskaiciusios pasakysite kad tai yra imanoma... Linkiu visoms sukalbamu atzaleliu.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Beatti @ 2007 03 05, 17:57)
Mano mažule tvarko žaisliukus tada,kai tvarkai kartu su ja,bet jei pasakai griežčiau,tada sutvarko pati,bet man yra vienas malonumas jai padėti,mes kartais kartu žaidžiam,tai gi ir turim kartu sutvarkyti biggrin.gif ,gal tik dabar kai esu nestuke.gif ,jinai supranta,kad mamytei sunku,tai ir tvarkosi pati thumbup.gif .

Pas mane lygiai ta pati situacija,su manim tvarkos,viena niekaip schmoll.gif .Nors ir grieztai sakau,jinai manes visai nebijo,o kai tetis pasako,tada begom bega lotuliukas.gif
Atsakyti
Tvarkom kartu dazniausiai, nes taip smagiau vaikams, o kartais jie patys sutvarko, bet buna ir tokiu dienu, kai oziukai ateina tongue.gif , tada mamyte sutvarko viska. O siaip , jei tik pradedi kazka delioti, tai butinai doh.gif to zaisloprireikia tuoj pat zaisti. Taip ir buna, cia sutvarkom, cia vel ziurek jau reik tvarkyti tongue.gif
Atsakyti
Del tvarkos-mano teta nesusitvarko irgi su pussesere ir pusproliu, nes jiem atrodo kad tai didziausia kancia tvarkytis..
Man irgi taip budavo, ir dabar net kartais,gyvenu su tevais,man 21,5 m, bet siaip kambari tvarka,bet kadangi mama pedante tai jai atrodo kad bardakas,na bet irgi savaite praso kad susitvarkyciau,o as megstu tvarkytis savaitgali o ne po darbu...
Bet jau kaip isauklejo ta ir turi.. kai gyvenau su draugu atskirai tai ir tvarkiausi kai savi namai smile.gif bet ne apie tai..

Viena mamos drauge va pasakojo kaip ja auklejo ir kaip ji savo sunu..
Sestadienio arba sekmadienio ryta,mama ateidavo ir jei netvarka visa spinta isversdavo ant zemes.... ir visi planai zlugdavo nes reikedavo tvarkyti valandu valandas..
o ji sunu auklejo taip - ne tik spinta bet ir stalcius ir kanceliarines prekes isversdavo vidury kambario ir dar pamaisydavo doh.gif

Gal ziauriai skamba, bet tvarka greit atsirado...
sake kai diena tekdavo tvarkytis,tai poto jau ir tvarka atsirado..

As mastau kad irgi taip daryciau,bet butu nustatytas laikas, pvz, sestadieni laisva diena, nustatyciau valanda kada einu tikrinti, pvz 3 val dienos, jei nueinu ir netvarka,isversciau viska, asiku jei matyciau kad vaikas stengesi bet ne iki galo sutvarke,padeciau,bet jei matyciau kad piktybiskai nedaro-viska ant zemes...
Manau kita sestadieni nebenoretu tvarkyt visa diena kambario ir tvarka prisiziuretu smile.gif
Atsakyti
Tvarka vaiko kambaryje - individualus reikalas.
Juk ir mes vieni megstame idealia tvarka iki smulkmenu, kitiems pakanka daktus sustumdyt i kampus ir gerai. Taip ir vaikai, pagal savo amziu tvarka supranka savaip. Vieni vaikai net zaisti negali, kai juos supa MAMU tvarka. Leiskite vaikui savo kampelyje ar kambaryje tureti jam priimtina tvarka, su jos visais padariniais.
Atsakyti
Žaislus liepiu pačiam susirinkti, jis juos susideda į vietas, o aš išplaunu, nuvalau dulkes. Aišku vis įsisuku į jo žaislų dėžes, kurios jam atrodo "sutvarkytos"
Atsakyti
Man keisčiausia yra tai, kad maniškė darželyje yra be galo tvarkinga, visada susirenka savo ir kitų žaislus išeidama namo, o namuose tenka pyktis, nes pastoviai viską išmėto, o kai reikia susitvarkyti, tai prisigalvoja visokių pateisinimų, kad tik nereiktų susirinkyi žaislų rolleyes.gif pvz negali todėl, kad lauke jau yra tamsu ir ji jau turėtų gulėti lovoj rolleyes.gif
Atsakyti
Tiesa , mano panos jau didelės , bet dėl tvarkymosi tai visada pačios susitvarkydavo , o jei nenorėdavo tai ir taip palikdavo žaislai ant kilimo gulėti , o ryte rasdavo juos šlapius (Aš juos truputi palaistydavau) ir joms aiškindavome , kad žaisliukams irgi šalta ir verkė visą nakti , kad jie irgi nori į savo loveles ax.gif gal ir nepedagogiška , bet rezultatas dabar yra thumbup.gif
Atsakyti
maniškė tvarkosi be didelio entuziazmo, bet tvarkosi be pykčio ir barnių lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniskiai visada tvarkosi zaislus pries isvaziuojant kur ar iseinant i lauka. Taip pat vakare, pries einant maudytis.
Atsakyti
QUOTE(agle @ 2007 09 03, 06:25)
Tiesa , mano panos jau didelės , bet dėl tvarkymosi tai visada pačios susitvarkydavo , o jei nenorėdavo tai ir taip palikdavo žaislai ant kilimo gulėti , o ryte rasdavo juos šlapius (Aš juos truputi palaistydavau) ir joms aiškindavome , kad žaisliukams irgi šalta ir verkė visą nakti , kad jie irgi nori į savo loveles ax.gif gal ir nepedagogiška , bet rezultatas dabar yra  thumbup.gif

thumbup.gif labai idomi ideja,o kodel manote,kad nepedagogiska,manau visai nieko, thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agle @ 2007 09 03, 08:25)
Tiesa , mano panos jau didelės , bet dėl tvarkymosi tai visada pačios susitvarkydavo , o jei nenorėdavo tai ir taip palikdavo žaislai ant kilimo gulėti , o ryte rasdavo juos šlapius (Aš juos truputi palaistydavau) ir joms aiškindavome , kad žaisliukams irgi šalta ir verkė visą nakti , kad jie irgi nori į savo loveles ax.gif gal ir nepedagogiška , bet rezultatas dabar yra  thumbup.gif

man irgi patiko tavo idėja ir manau kad tai nėra nepedagogiška juk mamos turi imtis kokių nors gudrybių.Beje manasis berniukas irgi tingi tvarkytis,bet pastebėjau kad netvarka jį erzina,tai kai labai apsiverčia pats susitvarko.Manau jei vaikas auga tvarkingoje šeimoje jis irgi užaugs tvarką mėgstantis nes bus matęs pavyzdį.
Atsakyti