Įkraunama...
Įkraunama...

Tvarka vaiko kambaryje

Prieš miegą visada susitvarko,nes kartą pasakėm,jog kiekvienas žaisliukas nori miegoti savo vietelėje(kas dėžėj,kas lentynoj,kas spintoj),nes kitaip jie supyks ant šeimininko ir pabėgs pas kitą vaiką,kuris rūpinasi savo žaislais.Reakcija- blink.gif Nepaklausė kartą,tai nematant išnešėm visus žaislus į balkoną.Ryte buvo ašarų.Sakom-pabėgo.Gaila buvo vaiko...Sakom-gal atleis tau ir sugrįš.Po kiek laiko vėdinom kambarius-sugrįžo. bigsmile.gif NUo tada susitvarko ir dar paklausia ar nepabėgs. lotuliukas.gif O su drabužiais cackintis nemėgsta.Matyt kad bernas g.gif
Atsakyti
Na maniskis tai kaip kada pagal nuotaika susitvarko,jau kai buna labai piktas tai tenka man tvarkyt smile.gif nors pratinu,taip kad tavo zaislai tu ir tvarkai smile.gif
Atsakyti
Na nerasta pas mano mergička tvarkos (visa į mane blush2.gif ). Bet tėtis taigi tvarkingas, o be to iš išvaisdos panašūs. Jau sakiau abu vienodi būtumėt man apskritai nereiktų tvarkytis, bet kur tau. Pupa sugeba už visus sujaukti, ne tik žaislus - samčius, mašelius, bileką doh.gif. Tai senolis atėjęs "mesiu viską į pečių", padeda - 5 minutėm doh.gif.
Atsakyti
Maniske jau didele greitai bus 6 metukai. Nuo pat vaikystes buvo pratinama tvarkytis, bet paskutiniu metu pastebejau, kad ji visa sutvarko tik pavirsutiniskai, kad as neuzkliuciau uz daiktu kambaryje, o kai atidarau spinta, tai pakraupstu ir rubai ir zaislai ir knygos ir t.t. viskas sumesta , sakau gerai kad maisto nerandu... Tvarka spintoje trunka tik viena diena, o po to vel viskas is naujo. Jau nebezinau ko griebtis... g.gif
Atsakyti
biggrin.gif as irgi vaikystei taip tvakriau savo spinta tik viena diena buvo tvarka o paskuj vel siaubas, pratinu savo mazulke tvarkytis bet jinai viena netvarko, sako mama davaj kartu tu man padesi ir tokia mina padaro mirksiukas.gif , dabar jei 3 metukai, pastebejau kai as pvz tvarkaus name tai ir mazoji mano sako mam as tau padesiu ima sluota ir tvarka daro, isivaizduojate kokia lotuliukas.gif , bet gerai kad nors pati nori man padeti .....
Atsakyti
susitvarko panele, ir dulkes nusilavo, kartais ir brolis prie jos prisijungia, bando jai padeti, o kartais atvirkciai, ji tvarko o jis jai uz nugaros ismeto doh.gif , tada ji supyksta ir tvarka einu daryt as.
Atsakyti
sveikos.ir as prie jusu prisijungsiu ax.gif mano panelei 4m.,bet jau tvarkytis,tai jai peilis g.gif as bandau visaip ir prasau,ir uzsaukiu,ir pagazdinu,kad ismesiu,bet ji net nereaguoja!!! mad.gif o siandien ryta,pabudome,papusryciavome,ziuriu nuotaika gera,tai galvoju pabandysiu,sakau eime tvarkytis zaisliukus,o ji man atsake:tu eik,as dabar tyngiu doh.gif tai ramiai atsistojau,sudejau viska,visus zaislus,leles i didelius siuksliu maisus ir isnesiau i rusi,pamaniau gal atsipeikes bigsmile.gif o ji atejo i savo kambari ir sako:tete kitus nupirks doh.gif doh.gif viskas,atroso nusisausiu verysad.gif doh.gif nu kaip ja priversti tvarkytis?? g.gif suneliui 2m.,tai jis mato,kad as tvarkausi,tai ir jis savo kambari tvarko,o merga nei per kur g.gif g.gif patarkit!!!! verysad.gif doh.gif blink.gif
Atsakyti
Patarčiau neparnešti žaislų ir nepirkti naujų.Tegul supranta,kad jų daug turi ir jie supykę.Būkit kantrūs.Mergytei turėtų nusibosti be žaislų g.gif Nenusileiskit,"pakankinkit",tegul pažada kiekvieną vakarą ,pvz.pradžioj,prieš miegą susitvarkyti.Kitaip jie supyks ir išeis pas kitą vaiką visam laikui.Kitų NEPIRKSIM,nes ir tie dings. g.gif Mums su 4,6m vaiku pavyko. thumbup.gif
Atsakyti
aciu uz patarima,pabandysiu butinai jau si vakara 4u.gif smile.gif beje,vaziavau i parduotuve specialiai nupirkau sokoladiniu saldainiu,kuriuos be galo megsta,parodziau ir pasakiau,kad kol nebus tvarka kambaryje,negaus ne vieno verysad.gif is pradziu ''draskesi'',bet po gero pusvalandzio nuejo ir sudejo zaislus,aisku ne taip kaip turetu,bet... g.gif gal viskas bus tik i gera ax.gif
Atsakyti
Musu merginai 3,5 metu, tai pries einant miegoti visada susitvarko. Mokem ja saugoti ir tausoti savo daiktus ir zaisliukus, jei palieka kur papuola, reiskia zaislas jai nerupi ir nereikalingas ir tada jis "supyksta ir iseina", arba patys pasakom, kad jei paliks kaip siuksle, tai ismesime i siuksliu kibira ax.gif
Atsakyti
Mūsų berniukui 5 metai, nuo pat mažens mokiau ir pratinau jį tvarkytis, aišku, pagal jo išgales, dabar problemos būna labai retai, visada prieš eidamas miegot susideda savo žaislus į dėžę thumbup.gif aišku, ten vyrauja jo tvarka, bet lai, kaip pats susideda, taip ir turi, nes žino, jei sulaužys bedėdamas, tai jau jo problemos, niekas naujų nepirks schmoll.gif būna, kad pastato iš konstruktorių kokią pilį ar šiaip didesnį daiktą, tai prašo, kad leisčiau neišardyti, tada pastato prie sienos ir viskas, kiti keliauja kur jiems priklauso smile.gif kaip bus, kai mokyklinukas taps, nežinau, bet kol kas dėl tvarkos tai tik minimalūs barniai būna
Atsakyti
Mano 4-metis kas liecia tvarka, tai doh.gif bet manau, jog po truputi pradedam but tvarkingesniais. nes jau savaite, kaip kambarys ciki piki. nieko nepalieka, bet asiku vis reikia primint. paskutini kart tai specialiai dvi savaites nelindau ir nieko nelieciau jo kambari. tai patikekit, buvo ten visko - jam ir pasakiau, jog greit gyvates prades raitytis jei nesitvarkysi biggrin.gif o jam nieko, nereaguoja. o kambarys atrode va kaip - ant grindu primetyta drabuziu kruvos, zaislu pilna, kad net kojos ner kur padet nuo smulkaus konstruktoriu, delioniu iki didziausiu zaislu, komoda vidury kambario nustumta (kazi ko ten ieskota po ja g.gif ). tai buvau kantri dvi savaites. savo kambarius apsikuopdavau, o jo net nelieciau biggrin.gif tai viena sauleta siastadienio ryta bandziau tartis, derybos vyko beveik puse dienos ir visa ta laika mazius prasedejo savo kambari vis pradedamas tvarkytis. ir vis man primindavo, kad geriausia buvo gyventi senam name, nes zaislai buvo visad sutvarkyti. kur gi ne, nes as man visa laika tekdavo rinkt, kadangi turejom mazai vietos ir norejosi paciam nelaipiot pro ismetytus zaislus. bet po ilgu derybu su juo ta puse dienos, pagaliau priejo eile plaut vaikio kambario grindis, tai pasiemiau diiiiiideli maisa ir pasakiau ramiai, kad as tuoj sutvarkysiu zaislus taip kad tau niekada nebereikes tavrkyt, nes ju paprasciausiai nebebus tavo kambari ir siuose namuose. tai zinokit, padejo taip, kad net komoda is kambario vidurio atsidure savo vietoje ir net smulkus zaisliukai buvo surinkti ir sudeti atskirai i jiems skirta dezute thumbup.gif kaip toliau bus, pagyvensim, pamatysim rolleyes.gif
Atsakyti