Įkraunama...
Įkraunama...

Tvarka vaiko kambaryje

žaisliukus susitvarko, ne visada tvarkingai kartais sumeta juos į savo namelį, dėl rūbelių bando lankstyt tik dar nelabai gaunasi unsure.gif jei paprašau atneša iš džiovyklos savo rūbelius į kambarį wub.gif
Atsakyti
Na mano mazulis savo kambario dar neturi,turi savo kampeli kur pas tvarkosi zaisliukus,man uztenka pasakyti kad jei nesusitvarkysi zaisliuku jie bus atiduoti kaimynu berniukui arba jie nuo taves pabeks ir jis pats lekia juos tvarkyi,arba kai nori naujo maisiuko su zaisliukais senuosius turi surinkt atgal i maisiuka,taip ir tvarkomes,tikiuosi kai tures savo kambary mokes jame palaikyti tvarka.
Atsakyti
Zaislus jau pagaliau tvarkosi smile.gif Kai diena baigiasi, ar kai jau perdaug zaislu i musu kambary pritempia... Primint aisku vis dar reikia, bet jau neatsikalbinedamas eina tvarkytis.
Su rubais dar sunkiai... sumeta i viena kruva... biggrin.gif
Atsakyti
maniskis zaislus susitvarko kai pasakau nors buna kad ir neprasius susideda bet retai rolleyes.gif o rubus tai nelenksto o susuka i gniuzukiuka ir ideda i spinta lotuliukas.gif
Atsakyti
Maniskis tai tvarkingas. Knygutes savo vieta turi, masinytes savo. Pazaide susidejo, nes man pakako pora kartu sudeti viska i maisa ir padeti prie siuksliu kibiro...tvarka atsirado kaip baznycioje wink.gif pasakiau jei tau nereikia zaislu atsiras kam reikia ir viskas zaislai tvarkomi prasidejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Mirtišė_ @ 2008 08 15, 11:53)
Maniskis tai tvarkingas. Knygutes savo vieta turi, masinytes savo. Pazaide susidejo, nes man pakako pora kartu sudeti viska i maisa ir padeti prie siuksliu kibiro...tvarka atsirado kaip baznycioje wink.gif pasakiau jei tau nereikia zaislu atsiras kam reikia ir viskas zaislai tvarkomi prasidejo  smile.gif

va šitą būdą mes ir vis ruošiamės išbandyti, bet kol kas pakanka ir žodinio pasakymo, kad jei nesitvarkysi bus sudėta į maišus ir atiduota, bet, manau, ramus daiktų surinkimas į maišus ir padėjimas prie šiukšlių dėžės būtų efektyvesnis thumbup.gif gal kitais kartais nereikėtų to paties kalbėti smile.gif
Atsakyti
Sveikos. O aš skaičiau, ir bandau taikyti tokį variantą- jei vaikas turi savo kambarį, tegul tvarkosi savarankiškai, kaip jam patogiau, o jei žaidžia bendro naudojimo kamb., turi žaidimo forma kartu su pagalba susitvarkyti. Manoji(4m) ir savo kambarį susitvarko, kai gresia svečių antplūdis, o kitur tvarkom draugiškai su paaiškinimais konkrečiais atvejais
Atsakyti
QUOTE(DRUNE @ 2008 08 20, 12:49)
Sveikos. O aš skaičiau, ir bandau taikyti tokį variantą- jei vaikas turi savo kambarį, tegul tvarkosi savarankiškai, kaip jam patogiau, o jei žaidžia bendro naudojimo kamb., turi žaidimo forma kartu su pagalba susitvarkyti. Manoji(4m) ir savo kambarį susitvarko, kai gresia svečių antplūdis, o kitur tvarkom draugiškai su paaiškinimais konkrečiais atvejais

o jei vaikas nesitvarko savo kambario? nesikloja lovos ir pan., tai kaip tada elgtis?
Atsakyti
Iš kur tie vaikiukai tokie angeliukai - ir žaisliukus, ir rūbelius tvarko.... Net baltas pavydas suėmė. Maniškė žaisliukus dar dar apsitvarko, jei pagrasinam, kad pasakos prieš miegą neskaitysim, o drabužius susuka ir bet kur numeta. Nieko negaliu padaryti, nei gražiuoju, nei piktuoju. Jau sakiau čia turbūt netvarkingumo genas - anyta mano visiška nevala.
Atsakyti
QUOTE(clasica @ 2008 08 20, 15:09)
Iš kur tie vaikiukai tokie angeliukai - ir žaisliukus, ir rūbelius tvarko.... Net baltas pavydas suėmė. Maniškė žaisliukus dar dar apsitvarko, jei pagrasinam, kad pasakos prieš miegą neskaitysim, o drabužius susuka ir bet kur numeta. Nieko negaliu padaryti, nei gražiuoju, nei piktuoju. Jau sakiau čia turbūt netvarkingumo genas - anyta mano visiška nevala.

manau, kad 3 metukai dar per mažai, kad mergytė mokėtų jau ir gražiai sulankstyti. Dabar svarbu, kad padėtų rūbelius į vietą, visada nepamirškit pagirti ir tik teigiamai vertinti jos susitvarkymą, koks netobulas jis būtų. Kai jau įpras padėti bent į vietą, tada galėsit pradėt mokint ir aiškint kaip reikia susilankstyti ir gražiai padėti. Tikiu, kad būna vaikų, kurie jau ir gimsta su tuo tvarkos, gal netgi pedantiškumo genu. Mano sūnėnas toks buvo, būdavo juokinga kai mažiukas vaikutis dėlioja tvarkingai batukus, rūbelius, žaislus, rankas plauna vos ne kas 10 minučių. TAs rankų plovimas tai net iš kantrybės išvesdavo doh.gif vaiką apimdavo net isterija jei jis negalėdavo rankų nusiplaut. Nu ir ką, kadangi šeimoje jis toks tvarkinguolis tik vienintelis buvo, kiti vaikai " normalūs" biggrin.gif tai per laiką ir jam kažkiek tą tvarkingumo geną "aplamdė". O visiems, kurie negimsta tokie tvarkingi tikrai tikiu, kad galima išugdyti tvarkos palaikymą. Nuo mažens reikia pratinti, priminti ir vėl priminti, kad pavalgęs pats nusineštų puoduką ir lėkštę nuo stalo, kad nusiavęs batus padėtų būtent ten kur jų vieta, o ne bet kur ir t.t.t Taip ir įpras, o jei nekreipsim į tokias smulkmenas dėmesio, jei vaikščiosim paskui ir viską po jų rinksim tai tokie jie ir užaugs 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skm: 21 rugpjūčio 2008 - 13:05
Mano mažasis tvarkosi daugiau už sesę. O mergužėlę tai turiu netvarkingą, atrodo seniau buvo viskas gerai, bet dabar baramės kasdien dėl žaislų ir rūbelių netvarkos doh.gif
Atsakyti
Na dėl lovos klojimo, tai jei turi savo kambarį, apskritai nesiūlyčiau klot, nes tai net nehigieniška, mat patalai turi prasivėdinti perdien, na, bet jei miegate kambary, kuriame galima sulaukt svečių, tektų kažkokias minimalias nuobaudas taikyti, bet tai daryti rimtai, o ne tik grasinant, nes vaikai greitai pagauna, kad grasinimai niekada nevykdomi ir tuo naudojasi.Pvz.-neleisti žiūrėti tv, ar nepaskaityti knygelių...(na priklauso nuo amžiaus)

QUOTE(skm @ 2008 08 20, 14:59)
o jei vaikas nesitvarko savo kambario? nesikloja lovos ir pan., tai kaip tada elgtis?

Atsakyti