Įkraunama...
Įkraunama...

Namas su mansarda ar be jos

QUOTE(evansmum @ 2005 06 29, 19:43)
Masciau apie tuos - ir +, ir stai ka sumasciau biggrin.gif .

2aukstu namo
+:
miegamuju "zona" yra atskirta nuo svetaines, virtuves;
reikalauja mazesnio uzstatymo ploto;
mazesnis stogo/pamatu plotas
galimybe tureti daugiau sviesos(langu) kambariuose 

-:
laiptu zona uzima nemaza plota 1me ir 2me aukste;
laiptai- gan brangus dalykas
per laiptus "migruoja" siluma ir (!) garsas (reikia daryti koridoriaus zonoj ir atskirti juos durimis)

Kadangi man vienaaukčiai nepatinka, tai tendencingai surašysiu mansardinių pliusus tongue.gif

Laiptų zona užima maždaug 10 m2, iš kurių apie 2,5 - 3 m2 galima panaudoti spintai ar sandeliukui. Aš asmeniškai susiplanavau laiptus taip, kad po jais pirmame aukšte bus panaudotas visas plotas - nuo spintos aukščiausioje vietoje iki batų dėžės žemiausioje.
Laiptus darant svetainės-holo erdvėje nors plotas ir prarandamas, bet tūris išlieka. O bendras tūris irgi svarbu palankiam gyvenamajam klimatui, o kuo didesnis tūris, tuo lengviau palaikyti optimalų mikroklimatą.

Dabar bendri paskaičiavimai.
100 m2 ploto vienaaukščiui (10x10m) reiks 120 m2 išorinių sienų, 100 m2 šiltintos perdangos ir apie 150 m2 stogo (kai nuolydis labai mažas).
112 m2 ploto mansardinima (7x8m) reikės maždaug 150 m2 išorinių sienų ploto, 56 m2 nešiltintos pageidautina gelžbetoninės perdangos tarp aukštų, 100 m2 stogo (30 laipsnių nuolydžio kampo), iš kurių 40 m2 šiltinta, 30 m2 šiltintos medinės perdangos virš mansardos.

Dabar kainos. Išorės sienos iš silka blokelių kaina pagal anskčiau duotą skaičiuoklę yra 100Lt už m2, na dar pridėkime tiek pat darbui tai gaunasi 200Lt už m2. Mansardiniam būtų 30 tūkst. Lt, vianaaukščiam 24 tūkst. Lt.

Dabar stogas. Radau tokį linką su palyginimais įvairių dangų http://www.asa.lt/cg...str1.cgi?grp=70. Imkime pigiausią varinatą - eternito. Tai mansardiniam būtų danga 4100 Lt plius darbas tiek pat, tai 8200Lt. Vienašlaičiam būtų 5850Lt plius darbas tai viso 11700Lt. O jei danga brangesnė, tai skirtumas dar didesnis gaurūsi. Kadangi nežinau kiek kainuotų pati konstrukcija, bet skirtumas dar padidėtų vienašlaičio nenaudai. O dėl konstrukcijos stiprumo, tai jos abi turės būti stiprios -vienašlaičiam dėl mažo nuolydžio ir didelės sniego apkrovos, mansardiniam tiek dėl nuolydžio nedidelio, tiek ir dėl šiltinimo.

Dėl stogo šiltinimo - vienaaukščiam reikia šiltinti 100m2 tarpaukštinės perdangos, mansardiniam reikia šiltinti apie 70 m2 mansardos stogo/perdangos. Man atrodo, kad darbo ir medžiagų požiūriu toks šiltinimas mažai skiriasi. Dar kažkiek pridės mansardiniam tarpaukštinės perdangos garso izoliacija. Tai šioje vietoje bus vienodai išleista.

Manau, kad viską paskaičiavus ir gautųsi, kad kaina nelabai kuo skiriasi. O ir gyvenmas rodo tą patį - jei kuris nors variantas būtų žemkliai pigesnis, tai tokienamai ir dygtų. Dabar gi yra labai įvairių. Todėl rinkčiausi tikpagal subjektyvius patinka-nepatinka kriterijus. O po to jau patį namą projektuoti d\gali taip, kad gautųsi kuo pigiau.
Atsakyti
Aš irgi norėčiau su mansarda, nes atskira miegamojo zona labai patogu.
Nebent vieno aukšto rusiškos "g" formos, tokie man irgi patinka.
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 07 11, 14:30)
Aš irgi norėčiau su mansarda, nes atskira miegamojo zona labai patogu.
Nebent vieno aukšto rusiškos "g" formos, tokie man irgi patinka.

o kaip tau toks išplanavimas ? Visai ne G formos
user posted image
Atsakyti
"G" turėjau omeny, kad miegamaieji turėtų tada būti toliau nuo virtuvės, valgomojo, sveitainės. Atskira zona.
Atsakyti
Aš dabar statysiuos namą tik su mansarda thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nors ir turėjau gerą variantą vieno aukšto JP "Neringa", kur miegamieji atskirai nuo svetainės su virtuve, bet mansarda yra mansarda,vien dėl vaizdų pro jos langus verta. O dar namo puošmena - laiptai, kurie aišku nemažai kainuoja, bet aš visom keturiom už mansardą. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mes irgi l.ilgai svarstėme kokį namuką rinktis, su ar be mansardos. Pasirinkome su mansarda. Nes tai ir saugiau dar prie visko ax.gif
Atsakyti
QUOTE(artlt @ 2005 07 11, 20:48)
Mes irgi l.ilgai svarstėme kokį namuką rinktis, su ar be mansardos. Pasirinkome su mansarda. Nes tai ir saugiau dar prie visko ax.gif

O dėl ko saugiau?
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 07 11, 15:43)
"G" turėjau omeny, kad miegamaieji turėtų tada būti toliau nuo virtuvės, valgomojo, sveitainės. Atskira zona.

Sie isplanavimai man neblogi atrodo:

http://www.pajegos.l...sDetails&ID=159 - cia miegamoji zona yra atskirai nuo gyvenamosios.

http://www.pajegos.l...sDetails&ID=175
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo evansmum: 12 liepos 2005 - 09:31
QUOTE(evansmum @ 2005 07 12, 10:27)
Sie isplanavimai man neblogi atrodo:
http://www.pajegos.l...ctsDetails&ID=5
http://www.pajegos.l...sDetails&ID=159 - cia miegamoji zona yra atskirai nuo gyvenamosios.

Tau patinka vieno aukšto 4u.gif ? Kokius + ir - matai su mansarda ir be jos? Gal paskaičiavus kuris iš šių variantų pigesnis? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 07 12, 09:04)
O dėl ko saugiau?

Mano manymu, saugiau dėl to, kad mažiau langų pirmame aukšte ir dėl to mažesnė įsilaužimo per langą tikimybė ax.gif
Mes su vyru irgi svartom kokį: vieno ar dviejų aukštų namuką lipdyti, bet pirmauja dviaukštis, t.y. su mansarda, nes man labai svarbu ir estetinis namo vaizdas, o bemansardiniai namai man dauguma kaip kokie blynai atrodo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2005 07 12, 11:47)
Mano manymu, saugiau dėl to, kad mažiau langų pirmame aukšte ir dėl to mažesnė įsilaužimo per langą tikimybė ax.gif
Mes su vyru irgi svartom kokį: vieno ar dviejų aukštų namuką lipdyti, bet pirmauja dviaukštis, t.y. su mansarda, nes man labai svarbu ir estetinis namo vaizdas, o bemansardiniai namai man dauguma kaip kokie blynai atrodo doh.gif

Nu dėl langu tai schmoll.gif Vistiek svetainę darysi su vitrininiais langais, virtuvėje irgi bus langas, tai dėl langų tai... O jei norės įsilaužti tai tikrai įsilauš, kad tik butų noras mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gerlenda @ 2005 07 12, 11:58)
Nu dėl langu tai  schmoll.gif  Vistiek svetainę darysi su vitrininiais langais, virtuvėje irgi bus langas, tai dėl langų tai... O jei norės įsilaužti tai tikrai įsilauš, kad tik butų noras  mirksiukas.gif

Manau, kad kalbant apie saugumą čia turėta galvoje, kad naktį tik pirmame aukšte gali įjungti signalizaciją, o antrame neįjungti ir miegoti pravertu langu.
Atsakyti