O pas mus irgi statomas namas su mansarda. Mansardiniame aukšte bus miegamieji, aišku namo bendras plotas mansardinio aukšto dėka padidėja, ir tvarkyti bus daugiau.
QUOTE(Agninga @ 2007 02 01, 09:51)
O pas mus irgi statomas namas su mansarda. Mansardiniame aukšte bus miegamieji, aišku namo bendras plotas mansardinio aukšto dėka padidėja, ir tvarkyti bus daugiau.
Taciau tvarkytis bus DAUG LENGVIAU! Kuo daugiau erdves, tuo lengviau ja tvarkyti

Parašysiu ir aš savo nuomonę... Iš draugų, kurie gyvena name be mansardos, girdėjau, kad mansardiniai namai efektyvesni šilumos požiūriu, nes šiluma kyla į viršų, todėl vienaaukščiame name sąlyginai šildo stogą, o mansardiniame - šiluma kyla į antrą aukštą.
Bet iš tikrųjų manau, kad tam tikri namai arba patinka, arba ne. pagal tai ir reikėtų rinktis.
Bet iš tikrųjų manau, kad tam tikri namai arba patinka, arba ne. pagal tai ir reikėtų rinktis.
mes irgi planuojam statyt mansardini, nors kartais suabejoju-
ar neatsibos laiptais vaiksciot
gal zemesnis namas grazesnis,
turim dideli sklypa(apie 25a)tad vietos uztektu
palepiniuose kambariuose jauciuosiu biskiuka sukaustyta...
taciau pamastau is kitos puses:
laiptais nuolat laipiodama palaikysiu figura(kolkas neaktualu, bet...kas zino)
is antro auksto atsivertu nuostabus vaizdas i nemuna ir kauno bei kacergines panorama
labai jau dievinu balkonus, ir juose kabancias petunijas ar surfinijas
isvengciau bereikalingu koridoriu ko tikrai sunku isvengt vieno auksto namuose...
tad...kogero rinksimes nameli su mansarda, juolab kad ir , rodos, idealu projekta jau esame susikure
ar neatsibos laiptais vaiksciot
gal zemesnis namas grazesnis,
turim dideli sklypa(apie 25a)tad vietos uztektu
palepiniuose kambariuose jauciuosiu biskiuka sukaustyta...
taciau pamastau is kitos puses:
laiptais nuolat laipiodama palaikysiu figura(kolkas neaktualu, bet...kas zino)
is antro auksto atsivertu nuostabus vaizdas i nemuna ir kauno bei kacergines panorama
labai jau dievinu balkonus, ir juose kabancias petunijas ar surfinijas
isvengciau bereikalingu koridoriu ko tikrai sunku isvengt vieno auksto namuose...
tad...kogero rinksimes nameli su mansarda, juolab kad ir , rodos, idealu projekta jau esame susikure

Statomės vienaaukštį-ir gailiuosi, kad nebandėm mansardinio statyti-pabrangtų labai nežymiai, o vietos daugiau ir balkoniukai patinka..
Nu mes pasirinkom mansardini nama. Stoga kelsime sike tiek auksciau, kad mansardoje nebutu zemu kambariu, taigi jokio diskomforto nebus, nereikes lankstytis. Kas del laiptu tai vienintelis minusas kad reikes vaiksciuoti, bet kita vertus laiptai gali buti namo puosmena. o del balkonu isvis paytliu, dievinu ir tiek 
Siap man patinka vieno auksto namai, bet tuo atveju kai daug zemes, kai kaimynas savo mansardiniu namu neuzstos vaizdo. O kadangi pas mus zemes mazai, nusprendem gal geriau mes uzstosime kazkam vaizda
juokauju
Zodziu galesime grozetis vaizdu i miskeli jeigu kaimyno namas nebus 3 aukstu

Siap man patinka vieno auksto namai, bet tuo atveju kai daug zemes, kai kaimynas savo mansardiniu namu neuzstos vaizdo. O kadangi pas mus zemes mazai, nusprendem gal geriau mes uzstosime kazkam vaizda

Zodziu galesime grozetis vaizdu i miskeli jeigu kaimyno namas nebus 3 aukstu

Sveiki,
Suradau seną temą, kuri tapo aktuali man dabar, todėl atgaivinu ją. Noriu statyti tokį tipo svečių namelį (karkasinį), kurio bendras plotas būtų iki 80 kv. m, išplanavimas - I aukšte kambarys pobūviams, pirtis, priepirtis, mansardoje - du nedideli miegamieji. Galvojau - taip pigiau, bet čia paskaitinėjau - kaina panaši ir vienaaukščio to paties ploto pastato, tai pradedu vis labiau abejoti - gal vienaaukštis tokios paskirties pastatas būtų geriau. Kaip manote, ar tikrai kaina lygi ir kuris variantas būtų geresnis?
Suradau seną temą, kuri tapo aktuali man dabar, todėl atgaivinu ją. Noriu statyti tokį tipo svečių namelį (karkasinį), kurio bendras plotas būtų iki 80 kv. m, išplanavimas - I aukšte kambarys pobūviams, pirtis, priepirtis, mansardoje - du nedideli miegamieji. Galvojau - taip pigiau, bet čia paskaitinėjau - kaina panaši ir vienaaukščio to paties ploto pastato, tai pradedu vis labiau abejoti - gal vienaaukštis tokios paskirties pastatas būtų geriau. Kaip manote, ar tikrai kaina lygi ir kuris variantas būtų geresnis?
QUOTE(vyckax @ 2008 12 08, 00:02)
Sveiki,
Primeskyt, paskaiciuokit

Vienaaukscio brangiau kainuos pamatas, stogas, o mansardiniam tuos pacius pinigelius isleisyt laiptams, perdangai

O kuris variantas geresnis, tai cia jau skonio reikalas turbut, man asmeniskai patinka ir tokie ir tokie, bet jai namukas skirtas poilsiui, as gal rinkciausi mansardini

Jei nameli pramogoms, tai as manau, kad gal mansardinis geresnis variantas. "Pavargusiems" sveciams niekas netrukdys "ilsetis", nors uzlipt gali buti sunkoka
, o del pinigeliu, tai manau, tas pat iseitu. Siaip tai, ka be darytum, viskas kainuoja....

Labą visiems
,
įdomu būtų sužinoti jūsų esamų/būsimų namų su mansarda antro aukšto ypatumus. turbūt neverta klausti ar geriau pilni du namo aukštai ar vienas aukštas su mansarda, nes užsivestų nesibaigianti "skonio reikalo" kova, kurias jau teko regėti šiame forume. Visgi tie kurie pasirinko savo namą su "kreivom" lubom, koks pas jus aukštis žemiausioje vietoje ir koks stogas bei jo nuolydis? Mes pradžioje patys braižydami galvojom apie didesnio nuolydžio dvišlaitį stogą nuo 1.2m, po to bemąstant nuolydis mažėjo, o antras aukštas augo kol priaugo iki 1,8-2,0m. Galiausiai architektas išvis pasiūlė daryti "pilnavertį" antrą aukštą ir susimąstėm kaip pasielgt. Mansardinio aukšto norėjom dėl patalpai suteikiamo jaukumo, bet iš kitos pusės atsiranda daug nepatogumų - ne visur pasistatysi baldus, kas ypač pasijaučia vonios kambary. Gal kas žino koks yra optimaliausias patalpos aukštis žemiausioje vietoje, o gal kas gyvena tokiam name ir galėtų pasidalinti nuomone apie patogumą/nepatogumą?

įdomu būtų sužinoti jūsų esamų/būsimų namų su mansarda antro aukšto ypatumus. turbūt neverta klausti ar geriau pilni du namo aukštai ar vienas aukštas su mansarda, nes užsivestų nesibaigianti "skonio reikalo" kova, kurias jau teko regėti šiame forume. Visgi tie kurie pasirinko savo namą su "kreivom" lubom, koks pas jus aukštis žemiausioje vietoje ir koks stogas bei jo nuolydis? Mes pradžioje patys braižydami galvojom apie didesnio nuolydžio dvišlaitį stogą nuo 1.2m, po to bemąstant nuolydis mažėjo, o antras aukštas augo kol priaugo iki 1,8-2,0m. Galiausiai architektas išvis pasiūlė daryti "pilnavertį" antrą aukštą ir susimąstėm kaip pasielgt. Mansardinio aukšto norėjom dėl patalpai suteikiamo jaukumo, bet iš kitos pusės atsiranda daug nepatogumų - ne visur pasistatysi baldus, kas ypač pasijaučia vonios kambary. Gal kas žino koks yra optimaliausias patalpos aukštis žemiausioje vietoje, o gal kas gyvena tokiam name ir galėtų pasidalinti nuomone apie patogumą/nepatogumą?
QUOTE(edita.z @ 2012 08 23, 10:16)
Noriu iškelt seną temelę į viršų. Vakar buvau pas architektę (projekto paieškos) ir išgirdau tokį teiginį, kad statybų kaina ir eksploatacinės išlaidos panašios būtų tiek vieno aukšto namo su mansarda, tiek 2 aukštų namo. Ar tikrai?
Na kad panasei tai sutinku,bet pilnavertis namas bus brangiau ir islaikyti,nes kubatura dideja ir pastatyti. pvz sienos kvadratas su visa apdaila kainuoja 200 litu. Jus nusprendziate pakelti siena dar metru. Pvz pas mane perimetras butu 70 metru,tad man papildomas vienas metras kainuotu 14000 litu. Daug ar mazai,spresti kiekvienam asmeniskai. Beje,mano namo mansardos zemiausia siena 2 metrai ir esu patenkintas. Zemiau nenoreciau. Plius man ir aukstingumas neleido aukstesnio namo.