Įkraunama...
Įkraunama...

Nemokytojaujančių lituanisčių kampelis

QUOTE(miegelis @ 2009 01 21, 14:30)
Laba  4u.gif
Niekur nerandu info,  ar buvo nelengva ir nebuvo lengva lygiaverčiai variantai, galima ir taip, ir taip sakyti?

Man tai jie vienodi - kas čia gali būti negerai g.gif

QUOTE(Džinė79 @ 2009 01 21, 14:31)
sveikos, mielosios, visai retai pas jus nosį beįkišu - vaikai, namai, darbai ir sukuosi šitam rate smile.gif
džiaugiuosi, kad nežada naikinti mano darbo vietos, bet sulaukiau tikrai nemažai pažįstamų skambučių, ar nežinau, kam darbuotojų reikia unsure.gif

QUOTE(miegelis @ 2009 01 21, 15:05)
Taip, iš tiesų krizė siaučia  unsure.gif  Aš irgi džiaugiuosi, kad dar dirbu, nors kiek už sausį atlyginimo gausiu po šitų mokesčių pertvarkymų dar nežinau  unsure.gif O daugkas kainuoja brangiau...

Kokiam sektoriui dirbat - valstybiniam ar privačiam mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 01 21, 20:29)
*Man tai jie vienodi - kas čia gali  būti negerai g.gif
**Kokiam sektoriui dirbat - valstybiniam ar privačiam mirksiukas.gif

*Aš irgi mąstau, kas čia gali būti negerai g.gif , mat redaktorė visur be išimties ištaiso į buvo nelengva ir pan. Jau galvojau, gal ko nežinau unsure.gif Tikriausiai jai tiesiog taip gražiau, turi ji tam tikrų stereotipų susikūrusi.
**Privačiam (žurnale), didžiąją dalį atlyginimo kaip honorarą gaudavau - dabar mokesčių daugiau kaip dvigubai atsiskaičiuos, o dar ir taip sumažino atlyginimus, kad nereikėtų žmonių atleist...
Atsakyti
Sveikutės, gal galite padėti? Kuris variantas geriausias:
"Vidaus degimo variklis su priverstiniu uždegimu".
"Priverstinio uždegimo vidaus degimo variklis".

O gal galima dalį išmesti ir rašyti taip: "priverstinio uždegimo variklis" (ta prasme, gal visi priverstinio uždegimo varikliai ir taip yra vidaus degimo, todėl tai galima ir praleisti)
Atsakyti
Nors tas "su" ir nelabai, bet man arčiau dūšios nei du kilmininkai "uždegimo... degimo" ... bet dėl termino, koks jis iš tikrųjų, nežinau unsure.gif
o aš buvusi tikra suabejojau dėl didžiosios raidės žodyje kalvarijos... (pvz.: <...> per kalvarijas eina <...>; <...> po kalvarijų sugrįš <...>; <...> iškeliavo į Vilniaus kalvarijas <...> ir pan.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 22 sausio 2009 - 21:06
QUOTE(saulala @ 2009 01 22, 14:46)
Sveikutės, gal galite padėti? Kuris variantas geriausias:
"Vidaus degimo variklis su priverstiniu uždegimu".
"Priverstinio uždegimo vidaus degimo variklis".

O gal galima dalį išmesti ir rašyti taip: "priverstinio uždegimo variklis" (ta prasme, gal visi priverstinio uždegimo varikliai ir taip yra vidaus degimo, todėl tai galima ir praleisti)

Aš visada variklius su ... uždegimu taisiau į ... uždegimo variklius, bet neseniai mane sukritikavo, kad ... uždegimo variklis reikia taisyti kaip pvz., šalto rūkymo silkės, bet manęs kažkaip neįtikino. Man rodos, kad toj vietoj, kur šalto, būna būdvardis su -inis,-ė, taisyti nereikia

QUOTE(AŠA @ 2009 01 22, 20:45)
Nors tas "su" ir nelabai, bet man arčiau dūšios nei du kilmininkai "uždegimo... degimo" ... bet dėl termino, koks jis iš tikrųjų, nežinau unsure.gif
o aš buvusi tikra suabejojau dėl didžiosios raidės žodyje kalvarijos... (pvz.: <...> per kalvarijas eina <...>; <...> po kalvarijų sugrįš <...>; <...> iškeliavo į Vilniaus kalvarijas <...> ir pan.)

Man šviečiasi Vilniaus Kalvarijos, bet šiaip bendrine reikšme - kalvarijos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 01 22, 21:21)
Man šviečiasi Vilniaus Kalvarijos, bet šiaip bendrine reikšme - kalvarijos unsure.gif

man irgi taip švietės, kol tekste nepradėjo varijuoti mažoji/didžioji... juk negali būti tai tikrinis, tai bendrinis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 22 sausio 2009 - 21:30
QUOTE(AŠA @ 2009 01 22, 21:28)
man irgi taip švietės, kol tekste nepradėjo varijuoti mažoji/didžioji... juk negali būti tai tikrinis, tai bendrinis g.gif

Pagal prasmę neina nuspėt g.gif Jei vietovardis - didžioji, jei ne - mažoji unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 01 22, 21:33)
Pagal prasmę neina nuspėt g.gif Jei vietovardis - didžioji, jei ne - mažoji unsure.gif

Tai vat ir man kartais taip, kartais kitaip atrodo g.gif Romanas, "ponų laikai", ponia į kalvarijas ruošiais, eina, po kalvarijų grįžta... Lyg ir būtų vietovardis... Bet yra ir kalvarijų stotys, psalmės ir pan. - tiek daug ten tų kalvarijų, kad man jau darosi panašu, kad kaip vietovardis tik iš pradžių, o paskui vartojama tiesiog kaip maldų vieta, tik aišku, kad ji yra Vilniaus Kalvarijos...
Papildyta:
P. S. Kaip pačiai sekasi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 22 sausio 2009 - 21:47
QUOTE(AŠA @ 2009 01 22, 21:48)
Tai vat ir man kartais taip, kartais kitaip atrodo g.gif Romanas, "ponų laikai", ponia į kalvarijas ruošiais, eina, po kalvarijų grįžta... Lyg ir būtų vietovardis... Bet yra ir  kalvarijų stotys, psalmės ir pan.  - tiek daug ten tų kalvarijų, kad man jau darosi panašu, kad kaip vietovardis tik iš pradžių, o paskui vartojama tiesiog kaip maldų vieta, tik aišku, kad ji yra Vilniaus Kalvarijos...

Tai gal paskui jau ten mažosios užtenka unsure.gif Koks čia romanas - naujas koks ar vertimas g.gif
P. S. Kaip pačiai sekasi?

Kaip per krizę tai gerai, bet šiaip galėtų būti ir geriau - aš kaip visada banguoju: tai geriau, tai blogiau...
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 01 22, 21:59)
Tai gal paskui jau ten mažosios užtenka unsure.gif Koks čia romanas - naujas koks ar vertimas g.gif

Kaip per krizę tai gerai, bet šiaip galėtų būti ir geriau - aš kaip visada banguoju: tai geriau, tai blogiau...

ačiū už pritarimą dėl mažųjų wink.gif
naujas...
na, tikroji krizė, manau, nuo vasario pradės jaustis... aš tai pasirinkau naują strategiją smile.gif viskas taip atsibodo... nebekišiu niekur nosies, nebeieškosiu teisybės, plauksiu pasroviui... tik jei matysiu, kad neša nebeaišku kur - jungsiu kokį stabdį ar bėgį tongue.gif
Atsakyti
Ačiū už konsultaciją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2009 01 22, 22:06)
na, tikroji krizė, manau, nuo vasario pradės jaustis...

Man irgi atrodo, kad blogiausia dar priešaky unsure.gif
aš tai pasirinkau naują strategiją smile.gif viskas taip atsibodo... nebekišiu niekur nosies, nebeieškosiu teisybės, plauksiu pasroviui... tik jei matysiu, kad neša nebeaišku kur - jungsiu kokį stabdį ar bėgį tongue.gif

Aš kaip kada. Kartais tyliu, nesiginčiju ir su viskuo sutinku, o kartais gun_smilie.gif
Atsakyti