QUOTE(naiste777 @ 2008 12 04, 20:07)
linuke_, labai ačiū už paaiškinimus, dabar viskas susidėliojo, kaip čia kas turi būti. Ypač ta foto padėjo. Ačiū dar kartą.
bus labai įdomu pamatyti rezultatą
QUOTE(_Aurute_ @ 2008 12 04, 20:34)
linuke,tu man dar paaiskink pleaase.Kas kiek eiliu reikia taip eiles nedamegsti,kiek mazdaug eiliu reikia iki galo megzti,na mazdaug proporcijas.Ar cia tik pora kartu (priekiui ir tiek pat uzpakaliui )taip su eilem zaisti.nes as tokio irgi noriu.......nerealiai tavo sijonukas atrodo
aš mezgiau taip:
keturios eilės pilnos nuo apačios iki viršaus
sekančią eilę, pradėtą nuo sijono apačios, mezgu iki kol išmezgu du rombus tada apsisuku ir mezgu iki sijono apačios
tada vėl apsisuku ir išmezgu tik apatinį ir rombą ir pynę, vėl apsisuku išmezgu iki sijono apačios
tada apsisuku ir išmezgu jau visą pilną eilę
tada vėl pilnos keturios eilės ir kartoti nuo pradžių.
ties liemeniu mezginio plotis maždaug du kart mažesnis nei mezginio (sijono) apačioje.
Patarčiau megzti raštą nuo tos vietos, kur yra rombų susiaurėjimai (kaip toj nuotraukoj iš Osinkos). Nes aš pradėjau megzti nuo plačiausios vietos ir truputį blogai apsiskaičiavau, tai kartais tekdavao išmegzti ne keturias pilnas eiles, o aštuonias, t.y. praleisti vieną platinimą, nes kitaip tie du rombai nebūtų vienodai mezgęsi.
Jei vis tiek nieko nesupratot ką parašiau, klauskit
QUOTE(linole @ 2008 12 04, 22:28)
Visiškai nieko nesijaučia. Labai malonus nešioti sijonukas. Iš visų tik pagyras klausau
Tik, kaip rašiau neapsisprendžiu dėl pasijonio

nes truputį išsisėdi užpakalis