Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(hindrance @ 2010 02 09, 22:53)
Dėkui labai, būtent tokio ir ieškojau !!!  butinai pabandysiu artimiausiu metu  biggrin.gif O jūs viską darėt tiksliai pagal receptą? Glabūt ką nors pakeitėt ar pakeistumėt, jei dar kertelį gamintumėt?  4u.gif


Kepiau ne karta ir tebekepu, nieko nekeiciau, bet su juo pavojinga, sunku sustot valgyt, kol jo yra lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Aissstute @ 2010 02 08, 20:06)
Ir man tas labai skanus pyragas, buvau net pamirsus toki, recepto nezinau, bet butu tikrai labai faina pabandyt, jei kas recepta zinotu..

Sestadieni vel dariau tortuka su maskarpone, bet sikart pertepiau kelis biskvitus, kuriuos sulaisciau kava su brendziu ir tortuka apdariau grietinele maisyta su cukraus pudra ir zelatina. Atrodo ta pati maskarpones mase, bet visai kitoks tortas gavosi, nu mums labai patiko..  ax.gif Tik biski kreivas sleivas, nu bet pirmas toks mano, ateiti tikiuosi tobuleti  lotuliukas.gif
user posted image

Mergaites, kur sito torciuko recepta parauti, ka???
Sorry, jei kazkur buvo, bet perieskojau - nimatau doh.gif Ne visis akli kartais mato blush2.gif
ACIU uz pagalba blush2.gif

Atsiprasau - jau radau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzanetukas: 10 vasario 2010 - 16:51
QUOTE(kirbe @ 2009 11 19, 15:28)
Sveikos kepejeles.....nezinau ar cia buvo toks receptukas,bet parasysiu koky as darau torta su mascarpones suriu...

..gaminau siandien pagal si tortuka.... tik su biskvitu itariu nepavyko... ax.gif neiskilo is man unsure.gif bet kaip iskepe taip.... dabar saldytuve sala.... tik vietoj marskapones dejau ricottos suri... nes tik tokio tegavau.... ryt padarysiu foto ir parodysiu savo sedevra cool.gif
Atsakyti
Pasiskaitinėjau ir padariau "pagal save" tongue.gif
0,5kg maskarponės, 400gr grietinėlės, 2 šaukštai želatino, išspausta 1 citrina, cukraus - pagal skonį. pirktinį biskvito pagrindą sulaisčiau stipria saldžia kava (alkoholio nedėjau, nes valgė vaikai), pabarsčiau smulkintais džiovintais abrikosais. Ant viršaus - paruoštą mąsę. Pabarsčiau šokoladiniais tortų papuošimais. Labai nedailinau - greitai suvartojom essen.gif
Atsakyti
Laba, ir kaupiuosi sitam tortui smile.gif . Skaiciau, skaiciau, dar internete palandziojau ir pastebejau, kad vieni surio tortai kepami, o kiti tiesiog saldomi. O gal as kazka ne taip supratau? Tie, kurie maximini primena, tai saldomi?
Atsakyti
QUOTE(kristen @ 2010 02 18, 21:58)
Laba, ir kaupiuosi sitam tortui  smile.gif . Skaiciau, skaiciau, dar internete palandziojau ir pastebejau, kad vieni surio tortai kepami, o kiti tiesiog saldomi. O gal as kazka ne taip supratau? Tie, kurie maximini primena, tai saldomi?

Taip , šaldomas 4u.gif
tik jis neprimena maximinio blush2.gif Jis geresnis ir skanesnis mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,
nusprendžiau išbandyti ir aš šį skanumyną, bet va iškilo porą klausimų:
1. Ar užteks man šluotelės (blenderio) masei išplakti, ar reikia rimtesnės amunicijos?
2. Ar "nenučiuoš" man visa maskarponės masė nuo biskvito, jei aš ant biskvito dėsiu kokias trintas braškes ar kokius konsrevuotus persikus?
Iš anksto dėkui už atsakymus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Latte @ 2010 02 23, 16:52)
Sveikos,
nusprendžiau išbandyti ir aš šį skanumyną, bet va iškilo porą klausimų:
1. Ar užteks man šluotelės (blenderio) masei išplakti, ar reikia rimtesnės amunicijos?
2. Ar "nenučiuoš" man visa maskarponės masė nuo biskvito, jei aš ant biskvito dėsiu kokias trintas braškes ar kokius konsrevuotus persikus?
Iš anksto dėkui už atsakymus ax.gif

As ne kokia kulinare, bet manau, kad:
1. ta mase tokia gaunasi kaip majonezas, tai tikrai galima ir su kokia sakute ismaisyti gerai, as netureciau mikserio, tai su sakute sukciau.. smile.gif
2. jei nebus istisinis sluoksnistu uogu, tai nemanau, kad nuslis, nes ta mase kai sukieteja, tai tokia tvirtesne.. smile.gif Mergaites kitos deda persikus ar braskes i vidu, nu su mase sumaiso. Jauciu ir aip ir taip galima. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2010 02 15, 16:38)
Pasiskaitinėjau ir padariau "pagal save"  tongue.gif
0,5kg maskarponės, 400gr grietinėlės, 2 šaukštai želatino, išspausta 1 citrina, cukraus - pagal skonį. pirktinį biskvito pagrindą sulaisčiau stipria saldžia kava (alkoholio nedėjau, nes valgė vaikai), pabarsčiau smulkintais džiovintais abrikosais. Ant viršaus - paruoštą mąsę. Pabarsčiau šokoladiniais tortų papuošimais. Labai nedailinau - greitai suvartojom  essen.gif



Na, as dariau irgi panasiai pagal tave ax.gif , tai gavosi visai gerai, kaip pirmam kartui, tai sakyciau blynas neprisvilo. Bet jau kitam kart ax.gif ui turiu minciu smile.gif

Viskas tik per praktika... biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, prisižiūrėjau jūsų šedevrų, tai taip išalkau biggrin.gif Nusprendžiau pasidaryti tokį tortuką savo gimtadieniui, kuris ne už kalnų. smile.gif Turiu porą klausimų. dabar nežinau, kokio skersmens mano tortinė, nes paskolinau draugei blush2.gif bet ji tokio dydžio, kaip parduodami biskvitai, tai ar man užtektų pusės normos? Na, dedant 250g maskarponės ir visko perpus maždaug. smile.gif Pagalvojau, kad geriau padarysiu du mažesnius, bet skirtingus rolleyes.gif Tai tarkim užtektų pusė normos ir vienas biskvitas?
ir dar klausimėlis. Jei norėčiau įdėt vaisių į pačią masę, tai nepraskiestų pvz persikai konservuoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 02 24, 17:37)
Sveikos, prisižiūrėjau jūsų šedevrų, tai taip išalkau  biggrin.gif Nusprendžiau pasidaryti tokį tortuką savo gimtadieniui, kuris ne už kalnų.  smile.gif  Turiu porą klausimų. dabar nežinau, kokio skersmens mano tortinė, nes paskolinau draugei  blush2.gif  bet ji tokio dydžio, kaip parduodami biskvitai, tai ar man užtektų pusės normos? Na, dedant 250g maskarponės ir visko perpus maždaug.  smile.gif  Pagalvojau, kad geriau padarysiu du mažesnius, bet skirtingus  rolleyes.gif Tai tarkim užtektų pusė normos ir vienas biskvitas?
ir dar klausimėlis. Jei norėčiau įdėt vaisių į pačią masę, tai nepraskiestų pvz persikai konservuoti?  g.gif



Na, as dar ne ase tortu darymo ax.gif , bet jau is praktikos galiu patarti smile.gif

As irgi daryciau du mazesnius tortukus. Ir tik is vieno biskvito, kitas sluoksnis butu uogu ar tarkuoto sokolado, o trecias visa kita mase.
O del kiekio, tai g.gif , bet manau, kad jei dviems ir dar jei noretumei kad surio sluoksnis storas butu, tai reiktu is 500gr maskarpones daryti....
O del zele, tai as isviso jos nedeciau, arba labai mazai..
O del vaisiu imaisymo i balta mase tai nezinau....


4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egle77: 25 vasario 2010 - 15:12
QUOTE(egle77 @ 2010 02 25, 15:10)
Na, as dar ne ase tortu darymo  ax.gif , bet jau is praktikos galiu patarti smile.gif

As irgi daryciau du mazesnius tortukus. Ir tik is vieno biskvito, kitas sluoksnis butu uogu ar tarkuoto sokolado, o trecias visa kita mase.
O del kiekio, tai  g.gif , bet manau, kad jei dviems ir dar jei noretumei kad surio sluoksnis storas butu, tai reiktu is 500gr maskarpones daryti....
O del zele, tai as isviso jos nedeciau, arba labai mazai..
O del vaisiu imaisymo i balta mase tai nezinau....
4u.gif



Oi, neaiškiai parašiau doh.gif Norėčiau daryti du tortus, bet tik viena mascarponės. Kitą visai kitokį, tai ar vienam tortukui užtektų iš 250 g maskarponės?
Atsakyti