QUOTE(pumis @ 2010 07 30, 17:18)
Prisiskaiciau cia receptu.Dabar darau torta,tiesa sakant pirma karta,iskepiau biskvita pagal nurodyta recepta virsuje-4 kiaus. 4 milt. ir 4 cukraus,na man primena omleta tas pagrindas ,ragauti negaliu nes negaliu to blyno atsipjauti juk,kazin viskas gerai su tuo biskvitu bus

,nes as kai kepu pyraga tai pas mane bent jau stikline miltu dedasi i biskvita

,dabar del zelatinos

pas mane 20g ,tai uzpilti daugiau kaip puse stiklines vandens ir palaikyti,o kiek palaikyti,ir tada pakaitinti?Zodziu man su zelatina is viso nieko neaisku :ohOi bijau,pirmas kartas

,kad tik kose nebutu,nu jei ka saukstais kabliuosim kaip tiramisu
Ir dar isspaudziau puse citrinos ir visa dideli apelsina sulciu ,nebus perdaug,receptura kremo irgi kaip virsuje darau su 500 mascarpones ,jogurtu ir grietinele

na jei kas is kart pades susigaudyti busiu dekinga,nes biskvitas jau sala ,laukia kremo darymas
O baltymus atskirai isplaket biskvitui?
Del zelatinos... as uzpilu tikrai maziau nei su puse stiklines vandens... tada kai isbrinksta, pasildau ant virykles, kol istirpsta zelatina.. ir itariu per mazai 20 g zelatinos ant tokio kiekio mases..
Papildyta:
QUOTE(Vigilyte @ 2010 07 30, 13:41)
atsiprašau, tik dabar pamačiau, kad yra klausimukas, gal ir pavėluotai, bet receptą įmetu, jis įprastas, šioje temoje ir radau
Biskvitas
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
kiaušinius išplakiau su cukrumi iki purios baltos masės, supyliau miltus ir lengvai permaišiau, iškepiau biskvitą
Sioje vietoje turi buti zelatinos zymiai daugiau, kokie 30-40 g, is patirties ir komentaru sakau...