[quote=Vigilyte,2010 07 30, 13:41]
atsiprašau, tik dabar pamačiau, kad yra klausimukas, gal ir pavėluotai, bet receptą įmetu, jis įprastas, šioje temoje ir radau
Biskvitas
4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Kremas:
16 g zelatinos,
2 citrinos,
500 g mascarpone surio,
250 g vanilinio jogurto,
120 g cukraus,
400 ml grietineles
kiaušinius išplakiau su cukrumi iki purios baltos masės, supyliau miltus ir lengvai permaišiau, iškepiau biskvitą
Zelatina uzpilti nedideliu kiekiu salto vandens ir isbrinkinti. Citrinas nuplauti, nutarkuoti zievele, o sultis isspausti. Ismaisyti suri, jogurta, citrinos sultis, tarkuota zievele ir cukru. Zelatina pasildyti kol issileis. Maisant jogurto mase plona srovele supilti zelatina. Kai tik tortas prades stingti imaisyti standziai isplakta grietinele. Mase supilti ant sbiskvito ir idet i saldytuva. Kai mase jau bus apstingus sakute susiausti pavirsiu (nepadaryti to per velai, nes gausis isdraskymai, o ne pasiausimas ) kai pilnai po 3 val sustings apdeti uogomis ir lengvai apsijoti cukraus pudra. Viskas!
puošiau grietinėle, o biskvitus kaip ir rašiau, dariau du, į vieną kremo sluoksnį įmaišiau aguonų
Labai ačiū už receptuką

, iššisaugosiu kitam kartui. Torta dariau vakar, sakyčiau kaip pirmam kartui tai pavyko. Biskvitą pirkau, o krema dariau tokį koks ir jusu parašytas. Tik va grietinėlė man neišsiplakė kad torta papuošti, niekaip nesiprantau kodėl, pirkau 35 proc.