Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu 2

QUOTE(MAMICY @ 2009 04 08, 11:50)
as daznai toki darau... visokiems jogurtiniams, grietineliniams-varskiniams jis labai tinka.  ir sausainius kartais dedu sokoladinius, kartais karamelinius ir pan, tik vat man skaniausia su SELGOS arba kokiais panasiais kietesniais, su a la "gaideliu" man neskanu  schmoll.gif

ir visai ten neriebu... nebent gal sviesto per daug pripylet?

jus jau antra padrasinot del sausainiu 4u.gif

noriupadaryt tortuka Velykoms (nes dukros gimtadieniui taip ir neprisiruosiau tongue.gif ),
tai ir suku galva, ar terliotis su biskvitu, ar daryt su sausainiukais g.gif
noriu ir nustebint visus, ir lengvai prasisukt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2009 04 08, 11:19)
jus jau antra padrasinot del sausainiu  4u.gif

noriupadaryt tortuka Velykoms (nes dukros gimtadieniui taip ir neprisiruosiau  tongue.gif ),
tai ir suku galva, ar terliotis su biskvitu, ar daryt su sausainiukais  g.gif
noriu ir nustebint visus, ir lengvai prasisukt  lotuliukas.gif

o tu padaryk koki bandomaji varianta... is saujos sausainiu, sauksto lydyto sviesto ir pvz mazo indelio jogurto su zelatinu... ir paragauk ar tau patiks.

va prasom ir receptas su sausainiais sonatinos marsas
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2009 04 08, 13:33)
o tu padaryk koki bandomaji varianta... is saujos sausainiu, sauksto lydyto sviesto ir pvz mazo indelio jogurto su zelatinu... ir paragauk ar tau patiks.

va prasom ir receptas su sausainiais sonatinos marsas

sita as dariau 4u.gif
man tai patiko, tik kazka padariau ne taip, nes siek tiek jautesi zelatinos gabaliukai doh.gif
tiesa, prisiminiau, kad vyras sake, kad geriau butu buve balti sausainiai (sokoladiniu tundra nemegsta lotuliukas.gif ). tai gal tada tikrai nevargsiu su biskvitu pirmai pradziai tongue.gif

dar noreciau patarimo. pasiskolinau forma tortui, bet jos skersmuo tik 20 cm.. tai jei darysiu is visos normos produktu, kazin ar tilps blink.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2009 04 07, 15:59)
bet kaip suprantu, sausainiai vietoj biskvito visai įmanomas variantas?  rolleyes.gif
aciu  4u.gif

teip, imanomas ir skanus variantas daugeliui lengvu kreminiu tortuku/pyragiuku 4u.gif tik reikia pagal savo skoni - man labai skanus visi selgos sausainiai, bet su sviestu per riebu, tad sukuosi kitokiais sausainiu "suridejais" mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(angi @ 2009 04 08, 14:02)
sita as dariau  4u.gif
man tai patiko, tik kazka padariau ne taip, nes siek tiek jautesi zelatinos gabaliukai  doh.gif
tiesa, prisiminiau, kad vyras sake, kad geriau butu buve balti sausainiai (sokoladiniu tundra nemegsta lotuliukas.gif ). tai gal tada tikrai nevargsiu su biskvitu pirmai pradziai  tongue.gif

dar noreciau patarimo. pasiskolinau forma tortui, bet jos skersmuo tik 20 cm.. tai jei darysiu is visos normos produktu, kazin ar tilps blink.gif

pabandyk paskaiciuot kiek ml gaunasi - mascarpones, jogurto (jei det), grietineles....
as papr.darau is 250 g mascarpones indelio ir telpu i 20 cm skersmens ar panasasu turio pailgas formas.
galima gudraut - daryt i tokia forma,kokia yra namie, o jei liks kazkiek mases galima pasluoksniuoti su trupiniais ir vaisiais i mazas formeles, pvz, i ledaines - ir grazus ir mandras desertas papildomai mirksiukas.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renatina: 08 balandžio 2009 - 15:11
QUOTE(Renatina @ 2009 04 08, 16:10)
teip, imanomas ir skanus variantas daugeliui lengvu kreminiu tortuku/pyragiuku 4u.gif  tik reikia pagal savo skoni - man labai skanus visi selgos sausainiai, bet su sviestu per riebu, tad sukuosi kitokiais sausainiu "suridejais"  mirksiukas.gif
Papildyta:
pabandyk paskaiciuot kiek ml gaunasi - mascarpones, jogurto (jei det), grietineles....
as papr.darau is 250 g mascarpones indelio ir telpu i 20 cm skersmens ar panasasu turio pailgas formas.
galima gudraut - daryt i tokia forma,kokia yra namie, o jei liks kazkiek mases galima pasluoksniuoti su trupiniais ir vaisiais i mazas formeles, pvz, i ledaines - ir grazus ir mandras desertas papildomai mirksiukas.gif

notworthy.gif

Aciu visoms uz patarimus ir idejas 4u.gif
Atsakyti
Mano vargas baigtas biggrin.gif
Dejau 3 biskvitus, gavos didziulis (28cm) tortas. biggrin.gif Receptas pirmam puslapyje, tik tiek, kad kondensuota piena dejau. Rezultatas -> Tortelis:D
Atsakyti
Turiu kg. namines varskes TW zieda ir begalini nora pasigaminti torciuka sventem help.gif Ka galetumet pasiulyti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asio: 10 balandžio 2009 - 20:59
Dariau ir as si tortuka biggrin.gif . Is sios porcijos iseina tikrai nemazas 28 cm tortas. Dejau 2 sluoksnius biskvito(kepto pagal Juodo misko recepta tik be kakavos), kuriuos aptepiau trintomis spanguolemis su cukrumi. Spanguoles pridave tokio lengvo rugstumo-kartumo, kuris tortui suteike tikrai nebloga skoni. I 500 gr maskarpones ipyliau 1 ind. kondensuoto pieno, 350 gr. BIOS naturalaus jogurto ir ~100 ml vandens istirpinta 20 gr .zelatina ( del zelatinos kiekio, tai 20 gr. Dr. Oetker pokelio man buvo perdaug, kita karta deciau tuputi maziau, manau recepte nurodyto 16 gr. butu pats tas). Sios mases net nedejau i saldytuva, ji man sustingo (gal net ir per daug) kol isplakiau 400 gr grietineles su 3 v.s. cukraus. Labai skubejau maisyti, nes maskarpones mase jau buvo pakankamai kieta. Pamaisius grietinele tolygiai pasiskirste surio maseje. Ant torto su saukstu suformavau bangas ir papuosiau braskemis.
Tai tikrai labai skanus tortas wub.gif , daug skanesnis negu Maximoje.
Atsakyti
pagaliau ir as issikepiau si torciuka ax.gif biski pasinkavojau,nes mascarpones maziau turejau,tai dejau tokios lenkiskos varskes,bet konstintencijos tokios kaip mascarpone,gavosi getai,tik nesulaisciau virsutinio biskvito ir nezinau ar reikejo g.gif g.gif
user posted image
Atsakyti
As irgi dariau si tortuka daug kartu, bet db biski pagal kitoki recepta dariau, vietoj zelatinos, dejau grietineles zele, ir be jokio jogusto. Stai rezultatas:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(aistulle2000 @ 2009 04 20, 20:33)
As irgi dariau si tortuka daug kartu, bet db biski pagal kitoki recepta dariau, vietoj zelatinos, dejau grietineles zele, ir be jokio jogusto. Stai rezultatas:
user posted image

labai megstu si tortuka, gaminti neteko, kai uzsimanau - nusiperku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aistulle2000 @ 2009 04 20, 17:33)
user posted image

kaip skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti