Įkraunama...
Įkraunama...

ES parama kaimo turizmui

ne..ne ne apie TIPINI verslo planeli. doh.gif nes butent, norint gauti ES parama, turi buti iskirtinumai,ir pagrindinimas visko is esmes..o ne "sausai" surasyrte. Aisku, gali surasyti, bet galimybe gauti parama sumazeja. Kuo smulkiau yra viskas surasoma, nuo A iki Z... doh.gif uo daugiau sansu. Man taip sake konsultantai, tvirtinantys ES paramas.
Atsakyti
Taip nemanau, tai daugiau priklauso nuo rengėjo sugebėjimo tinkamai įvilkti būsimo KT "verslininko" įdėją į klerkams tinkantį biurokratinį šabloną.
Atsakyti
Įdomi diskusija išsirutuliojo. Na, "tipinio verslo plano" nelabai įsivaizduoju. Juk netgi namai pastatyti pagal tipinį projektą skiriasi. Taip ir čia. Kiekvienu atveju yra rašomas individualus projektas, kuriame perteikiama sodybos savininko verslo idėja (tam ir reikalingi "griaučiai", pačių parašyti arba bent jau apmąstyti), paskui dėliojami visi skaičiai pagal konkrečią situaciją: jei numatytos statybos ar rekonstrukcija, tai tie skaičiai imami iš techninio projekto arba būsimų darbų rangovo komercinio pasiūlymo ir t.t. Na, o už 1000 Lt nelabai įsivaizduoju, kaip tokį darbą atlikti. Be to, šalia verslo plano iš karto pildoma ir paraiška (tai lyg vienas komplektas), paskui teikiamos rekomendacijos dėl pirkimų vykdymo ir atsiskaitymo už juos.
Visiškai sutinku, kad "ne šventieji puodus lipdo". Kiekvienas žmogus, susirinkęs PILNĄ informaciją ir turintis bendrą supratimą apie įmonių veiklą, finansinę apskaitą, galiojančią mokesčių sistemą gali parengti tokį projektą, bet tam jis / ji sugaiš labai daug laiko.
Pritariu nuomonei, kad pats gali daryti, bet turi turėti ką nors, kas šiek tiek "pakontroliuotų" ir patikrintų esmines vietas. Nes visada gali atsirasti koks nors nutarimas ar pakeitimas, apie kurio egzistavimą tiesiog nežinojai, jei kasdien netikrini ŽŪM ir NMA puslapių.
Atsakyti
SVEIKUTĖS!Šiandien teko pabūvoti verslo centre,tai ten labai aiškiai ir šauniai man išdėstė kaip ir kas,,, g.gif Tai priėmiau sprendimą,kad gal geriau neimsime šitos siūlomos paramos kur dengia 50%,nes nemanau,kad verta,įsipareigojimai ,o tolko mažai. Ir dar girdėjau,kad per paskutinį etapą nepatvirtino nei vienos paraiškos,tik vat nenoriu sumeluoti ar čia kupiškėnų teiktas ar aplamai ax.gif
žodžiu (gal čia ir papliotkinsiu-tai neimkit už griną tiesą,tiesiog kaip man sakė taip aš sakau blush2.gif ) yra taip ,kad kaimo turizmas tipo baigia "išsigimti" į viešbutukus,motelius ir panašiai , o tikroji kaimo turizmo idėja turėtu būti tokia,kad žmogus atvykęs iš miesto,galėtų pabandyti pasimelžti karvę,jei to nori,gali pabandyti praarti vagą kitą su plūgu ir arklio kinkiniu-žodžiu,kad butu mini ūkis,kur yra viskas nuo pastatų autentiškų kaimui iki žagrės,arklio ir t,t, rolleyes.gif man tai neįveikiama,nes mes negyvensime toje sodyboje schmoll.gif
Bandysim registruoti sodybą ir pradėti judinti veiklą savo jėgomis,o po metų turėsime kitą statusą ir kitokias galimybes rolleyes.gif
tai štai ir pasipergyvenau ir papliotkinau ax.gif
Atsakyti
Na, nemanau, kad kaimo turizmo sodyboj būtinai turi būti karvės, kiaulės ir pan. Turi būti kokia nors veikla, kuria galėtų užsiimti atvykęs svečias - vandens telkinys maudymuisi, žvejybai, prie jo valtelės, vandens dviračiai ar pan., dviračiai, jei galima pasivažinėti apylinkėse, žirgai, slidės ir t.t Gali būti ir amatų mokymas - pvz. keramikos ar kalvystės dirbtuvės, tradicinių patiekalų gamybos proceso demonstravimas ir pan. Aišku, miestiečių vaikams gali būti labai įdomi "pažintis" su paršiukais, karvytėm, avytėm ir t.t. (miesto zoologijos sode tokių juk nepamatysi)
Tai priklauso nuo kaimo turizmo sodybos tipo, specializacijos ir orientavimosi į konkretų klientą (segmentą).
O dėl paramos - jei tikrai žadi viską daryti rimtai ir civilizuotai, jei žadi daugiau samdyti patikimus meistrus, o ne savo rankomis mėginti sukurti tą sodybą, tada paramos kreiptis verta. Kas kita, jei daug ką gali pasidaryti pats, turi tam sąlygas, gali gauti medienos ar kitokių medžiagų iš senelių, tėvų ar kitų giminių.
Kiekvienas sprendžia, kas jam naudingiau ir artimiau. Jei "nedraugaujat" su popieriais, tai gal tikrai geriau viską daryti "ūkio būdu" ir nesukti galvos dėl visokių konkursų ir mokėjimo prašymų. Bet ne taip dažnai pasitaiko galimybė atgauti iki 50 proc. įdėtų pinigų šiek tiek pasistengus.
Atsakyti
unsure.gif na aš gink die niekam nesakau,kad neverta,kalbėjau tik apie save,nenoriu nei įkalbinėti,nei atkalbinėti doh.gif - pritariu AGI visu 100% ,kad tai kiekvieno žmogaus pasirinkimas.Tiesiog aš parašiau savo pamąstymus ir kalbas kurias girdėjau verslo centre (sakiau gi neimti už griną mirksiukas.gif )
o kas liečia "draugystę su popieriais",tai manau čia jau nori nenori su jeis turi bičiuliautis,nes kitaip kaip gi pats besusigaudysi kur ir kas, ir už kiek ax.gif
Beje gal kas žinot ar jau patvirtino palengvintas taisykles naujei besikuriančioms sodyboms ? jei ką sužinotumėt duok žinią-įdomu pasižiūrėti. ax.gif
Atsakyti
2Begalybė- pagaliau į protą suėjote, kiek begaliu aiškinti, kad nesąmonė su " Paramom " susdėti.

Nebent iš savų daryti.

Dėl KT verslo išsigimimo pilnai sutinku, tai iš esmės turėti būti Neverslas, o Gyvenimobūdas.
Atsakyti
QUOTE(BEGALYBĖ @ 2009 04 28, 21:37)
Tai  priėmiau sprendimą,kad gal geriau  neimsime šitos siūlomos paramos  kur dengia 50%,nes  nemanau,kad verta,įsipareigojimai ,o tolko mažai.


Mes taip pat svajojom apie tokią paramą , bet sudėjus visus pliusus ir minusus nusprendėm ,kad neverta prasidėt dėl tų pačių priežasčių . O dabar dar krizius savo nagus parodė tai iš vis neaišku kada kas bepajudės .
Atsakyti
Nereikia tik rankų nuleisti, šį tą ir per Kryzių galima nuveikti , ypač aplink statybas, jei dar po paduškom šlamančių esama.

Vat ale tik nesuprantu, kaip archi Kryzius nepalietė, vis tas pačias astronomines kainas žmonėms į akis pučia.

Atsakyti
g.gif o kas tas "archi" ??? beje ne tik to archi Kryzius nepalietė ,,, rolleyes.gif bent jau politikai taip mąsto- blink.gif vakar ,kai sužinojau,tai juokiausi visą dieną (galit pagalvot,kad kvaila esu-ko gi čia juoktis,bet žinot neturiu žodžių apibūdinti ,,,kažkokia nesąmonė) esu dirbanti,turiu ūkį ir pagal verslo liudijima retkarčiais uždarbiauju-pasirodo turiu mokėti sodrai kaip ūkininkė,kaip dirbanti už mane moka ir palei verslo liudijimą irgi turiu mokėti bigsmile.gif (ŽINAU KAD NE Į TEMĄ ČIA ax.gif ),o kas keisčiausia,kad kaip ūkininkė ir palei verslo liūdijimą-aš sirgti negaliu,nes man biuletenio niekas nemokės ir pensiją irgi gausiu vieną-o įmokas darau trims thumbup.gif -tai vat pasirodo patys turtingiausi esame mes-ūkininkai,didžiuokimės tuom ir apie kokias čia kaimo turizmo sodybas kalbėti, mes važiuosim turistauti thumbup.gif ,o ne pas mus thumbup.gif
tai gi vat ,tai jūs man pasakykit-kam jums ir man ta parama mirksiukas.gif -esam turtingi,o svarbiausia sveiki-užsidirbsim mirksiukas.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif ..uzsidirbsim biggrin.gif kur gi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(BEGALYBĖ @ 2009 04 29, 11:58)

Beje gal kas žinot ar jau patvirtino palengvintas taisykles naujei besikuriančioms sodyboms ? jei ką sužinotumėt duok žinią-įdomu pasižiūrėti.  ax.gif

man taip pat įdomu g.gif
Atsakyti