Įkraunama...
Įkraunama...

Ar tiesa, kad plaukų ilgis užprogramuotas?

QUOTE(Gelaite @ 2010 05 13, 07:20)
Didesnes nesamones girdejus neesu doh.gif

Nezinojimas nuo atsakomybes neatleidzia tongue.gif gal ne visai cia tiksliai tinka tas posakis, bet vadinti tai jko negirdejote/nezinote NESAMONEM per daug drasu ir nebutina visiems parodyt mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Viktorija69 @ 2010 05 12, 23:34)
Kazkaip neitiketinai man skamba kad plauku ilgis uzprogramuotas..  schmoll.gif

Neturit aplinkui moteru, kurios kad ir tonom deda priemones plauku sveikatai gerinti negali uzsiauginti kasu ??? blink.gif Kaip uzprogramuota plauku spalva, taip ir ilgis, juk ir ugis ir akiu spalva, ir kaulu struktura ir nagu forma, tai kuo cia tas plaugu ilgis taip neitiketinai atrodo? g.gif
Atsakyti
zinokit manau tai tiesa, nes pvz pas mane plaukai zemiau liemenuko uzsegimo niekada nebuvo uzauge.. na tiksliau buvo uzauge bet ne ilgesni, o tokie beformiai buvo pasidare kaip siulai, tai vis trumpinu galiukus.
Atsakyti
o mano kažkada plaukučiai toookie ilgi, gražūs buvo. kai atsibodo nusikirpau iki krūtinės, o dabar vėl norėčiau atsiauginti, tik jau nebeauga tokie gražūs ir sveiki. Matyt kažką ne taip darau... g.gif
Atsakyti
Kazi ar tiesa tas "uzprogramuotas ilgis" . gal taip atrodo, kad neauga, nes matai juos kasdien ir nepastebi kaip ilgeja, nu bet kai paziuriu nuotraukas pvz pries 6 men darytas, tai tikrai matosi kad ilgesni, nors ir nedaug smile.gif ir kuo zmogus jaunesnis tuo jam greiciau auga, o po to suleteja tas augimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KashaloTe @ 2010 05 14, 18:00)
Kazi ar tiesa tas "uzprogramuotas ilgis" . gal taip atrodo, kad neauga, nes matai juos kasdien ir nepastebi kaip ilgeja, nu bet kai paziuriu nuotraukas pvz pries 6 men darytas, tai tikrai matosi kad ilgesni, nors ir nedaug smile.gif ir kuo zmogus jaunesnis tuo jam greiciau auga, o po to suleteja tas augimas smile.gif

Gal cia tas zodis "uzprogramuotas" keistai jums atrodo? tada vadinkim, paveldetas, ar igimtas. Savo plauku gal ir nepastebi kasdien auganciu, bet yra simtai ir tukstanciai moteru, kurios ilgiau peciu plauku neturejo, net ir vaikystej/jaunystej.

Kad su amziumi leteja plauku augimas, silpneja plaukas, tai naturalu, nes viskas priklauso praktiskai nuo gyvensenos, kuri vaikysteje tarkim buna dar pakankamai sveika, o paskui...prasteja mytyba, atsiranda vakareliai, rukymas, alkoholis, kontraceptikai, antibiotikai, nestumai, tonos priemoniu sukuosenoms formuoti, dziovintuvai, tiesintuvai ir t.t.
Aisku viso to atsisakius, gali uzsiaugint mirksiukas.gif i sveikus plaukucius, bet jei neturejai ju iki keliu, tai garantuoju 100 proc, kad ir neturesi
Atsakyti
Nu bet juk tikrai plaukai auga, tai kur dingsta jie i ilgi? g.gif gal issisakoje galiukai, ir del to neilgeja?.. 4u.gif gali taip but?..
Atsakyti
QUOTE(KashaloTe @ 2010 05 15, 12:18)
Nu bet juk tikrai plaukai auga, tai kur dingsta jie i ilgi?  g.gif gal issisakoje galiukai, ir del to neilgeja?..  4u.gif gali taip but?..

Plaukai auga iki "užprogramuoto ilgio", cia geriausiu atveju ir islenka (nes jei nera geru salygu tam augimui, jie islenka net nepasieke to savo "amziaus") vietoj ju auga kiti...tokia ir matematika cia ax.gif

siaip plaukai ne galiukuose auga, o nuo saknu, tai ilgis galiukuose "nepasislepia" biggrin.gif taciau, jei galiukai issisakoje, plaukas jau nesveikas, ir tie nesveiki galai, pasiima beveik visas naudingas medziagas is vitaminu, ar isoriniu priemoniu(serumu ir pan), taciau naudos plauku sveikatai tai mazai suteikia, reikia tuos galus butinai kirpti, o ne bandyt gydyt, nes tai beprasmiska. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiuncia: 15 gegužės 2010 - 11:31
QUOTE(chiuncia @ 2010 05 15, 12:28)
Plaukai auga iki "užprogramuoto ilgio", cia geriausiu  atveju ir islenka (nes jei nera geru salygu tam augimui, jie islenka net nepasieke to savo "amziaus") vietoj ju auga kiti...tokia ir matematika cia  ax.gif

siaip plaukai ne galiukuose auga, o nuo saknu, tai ilgis galiukuose "nepasislepia"  biggrin.gif  taciau, jei galiukai issisakoje, plaukas jau nesveikas, ir tie nesveiki galai, pasiima beveik visas naudingas medziagas is vitaminu, ar isoriniu priemoniu(serumu ir pan), taciau naudos plauku sveikatai tai mazai suteikia, reikia tuos galus butinai kirpti, o ne bandyt gydyt, nes tai beprasmiska. ax.gif

aciu uz idomia ir naudinga informacija bigsmile.gif aciuks.gif
Atsakyti
tikrai tuo tikiu mano plaukai ilgi bet kiek beauginciau iki juosmens neuzauga nors pakerpu tik galiukus, kai gryztu is kirpyklos savo ilgi greitai man jie atauga o ilgesni niekaip nenori augti...ir taip jau daug metu smile.gif
Atsakyti
mano tai jau sakyciau labai ziabiskai auga.. ir net turiu kirpti juos nes jie man jau siekia zemiau uzpakalio.. .. bet seip esu girdejus kad plaukas turi savo ilgi.. bet ar cia tiesa ar tik paprasciausias isitikinimas..neaisku kaip cia ax.gif
Atsakyti
Ne visai tikslus išsireiškimas, bet taip, plaukų ilgis tam tikra prasme "užprogramuotas". Nėra taip, kad plaukas užauga iki pečių ir viskas, toliau nė pro kur. Viskas yra truputį sudėtingiau...

Genai lemia, kokio ilgumo yra plauko augimo fazė (paprastai plaukas auga 2-6 metus, nuo žmogaus priklauso) bei kokiu greičiu dalinasi ląstelės plauko svogūnėlyje, "gamindamos", ilgindamos plauką. Kuo greičiau ląstelės dalinasi- tuo greičiau plaukas auga. Ir kuo ilgesnė augimo fazė, tuo didesnė galimybė, kad plaukai užaugs ilgi.
Tad jei jūsų plaukai iš prigimties auga lėtai ir augimo fazė, pvz., trunka 2 metus- labai ilgų plaukų turėti neįmanoma. Nes kai baigiasi plauko augimo fazė, jis trumpai pasiilsi ir yra išstumiamas naujai augančio lauko. Ir nieko čia nepadarysi... Dėl to daugelis ir skundžiasi, kad plaukai, užaugę iki tam tikro ilgio išplonėja- tiesiog nustojęs augti plaukas išslenka. Kai vienu metu dalis plaukų nustoja augę, pasiekia ramybės būseną ir galų gale iškrenta, tai pasijaučia apimtyje.

Aišku, plaukų augimo greitis gali varijuoti, priklausomai nuo hormonų, mitybos, ligų, klimato, metų laiko ir t.t. Bet iš esmės, kaip plaukas auga yra užkoduota genuose. Genetiškai galima turėti potencialą visai gražiems plaukams, bet jei yra savimi nesirūpinama, tada ir plaukas prastai auga. O kitos nieko nedaro, bet plaukai želia kaip tropikų džiunglės...
Papildyta:
QUOTE(chiuncia @ 2010 05 15, 05:28)
siaip plaukai ne galiukuose auga, o nuo saknu, tai ilgis galiukuose "nepasislepia"  biggrin.gif  taciau, jei galiukai issisakoje, plaukas jau nesveikas, ir tie nesveiki galai, pasiima beveik visas naudingas medziagas is vitaminu, ar isoriniu priemoniu(serumu ir pan), taciau naudos plauku sveikatai tai mazai suteikia, reikia tuos galus butinai kirpti, o ne bandyt gydyt, nes tai beprasmiska. ax.gif

Kad vienintelė išeitis nesveikus galus "pagydyti" yra juos nukirpti sutinku.

Tačiau nesutinku su tuo, kad pažeista plauko dalis gali kažkokiu būdu "apiplėšti" sveiką plauką nuo geriamų vitaminų. Vienintelė plauko dalis, kuri gauna naudingų medžiagų iš organizmo yra auganti, gyva dalis- plauko svogūnėlis. Plaukas išorėje yra negyvas ir naudingosios medžiagos iš vidaus jo pasiekti tiesiog negali. Tad visi dėl plaukų geriami vitaminai veikia dar tik augantį plauką prie pat šaknies, o ne mirusius plaukus išorėje.
Atsakyti
Nezinau kaip su tuo uzprogramuotu plauku ilgiu, pas mane ilgi plaukai,(neskaitant, kad mano galvos oda bloga, paveikta zvynelines...ir be abejo visokiu vaistu vartojimas.... verysad.gif ) kiek esu kirpus ir visai trumpai, ir vis man atauga iki juosmens, be jokiu problemu, tiesiog ne kart gyvenime nesu daziusi ir plaukus tik naturaliai ziovinu, jokiu cheminiu sukavimu ir jokiu fenu smile.gif tik sampunas ir balzamas kartais plauku putos, plauku lakas smile.gif
Atsakyti