Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(vida777 @ 2008 11 09, 17:37)
Knifofija jau anksciau rase, kad jis nezmoniskai uzsiseja, bet man tai grazus augalas  ax.gif .

Nepasakyčiau kad jis jau taip piktai plinta, bet dauginasi tikrai lengvai. Be to, jei nenorit kad užsisėtų, rudenį reikia nukirpti kekes su uogom. Tuos sudygusius augalus MB pavasarį nušienavo ir viskas ax.gif Žodžiu manęs fitolaka visai negąsdina. Yra daug bjauriau plintančių augalų.
Atsakyti
QUOTE(Zaneta75 @ 2008 11 07, 23:39)
Sveikuuuutes  4u.gif  na tai kiek temu priplepejot nuo birzelio?  g.gif Itariu turesiu ka veikti tamsiais rudens ir ziemos vakarais smile.gif

Knifofija, as del diktono norejau pasiklausti: pavasari kai nupirkau pasodinau isauly, zydejo, nuzydejo ir vsio... nei jokiu augimo zymiu... jokio naujo daigelio lapelio ar pan... kas cia gali buti  g.gif ir dabar atrodo toks patsai stovi kaip ikisau  doh.gif zemes gal jam kokios spec reikia?  g.gif

Taip ir turi būti, dabar jis numes lapus, stiebas taip pat sunyks, o pavasarį išaugs dvigubai didesnis. Kiek diktonas užauga iki birželio mėn toks ir lieka iki nušalimo.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2008 11 09, 19:09)
Žodžiu manęs fitolaka visai negąsdina. Yra daug bjauriau plintančių augalų.

Nu jo, siemet isigijau ta dekoratyvini kieti ir kazkurios cia deka, nepamenu kurios blush2.gif pasodinau i aptvara(plastikini kibira), tai visa laime, ir tai, kai nesenai ravinejau, sitiek radau persokusiu kibira atzalu, saknu, kad siaubas doh.gif .Reiks matomai skirtis su juo unsure.gif
Nespejau dar visko perskaityti, gal jau kalbejote, apie augalu surisima ziemai, kad sniegas neislauzytu ir nesugadintu formos.Ar neparuduoja tos vietos, kur suristos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 09 lapkričio 2008 - 18:26
QUOTE(rokoko @ 2008 11 09, 00:33)
tai vasara ir iseina man jas pirkti, kai nusipjauna gausus narcizu laiskai ir pan situacijos.
maniskis ''motininis'' hihihi.gif irgi kaip graziai isbujot dar spejo - atsilygino mat,  nes ne tik tau palauziau biggrin.gif

va t.p. vakarykstes foto:

kai citrin.ciobreliai nusidaze geltonai po salnu, tai kartu su prieky centre to siloko kupsteliu ir puskiparisiu geltona ''triada'' sudaro [dar puikiojo siloko lapija nusispalvins geltonai tuoj netrukus..]
user posted image

Va jis is arciau, toks jau  skaidrejantis po salnu, ir sarma tirpstanti  wub.gif
user posted image

Jolaxus, tu gi viska moki... gal ir pavadinima ''iskastum''?.. blush2.gif

Tiesa, tas analogiskas pilkasis silokiukas spygliuotas - tai kazkas pusei krumiuko nutiko - kaput  verysad.gif  - o gal normalu ...del salcio unsure.gif  g.gif
Papildyta:
4u.gif  Padekite atpazinti, kas cia:

user posted image

Geltonas šilokas tai sedum "Angelina" . o sekantis pagal visą lapų išsidėstymą turėtų būti čiobrelis (laukinė forma) Pabandyk patrinti ir pauostyti lapelius.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 11 09, 19:12)
Taip ir turi būti, dabar jis numes lapus, stiebas taip pat sunyks, o pavasarį išaugs dvigubai didesnis. Kiek diktonas užauga iki birželio mėn toks ir lieka iki nušalimo.

O tai aciu, nuraminai karsta.gif 4u.gif
Beje, oji reikia apmetyt eglisakiais ziemai? g.gif
Papildyta:
QUOTE(DeeDee @ 2008 11 09, 12:43)
I etapas

Pasidaromas sklypo brėžinys ( čia aš taip daryčiau) ir pasižymima, kur kas auga;
Turimas turtas suskirstomas į medelius, krūmus, daugiametes ( dvimetes) ir, jei yra, vienmetes.
Sandėliuko inventorizacija ( labai svarbu žinoti, kur kas padėta ir kad ant kiekvienos pakuotės būtų nenutrinamas-nenuplaunamas užrašas  bigsmile.gif )

II etapas

Surenkama reikalinga info apie turimus augalus. ( nesiplėsiu, čia yra ką veikt PRIEŠ planuojant );
Ir vėl visas turtas suskirstomas į medžius, krūmus, daugiametes ( dvimetes), vienmetes. Yra noras - galima atskirt svogūnines, o jas dar labiau susmulkinti.

III etapas

Pagal susirinktą info sudaryti darbų kalendorių.

Nieko naujo neparašiau  ax.gif

Aciu aciu aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 08, 23:33)

Uolinis silokas - Sedum rupestre, syn. S. reflexum "Angelina" ,
as dar turiu toki pat, tik raudonai rudos spalvos, kazi kaip tas vadinasi g.gif .
Atsakyti

Ačiū labai visoms 4u.gif dėl sedum rupestre Angelina
ale pažiūrėjau, kad zona 6, o dažniausia nurodo 7-10 blink.gif verysad.gif . Tai jau tikėtis Kaput?.. Na apdengsiu eglišakėm unsure.gif gal išgyvens..
Dar turiu analogišką pilkąjį brolį [turbūt s.r.Blue Spruce], tai dengsiu abu.

O dėl to ''neatpažinto'' čiobrelio - tai pati buvau 90proc. tikra, reikėjo taško ant ''i'' blush2.gif

QUOTE(vida777 @ 2008 11 09, 10:22)
aha, o kas liecia baltas geles - kai padariau atradima (visiems seniai zinoma  blush2.gif ), kad balta spalva svyti tamsoj, tai ypac susizavejau baltos sp. japoninem plukem (pavesio augalas),

rokoko, tavo citrininis ciobrelis (cia ne tas margalapis ?) - labai geras spalvinis akcentas rudeni 

švyti, švyti wub.gif
Ta jap.plukė ir man graži, neseniai tik ją pastebėjau blush2.gif - viename sklype netoliese švelniai rausva, aukšta, ir lapija ispūdinga vasarą. Didokas plotas jos - liuks žiūrisi, nors ir jokio pavėsio ten g.gif
Dar dėl baltos spalvos - Mb šią vasarą man akis ''atvėrė'' - kai kurios baltos gėlės vysdamos ''praranda'' prekinę išvaizdą del nurudavimų/nugeltonijimų/taškiukų ir pan, ypač po lietaus. Tai visą sezoną karksėjo, kad nesodinčiau baltų gėlių. Reik pripažint, kad yra tiesos - bent jau pilnavidurių begonijų ir rožių žiedlapiai būtent taip ''nukenčia''. Kitų spalvų tos pačios gėlės vizualiai šiuo aspektu geriau atrodo.
Žinoma, neketinu dėl šito klausyti MB ax.gif , bet turėsiu galvoj vis tiek..

Citrininis čiobrelis - ne tas margas, pastarasis visą sezoną margas. O citrininis vasarą gaiviai žalias, po šalnų geltonas wub.gif per visą žiemą iki pavasario vidurio.

QUOTE(Knifofija @ 2008 11 09, 18:20)
Geltonas šilokas tai sedum "Angelina" .

ar jis žiemoja pas mus? 4u.gif

Papildyta:

Kasiopėja, na aš fitolakos atsisakiau, kaip ir ricinos - dėl nuodingumo.
tiesiog tokie galintys vilioti vaikus man atrodo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 09, 21:23)
Kasiopėja, na aš fitolakos atsisakiau, kaip ir ricinos - dėl nuodingumo.
tiesiog tokie galintys vilioti vaikus man atrodo  ax.gif

Vikipedijoj rašo, kad nuodiniausios yra šaknys ir stiebai. Manau, nei vieno, nei kito vaikai nesugebės atsikąsti. O uogas, pasak Rojaus sodų, naudodavo žmonės maistui, audiniams dažyti ir pan. (tiesa, tai turi būti prinokusios uogos) ax.gif
Pas mano tėvus auga, tai dar nė karto nebuvo ja susidomėję. Pilna aplink įdomesnių užsiėmimų (pvz. pagauti šuniuką ir už uodegos patampyti doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 09, 21:23)
Dar dėl baltos spalvos - Mb šią vasarą man akis ''atvėrė'' - kai kurios baltos gėlės vysdamos ''praranda'' prekinę išvaizdą del nurudavimų/nugeltonijimų/taškiukų ir pan, ypač po lietaus. Tai visą sezoną karksėjo, kad nesodinčiau baltų gėlių. Reik pripažint, kad yra tiesos - bent jau pilnavidurių begonijų ir rožių žiedlapiai būtent taip ''nukenčia''.

yra baltų rožių veislių, kurios atsparios lietui, t.y. nelieka raudonų taškiukų. Iš mano turimų baltų Iceberg labai apsitaškuoja, Bouquet Parfait vidutiniškai, o Swany puikiausiai išlaiko žiedo formą ir spalvą. Geriausia aprašymuose žiūrėti. Va pvz.
http://www.rosebook....php?sortID=1110
http://www.rosebook....php?sortID=1267

Beje, iš visų mano rastų rožių aprašymų, šita svetainė yra viena informatyviausių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 11 06, 10:12)
jjurgitas, as is savos patirties irgi galiu pritart, kad be tvoros sodinimas ne visada pasiteisina. Pas mane pvz. pastovios problemos del sunu, kaciu uzklydusiu, o kartais ir kaimynas iki anu lygio nusileidzia  doh.gif

kaciukai ir per tvora moka
o kaimynu reik saudYt!!!
gun_bandana.gif gun_bandana.gif
hah.gif
gun_rifle.gif tease.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 08, 23:33)
4u.gif  Padekite atpazinti, kas cia:
user posted image

Nors jau atpazintas, bet galiu pasakyti, kad toki pat prieskonini ciobreli turiu. Taip jis ir vadinasi mirksiukas.gif

Jau kuris laikas mastau, ka man reiks pasodint ant cesnaku virsaus, kai jie nuzydes. O gal nieko negalima? g.gif Kaip pagaut "momenta", kad vieni ziedai pakeistu kitus?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 11 10, 11:16)
Nors jau atpazintas, bet galiu pasakyti, kad toki pat prieskonini ciobreli turiu. Taip jis ir vadinasi  mirksiukas.gif

Jau kuris laikas mastau, ka man reiks pasodint ant cesnaku virsaus, kai jie nuzydes. O gal nieko negalima?  g.gif Kaip pagaut "momenta", kad vieni ziedai pakeistu kitus?

O tu tuos cesnakus po viena ispraudei tarp kitu geliu, ar visa guota vienoj vietoj?
Atsakyti