Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka 35

QUOTE(rokoko @ 2008 11 21, 16:02)
taip, as pasiryzus rist.

mano viena juka, "slapioj" vietoj pasodinta, buvo pradejus is vidaus puti, kai persodinau i sausuma, visiskai atsigavo. Jos nemyli dregmes schmoll.gif .
Atsakyti
Taip, Tina,
Knifofija jokio zenklo dar nedave lotuliukas.gif , bet juk gali ir neduot unsure.gif

Deedee,
sita ir as issisaugojus 4u.gif , zinau, kad risti reik velai rudeni, o db balamutijuos, gal jau ''velai'' g.gif

Vida777,
as tai truputi gailiuos nepamaisius smeliuko tavajai jukai sodindama. Tik tikrai zinau, kad laidi ten zeme, tai viskas turetu but okis rolleyes.gif
Sezonu ten visa diena sauleta, silta vietele, siena nuo siaures vakaru thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2008 11 21, 20:44)
Taip, Tina,
Knifofija jokio zenklo dar nedave lotuliukas.gif ,  bet juk gali ir neduot unsure.gif

Deedee,
sita ir as issisaugojus 4u.gif , zinau, kad risti reik velai rudeni, o db balamutijuos,  gal jau ''velai''  g.gif

Vida777,
as tai truputi gailiuos nepamaisius smeliuko tavajai jukai sodindama. Tik tikrai zinau, kad laidi ten zeme, tai viskas turetu but okis rolleyes.gif
Sezonu ten visa diena sauleta, silta vietele, siena nuo siaures vakaru  thumbup.gif

kol žemė pilnai neįšalą nekiškit nagučių prie gėlių. Jei dabar surišit, o bus atlydys, tai surištoj skrotelėj tikrai laikysis vanduo.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2008 11 21, 19:58)
kol žemė pilnai neįšalą nekiškit nagučių prie gėlių. Jei dabar surišit, o bus atlydys, tai surištoj skrotelėj tikrai laikysis vanduo.

aisku 4u.gif

O kaip i gruoda susmeigti eglisakes???

Ar kotelius virsun surist - ''palapines'' budu dengt? [rozes, pvz]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 21 lapkričio 2008 - 20:13
QUOTE(rokoko @ 2008 11 21, 21:12)
aisku 4u.gif

O kaip i gruoda susmeigti eglisakes???

Ar kotelius virsun surist - ''palapines'' budu dengt? [rozes, pvz]

aš aplinkui įsmeigdavau kelis kuoliukus, o užšalus aprišdavau eglišakiais, kuoliukai atstoja atramą. jau kokie 5 metai, kai jukų visai nedengiu.
Atsakyti
Knifofija - ACIU 4u.gif 4u.gif

patarimas labai labai thumbup.gif del kuoliuku,
artimiausiu metu eisiu ju smaigstyt, juk bet kada tas saltukas gali ateit.

as tik siemet dengsiu, irgi pagal Jusu patarima:
Jukos lapus reikia surišti tam, kad žlengantis sniegas per atlydžius neišlaužytų lapų, o skrotelįje vanduo nesikaupia, tad stogas nėra būtinas. , dar galima aplinkui apsmaigstyti eglišakiais, bet tik iš šonų, jokiu būdu, neuždengti šiltai, nes iššus. Aš jau kokie 5 metai nedengiu visai, bet pasodinus pirmais metais pirmą žiemą rekomenduoju truputį pridengti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rokoko: 21 lapkričio 2008 - 20:30
Pamirsau jums papasakot viena nutikima sios savaites vidury. Paaiskejokas kas galejo mano augaliukus knist, bet cia tik prielaida. Kazkaip vakare, jau velokai, sumasciau ijungt kiemo sviesa ir paziopsot ar nesninga. Ir ka jus manot, sninga ir...lape tiesiai po langu ganosi. Jau kad spruko rudoji sviesos apakinta, maniau ir uodega apykaklei paliks lotuliukas.gif O atrodo ne miske gyvenam smile.gif
Atsakyti
As irgi niekad lauke geliu neauginusi, tai irgi isitaisiau juka ir vis ryte ziuriu pro langa ar dar gyva unsure.gif . kai pirkau sake, kad reikia apristi, bet jei per anksti irgi negerai unsure.gif , tai net nezinau kaip elgti, o issaugoti noretusi rolleyes.gif . Dabar pas mus prisnigo, tai as ja truputi apkasiau su sniegu, tai lapai tvirciau laikosi, gal neislus, bet bijau, kad nenusaltu, jokiu eglisakiu nedejau unsure.gif
O tokios temeles (apie laukines jukas) lyg ir neradau, o toks grazus augalas wub.gif , tikrai vertas tureti savo tema smile.gif
Gal kas zinote kur rasti daugiau informacijos apie jas, nes inte kazkaip nieko gero neradau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(-lelija- @ 2008 11 23, 17:49)
As irgi niekad lauke geliu neauginusi, tai  irgi isitaisiau juka ir vis ryte ziuriu pro langa ar dar gyva  unsure.gif . kai pirkau sake, kad reikia apristi, bet jei per anksti irgi negerai  unsure.gif , tai net nezinau kaip elgti, o issaugoti noretusi  rolleyes.gif . Dabar pas mus prisnigo, tai as ja truputi apkasiau su sniegu, tai lapai tvirciau laikosi, gal neislus, bet bijau, kad nenusaltu, jokiu eglisakiu nedejau  unsure.gif
O tokios temeles (apie laukines jukas) lyg ir neradau, o toks grazus augalas  wub.gif , tikrai vertas tureti savo tema  smile.gif
Gal kas zinote kur rasti daugiau informacijos apie jas, nes inte kazkaip nieko gero neradau  unsure.gif

Paskaitinėk mūsų temas, mes čia tiek apie jukas pridiskutavom.
Atsakyti
As tai savo jukas dar ramybej palikus. Anoks cia saltis, o ir to sniego dar nera labai daug.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 11 22, 19:53)
Paaiskejokas kas galejo mano augaliukus knist,
...lape tiesiai po langu ganosi. Jau kad spruko rudoji sviesos apakinta, maniau ir uodega apykaklei paliks

blink.gif tai bent, tai bent!!! lotuliukas.gif thumbup.gif

------------------------

4u.gif turiu klausimuka del virziu:

kada gi juos geneti???

cia kalbejome, kad rudeni reikia nukirpti perzydejusias sakeles.

O zurn. ''Mano gelynas'' 2008/5 (59) str. apie virzius rasoma:

''.... ir viena karta per metus geneti - ankstyva pavasari. Rudeni virziu geneti negalima, nes atsiradusios zaizdos atejus ziemai tampa ''vartais salciui'' ir padidina augalo issalimo pavoju.''

kaip is tikruju, gal nera skirtumo? g.gif

Siuo metu maniskiai virziai taip atrodo:
user posted image
priekyje desiniau ryskesnis sodintas veliau, todel ir nuzydet nespejo dar. Kiti nuzydejus buvo pradeti kirpti, bet perskaicius mineta straipsni, nustojau trumpint jiems kasas unsure.gif

Atsakyti
Mano irgi nurude, bet as ju nekirpau, nes ta pati perskaiciau tavo minetam straipsnyje. Keista, kad jie rudi, nes mano senbuvis grazuolis virzis ruosiasi zydeti is leto. Koki sausi zydes pilnumoj.
Atsakyti