Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į Zakopanę

Ostra kelionės su vaikais į Zakopanę fotoreportažas iškeltas į konkursą "Atostogų fotoreportažas", ieškokite jo štai čia.
Atsakyti
Grįžom iš Zakopanės - thumbup.gif įspūdžiai, nors saulės nematėm.
Į kalnus lipom taip ax.gif
O Morskie oko pamtėm tokį 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gritė @ 2005 07 11, 13:41)
xxxsaulyte, kokios gražios nuotraukos  thumbup.gif  Aš ir vėl noriu į kalnus  cry.gif , ten nuostabu  thumbup.gif
Kaip su slovakijos pinigėliais - koks santykis su Lt?


Gal ši informacija jau nebeaktuali, nes nuo klausimo uždavimo praėjo jau bevei mėnuo g.gif
Dėl pinigėlių: santykis 100 SKronų:9Litai
ARBA: kainą daugini iš 9 ir dalini iš 100. Pvz. bilietas i Tatralandia akvaparką 450Sk x 9 / 100 = 40,5Lt

Taip tiksliai žinau, nes artimiausiomis valandomis turime išvažiuoti į Lenkiją-Slovakiją.
Ir skaitant jūsų kelionių aprašymus, bandome apsispręsti kur tiksliai važiuoti. Preliminariai suplanavę "Krokuva (su vandens parku)-Zakopanė-Liptovsky Mikulaš-Bešeniov-Proprad". Tiksliai teks apsispręsti vietoje kur sukti, nes orai ir pas juos nekokie cry.gif

Na ir kitą savaitgalį pasidalinsiu savo įspūdžiais iš pirmos automobilinės kelionės į Vakarus ax.gif
Atsakyti


Taip tiksliai žinau, nes artimiausiomis valandomis turime išvažiuoti į Lenkiją-Slovakiją.

[/quote]

mes žadam vykt iš šeštadienio į sekmadienį naktį (teko girdėt, kad sekmadieniais Lenkijoje neleidžiama važinėt furoms ir šiaip eismas ne toks intensyvus) planelį sukūtėm tokį:
sekmadienis 0val 00 min pajudam iš namų...
sekmadienis 13 val atvykstame į miestelį Stary Smakoviec. (aukštieji tatrai nacionalinis parkas)Apsistojame pirmai nakvynei. Maždaug po 20lt (180SK) žmogui. renkamės trasą. Pasirinkimas iš Studeniovo kriokliai, viršukalnių šturmas (lominsky ščit) (keltuvai modernūs todėl pakankamai brangūs žmogui apie 40 – 45 lt ) Aplankome apylinkės centrą Propad. Yra kažkas su vandeniu – akva city (1 val apie 11lt) , muziejus (apie 5 lt) gražūs vaizdai. Galime aplankyti Levočą su šv. Jokūbo bažnyčia. Aplankome Spišką su pilimis.(kaina apie 11lt žmogui 100SK) kažkur netoliese terminė maudyklė Vrbov (apie 17lt žmogui 150Sk). Užtrunkame 1-2 dienas pirmadienio vakarą išvykstame į Slovakijos rojų. Surandame nakvynę. (nameliai kempinge maždaug po 22lt – 200SK žmogui).
Antradienis Maršrutus renkamės vietoj (laipiojimai kopėčiomis šalia krioklių.) aplankom Dobošinskos ledo urvą (apie 17lt 150Sk žmogui) , taip pat yra Miedviedievo urvas ir Čiortova dyra. Gražūs aplinkiniai kaimeliai (Diedinky galima maudytis) užtrunkam apie 1d. Keliaujame į Žemuosius tatrus.
Trečiadienis Žemieji Tatrai. Maršrutą ir nakvynę renkamės vietoj, nakvynė apie 20lt žmogui, lankytinos vietos: viršūnė Chopok. Demjanovo slėnis su urvais (ledo urvas 16lt/žm. Slobodos urvas 17-28lt/žm – priklausomai nuo trasos) Bešeniovas su maudyklėm 23lt/žm. Tartlandija – 3 val. 40lt/žm. Miestelis Liptovskij mikulaš – ežeras, geriausi Slovakijoje vynai. Užtrunkam 2-3 dienas.
Galim aplankyt Bratislavą, atba Trenčino regijoną su aplinkiniais kurortais maudyklėmis (Trečianskaja Teplica yra tikras veikiantis xammamas) penktadienio pavakary pasiekiame Oravą. Pasienis su Lenkija. Aplankome pilių kompleksą. Apsistojame nakvynei.
Šeštadienis anksti ryte pajudam link Krokuvos. Susirandam nakvynę. Apžiūrim miestą , senamiestį, karalių rūmus, galbūt vandens atrakcionų parką. Aplankom parduotuves.
Sekmadienis. Ryte pajudam link namų. Galima trumpam sustot Varšuvoj. Vakare pasiekiame namus.

Preliminari sąmata: 7 nakvynės po vid 20lt/žm – 150lt
Maistas dienai vid 20lt/žm - 150lt
Pramogos apytiksliai 250lt/žm
Kelionė: apie 2300km
Benzinas pilnas bakas iš namų. 800 km
Dujos lietuviškos 50 ltr po 1,45 - 73lt 500 km
Dujos lenkiškos 100 ltr po 1,6 - 160lt 1000 km

gal kas gali ka nors pataisyt ar papildyt mirksiukas.gif iš anksto dėkui
Atsakyti
Trampararam, nežinau, kokį pilių kompleksą ruošiatės aplankyt Lenkijos - Slovakijos pasienyje, bet tikrai verta apžiūrėti Lenkijoje esančias Niedzica ir Czorsztyn pilis abipus užtvenkto Dunajeco - jos yra prie pat valstybinės sienos, arčiausiai Lysa Polana pasienio punkto. Iš vienos pilies į kitą galima persikelti laiveliais arba apvažiuoti dirbtinį Czorsztyn ežerą. O važiuojant iš Krokuvos Čenstochovos link yra Ojcovo nacionalinis parkas su gražia renesansine Pieskowa Skala pilimi šalia garsiosios uolos "Maczuga Herkulesa". Ojcovo pilies griuvėsiai dėmesio verti kur kas mažiau - išlikę tik gynybinių sienų fragmentai, vartinė ir sargybos bokštas. Truputį toliau, šalia Ogrodzieniec miestelio esančiame Podzamcze stūkso didingi Ogrodzieniec, vienos iš vadinamojo Erelių lizdų tako pilių, griuvėsiai - thumbup.gif . Šio tako pilių tame regione yra ir daugiau, bet Ogrodzieniec ko gero yra įspūdingiausia. Šiaip Lenkijoje parkingai šalia lankytinų objektų mokami, bet a/m galima tiesiog pasistatyti keliasdešimt metrų toliau nuo jų - tada nieko nekainuos. Tiesa, prie Czorsztyn'o pilies parkavimas nemokamas. Įėjimo kainos nėra didelės, galima pirkti lengvatinį bilietą - atseit, studentas tongue.gif .
Tiesa, jei norit aplankyti Wieliczka druskos kasyklas, nuo 18 val. vietos laiku įėjimas kainuoja 20 procentų pigiau - aišku, su lenkų gidu (kitomis kalbomis ekskursijų kainos nesikeičia), na, negros kažkoks orkestras ir neveiks kai kurie suvenyrų kioskai bei paštas viduje (ko mes visiškai nepasigedom tongue.gif ). Tik perkant bilietą reikia kasininkes paklausti, ar jau galioja "rabat", t.y. nuolaida - kompiuterinės bilietų pardavimo sistemos tą nuolaidą pradeda taikyt truputį vėluodamos, maždaug nuo 18.10 val. Parkingai Wieliczka miestuke mokami, bet aikštelė ant kalnelio prie pat kasyklos, šalia kažkokios sporto salės, nemokama. O netoli nuo Wieliczka (apie 10 km) yra karališkoji Niepolomice pilis, jei turėsit laiko, galit aplankyti 4u.gif . Geros kelionės!

Kozete, jei bus geras oras, tada verta važiuoti tongue.gif . Bet blogu oru viso kalnų grožio nepamatysi. O ir kopinėti per lietų pavojinga, akmenys labai slidūs. Taigi, viskas priklauso nuo oro, kuris kalnuose labai nenuspėjamas. Pačioj Zakopanėj (miestelyje) kažin, ar labai būtų ką veikt. Nebent pasivažinėti po netolimas pilaites. Bet vėlgi, reikia pasidomėt, ar jos tokiu metų laiku nebūna uždaromos lankytojams g.gif.
Atsakyti
QUOTE(Gritė @ 2005 07 11, 12:36)
Merginos, gal kas buvot pvz. zakopanėj žiemą? Maniškis užsidegęs lėkti slidinėti. Ar neslidinėjančiai bus ten ką nors veikti?  g.gif



Man irgi įdomu, ar yra ką veikti Zakopanėje žiemą, slidinėti nenoriu smile.gif. Kiek suprantu, po kalnus nepasivaikščiosi? Per naujus planuojam kelionę į Krokuva, tai ir galvojam, ar verta iki Zakopanės pavažiuot.
Atsakyti
QUOTE(ariete @ 2005 11 22, 17:38)
Man irgi įdomu, ar yra ką veikti Zakopanėje žiemą, slidinėti nenoriu smile.gif. Kiek suprantu, po kalnus nepasivaikščiosi? Per naujus planuojam kelionę į Krokuva, tai ir galvojam, ar verta iki Zakopanės pavažiuot.



Na tada neverta, kalnuose žiemą tik paslidinėti daugiau nieko nenuveiksit schmoll.gif geriau važiuokit ten vasarą palaipiot, tikras grožis thumbup.gif
Atsakyti
Nežinau, kaip su slidinėjimu, bet man rodos, važiuot ten žiema neverta jau vien dėl to, kad teks daug vaikščioti pėstute (mašinas ir autobusus reik pailik, berods už 8 kilometrų nuo kalnų, tai paskaičiuok 8 pirmyn, 8 atgal, dar kokie minimum 3 kalnais..), o tokiais orais vaikščioti norisi mažiausiai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Brooke: 23 gruodžio 2005 - 21:30
Na, žiemą gal ir nestovi su plakatais, bet beveik prie kiekvieno namo kabo lentelė su užrašu "Wynajiemy pokoje" ar kažkaip panašiai. O jei nori, galiu duot koordnates tų žmonių, pas kuriuos gyvenom mes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dilma @ 2006 01 13, 16:20)
Na, žiemą gal ir nestovi su plakatais, bet beveik prie kiekvieno namo kabo lentelė su užrašu "Wynajiemy pokoje" ar kažkaip panašiai. O jei nori, galiu duot koordnates tų žmonių, pas kuriuos gyvenom mes 4u.gif


Gal jei gali duok, o jei mes važiuosime šešiese ar jie turės tiek vietų?
Kiek pas juos kainuoja lova?

Ir gal žinote kas nors kiek kainuoja keltuvas ir slidžių nuoma trims dienoms?
Atsakyti
Pamegink per Google susirast: uzduok "Zakopane" ir "narciarstwo", pazers kruva tinklapiu. Siaip, kiek teko su lenkais kalbeti, jie mieliau patys vaziuoja i Slovakija, nes mano, kad Lenkijoj slidineti yra brangiau.
Atsakyti
Radau keleta puslapių, tik vat kainų nelabai suprantu:

Winter offer: day pass- 70 zł; (kaip suprantu viena diena 70zlotų) half-day pass- 50zł, an evening pass- 30 zł, 10 passes - 50 zł for adults, 30 zł for children. At the upper glade there is a ski tow of 300m, 10 passes 18 zł.

pist of 1400m, chair lift for 6. the tickets at:
single 8 zł; 10 passes 60 zł.

- cable car, tickets at:
return for afults 28 zł; for children 18 zł (ar čia vienkartiniai pasikėlimai?)single for adults 18 zł; for children 13 zł
going down for adults 10 zł; for children 5 zł
Pist Hala Goryczkowa of 4000m.
Pist Hala Gąsienicowa i Karczmisko of 6000m.

Hala Gąsienicowa -
pist of 1500m, chair lift for 4.
Tickets at: single 8 zł; 10 passes at 50 zł (įdomu ar čia 10 nusileidimų ir pasikėlimų iš viso?)

Hala Goryczkowa -
pist of 2600m, chair lift for 2.
Tickets at: single 10zł; 10 passes 70zł

Tai kiek tada Slovaikijoje? Nes man sakė, kad panašiai. blink.gif
Atsakyti