Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionė į Zakopanę

praeita savaite keliavom po Zakopane ir Krokuva, truputis ispudziu.....

Zakopaneje gyvenom beveik paciam centre, prie pat Gubalovkos kalno, uzsikelem ten pacia pirma diena, vaizdas i apacioje esancia Zakopane grazus, bet tas turgus ant kalno, tai nepatiko....

antra diena vykom prie Morskie oko ezero, i virsu vaziavom su arkliukais, kaina 1 zmogui 50 zl, visgi kompiuteriniams uzpakaliams buvo teisingas sprendimas, nes eiti tuos 9 km i kalna ir beveik nieko grazaus nematyti tik paprasta miska nematem prasmes.....Ezero vaizdas labai grazus, daug zmoniu, nuejomi kita ezero puse ir uzlipom iki kito auksciau esancio ezeriuko, va cia ir pasimate visas grozis :).....ir zmoniu zyyymiai maziau, nuostabus krioklys, reikia iki jo biski nusukt i sona. Planavom nusileist pestute, bet vienai keliautojai nuplyso bato padas, tai leidomes vel arkliukais, kaina 30 zl. Jei eiti visur pestute ir normaliai pabut prie ezeriuku reikia visos dienos. Iki parkingo vaziavom su mikruske, 10 zl zmogui, bet labai patogu, nuveza prie pat kasu, nereikia moket uz parkinga, atgal i Zakopane taip pat su mikruske.

sekanti diena-Kasprovy Vierch kalnas, vel keliames keltuvu, ten vaizdai fantastiski, yra kur pasivaikscioti ir ka pamatyti, vyrus nusiuntem i dar aukstesne virsukalne, mes, moterytes, pameditavom tarp debesu :)...oras buvo puikus, nors prognozavo lietu, dzemperiu ar plonesniu striukiu tikrai reikejo....per ta laika, kol buvom ant kalno, gal 10 kartu keitesi oras, tai saule, tai rukas tai vel saule , tai vel rukas.....leidomes vel keltuvu.  norint isvengti kilometrines eiles, reikia atvaziuoti anksti, apie 8 ryto, mes pakliuvom i antra keltuva, o jau nusileidus i apacia tai eile buvo oj, oj, oj :)  Iki keltuvo vaziavom su mikriuku, kaina 3 zl, is vis Zakopaneje labai gerai su mikriukais, veza i visus objektus uz pakankamai maza kaina.....vakare maudemes termo baseinuose, relaksas musu nepratusioms kojoms buvo puikus :)

trecia diena vaziavome i Slovakija, i stalagtitu ir ledo urvus. Dabasinskos stalagtitu ir stalagmitu urvai (8 eur)labai patiko, verta pamatyti toki gamtos kurini, o vat ledo urvas visai nepatiko......tikejausi kazkokiu varvekliu, idomiu ledo dariniu, o pamatem tik milziniska ledo gabala ......mano nuomone- neverta nei lipt i toki auksti, nei moket 8 euru :) tiesa, uz fotografavima abiejuose urvuose suplojom dar po 10 euru.....su zmoniu srautu lygiai taip pat- kuo anksciau atvaziuosi, tuo maziau laiko reikes praleisti eilese...pakeliui atgal nusukom i kazkokia pili, nebeprisimenu pavadinimo, ant auksto kalno, lygtais Oravos,bet jau nebedirbo, tai tik is tolo pafotkinom....Slovakiska vakariene patiko, nors net neisivaizdavom, ka uzsakinejom :)

ketvirta diena- pakuojames ir vykstam i Krokuva.....gyvenam 15 min pestute nuo turgaus aikstes, beveik naujai irengtame lofte, cia jau karsta, tai oro kondicionierius apartamentuose maloniai nudziugina...kelias truputi prailgo , iki Krokuvos vaziavom 2.5 valandos, buvo kamstis prie Zakopanes tilto....po pietu pravaziuojam su atviru mini busiku po senamiesti, gidas ausinese kalba lietuviu kalba, kaina 1 zmogui 40 zl, ekskursijos trukme apie 40 min. vakare tiesiog sedim turgaus aiksteje, vaikstom po senamiesti, klausomes gatves muzikantu, stebim nuostabias karietas ir atsipalaidavusius zmones.....Grazu....

kita diena ne tokia smagi- keliaujam i Osvencimo-Birkenau koncentracijos stovykla.....zadintuvas taip pat ankstyvas, vyrai pradeda burbet, kas cia per atostogos jei 6 ryto reikia keltis :)...kelias netolimas, apie 50 km, parkingas 13 zl visai dienai, 9 ryto prie kasos jau nemaza eilute...jei norite eiti su gidu rusu kalba yra kelios grupes, 10, 11 ir 12 val su minutemis, kaina 50 zl zmogui, po 16 valandos galima eiti nemokamai savarankiskai be gido, bet butinai nusipirkit muziejaus vadova (25 zl), be jo bus sunku orientuotis, nes teritorija didele. butinai vaziuokit i Birkenau, ten nemokamai veza autobusai kas 10 min, tik ten suvoksit visa tragedijos ir ziaurumo masta........aisku, cia tik mano nuomone .....vakare vel Krokuvos senamietis, laaabai grazios baznycios :)

ir vel ankstyvas rytas-Velickos drusku kasyklaparkingas 6 zl valandai. Ispudziu nepapasakosiu, patiko.Jau kai baigiasi ekskursija, galima eit iki lifto arba eiti i muzieju, butinai eikit, labai idomiu istoriju isgirdom ir idomiu eksponatu pamatem ne tik apie drusku kasyklas bet ir apie pacias Velickas..... vakare tradiciskai -slifuojam senamiesti ir spragsim telefonais :)...gaila, nebeuzteko laiko i Vaveli, bet cia jau planas kitam kartui :)

anksti ryte isvykstam namo, pakeliui Bialystoke sustojam lauktuviu, kas numiega posma, kelias sekmadieni neapkrautas, laikas neprailgsta rusiuojant nuotraukas ir dalinantis keliones ispudziais :).....

Atsakyti
QUOTE(daivuxdomux @ 2018 08 08, 22:36)
keltuva, o jau nusileidus i apacia tai eile buvo oj, oj, oj smile.gif  Iki keltuvo vaziavom su mikriuku, kaina 3 zl, is vis Zakopaneje labai gerai su mikriukais, veza i visus objektus uz pakankamai maza kaina.....vakare maudemes termo baseinuose, relaksas musu nepratusioms kojoms buvo puikus smile.gif

Kuriuose termo baseinuose lankėtės?
Atsakyti
QUOTE(tuwuha @ 2018 07 31, 10:25)
O gal kas plauke Dunajec rafting su tokia pripučiama valtim ir gali pasidalinti įspudžiais? Ar saugu su vaikais? Plauksim su instruktorium
</p>

valtimi ne, tik su plaustu. Nu tai ką žinau, kaip man, tai net nelabai įdomu, aš mėgstu stipresnius įspūdžius. Tai gal ta valtis ir būtų stipresni, sunku pasakyti smile.gif
Atsakyti

bukovina tatranska

Atsakyti

Sveikutis.Planuojam ir mes savaitės kelione į Lenkija.Bet labai jau neramina tai,kad nei vienas iš mūsų nemokam nei angliškai,nei lenkiškai.Neįsivaizduojam,kaip reiks rasti kur apsigyventi,kaip išsiaiškinti vienus ar kitus klausimus nemokant kalbos.Gal kas susidūrę su panašia problema ir galėtų ką patarti.

Atsakyti

Sveikutis.Planuojam ir mes savaitės kelione į Lenkija.Bet labai jau neramina tai,kad nei vienas iš mūsų nemokam nei angliškai,nei lenkiškai.Neįsivaizduojam,kaip reiks rasti kur apsigyventi,kaip išsiaiškinti vienus ar kitus klausimus nemokant kalbos.Gal kas susidūrę su panašia problema ir galėtų ką patarti.

 

Aš irgi taip keliauju. Angliškai tik pagrindinius žodžius moku, o lenkiškai - tik pasisveikinti ir padėkoti.  Nakvynes užsisakau iš anksto, pvz. per booking ar kitą rezervacijos platformą, tai pagrindinė informacija būna pateikta jų paskyroje. Kai kuriuos niuansus dažnai keliautojai nurodo atsiliepimuose. Taip pat būna nurodyta, kokiomis kalbomis kalba šeimininkai.

Zakopanėje buvau senokai, bet kai važiavau, pakelėje ir prie autobusų stoties stovėjo žmonės, siūlantys nakvynę. Jie laikė plakatą "noclieg". 

Jei koks klausimas iškiltų, lenkai verslūs, ras išeitį. O be to rankas turite, jei ką, ši kalba - tarptautinė. :D​  Ir google vertėjas pagelbsti.  Vyresnė karta dar kiek rusiškai kalba, klausti vyresnių. Mano nuomone, kalba tikrai neturėtų būti trukdžiu. Lenkai draugiški ir paslaugūs. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linole: 10 rugpjūčio 2018 - 07:49

Aišku,tikiuosi kad pavyks įveikti kalbos barjera.O niekas nebandė su palapine ten ilsėtis?Ne kempinge,bet kažkur gamtoj?

Atsakyti

Nesijaudinkit, mes irgi nemokam angliškai, lenkiškai tuo labiau, šiek tiek rusiškai, bet susikalbam gan neblogai 😀  truputį angliškai, rusiškai, lietuviškai ir gestų kalbos ir viskas būna aišku 😂 nakvynę užsakinėjam per bookingą. Porą metų nakvodavom kempinge, automobilyje, bet vaikai per nelyg dideli jau-nebetelpam, o ir kainos nakvynės kambary nlb skiriasi nuo kempingo.

Atsakyti

Buvom. Nebrangu, gan paprastas, bet zmoniu labai nedaug, tas buvo ypac super. Ir kalnu vaizdai plaukiojant lauke 💜💜💜💜💜. Galit i termines vonias keliaut, ju daug, girdejau Terma Bania geros.

Gal kas lankėtės http://www.aquapark.zakopane.pl/pl/ ? Reikia atsiliepimų smile.gifO gal kas galit pasiūlyti kokį kitą vandens atrakcionų parką, kad vaikam (17m ir 13m) būtų kas veikt? smile.gif

Atsakyti

Buvom. Nebrangu, gan paprastas, bet zmoniu labai nedaug, tas buvo ypac super. Ir kalnu vaizdai plaukiojant lauke 💜💜💜💜💜. Galit i termines vonias keliaut, ju daug, girdejau Terma Bania geros.

Atsakyti
Idomu, ar yra dabar besiruosianciu ten nuvykti smile.gif Mes isvykstame rytoj vakare. Turiu klausima, kur geriau zlotus iskeisti. Lietuvoj matau po 4.36-4.40 zl uz eura. Gal zinot, kaip ir kur geriau, gal pacioj jau lenkijoj.
Atsakyti
QUOTE(Evelija @ 2018 09 26, 18:00)
Idomu, ar yra dabar besiruosianciu ten nuvykti smile.gif  Mes isvykstame rytoj vakare. Turiu klausima, kur geriau zlotus iskeisti. Lietuvoj matau po 4.36-4.40 zl uz eura. Gal zinot,  kaip ir kur geriau,  gal pacioj jau lenkijoj.


aš kiek lyginau, tai visada geriausiai apsimokėjo Lenkijos kantorose (tik ne turistinėse vietose), o geriausiai nusiimti iš revoluto kortelės, jei nedaug reikia.
Bet šiaip aplamai panašūs tie kursai
Atsakyti